2 Δεκ 2013

Τόπο στα νιάτα !

Ανακοίνωση για την 5η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΕΓ του Μετώπου. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 1η Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Πειραιά η 5η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Συμμετείχαν 500 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 230 επιτροπές αγώνα, από 28 φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους και συλλόγους εστιών, από δεκάδες επιτροπές ετών και τμημάτων που έχουν φτιαχτεί πανελλαδικά. Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας μετέφεραν πλούσια πείρα από την δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας. 

Αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές λόγω της πολιτικής που καταργεί μέρα με τη μέρα τη φοιτητική μέριμνα, που εμπορευματοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση, που οδηγεί τα ΑΕΙ - ΤΕΙ σε οικονομικό στραγγαλισμό και τα μετατρέπει σε επιχειρήσεις, που θέλει τα μονοπώλια να ελέγχουν κάθε πτυχή της ακαδημαϊκής δραστηριότητας. 

Αναδείχτηκε ότι το ΜΑΣ όλη την προηγούμενη χρονιά, μπήκε μπροστά στον αγώνα των φοιτητών και των σπουδαστών, αναδείχτηκε σε οργανωτή της πάλης μέσα στις σχολές, μέσα από εκατοντάδες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες. 

Συζητήθηκε η πλούσια πείρα από τις κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιλαϊκές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση όπως το σχέδιο «Αθηνά».

Επιβεβαιώθηκε και από αυτή τη συνάντηση ο σημαντικός ρόλος που έχει παίξει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στα θετικά βήματα που έχουν γίνει στην οργάνωση των φοιτητών και των σπουδαστών στις επιτροπές αγώνα, σε επιτροπές ετών και εξαμήνων, στο να ζωντανέψει η λειτουργία αρκετών φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των φοιτητών αποκαλύφθηκε ο ρόλος των κυβερνητικών παρατάξεων, της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στις σχολές. 

Τονίστηκε η ανάγκη οι φοιτητές να απομονώσουν τις ομάδες των ΕΑΑΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούν, γίνονται νεροκουβαλητές εκλογικών σχεδιασμών για να έρθει στην κυβέρνηση ένας νέος διαχειριστής του συστήματος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για την καλύτερη οργάνωση της πάλης ώστε οι φοιτητές να μην θυσιάσουν τις σπουδές και το μέλλον τους για την πλουτοκρατία. 

Αναδείχτηκαν οι δυσκολίες του αγώνα αλλά και οι δυνατότητες για τη συσπείρωση περισσότερων φοιτητών στην πάλη για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του και όχι των μονοπωλίων και των κερδών τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας Πανελλαδικής και Εκτελεστικής γραμματείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...