25 Οκτ 2013

OΓΕ: Καλεί τις γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα

 

 

 

«Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

 

Σε ξεσηκωμό καλεί τις γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με αφορμή την επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ειδικότερα στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΟΓΕ επισημαίνει:

«Οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών "ξαναχτύπησαν" με τις δηλώσεις τους για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το παραπέρα πετσόκομμα των ήδη κατακρεουργημένων παροχών Υγείας και συντάξεων. Οι γυναίκες ιδιαίτερα έχουν "νιώσει στο πετσί τους" την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Οι όποιες θετικές διακρίσεις που είχαμε κατακτήσει δεν ήταν προνόμιο αλλά μια κοινωνική κατάκτηση των αγώνων του εργατικού και γυναικείου κινήματος, λόγω του αναπαραγωγικού ρόλου των γυναικών, των πολλαπλών υποχρεώσεών μας και την προσφορά στην κοινωνία. Μετά την κατάργηση και αυτών των ευνοϊκών ρυθμίσεων μπαίνει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο η Κοινωνική Ασφάλιση, η δήθεν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που αποκλίνουν από τις γενικές διατάξεις. Δηλαδή οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά ακόμη κι αυτές που ήδη έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (όπως 5.500 ένσημα με ανήλικο παιδί ή ΑΜΕΑ), όσες και όσοι εργάζονταν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, η 25ετία στο Δημόσιο. Αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικας, της αστικής τάξης εάν περάσουν θα οδηγήσουν είτε σε δραματική μείωση των συντάξεων είτε στην αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης που για τις γυναίκες σημαίνει αύξηση έως και 12 χρόνια. Φτάνει πια!

Οι εργαζόμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε εμείς, να καταδικαζόμαστε να δουλεύουμε μέχρι να βγει η ψυχή μας για να σωθούν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Η ΟΓΕ, καλεί τις εργαζόμενες να αντιδράσουν, να μην περιμένουν άλλο. Να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ και να αγωνιστούν για να εμποδίσουν τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα.

Η μαζική συμμετοχή όλων μας στην απεργία στις 6 Νοέμβρη θα είναι μια      γερή απάντηση. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να δώσουμε τη μάχη της απεργίας, τη μάχη της ζωής με ψηλά το κεφάλι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε !».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...