24 Δεκ 2013

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες από Συνδικάτα, μαζικούς φορείς & Λαϊκές Επιτροπές!

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους άνεργους και τις οικογένειές τους, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που υποφέρουν από την πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, διοργανώνονται από συνδικάτα, μαζικούς φορείς και Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα:
  • Την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη
-Εκδήλωση για παιδιά διοργανώνουν στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του δήμου στο Καρλόβασι Σάμου ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, η Ομάδα Γυναικών και η Λαϊκή Επιτροπή.
  • Το Σάββατο 28 Δεκέμβρη:
- Η Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Αναργύρων - Καματερού διοργανώνει γιορτή για παιδιά Ελλήνων και ξένων εργαζομένων και ανέργων στις 6 μ.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα και Κλεισούρας). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με φαγητό, κρασί και μουσική.

- Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων και τους ανέργους στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου.
  • Την Κυριακή 29 Δεκέμβρη:
- Τα ταξικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά διοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ (δίπλα από το ΥΕΝ). Θα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι, θεατρική παράσταση και παιχνίδι και μοίρασμα δώρων στα μικρά παιδιά.

- Οι Λαϊκές Επιτροπές της Λάρισας μαζί με την Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στις 11 το πρωί, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει  παράσταση με χριστουγεννιάτικη παραλλαγή του παραμυθιού «Ο βασιλιάς και το αλάτι», κουκλοθέατρο, δημιουργικό εργαστήρι γιορτινών κατασκευών και ζωγραφικής και γιορτινές γιορτινές μελωδίες για ηλικίες ως 12 ετών. Στο χώρο θα συγκεντρώνονται ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα και βιβλία για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη, στα τηλέφωνα 697 430 5655, 694 827 0779.

- Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, στις 10.30 π.μ., διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας (Σαλαμινίας 9 και Πέτρου Ράλλη) στον Ταύρο.

- Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για μεγάλους και παιδιά στο Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου στις 5 το απόγευμα. Η γιορτή θα περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, παιχνίδια, κατασκευές στολιδιών, ζωγραφική και φαγητό.

Τέλος, διανομή τροφίμων σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους πραγματοποιούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών και η Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου. 
Πολύμορφες εκδηλώσεις τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα

Το προηγούμενο διάστημα εκδηλώσεις έγιναν  στην Καλλιθέα, το Κερατσίνι, σε Καισαριανή, Αιγάλεω Κεφαλονιά και Λάρισα

Επίσης εκδηλώσεις έγιναν από την Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας Αττικής, από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Αιγάλεω και τον Πολιτιστικό Σύλλογο η «Πρόοδος», από τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής. Επίσης από εργατικά σωματεία και συλλόγους στην Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη, την Κόρινθοτην Κεφαλονιά, και στα Γιάννενα από το Σύλλογο Γυναικών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, την Ομοσπονδία Οικοδόμων, τη Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου - Ταύρου. Επίσης, το ΣΕΤΗΠ,  τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας.
Επίσης το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Λάρισας, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, τη Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης το Εργατικό Κέντρο Σάμου,  την Επιτροπή Αγώνα και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, το Σύλλογο της ΟΓΕ στη Μεταμόρφωση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και τη Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής, τη Λαϊκή Επιτροπή Αλίμου.  

Στο Βόλο το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» το προηγούμενο Σάββατο διοργάνωσε γιορτή για τα παιδιά των μεταλλεργατών των εργοστασίων του Βόλου  στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Η θεατρική ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών παρουσίασε θεατρικό δρώμενο με τον τίτλο «Μια αλλιώτικη καλικαντζαρόσουπα», ενώ χορωδία αποτελούμενη από μαθητές Γυμνασίου της Νέας Ιωνίας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν δώρα στα παιδιά των μεταλλεργατών και παράλληλα είχε στηθεί και ένας μικρός μπουφές για μικρούς και μεγάλους. 

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κώστας Στεργίου τόνισε ότι «Η σημερινή εκδήλωση δεν έχει απλά έναν επετειακό χαρακτήρα, αλλά σκοπό έχει να φανεί η αλληλεγγύη στους απολυμένους εργάτες, που είναι σήμερα εκατοντάδες στο νομό και για τους περισσότερους έχει τελειώσει η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που είναι για καιρό απλήρωτοι. Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται η συγκεκριμένη προσπάθεια γιατί σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η αλληλεγγύη να αποτελέσει το μεγαλύτερο όπλο στην επίθεση που δεχόμαστε. 

Έτσι η συσπείρωση στα σωματεία είναι πλέον επιτακτική, για να αποκρουστεί η νέα μεγάλη επίθεση από την κυβέρνηση και τους βιομήχανους. Η εκδήλωση έχει πολιτιστικό χαρακτήρα περιλαμβάνοντας θεατρικό που δίνει πολλά μηνύματα στον κάθε εργάτη. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους μεταλλεργάτες όλοι για έναν και ένας για όλους, έτσι ώστε να μην μείνει κανείς μόνος του στη κρίση» (Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...