4 Οκτ 2013

Θ. Παφίλης, «ΜΕGA»: Το ΚΚΕ δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα!

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ».Με αφορμή την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να σταματήσει η πάλη του λαού». Όπως είπε, «το να χτυπηθεί και να τσακιστεί μια εγκληματική οργάνωση και να τιμωρηθεί ποινικά, αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει άλλοθι για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα».

Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι το φασισμό τον έθρεψε και τον αθώωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, που από τις αρχές της δεκαετίας του '90 εξίσωσε τον κομμουνισμό με το ναζισμό.

Ερωτώμενος για τη στάση του ΚΚΕ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει, εάν ενσωματωθούν οι σχετικές κοινοτικές οδηγίες που ποινικοποιούν την πολιτική σκέψη.

Στηλιτεύοντας την προσπάθεια να διαχωριστούν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής από την ιδεολογία της, ανέφερε ότι «είναι μια φασιστική, ναζιστική, εγκληματική οργάνωση και οι πράξεις που κάνει συνάδουν με την ιδεολογία της». Πρόσθεσε πως αποτελεί  το «μακρύ χέρι του συστήματος» και η αντιμετώπισή της δεν είναι μόνο θέμα ποινικό, αλλά υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων που «δεν πρέπει να την αφήσουν σε χλωρό κλαρί».

Ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε ότι υπήρξε «ανοχή, συνενοχή και συγκάλυψη». Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση, όπως το γεγονός ότι η επίθεση στο Πέραμα «είχε προαναγγελθεί».

Στη ίδια συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ήταν αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας παράνομες τις κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών ανέργων και άλλων φτωχών  - λαϊκών οικογενειών.

Ακόμη πιο προκλητική η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, μίλησε για «μαύρο και κόκκινο φασισμό». Μάλιστα, παρά τις επίμονες  ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απέφυγε να χαρακτηρίσει εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως «αυτό θα το δείξει η έρευνα της δικαιοσύνης».

Δίνοντας άμεση απάντηση, ο Θανάσης Παφίλης της είπε ότι «εξομοιώνει την πιο ανθρωπιστική θεωρία, που ζητάει να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την πιο αντιδραστική, σκοταδιστική θεωρία».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...