4 Δεκ 2013

ΑμΕΑ: Διαδήλωσαν για τις σύγχρονες ανάγκες τους

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑμεΑ
Διαδήλωσαν για τις σύγχρονες ανάγκες τους
Μέρα αγώνα και διεκδίκησης η 3η Δεκέμβρη, μετά από κάλεσμα του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος

Για την κάλυψη των αναγκών τους διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, χτες, Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής.

Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, ενώ στη Χίο το γραφείο του Συλλόγου των ΑμεΑ παρέμεινε ανοιχτό όλη μέρα για συζήτηση με τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες του νησιού.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έγινε στον πεζόδρομο της Κοραή, όπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σωματείων Ειδικής Αγωγής, του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών, του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, του Συλλόγου Γονέων του Κέντρου Εκπαίδευσης - Αποκατάστασης Τυφλών, του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «Κεραυνός», του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Αλίμου. 

Συμπαράσταση εκ μέρους του ΚΚΕ εξέφρασε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

Εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ ο Γ. Μπίλης κατήγγειλε τη δήθεν φιλανθρωπική δράση και την επιχειρηματική δράση σε Πρόνοια - Ειδική Αγωγή.
Ο Μιχ. Λαλαδάκης, γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου, αναφέρθηκε στην έκθεση του ΟΟΣΑ που προβλέπει την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων.
Ο αριθμός των δικαιούχων θα μειωθεί σχεδόν κατά 50%, όπως και το ύψος του επιδόματος. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ν. Δαπόλας, εκ μέρους του «Κεραυνού».

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου τους αρνήθηκαν ακόμη και να κλείσουν ραντεβού για άλλη μέρα!
Στη συνέχεια, ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες έκαναν πορεία προς τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κόβετε επιδόματα, συντάξεις και μισθούς, μας πάτε στο μεσαίωνα όλους "καρφωτούς"».
Εξω από τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες, φωνάζοντας: «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός».
Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα επέδωσε στις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων - εκτός της Χρυσής Αυγής - ψήφισμα με τα αιτήματά του:
  • Πολιτική Πρόληψης της Αναπηρίας.
  • Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα, να παρέχονται σε όλους δωρεάν.
  • Να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ όσον αφορά στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα.
  • Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες των ΑμεΑ.
  • Οχι στα «σφαγεία» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Κρατική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας και των Κέντρων Ειδικής Αγωγής. Οχι στα τροφεία και στην παρακράτηση συντάξεων σε αυτά. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων και γονιών και κηδεμόνων ΑμεΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
Η πορεία συνεχίστηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον Αντρ. Παπαστάμο, ο οποίος, με την επιμονή των αναπήρων, αναγκάστηκε να κλείσει συνάντηση της ΣΕΑΑΝ με τον υφυπουργό Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, την Παρασκευή, στις 9 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...