25 Δεκ 2013

Συγκυβέρνηση: Εμπαιγμός και χριστουγεννιάτικο σόου για την αιθαλομίχλη, ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά παγώνουν!


Εμπαιγμός και επικοινωνιακό σόου, ανήμερα των Χριστουγέννων, από τη συγκυβέρνηση στη σύσκεψη που έγινε στο Υπ. Οικονομικών με τη συμμετοχή των Υπ. Υγείας και Ενέργειας, με θέμα την αιθαλομίχλη.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη o Γιάννης Στουρνάρας απέκλεισε τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα με πρόσχημα την πάταξη της λαθρεμπορίας των καυσίμων, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο χαρακτήρισε ως πετυχημένο(!) ο Υπ. Υγείας, την ώρα που η επιβολή του καταδίκασε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στο ψύχος και την παγωνιά. 

Οι τρεις υπουργοί δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας επανέλαβαν τις εξαγγελίες για παροχή δωρεάν ρεύματος στους δικαιούχους του «κοινωνικού οικιακού τιμολογίου» τις μέρες με υψηλούς ρύπους, εξουσιοδοτώντας μάλιστα τους Περιφερειάρχες να αποφασίζουν για τη λήψη έκτακτων μέτρων. 

Υπενθυμίζεται ότι το περίφημο «κοινωνικό» τιμολόγιο -σύμφωνα με τον Υπ. Ενέργειας- περιλαμβάνει πανελλαδικά μόλις 470.000 νοικοκυριά καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κανείς σε αυτό είναι δυσπρόσιτοι. Παράλληλα συνιστά κοροϊδιία καθώς αφορά την κατανάλωση από ένα όριο και κάτω που αν ξεπεραστεί παύει αυτόματα να ισχύει. Συγκεκριμένα, το όριο για μια τετραμελή οικογένεια είναι περίπου 350 κιλοβατώρες το μήνα που σε καμμία περίπτωση δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες παροχής ρεύματος για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, πόσο μάλλον των αναγκών για θέρμανση.

Οι υπουργοί κάλεσαν τον κόσμο να κάνει χρήση και του επιδόματος θέρμανσης το οποίο είναι επίσης κοροϊδία αφού δεν καλύπτει ούτε ένα μικρό μέρος από τις διαδοχικές τρανταχτές ανατιμήσεις πάνω στους φόρους κατανάλωσης, οι οποίες στην περίοδο περιόδου 2010 - 2013 έφτασαν στα 380 ευρώ στο χιλιόλιτρο, κάνοντας απαγορευτική την κατανάλωση πετρελαίου για τη συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να λεηλατούνται από ολόκληρη την γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και τρόικα έχουν απογειώσει τους ειδικούς φόρους από τα 21 ευρώ (χειμώνας 2010 - 2011) στα 60 ευρώ (χειμώνας 2011 - 2012) και στη συνέχεια (2012 - 2013) στα 330 ευρώ στο χιλιόλιτρο, επίπεδα στα οποία θα παραμείνει και το χειμώνα που έρχεται. Οπως προκύπτει η διόγκωση των ειδικών φόρων από τα 21 στα 330 ευρώ φτάνει στα 309 ευρώ στο χιλιόλιτρο και μαζί με τον ΦΠΑ (23%) διαμορφώνεται στα 380 ευρώ στο χιλιόλιτρο.

Τέλος, έκαναν εκ νέου έκκληση για αποφυγή της... «άσκοπης» (!) χρήσης τζακιών, λες και όσοι ανάβουν τζάκια και σόμπες το κάνουν για «ατμόσφαιρα» και όχι επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το πετρέλαιο που έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...