2 Ιουν 2013

Κουβέλης στην «Ελευθεροτυπία»: Αυταπάτες περί ανάκαμψης της οικονομίας!


Τις αυταπάτες περί ανάκαμψης της οικονομίας που θα εκδηλωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κυβερνητικός εταίρος Φώτης Κουβέλης σε μία προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζομένων και του λαού για δήθεν αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Υπεραμύνεται της πρότασης νόμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσαν πρόσφατα από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή παρότι αυτό ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο μία αντιδραστική απόφαση -πλαίσιο που θέλει να επιβάλλει την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και το ξαναγράψιο της ιστορίας στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, ανοίγει δρόμο για ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών και της λαϊκής πάλης.

Με τις εκκλήσεις τους άλλωστε προς το «συνταγματικό» ή το «δημοκρατικό τόξο» και τα δύο κόμματα θέλουν να δείξουν ότι αποστασιοποιούνται στα θέματα «δημοκρατίας» και πολιτικής συμπεριφοράς από τη ΝΔ, με την οποία συγκυβερνούν, να σβήσουν από τη μνήμη του λαού την ενεργό στήριξη και συμμετοχή τους στη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι δημοκρατική υποχρέωση να υπάρξει αυτό το νομοθέτημα».

Ο Φώτης Κουβέλης τέλος, τάσσεται υπέρ ενός μικρού κυβερνητικού σχήματος δηλώνοντας ότι «πρέπει να υπάρξει συντονισμός του συνολικού κυβερνητικού έργου και των επιμέρους δράσεων των υπουργείων», επικεντρώνοντας στις αδυναμίες της διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι φυσικά στον ταξικό της χαρακτήρα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. 

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. spiral architect

      '' Aυστηρως ακαταλληλο το θεαμα για ανηλικους'', γραφει, (αλλα και για ..ενηλικους θα ελεγα!) :))

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...