19 Δεκ 2013

Οι φτωχοδιάβολοι και οι Λιάπηδες στις ταξικές κοινωνίες

Δεν είναι μόνο σοκαριστικά αλλά άκρως αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πενταετία 2008-2012, τα οποία καταγράφουν τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της χώρας που μπήκε στην ΕΕ για να φάει «με χρυσά κουτάλια».

Το 20% των Ελλήνων, δηλαδή ένας στους πέντε Έλληνες, στερούνται βασικών αγαθών (π.χ. γεύμα με κρέας ή κοτόπουλο) και υπηρεσιών. Το 26,7% δεν μπορεί να έχει ικανοποιητική θέρμανση. Τρομακτικά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά όταν εξειδικεύονται στον φτωχό πληθυσμό. 

Το 51,1% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών εγκαίρως, όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου κλπ.

Το 20,9% των παιδιών στερούνται τα βασικά.

Ενδεικτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην έκτη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Την ξεπερνούν μόνον η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Ουγγαρία και η Λιθουανία. 

Δεδομένου όμως ότι η έρευνα βασίζεται στα εισοδήματα του 2011, μάλλον οι χώρες που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα είναι σήμερα πολύ λιγότερες.

Από την άλλη μεριά οι Λιάπηδες, επειδή τους «άγγιξε η κρίση» καταθέτουν τις πινακίδες των πολυτελών αυτοκινήτων τους «για οικονομικούς λόγους», φτιάχνουν όμως πλαστές και κυκλοφορούν για να φορτώσουν τις μπαταρίες τους, πριν φύγουν για διακοπές στην Ασία!

Από την ίδια μεριά είναι οι 505 Έλληνες με συνολική περιουσία 60 δισ. ευρώ, οι οποίοι μάλιστα είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά 20% σε σχέση με το 2012.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης και όχι μόνο. Αφού αφαίμαξαν μισθούς και συντάξεις, αφού πέταξαν στην ανεργία 2 εκατομμύρια εργαζόμενους, αφού δεν δίστασαν να βλέπουν παιδιά να λιποθυμούν στα σχολειά από ασιτία και να αυτοκτονούν άνθρωποι από απελπισία, αφού επέδραμαν με διάφορα χαράτσια στα σπίτια του κοσμάκη.

Τώρα στο μάτι των καπιταλιστών μπαίνει η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, η τελευταία του ελπίδα, το σπιτάκι που απέκτησε με μόχθο και πόνο για να βάλει «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του» όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας και που δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο με το οποίο το απέκτησε. Επί δεκαετίες η αντικομουνιστική προπαγάνδα έσπερνε το φόβο στους εργαζόμενους ότι αν επικρατήσει ο κομμουνισμός θα χάσουν τα σπίτια τους. Και ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί και αυτό το φιάσκο.

Οι καπιταλιστές μπροστά στην κρίση που προκάλεσαν, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εκμετάλλευσης που τους τρέφει. Δεν θα πάρουν τα χέρια τους από τις ζωές των εργαζομένων και των παιδιών τους, αν δεν τους τα κόψουμε. Μονόδρομος η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας και η συμπόρευση με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον πλούτο που παράγει.

Κάλι Καρά, 902.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...