12 Οκτ 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Στην απεργία στις 6 Νοέμβρη να δείξουμε τη δύναμή μας

 

Ανακοίνωση - κάλεσμα προς κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

 

 

Μπροστά στην απεργία στις 6 Νοέμβρη, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια τους. Σε ανακοίνωση με το σύνθημα «Η δύναμη των εργατών είναι μεγάλη και πρέπει να τη δείξουμε» το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τις επιτροπές των σωματείων στους τόπους δουλειάς, μπροστά στην απεργία στις 6 Νοέμβρη, να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά στις αγωνίες και τα βάσανα της εργατικής τάξης, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να συμμετάσχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Κανένας εργασιακός χώρος να μη μείνει χωρίς εκεί να έχουμε βρεθεί και ενημερώσει τους εργαζόμενους.

Για να σπάει ο φόβος και η τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, η απογοήτευση. Να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που έχουν οι εργαζόμενοι για το τι πρέπει να γίνει, ποια είναι η διέξοδος, πώς πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας. Δεν φτάνει ένα μοίρασμα μόνο μιας ανακοίνωσης. Γνωρίζουμε το φόβο, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Γνωρίζουμε τι αγώνας χρειάζεται, τι προετοιμασία για να συμμετάσχει ο εργαζόμενος στην απεργία και κυρίως για να την κάνει δική του υπόθεση.

Καλούμε τους άνεργους στις 6 Νοέμβρη να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης μαζί με τα συνδικάτα. Οι δυσκολίες που φέρνει η ανεργία είναι τεράστιες, όταν δεν έχεις ένα πιάτο φαΐ, όταν δεν έχεις ρεύμα στο σπίτι, όταν αγωνιάς κάθε μέρα τι να κάνεις για να ζήσεις την οικογένειά σου. Θα ξεπεραστούν όμως με τη μιζέρια, την απογοήτευση, στο περιθώριο που μας θέλουν;

Μπορούμε να περιμένουμε χωρίς να τους δείξουμε τη δύναμή μας; Η θέση όλων των ανέργων είναι στην πάλη. Οι άνεργοι μαζί με τα εργατικά συνδικάτα να ενωθούμε για να απαιτήσουμε ζωή με δικαιώματα για τις οικογένειές μας. Η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα, της υψωμένης γροθιάς, μας δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα, προοπτική για να απαιτήσουμε δουλειά με δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον.

Σε κάθε απεργία οι εργαζόμενοι ρωτούν γιατί να απεργήσουμε, είναι ανάγκη; Η πρόταση του ΠΑΜΕ είναι να συζητήσουμε, να σκεφτούμε συλλογικά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γραφείο, σε κάθε βάρδια του εργοστασίου, σε κάθε καράβι, παντού, ότι πρέπει τη μέρα της απεργίας να μην πάει κανείς για δουλειά, να αναλάβουμε οι ίδιοι την επιτυχία της απεργίας και μαζί με το συνδικάτο του κλάδου, οργανωμένα, με αλληλεγγύη, να δείξουμε τη δύναμή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...