22 Ιουν 2013

Έρχονται οσονούπω νέα μέτρα !

Στα τέλη του Ιούνη, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, επανέρχονται στην Αθήνα τα κλιμάκια της τρόικας για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τη συγκυβέρνηση που αφορά στην «επανεξέταση του οικονομικού προγράμματος», για την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων.
 
Στο πλαίσιο αυτό μεθοδεύονται νέες περικοπές στην κρατική επιδότηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία και στα κονδύλια για Υγεία και Πρόνοια, οι επόμενες απολύσεις στο δημόσιο κ.ά.

Ειδικότερα:

-
Οι εργαζόμενοι σε πρώην ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα μπαίνουν στη λίστα των απολύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται 75 φορείς που επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και καταγράφουν «αποκλίσεις» και «υπερβάσεις δαπανών».
Μετά την ΕΡΤ και μέχρι το τέλος του 2013, θα ακολουθήσει νέα παρτίδα απολύσεων, ακόμη 2.000 εργαζόμενων. Στον προθάλαμο της απόλυσης θα βρεθούν ακόμη 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της εφαρμογής «προγραμμάτων κινητικότητας», τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν ακόμα και μέσα στον Ιούνη.
 
- Συγκυβέρνηση και τρόικα, έχουν συγκροτήσει ειδική επιτροπή ελέγχου, που ήδη εξετάζει μέτρα κατακρεούργησης των κονδυλίων στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Αυτή την πολιτική υπηρετούν οι κυβερνητικές «αποκαλύψεις» για τα εμφανιζόμενα ελλείμματα στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κοινή Επιτροπή (συγκυβέρνηση - τρόικα) έχει αναλάβει να προσδιορίσει το ακριβές ύψος του ελλείμματος στον ΕΟΠΥΥ και να προτείνει ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψή του. Σφαγείο ετοιμάζουν για τα κονδύλια του υπουργείου Εργασίας, που αφορούν στην κρατική επιδότηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα νέα μέτρα αναμένεται να ποσοτικοποιηθούν το φθινόπωρο φέτος, με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.
- «Εμπλοκές» φαίνεται να παρουσιάζονται με τον «ενιαίο φόρο» πάνω στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή περιουσία.
Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η εφαρμογή του χαρατσιού μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ και για το 2014, μέχρις ότου επεκταθεί σε κάθε σπιθαμή γης.
Ταυτόχρονα, δρομολογούν ανατιμήσεις στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων, που αποτελούν και τη βάση υπολογισμού, εκτοξεύοντας τα χαράτσια του 2014.
 

4 σχόλια:

  1. Για 1.500.000 απολυμένους Ι.Υ. κανένα πρόβλημα φήφησαν ναι, για την επιβολή φόρων στα ακίνητα κανένα πρόβλημα φήφησαν ναι, για την επιβολή έκτακτων εισφορών κανένα πρόβλημα φήφησαν ναι, αλλά για την απόλυση 2.500 κηφήνων-πελατών Δ.Υ.κόκκινη γραμμή. Για την απόλυση επίορκων κόκκινη γραμμή. Η απόλυση Δ.Υ. δεν στερεί χρήματα από την αγορά γιατί ο μισθός του προέρχεται από τους φόρους του ιδιωτικού υπαλλήλου. Δηλαδή χρήματα με τα οποία θα κινούσε την αγορά ο Ι.Υ. Χρήματα που ανοίκουν στον ιδιώτη αλλά του τα κλέβουν για να ταίζουν τους κομματικούς πελάτες με αντάλλαγμα την ψήφο. Σοσιαλιστές - κηφηνοφασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος: Γράψε ένα όνομα, να μπορούμε να μιλάμε.

    1. Ποιος σου είπε ότι υπάρχει ενάμισο εκατομμύριο απολυμένοι ;;;
    Που το βρήες αυτό ;;;
    Αυγή διαβάζεις ;;;

    2. Προφανώς μιλάς για το ενάμισο εκατομμύριο ΑΝΕΡΓΟΥΣ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ ιδιωτικοί υπάλληλοι ΚΑΙ δημόσιοι υπάλληλοι ΚΑΙ αγρότες ΚΑΙ ελεύθεροι επαγγελματίες !

    3. Κηφήνες υπάρχουν παντού ! Ο διαχωρισμός σε κηφήνες ιδιωτικούς υπαλλήλους και κηφήνες δημόσιους υπαλλήλους είναι φασιστικός !
    Να σου δείξω εγώ κάτι κηφήνες π.χ. βιομήχανους ή εφοπλιστές ή καναλάρχες να σου φύγει το ... τσερβέλο !

    4. Είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται από αλλού κι ο ιδιωτικός από αλλού ! Αυτή η πασοκική νοοτροπία είναι βλακώδης !
    Όλοι οι μισθωτοί (ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι) πληρώνονται ένα μικρό τμήμα από την ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ και το πρόβλημα είναι ποιος καρπούται την υπεραξία αυτή της εργασίας !
    Ο ιδιώτης ή το δημόσιο ...

