28 Δεκ 2013

Kαταγγέλλοντας τη «Λευκή Νύχτα»! - Εξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Εξόρμηση στον εμπορικό δρόμο της Ερμού, στο Κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν σήμερα (Σάββατο 28/12) το απόγευμα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλοντας τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας και τον δήμαρχο Αθηναίων, Καμίνη, που με αίτημά τους εκμαίευσαν απόφαση από το Περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με την οποία «τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοικτά σήμερα Σάββατο 28 Δεκέμβρη ως τις 11 το βράδυ».

Πρόκειται για τη λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» με την οποία οι μεγαλέμποροι, σε πλήρη συνεργασία με την τοπική διοίκηση, επιδιώκουν να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων και των μικρών ΕΒΕ.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης μοιράστηκε η ανακοίνωση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων σε καταναλωτές, υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους. «Τι πράγματα είναι αυτά, έχετε δίκιο που διαμαρτύρεστε. Χρόνο έχουμε-λεφτά δεν έχουμε», ήταν τα λόγια που κυριάρχησαν στα «πηγαδάκια» που σχηματίζονταν, ενδεικτικό του ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι επιβάλλανε την περιβόητη «Λευκή Νύχτα» αποσκοπώντας στο να σπάσουνε το ωράριο υπέρ των μεγαλεμπόρων και των πολυκαταστημάτων. Χαρακτηριστική της αντιλαϊκής πραγματικότητας που βιώνουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα ήταν η  φράση που ακούστηκε κατ' επανάληψη στη διάρκεια της σημερινής εξόρμησης. «Κατεβήκαμε στο Κέντρο απλά για να πάρουν τα παιδιά μια Χριστουγεννιάτικη γεύση από το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και όχι για να ψωνίσουμε αφού δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε καν περισσεύουν». 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ο Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σημειώνει: «Η κυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειάρχες "ξηλώνουν σιγά σιγά το πουλόβερ" στοχεύοντας ίσως στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο που έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απληρωσιά για μεγάλο χρονικό διάστημα,  καλούνται εκβιαστικά από την εργοδοσία να ξεχάσουν την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουν ως δούλοι για να αβγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Οι παρατάξεις που ψήφισαν στο Περιφερειακό συμβούλιο υπέρ της εξαθλίωσης των εργαζομένων, είναι οι γνωστές κυβερνητικές (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και κάποιοι  κυβερνώντες αριστεροί) που στήριξαν τον "γνωστό προοδευτικό" Δήμαρχο Αθηναίων, και είναι και πλειοψηφία στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.
Καλούμε τους εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα. Καλούμε τους εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Μόνιμη σταθερή δουλειά  για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο. 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Αττικής. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες και Έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά πως, όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα "event" και να πραγματοποιήσουν στο κέντρο ή αλλού, μπορεί να φέρουν κόσμο στους εμπορικούς δρόμους, πελάτες όμως όχι. Τους "πελάτες" ή "καταναλωτές", όπως τους αποκαλούν, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική τον τελευταίων, ειδικά χρόνων, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είναι και όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τον μικρό έμπορα».

Ο Σύλλογος καλεί τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες και Έμπορους να τους γυρίσουν την πλάτη, να τους απομονώσουν από παντού και για πάντα αφού όπως υπογραμμίζει «είναι αυτοί που επικαλούνται το συμφέρον των μικρών και με τις ιδέες τους ή τις αποφάσεις τους στηρίζουν τους μεγάλους. Τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...