17 Οκτ 2013

Φρίκη πίσω από τη βιτρίνα

 

 

Πίσω από τη βιτρίνα και τη γενική εικόνα που λανσάρουν τα αμερικανικά σήριαλ, όπου σχεδόν όλοι είναι πλούσιοι και τα παιδιά τους πάνε σε καλά σχολεία και κολέγια, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Εκατομμύρια Αμερικανοί βυθισμένοι στη φτώχεια, στην ανεργία, χωρίς καμιά ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής των ΗΠΑ για το 2012, το 15% των Αμερικανών 45.000.000 [1 στους 7] είναι φτωχοί, και το ίδιο 15,7% [48.000.000] είναι ανασφάλιστοι.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης - όσο σοκαριστική και αν ακούγεται - η είδηση στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι σαφής: «Απελπισμένοι οι Αμερικανοί: Πουλάνε μαλλιά, μητρικό γάλα και ωάρια για να ζήσουν»…. Σχολιάζοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του 2011 οι λέξεις «μαλλιά», «ωάρια» ή «νεφρό» είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις στην αυτόματη συμπλήρωση του «Θέλω να πουλήσω». Το 2013, περίπου 13.000 γυναίκες -περισσότερες κατά 13% σε σχέση με πέρυσι- έκαναν αίτηση για να γίνουν δωρητές ωαρίων όπου το 65% είχε οικονομικό κίνητρο.

Αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με την αντιπαράθεση των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, η κόντρα τους δεν γίνεται για να απαλλαγεί ο λαός από τα δεινά, αλλά για το ποια μονοπώλια θα χρηματοδοτηθούν.

Αυτές είναι οι ΗΠΑ και ακόμη χειρότερα και για άλλα μεγάλα τμήματα του αμερικανικού λαού που διαβιεί σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, χωρίς σπίτι και φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Αυτό είναι το καλό μείγμα διαχείρισης του Ομπάμα, που προτείνει στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, ως παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διέξοδο από την κρίση.

Η ζωή αποδεικνύει ότι κανένα μείγμα διαχείρισης διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση δεν θα είναι υπέρ του λαού, όσο τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας κρατάνε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, που να οδηγήσει στην εργατική - λαϊκή εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...