    ΓΚΕΓΚΕ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δημόσιος Υπάλληλος πληρώνεται από τον φόρο του ιδιωτικού, ακόμα και αν ο ιδωτικός δεν θέλει να αγοράσει την υπηρεσία του Δ.Υ. π.χ. ΕΡΤ. Ο ιδιωτικός πληρώνεται από τον ιδιωτικό ή τον δημόσιο υπάλληλο μόνο αν η υπηρεσία ή το προϊόν που προσφέρει θέλει να το αγοράσει ο πελάτης και όχι με φασιστικούς νόμους.
      Οι φόροι π.χ. επί των ακινήτων ή οι έκτακτες εισφορές και όλοι οι άλλοι φόροι είναι κατά 10% ανταποδοτικοί και κατά 90% πάνε στην μισθοδοσία του Δημοσίου. Για υπηρεσίες που δεν χρειάζονται και παράγουν αέρα (π.χ. αποξύρανση Κοπαίδας, υπεράριθμοι Ολυμπιακής που συνταξιοδωτήθηκαν από 35 χρονών....) και θέσεις που έχουν εφευρεθεί απλώς για ταίζουν τα δικά τους κομματικά παιδιά.

      Επίσεις δεν υπάρχουν απολυμένοι Δ.Υ. εκτός από τους Κηφήνες της ΕΡΤ (και αν γίνει τελικά). Αν υπάρχουν άλλοι θα είναι ιδικές περιπτώσεις (π.χ. κλέφτες ...) και δεν θα είναι ούτε 100 τα τελευταία 30 χρόνια. Εν αντιθέσει του ιδωτικού τομέα που η απολύσεις είναι κάτι φυσιολογικό ακόμα και όταν δεν υπάρχει κρίση. Ο Δ.Υ. είναι η Ιερή αγελάδα και πρέπει να μην απολύεται, και θα πληρώνεται με δανικά ή επιλέον φόρους όταν δεν μας δανίζουν πλέον.

      Ακόμα και ο άνεργος Ι.Υ. πληρώνει φόρο ακινήτων και τεκμηρίων διαβίωσης, φόροι που ταίζουν τους κρατικούς Κηφήνες.

      Ο φασισμός του να σου πουλάν με το ζόρι υπηρεσία που δεν θέλεις να αγοράσεις.

      Ο μισθός του δημοσίου είναι ο φόρος του ιδωτικού.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος: Γιατί δεν υπογράφεις με κάποιο όνομα ή παρατσούκλι ;
      Τόσο ... δύσκολο είναι ;

      Αυτά που αναφέρεις, για τους φόρους κλπ. στερούνται κάθε επιστημονικής ανάλυσης !
      Είναι δικές σου απόψεις, που δεν στηρίζονται πουθενά !
      Προφανώς ή δεν διάβασε την απάντησή μου, ή δεν την κατάλαβες, ή δεν ήθελες να την καταλάβεις !

      Να το ξαναπώ, αν και πάλι θα πάει στον ... βόντο !
      - Οι μισθοί ΟΛΩΝ των εργατών, υπαλλήλων, γενικά των μισθωτών, πληρώνονται από την εργασία τους, μάλιστα πληρώντα ΜΕΡΟΣ αυτής της εργασία, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της, αυτή που λέγεται ΥΠΕΡΑΞΙΑ πηγαίνει στον εκάστοτε εργοδότη - είτε είναι αυτό κράτος, είτε ο ιδιώτης επιχειρηματίας !

      Κάνεις τεράστιο λάθος να πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν απολύσεις στο Δημόσιο, τεράστιο ίσως και εσκεμμένο λάθος !

      Και για πες μου δηλαδή. Αν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι κηφήνες, ΕΣΥ τι είσαι ;;;
      Μπορείς να μου πεις που δουλεύεις ;
      Έτσι, για να συννενοηθούμε ...
      Ή μήπως νομίζεις ότι π.χ. στο μέγκα ή στον αντένα κλπ. ΔΕΝ υπάρχουν κηφήνες !
      Παντού υπάρχουν οι κηφήνες ... και ξέρεις ποιοι είναι ;
      Αυτοί που διορίστηκαν ΚΑΙ από το κόμμα που ΕΣΥ ψηφίζεις !
      Πάντως, να είσαι σίγουρος, ότι το ΚΚΕ ΔΕΝ διόρισε ΚΑΝΕΝΑΝ !

      Σε κάθε περίπτωση πάντως, από τα σχόλιά σου, διαβλέπω μια εμπάθεια, μια ζήλεια θα έλεγα, που ΕΣΥ δεν μπόρεσες να γίνεις Δ.Υ., έτσι δεν είναι ;
      Συνήθως, αυτοί που καταφέρονται με τόσο μένος εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων είναι αυτοί που δεν τα κατάφεραν - από ανικανόητα οι πιο πολλοί - να μπούνε στο δημόσιο !

      Αλλά θα σου πω ένα ακόμα.
      Εγώ θα ήθελα να καταργηθεί ΟΛΟ το Δημόσιο. Υπουργεία, Εφορίες, Ταχυδρομεία, Νοσοκομεία, Σχολεία κλπ. κλπ. να σε δω τότε εσένα και την οικογένειά σου ΠΟΥ θα πάτε να βρείτε τζάμπα ένα σωρό υπηρεσίες !
      Εκτός αν έχεις τόσα λεφτά που δεν σε νοιάζει για τους άλλους !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...