12 Δεκ 2013

Θ. Παφίλης: Διεκδικούμε τα πάντα και θα τα πάρουμε!

Διεκδικούμε τα πάντα και θα τα πάρουμε αυτό σημαίνει αγώνας, όχι μόνο απόκρουση. Χρειάζεται αγώνας επιθετικός και όχι αμυντικός», τόνισε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης ασφαλιστικών φορέων.
 
Υπογράμμισε ότι «τα βάρβαρα μέτρα έχουν προβλεφθεί εδώ και πολλά χρόνια από την ΕΕ» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα κόμματα πως «στο Μάαστριχτ είπατε Ναι» και σημείωσε «υπηρετείται τον καπιταλισμό που τελείωσε και χρειάζεται αλλαγή από το σοσιαλισμό». Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγνίζει το καπιταλιστικό σύστημα όταν λέει έξω η τρόικα αλλά όχι έξω από την ΕΕ που μαζί με την ΕΚΤ είναι τα 2/3 της τρόικας».


Υπογράμμισε πως «ένα δρόμο έχει ο λαός, έξω από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία».

Σχολιάζοντας τις αναφορές κατά του ΚΚΕ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη για δεξιά στροφή του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης είπε ότι «η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει σε αστρονομικές ταχύτητες» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «θέλετε να σας ξαναδιαβάσω την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο να δείτε ότι πουθενά στα βασικά θέματα δεν διαφέρει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.» Αργότερα σε τοποθέτηση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ανέφερε ότι δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ όσα είπε ο Χρηστός Καραγιαννίδης για το ΚΚΕ.

Επίσης, ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς των εκτελεστικών μελών του διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και για ενιαία αντιμετώπιση δαπανών που γίνονται σε χώρες με προνομιακά φορολογικά καθεστώτα, την οποία τελικά απέσυρε ο Γιάννης Στουρνάρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάμε στην ΕΕ και θα δούμε τι θα κάνουμε 

Μιλώντας ο Θ. Παφίλης το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια της συζήτησης του ίδιου νομοσχεδίου, είχε πει ανάμεσα σε άλλα:  

«Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει κάτι. Τι θα κάνετε, κύριε Μητρόπουλε; Αυτά που λέτε και που περιγράψατε εδώ πολύ καλά, αυτά είναι όλη η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και όταν τέθηκε η Πράσινη Βίβλος -δεν είναι εδώ ο κ. Παπαδημούλης, γιατί του τα χρωστάμε αυτά - τι ψήφισε ο κ. Παπαδημούλης στην Πράσινη Βίβλο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις; Ψήφισε "λευκό"! Και όταν το είπαμε, μας είπε ότι λέμε ψέματα. Και μετά είπε "ακολούθησα την οδηγία της πολιτικής μου ομάδας". Τι θα κάνετε, λοιπόν, που όλα αυτά τα οποία καταγγέλλετε -και σωστά τα καταγγέλλετε - είναι η επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που λέει: "ή αυτά ή δεν έχει, σήκω και φύγε"; Εσείς τι λέτε; Πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αρα, θα υποχρεωθείτε και θα εφαρμόσετε και αυτά».

Στο σημείο αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος προσπάθησε να ψελλίσει μια απάντηση, λέγοντας: «Δεν είπαμε πάση θυσία, είπαμε θα δούμε τι θα μας πει...».

«Το "θα δούμε" το λέτε προεκλογικά στα μπαλκόνια. Στο Τέξας, στο Αμερικάνικο Επιμελητήριο και όταν πάτε στον ΣΕΒ, τα λέτε διαφορετικά» ήταν η απάντηση του Θ. Παφίλη.

Αργότερα ο Αλ. Μητρόπουλος επανήλθε λέγοντας «...είμαι από αυτούς που απήντησαν στον κ. Παφίλη, όταν μου απευθύνθηκε για τη "θυσία στο ευρώ", λέγοντάς του ότι η θυσία μας είναι έως του σημείου να μην εισέλθει όλη η Ελλάδα σε γενικευμένη "ειλωτία". Αρα, με μισθούς του διακοσάρικου, με συντάξεις του διακοσάρικου, με γενικευμένη εξαθλίωση, οι προβληματισμοί θα είναι έντονοι»...

Ποιοί είναι αυτοί οι «έντονοι προβληματισμοί» και τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της... «γενικευμένης ειλωτίας»;  Είπε ο Αλ. Μητρόπουλος: «Ολοι λέμε ότι εκεί θα δώσουμε τη μάχη (...) Αυτός, όμως, ο περήφανος λαός με πατριωτικές, δημοκρατικές, συλλογικές, βαθιά συλλογικές διαδικασίες θα το σκεφθεί (...) Σκεφτόμαστε ότι πρέπει να τους μετακυλήσουμε την ευθύνη που μας κατέστρεψαν. Είναι ένας πρόσθετος λόγος ότι μέσα από εκεί θα τους πούμε "Μας καταστρέψατε με την αρχιτεκτονική του νομίσματος, με τη λειτουργία του νομίσματος, με το μνημόνιό σας και θα μας αποζημιώσετε". Και τότε, αφού μας αποζημιώσουν (...) ο κυρίαρχος λαός μπορεί να σκεφθεί κι άλλα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει αλληθωρίζω με τη δραχμή. Αυτό σημαίνει ότι εντός, εκεί που καταστραφήκαμε θα πρέπει να απαιτήσουμε τη διάσωσή μας».

«Δηλαδή, τι λέτε ότι "θα πάμε να διαπραγματευτούμε";» είπε ο Θ. Παφίλης »Τι θα διαπραγματευτείτε; Η "Λευκή Βίβλος" τι λέει; Ολα αυτά που κάνει η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση δεν λέει; Εσείς, δηλαδή, τι θα κάνετε; Θα πάτε και θα πείτε, "αλλάξτε τη Λευκή Βίβλο"; Θα σας πουν ότι δεν την αλλάζουν. Τι θα κάνετε; Αυτό είναι πλαίσιο. Εμείς λέμε, λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, μονομερής διαγραφή του χρέους. 
Εσείς τι λέτε; "Θα πάμε και θα δούμε". Δεν βλέπουμε τον λύκο που τον έχουμε μπροστά μας και ψάχνουμε τον ντορό; Ολοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν σήμερα ότι αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί είτε έτσι είτε αλλιώς και δημιουργείτε την παραίσθηση στον κόσμο ότι αύριο αυτοί οι ίδιοι θα αλλάξουν αυτή την πολιτική και αυτή είναι η μεγάλη ζημιά που γίνεται».

1 σχόλιο:

  1. Είμαστε τα παιδιά (άντε και λίγο ... μεγαλύτεροι) που τα θέλουμε ΟΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...