2 Οκτ 2013

Ομόφωνη η απόφαση των ανακριτών: ''Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 3 βουλευτές της Χ. Αυγής''


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και  Ν. Μίχος, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των ανακριτών και των εισαγγελέων. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ. Λαγός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον Ηλία Κασιδιάρη τέθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ. Για τους Η. Παναγιώταρο και Ν. Μίχο τέθηκε μόνο ο περιορισμός απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ολονύκτιες οι απολογίες

Οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κράτησαν όλο το βράδυ. Επτά ώρες κράτησε η απολογία στον ανακριτή του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ο Ηλ. Παναγιώταρος απολογείτο μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ακολούθησε η απολογία του Γ. Λαγού, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης, ενώ λίγο πριν τις 9.30 ολοκληρώθηκε και η απολογία του Ν. Μίχου.
 
Στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού έχει προγραμματισθεί να βρεθούν σήμερα άλλοι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ στις 15.30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Η απολογία Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλ. Κασιδιάρης κινήθηκε στη γραμμή της «πολιτικής δίωξης».

Φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής φέρεται να ρωτήθηκε από τον ανακριτή πώς εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων» από πρόσωπα-μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο Ηλ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.
Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η απολογία Παναγιώταρου

Σε ανάλογο κλίμα και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου. Φέρεται να έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη.
Είπε επίσης ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο είναι αστείο, ενώ χαρακτήρισε τυχαία τα γεγονότα που εμφανίζονται στις δικογραφίες και τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βάσει των οποίων θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, επικεφαλής ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά, οι οποίοι έδιναν τις εντολές στους βουλευτές οι οποίοι με τη σειρά τους τις διαβίβαζαν προς τα κάτω. Οι βουλευτές είχαν το ρόλο του περιφερειακού διοικητή στους οποίους αναφέρονταν οι τοπικοί πυρηνάρχες, δηλαδή οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων, όπως της Νίκαιας ή του Περάματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς φέρεται να ενημερώνει τον Πατέλη (επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας), εκείνος το βουλευτή Λαγό και εκείνος με τη σειρά του, τους Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο.

Όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές κλήσεις που αντάλλαξαν βουλευτές και στελέχη της φασιστικής οργάνωσης, εκείνη την νύχτα, περίπου μισή ώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το αρχηγείο της Χρυσής Αυγής γνώριζε τα πάντα. Συγκεκριμένα στις 12.37 το βράδυ (σ.σ. 18/9) ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κλήθηκε από τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος νωρίτερα είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.

Ενώπιον του ανακριτή τρεις χρυσαυγίτες

Την Τρίτη απολογήθηκαν τρία περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τα δύο αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο τρίτος από τα τρία μέλη του κόμματος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Διαθεσιμότητες αστυνομικών

Ο πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος μέχρι χθες υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αττικής, συνελήφθη καθώς εις βάρος του έχουν προκύψει στοιχεία για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ήταν διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, παρέπεμπε όσους πολίτες ζητούσαν την συνδρομή της αστυνομίας, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενος «αδυναμία να παρέμβει».
Την Τρίτη, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τη Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 55χρονου ανθυπαστυνόμου, ο οποίος παλιότερα είχε διατεθεί ως φρουρός βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Κατηγορείται για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Ο ανθυπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Επίσης, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο 25χρονος αστυφύλακας που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα και υπηρετούσε ως φρουρός του βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρα. Μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 σφαίρες των 45 χιλιοστών τις οποίες κατείχε παράνομα. Στο βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Πρόκειται για τον πέμπτο αστυνομικό, φρουρό βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που συλλαμβάνεται.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ένας ακόμα αστυνομικός της ομάδας «Ζ» από τη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατηγορούμενος ότι κατείχε πλήθος εξαρτημάτων οπλισμού. Πρόκειται για υπαρχιφύλακα, 41 χρόνων. Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός πραγματοποιούσε, μέσω διαδικτύου, παράνομες αγοραπωλησίες εξαρτημάτων, αξεσουάρ και ειδών οπλισμού, όπως κάννες όπλων, φακούς λέιζερ, γεμιστήρες κλπ. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκε στο σπίτι του το χρηματικό ποσό των 106.800 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την «ισχυρή θέση» της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή 

Την «ισχυρή θέση» της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού χαιρέτισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι, απαντώντας σε ερώτηση για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, η Πσάκι χαιρέτισε την «ισχυρή θέση», όπως ανέφερε, «που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση κατά της βίας των εξτρεμιστών της Χρυσής Αυγής». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «μας ανησυχούν βαθύτατα», προσθέτοντας ότι «καταδικάζουμε δηλώσεις και ενέργειες που αποδίδονται στο κόμμα της Χρυσής Αυγής που δείχνει να επιδιώκει την υποκίνηση της ξενοφοβίας, της εχθρότητας προς τις μειονότητες και τον αντισημιτισμό».

3 σχόλια:

  1. Ομόφωνη η απόφαση των ανακριτών: ''Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 3 βουλευτές της Χ. Αυγής''
    Ενα αλεξίπτωτο γρήγορα! ...πέφτω απ' τα σύννεφα!
    Αυτά για οσους που νόμιζαν οτι νίκησαν τον φασισμό.
    Ασε που μας τα εχουν κάνει μπαλόνια. Οποτε ανοίξεις την τηλεόραση Χρυσή αυγή και σουτιέν Pretty Bra παίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο να μέμφεσαι τους ... πεσόντες από τα σύγνεφα !

      Πάντως να πούμε, ότι όσοι κάνουν έστω ότι πέσαν από τα σύννεφα, απλά ή δεν γνωρίζουν σε τι σύστημα ζούμε (καπιταλισμός), ή δεν γνωρίζουν ποιος έχει την εξουσία (αστική τάξη) και άρα ποιος έχει το ... πεπόνι και ποιος το ... μαχαίρι !

      Διαγραφή
  2. vomoloxius

    Hταν αναμενομενη μια τετοια ..αποφαση και οχι, ουτε εμεις θα χρειαστουμε το...αλεξιπτωτο, εχοντας καταλαβει τα παιχνιδια που παιζονται...Τωρα αρχιζει η επιθεση σε οσους ζητουν εξοδο απο ...ΝΑΤΟ και ΕΕ, το ειπε και ο Σαμαρας αλλωστε! ;((

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...