24 Οκτ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Τα «παρών» που γίνανε αέρας...

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να τυπωθεί και να κυκλοφορήσει το χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» όπου γράφαμε για τις διαφωνίες και τις διαφορές τακτικής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αυτές σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τη σοσιαλδημοκρατική στρατηγική του... και ήρθε η ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για να μας επιβεβαιώσει πλήρως. 
 
Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ, τις προηγούμενες μέρες, με τοποθετήσεις στα όργανα του κόμματος και με «κοινές δηλώσεις» των μελών της, διαλαλούσε τη διαφωνία της με την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα, σημειώνοντας ότι αυτή ενσωματώνει το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, γνωστού ως «τρομονόμου». Την ώρα της ψηφοφορίας, παρόλα αυτά, οι βουλευτές της «Πλατφόρμας» υπερψήφισαν κανονικά την επικίνδυνη τροπολογία -παρέα με την ηγεσία του κόμματός τους- και τα «παρών» που θα ψήφιζαν, σύμφωνα με όσα διέρρεαν οι ίδιοι στα μέσα ενημέρωσης, έμειναν λόγια του αέρα...
 
Εχει ενδιαφέρον η αιτιολόγηση που έδωσε για τη στάση τους, με δήλωσή του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας»: «Ψήφισα αυτή την τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, παρά τη ριζική μου διαφωνία με αυτήν, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το Μνημονιακό μπλοκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει τη διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ...». Τι μας λέει, δηλαδή, ο κ. Λαφαζάνης; Οτι προκειμένου να μην τους χτυπήσει το «μνημονιακό μπλοκ» -και να απομακρυνθεί άρα η προοπτική και ο στόχος της «κυβέρνησης της αριστεράς»- προτιμούν να υπερψηφίσουν μια επικίνδυνη και αντιλαϊκή τροπολογία, για την οποία ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης και η «Πλατφόρμα» του σημείωναν ότι «δίνει τη δυνατότητα για εφιαλτικές αυθαιρεσίες, μακάβριες σκευωρίες και διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων...».
 
Τέτοια είναι η προσήλωση που έχει στην υπηρέτηση των δικαιωμάτων του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλες του τις εκφάνσεις, τις τάσεις και τις «πλατφόρμες». Τέτοια είναι η «αντοχή» του ΣΥΡΙΖΑ, «διαφωνούντων» και μη, στις εκάστοτε πιέσεις του αστικού συστήματος για ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή σε αυτό. Και όλα αυτά σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση, που σε τελική ανάλυση δεν παιζόταν και καμιά κυβερνητική πλειοψηφία. Μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο μεγαλύτερη «προσήλωση» στην υπηρέτηση των λαϊκών δικαιωμάτων θα επιδεικνύει αν γίνει και κυβέρνηση... Εχει σοβαρή ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με την ψήφο του έδωσε πολιτική στήριξη στην προσπάθεια της αστικής τάξης να ενισχύσει το νομικό της οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Η νέα τροπολογία που έφερε η συγκυβέρνηση μία μόλις μέρα μετά, με την οποία ποινικοποιείται η πάλη όσων «παραβιάζουν» αποφάσεις κυρώσεων της ΕΕ και του ΟΗΕ και θεσπίζονται νέα μέτρα με βάση τον «τρομονόμο», επιβεβαιώνει τον επικίνδυνο δρόμο που έχει ανοίξει και στον οποίο έσπευσε να δώσει θετική ψήφο την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στην αντίπερα όχθη, το ΚΚΕ έχει αποδείξει και επιβεβαιώνει συνεχώς ότι μοναδική του πυξίδα στην πολιτική του και τη δράση του είναι οι ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού. Εχει αποδείξει την αντοχή του και τη σταθερότητά του σε αυτόν τον προσανατολισμό, ανεξάρτητα από πιέσεις κάθε είδους και κάθε προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...