17 Οκτ 2013

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 


Η αφίσα της ΚΝΕ για την 28η Οκτώβρη

Με μια τετρασέλιδη ανακοίνωση η ΚΝΕ, απευθύνεται στους μαθητές και την νεολαία για το πραγματικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου.

Απαντώντας λέξη - λέξη στα όσα αναφέρει το βιβλίο της Ιστορίας της Γ' Λυκείου, η ΚΝΕ, παρουσιάζει τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στην έκρηξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για το πραγματικό νόημα του «ΟΧΙ», αλλά και της πραγματικής αντίστασης του ελληνικού λαού, και του καίριου ρόλου του ΚΚΕ στην οργάνωσή της.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

«Όταν ένας λαός είναι οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει τότε γίνεται παντοδύναμος, αήττητος, γίγαντας! Ο αντίπαλος, οι ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές, είναι ισχυροί αλλά όχι ανίκητοι!

Σκέψου! Τι θα είχε γίνει αν εκείνα τα χρόνια είχε επικρατήσει η λογική της ατομικής λύσης, ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι οι δυσκολίες είναι αξεπέραστες.

Η αστική τάξη και η εργατική τάξη, ο λαός, είναι δύο "κόσμοι" σε διαρκή σύγκρουση. Ποτέ δεν είχαν και δεν θα έχουν κοινά συμφέροντα. Οι καπιταλιστές θέλουν μια "πατρίδα" που θα εξασφαλίζει την κερδοφορία τους και το ξεζούμισμα των εργατών. Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους έχουν ανάγκη από μια πατρίδα λεύτερη από ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές. Γι’ αυτό ο μόνος γνήσιος, αληθινός πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του με τη δική του εξουσία και όχι οι θυσίες για να σωθούν οι καπιταλιστές και οι συμμαχίες τους, όπως σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους, στις κυβερνήσεις τους που καλούν στην υποταγή του "ρεαλισμού" και κάνουν τα πάντα για να παραμείνει το σύστημα της εκμετάλλευσης. Μόνο από τον δικό τους αγώνα και ξεσηκωμό μπορούν να περιμένουν αποτέλεσμα.

Οι θυσίες στην πάλη, ο μαζικός λαϊκός ηρωισμός θα φέρουν αποτέλεσμα: μια καλύτερη ζωή. Για να κάνει ο λαός κουμάντο στον πλούτο που παράγει. Χωρίς μονοπώλια και εκμεταλλευτές, με τη δική του λαϊκή εξουσία. Δυνάμωσε την ΚΝΕ. Μπες στον αγώνα για το γκρέμισμα του συστήματος της εκμετάλλευσης!».

 

Ανακοίνωση ΚΝΕ (1)

 

Ανακοίνωση ΚΝΕ (2)

 

“902.gr”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...