8 Οκτ 2013

Απολύθηκε επειδη ζήτησε την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής!


Σε τρομοκρατική απόλυση ενός εργαζόμενου προχώρησε η διεύθυνση της «ΠΙΤΣΟΣ», επειδή αυτός απευθύνθηκε στο επιχειρησιακό σωματείο, ζητώντας από το ΔΣ να καταδικάσει τις δολοφονικές ενέργειες της φασιστικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε βάρος εργατών στο Πέραμα και στο Κερατσίνι.

Ο πρόεδρος του σωματείου αρνήθηκε κατηγορηματικά να πάρει θέση και να καταδικάσει τα γεγονότα, με τη γελοία δικαιολογία ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το σωματείο της «ΠΙΤΣΟΣ».

Την ίδια μέρα ο εργαζόμενος, ο οποίος είναι σπουδαστής και κάνει την πρακτική του άσκηση στο τμήμα συντήρησης, ειδοποιήθηκε να πάει στο Γραφείο Προσωπικού όπου και του έγινε επίπληξη, ότι δήθεν δεν είναι καλός στη δουλειά του.

«Η αλήθεια είναι πως κάποιοι ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι ο συνάδελφος όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκε από τις απειλές για απόλυση, αλλά συνέχισε να καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο να καταδικάσουν οι ίδιοι τα γεγονότα και τη δολοφονική-ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως έκαναν χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα. Αυτή ήταν και η αιτία που ξανακλήθηκε στο Γραφείο Προσωπικού όπου και του ανακοίνωσαν την απόλυση. Δηλαδή όταν δεν μπόρεσε το σωματείο να του κλείσει το στόμα, να τον κάνει να σκύψει το κεφάλι, ανέλαβε δράση η διεύθυνση της εταιρείας» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Ο Προμηθέας», απαιτώντας την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.

Την απόλυση έχουν ήδη καταδικάσει τα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ στα ΤΕΙ Χαλκίδας. Παράλληλα έχει γίνει ανάλογη καταγγελία στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νίκαια όπου και ορίστηκε τριμερής για τις 14 Οκτώβρη στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...