5 Δεκ 2013

Ρομά: Οχι ''παιδιά ενός...κατώτερου θεού''!




 Hξερε ηδη τα χαρακτηριστικα της περιοχης:



Υπηρχαν δυο «προβληματικες περιοχες» στη μια, τη Βρυση, "κατοικούσαν" κυρίως τσιγγάνοι.

Στην αλλη τον Μαραθια, υπηρχε "καταυλισμός" τσιγγάνων. Εκκρεμότητα χρόνων..

Εκκρεμουσε δικαστήριο στον ΟΗΕ, εις βάρος της Ελλάδας, για "καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων".

Η "διευρυμένη περιφέρεια" πιέζεται και πιέζει για μετεγκατάσταση (βλ. γκετοποίηση) μακριά από τον αστικό ιστό - πολίτες β΄κατηγορίας, όμηροι χρόνων - και των δύο καταυλισμών. 

Σπίτια και τσαντίρια συνυπάρχουν και στις δύο κοινότητες των Ρομά (γνωστή εικόνα πρώην νομαδικών φυλών). Πλήρη πολιτικά δικαιώματα, οι περισσότεροι δημότες των δύο δήμων (δεν αρνιέται κανείς ούτε την παρείσφρηση τρίτων μα ούτε και την αυξημένη παραβατικότητα).


Πηγε στη συνελευση της περιοχης για να ακουσει τι λεγοταν. Στην ιδια συνελευση οπου ο δεξιος δήμαρχος σε μιά προσπάθεια να "εξοικονομήσει" χρήματα έκανε υπόγειες διαδρομές" και συνεννοήσεις, ερήμην του συμβουλίου, με τη "διευρυμένη περιφέρεια" για τη μετεγκατάσταση και των δύο καταυλισμών σε αλλη περιοχη αποδεχόμενος τη μετεγκατάσταση "Ρομά" στην παραπάνω περιοχή (ενω ακουγε οτι η φρασεολογία της 'αποδοχής" ήταν γενικά «Ρομά» χωρίς να προσδιορίζονται οι δύο κοινότητες Βρυσης και Μαραθια που δεν εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα).

Μετά απ' όλα αυτά εμαθε οτι πάρθηκε απόφαση από την περιφέρεια για την μετεγκατάστση των Ρομά του Μαραθια. 

Ανατέθηκε μελέτη σε τεχνική εταιρία για κατασκευή οικίσκων, δόθηκαν άδειες από την πολεοδομία της περιοχης, "εν κρυπτώ", φυσικα...( όλα αυτά με υποτυπώδεις υποδομές, με δύο δεξαμενές για νερό, κλπ..)

Στο ενδιάμεσο ακουσε οτι ο δήμαρχος προσπαθεί να πείσει το ΔΣ για μετεγκατάσταση των Ρομά της  Βρυσης λέγοντας ότι θα κατεδαφίσει τα παράνομα (!!) κτίσματα στον καταυλισμό...(Τι εννοούσε αραγε, εφοσον στα πλαισια της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων τίποτα ακομη δεν μπορεί να κατεδαφιστεί..)

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, σκεφτηκε ...Αυτοι που δημιουργούν το πρόβλημα αυτοανακηρύσσονται και …."σωτήρες"!! Πρωτη φορα θα ηταν;

Τα τελευταία 24ωρα ακουσε οτι ο δήμος ....τωρα "ανακαλύπτει" (!!) ότι:



  • Η συγκεκριμένη περιοχή δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου της περιοχης αλλά στην διπλανη της!!


  • Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως "δασική" (πως γινεται να είναι δασική αλλά να υπάρχουν κτίσματα των "συμμάχων" εκει πανω, μονο..ενας θεος ξερει!!)


  • Οταν οι συνθήκες διαβίωσης είναι "απάνθρωπες, για ποιο πρόβλήμα... παραβατικότητας μιλουν, σκεφτηκε!!

Eκεινο ομως που σιχαθηκε περισσοτερο ηταν οι..."ανθρωποι" που ηταν μαζεμένοι, οι "συμπολιτες" του, που εδειχναν "έξαλλοι", ρατσιστές, κλεισμένοι στο μικρόκοσμό τους και αλλάλαζαν για την "πρωτοβουλία" του δημάρχου σχετικά με τη μετεγκατάσταση των "γυφταίων", ενω ζητούσαν να ρίξουν στο "πυρ το εξώτερον" τους "γυφταίους" που οπως ειχε ξανακουσει και αλλου ειναι «η αιτια πολλων συμφορων». Το ειχε ακουσει να το λενε παλια στη χιτλερικη Γερμανια, και προσφατα στην ...Ουγγαρια, στην Νορβηγια, στη Ρωσια, το ακουγε καθημερινα σε διαφορετικα μερη του κοσμου, το καταλαβαινε, απογοητευοταν ομως ολο και πιο πολυ επειδη δεν το καταλαβαιναν και οι αλλοι...

Μεσα σ ενα  τετοιο απανθρωπο πληθος ενοιωθε ο ιδιος αβολα, ηταν αλλη μια φορα εκεινος και οσοι μαζι μ αυτον δεν πιστευαν σε ...μετεγκατάστασεις, και αποκλεισμους, «γραφικοι»!

Ζητησε να γίνουν έργα υποδομής στις υπάρχουσες περιοχές, μια προσπάθεια ένταξης αυτών των ομάδων στο κοινωνικό σύνολο, γενικός εμβολιασμός των παιδιών και προσπάθεια για την εκπαίδευση των παιδιών αυτων, που γι αυτον και το ΚΚΕ, δεν ηταν ..«παιδια ενος κατωτερου θεου»! Αυτα σαν πρωτα βηματα, ειπε, μαζι με την διαθεση να σταματησει η προκαταλειψη των ντοπιων εναντια στους Ρομα!

Καταλαβαινε ομως καλα οτι αν οι ντοπιοι μιλουσαν «εξω απ τα δοντια», κατ εκεινους θα επρεπε να ανοιχθεί ένας τεράστιος λάκκος και να θαφτούν εκεί οι "γυφταίοι" μιας και «δεν ειναι ανθρωποι», αλλα μια από τις ..πληγές που στάλθηκαν από το θεό για να τιμωρήσουν τους "νόμιμους", τους "συνεπέις", τους φιλήσυχους νοικοκυραιους, πολίτες αυτού του τόπου!!

Στριμωγμένοι στη γωνια, σε μια προσπάθεια να "στρογγυλέψουν" τα πράγματα και εν όψει εκλογών, κατήγγειλαν τον παραληπτη της αλληλογραφιας του δημαρχου! Αληθεια αυτος μονο εφταιγε; «Η υποκρισία περισσεύει σ' αυτον τον τόπο, καμμία ελπίδα δεν υπάρχει», σκεφτηκε..

Κι ομως υπαρχει, απλα ειναι μικρη και χρειαζεται να δυναμωσει. Σημερα!

Σημ. Οι περιοχες Βρυση και Μαραθιας δεν ειναι τα πραγματικα ονοματα των καταυλισμων. Τα στοιχεια ομως ειναι πραγματικα και οι περιοχες αυτες υπαρχουν, απλα εχουν αλλαξει τα ονοματα.

2 σχόλια:

  1. ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

    Να σαι καλα! Ειναι ενα θεμα που μας ενδιαφερει και προσπαθουμε και απο το globbing να το προβαλλουμε οπως και οσο συχνα μπορουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...