17 Ιουν 2013

ΣτΕ: ''Ναι'' στη λειτουργία της ΕΡΤ (μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας!)

Eκδόθηκε προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την ΕΡΤ. Ο πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου στην ουσία λέει ναι στη λειτουργία της ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας.
 
Στην απόφαση του προέδρου του ΣτΕ αναφέρεται πως προσωρινά αναστέλλεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση και διατάσσεται η λειτουργία της ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο καινούργιος φορέας. Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή είναι άμεσα εκτελεστή. Στην ουσία είναι μια απόφαση που βολεύει τόσο τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τους κυβερνητικούς του εταίρους Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς θα μπορούν να δηλώνουν όλοι δικαιωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής η ΠΟΣΠΕΡΤ υπέβαλε αίτημα στον πρόεδρο του ΣτΕ για ακρόαση, με συνέπεια να αναβληθεί η έκδοση απόφασης από τον Κ. Μενουδάκο. Μάλιστα, η ενέργεια αυτή δημιούργησε υποχρέωση στο ΣτΕ να καλέσει σε ακρόαση και τους νομικούς εκπροσώπους του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Πάντως, δύο ώρες διήρκεσε η συνακρόαση των νομικών εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σ. Κεδίκογλου και του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΣτΕ Κ. Μενουδάκο και τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη. Σύντομα αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της αίτησης αναστολής.

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά μπαίνουν εισαγωγικά στο "ναι" !

    Έτσι, ΑΚΡΙΒΩΣ είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα faro

    Ολο ..εισαγωγικα ειμαστε! Ποτε θα βγουμε απο αυτα, να δουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...