11 Οκτ 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Να πάρουν πάνω τους τα σωματεία την απεργία στις 6 Νοέμβρη

 

Αυτήν την ημερομηνία κατέληξε να προτείνει η ΕΕ της ΓΣΕΕ στην Ολομέλεια της Διοίκησης, που θα συνέλθει την επόμενη Τετάρτη

 

«Να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας», σημειώνει το ΠΑΜΕ

Μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις για απεργία στις 23 Οκτώβρη, συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία κατέληξε να προτείνει στη Διοίκηση, που θα συνέλθει την επόμενη Τετάρτη, η απεργία να γίνει στις 6 Νοέμβρη.

Το ΠΑΜΕ συμφώνησε στην ημερομηνία αυτή. Με ανακοίνωσή του «καλεί σε συναγερμό τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, την κοινή συντονισμένη δράση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, των δυνάμεων του κεφαλαίου που χτυπάει το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού. Γι' αυτό χρειάζεται αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, καλό σχέδιο, καλή διαφώτιση στους εργαζόμενους. Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, να πάρουν άμεσα μέτρα για την επιτυχία της». Για την οργάνωση της απεργίας και το πλαίσιο διεκδικήσεων το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει:

«Να πάρουμε την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στις 6 Νοέμβρη στην πλάτη μας. Το ζήτημα της οργάνωσής της είναι πολύ σημαντικό. Το βάρος και η ευθύνη πέφτει στα σωματεία και είναι αναγκαιότητα να γίνει ουσιαστική συζήτηση κατά κλάδο, κατά επιχείρηση για το περιεχόμενο της απεργίας. Να διαμορφωθεί κλίμα διεκδικήσεων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πάρουν πρωτοβουλίες στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αγωνιστικής ανάτασης για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ταξικού κινήματος.

Για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

  • "Οχι" στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
  • Να πούμε "Οχι" στο νέο τσεκούρι που έρχεται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο πετσόκομμα των εφάπαξ. Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθουν η 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα Ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες. "Οχι" στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων. Ολοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων.
  • "Οχι" στην απελευθέρωση των απολύσεων. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
  • "Οχι" στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • "Οχι" στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να μη μείνει λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση.
  • "Οχι" στην απελευθέρωση του ωραρίου. "Οχι" στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές, αλλά όχι ανυπέρβλητες. Για να ανασάνουμε σήμερα, χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας. Γρανάζι χωρίς εμάς δεν μπορεί να γυρίσει. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας».

Σε ΑΔΕΔΥ και ΠΝΟ

Για την κήρυξη απεργίας συνεδρίασε χτες και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, χωρίς να υπάρξει απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται σε αντίστοιχη πρόταση με αυτήν της ΓΣΕΕ.

Χτες, συνεδρίασε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία πρότειναν απεργία και καταλήχθηκε να γίνει άμεσα νέα συνεδρίαση, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Σε ανακοίνωση των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενημερώνουν τους ναυτεργάτες για τα όσα αποφασίστηκαν στην Εκτελεστική της ΠΝΟ και καλούν ναυτεργάτες, όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους «σε οργάνωση - προετοιμασία για την απεργιακή κινητοποίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...