15 Οκτ 2013

Θέλω..κεντροαριστερό διαζυγιο, (Aλκη μου), ειπε!


Αποφασισα κι εγω να μπω στην ομαδα των 58, ειπε στην γυναικα του, που τον ρωτησε τι εκανε τοση ωρα στο γραφειο του και εκεινος γυρισε τη πλατη του να της απαντησει κρατωντας τη πιπα στο ενα χερι και το ποντικι του PC στο αλλο. Πισω η βιβλιοθηκη γεματη με βιβλια που γεμιζαν ασφυκτικα τα ραφια.  

Γνωστοι και φιλοι τον θεωρουσαν αριστερο, χρονια τωρα, ισως ισως και επειδη εδενε τα μαλλια του σε αλογοουρα, οταν κατεβαινε στο αμφιθεατρο της σχολης για να διδαξει κοινωνιολογια. Οταν ηταν νεωτερος, φορουσε συχνα ενα T-shirt που ειχε πανω τον χαμογελαστο Τσε, που κρατουσε ενα πουρο. Τωρα μερικα μπλουζακια μαρκας D&G και Banana Republic, του εδιναν την αιγλη που καθε λεκτορας θα ηθελε να ειχε, ειδικα οταν ερχοντουσαν νεαρες και ομορφες φοιτητριες στο γραφειο του..

Το κείμενο για την Κεντροαριστερά που διαβαζα τις αλλες, της ειπε σοβαρος, απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλα ξεχωριστά στις «δυνάμεις της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» δηλαδη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, στις δυνάμεις της οικολογίας, καθώς και σε πολιτικές, κοινωνικές συλλογικότητες που θα ηθελαν να δουν κάτι καινούριο στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο..

-Το εχω σκεφτει καλα, Νελλη, της ειπε και ''μου κανει''. Αλλωστε ολα αυτα τα χρονια, οχι μονο εγω, αλλα κι εσυ ως, γνωστη αρχιτεκτων στους καλους κυκλους της Αθηνας, κινουμαστε στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. 
Μου ελεγε και ο Μιχαλης, τις αλλες, ξερεις, ο αρχισυντακτης του BLOGme, οτι κι αυτος το σκεφτεται, αφου ακουσε φημες οτι και ο Γιαννίτσης , ο πρώην υπ. Εργασίας, δήλωσε οτι θα στηρίξει την νέα προσπάθεια. Μαλιστα στην ηγεσία της «Ελιάς» χρειαζονται νέα πρόσωπα και και σκεφτομουν οτι μια καρριερα στο πολιτικο χωρο και για τους δυο μας δεν θα ηταν κακη στη φαση αυτη της καρριερας μας. Τι λες;

-Προβλεπεται να διαλυθουν δηλαδη, καποια απο τα υπαρχόντα κομμάτα, Αλκη; τον ρωτησε.

-Οχι, οπως μου ελεγε και ο Μιχαλης, η δημιουργία του ενιαίου φορέα δεν προϋποθέτει τη διάλυση των υπαρχοντων κομματων. Ετσι κι αλλιως ξερεις οτι αυτα τα πραγματα ειναι συγκοινωνουντα δοχεια, Νελλη μου και καλο ειναι να κινηθουμε γρηγορα γιατι ολα παιζονται τωρα, εφ οσον ο φορεας μπορεί να συσταθεί στους προσεχείς μήνες με συγκεκριμένο Σχέδιο Εθνικής Συγκρότησης και προτεραιότητα στο πρόγραμμα και για τις ευρωεκλογές αλλα και τις δημοτικές.

Το παν ειναι να πεισουμε κι αλλους για τα...ακρα και αυτο γινεται τωρα, ακριβως επειδη βολευει να παρουμε με το μερος μας ολους εκεινους τους πολίτες που δεν ταυτιζονται ούτε με τη Δεξιά, ούτε με τη νεοκομμουνιστική - εθνολαϊκιστική Αριστερά. 
Χρειαζεται να πεισουμε αλλους οτι ο δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν παει αλλο πια, είναι πολιτικά στείρος, οπισθοδρομικός και ιδεολογικά συντηρητικός. Να απεγκλωβισουμε δηλαδη εκεινες τις δυνάμεις της χώρας που εχουν μελλον ακομη και δεν εχουν καει μεχρι τωρα σε πολιτικες αντιπαραθεσεις οπως αλλα ονοματα της πολτικης.  Α, ξερεις και οτι το κινημα των 5 δημαρχων Μπουτάρη, Σκοτινιώτη, Καμίνη, Φίλιου και Δημαρά ειναι μαζι μας; Οπως και εξι προς το παρον, γνωστα καθημερινα ονοματα επισης,...Αυτο που λεμε ..επιδραστικοι ανθρωποι του πολιτισμού, που θα χρειαστουν στη προσπαθεια μας.


-Με συγχωρεις Αλκη μου, αλλα ειναι καιρος τωρα που βλεπω πολλα και δεν μιλαω. Δεν σε αναγνωριζω πια. Εχεις πλεον γινει ολα οσα μισουσα! Που ειναι ο ανθρωπος που ηξερα νεο,  που οραματιζοταν ένα δίκαιο, ενα πιο ανθρώπινο κόσμο; 
Εσενα φαινεται σου πάει γάντι ο τωρινός, ο σαπιος, επειδη καλύπτει απόλυτα τον εγωκεντρισμό και τα κόμπλεξ ανωτερότητας που εχεις! 
Και μη νομιζεις οτι δεν ξερω τι γινεται με τα σαλιαρισματα στο γραφειο σου, στη σχολη...
Τα μαθαινω ολα, με αηδιαζεις κι εσυ οπως και οι ομοιοι σου που νομιζετε οτι θα γελασετε και παλι τον κοσμο να σας ψηφισει, γελοια υποκειμενα, κριμα τα χρονια που περασατε στα θρανια, αφους σε τιποτα δεν σας ωφελησαν, οταν δεν βλεπεις τι γινεται γυρω σου. 

Βγες μια μερα εξω απ το γραφειο σου βγαλε τις παρωπιδες και δες τι ζητας απ τον κοσμο να ψηφισει; Τι εχει μεινει πια εκει εξω, αν εχουμε χασει τη καρδια και το μυαλο μας; Σε τι χωρα θελεις να ζεις ετσι που τη καταντησαν πολλοι απ οσους τωρα μου ζητας να ψηφισω, κλεινοντας τα ματια μου;   

Να σε πληροφορησω, επισης, οτι ποτε δεν μου αρεσαν οι 5 δημαρχοι που λες, ..αποτυχημενοι ειναι oλοι τους! 
Τον Μπεζο τον θεωρω αταλαντο, δεν εχω σε καμμια υποληψη τις ταινιες του Γκοριτσα, ο Πορτοκαλογλου σταματησε να κανει καλη μουσικη εδω και χρονια, και βεβαια δεν θελεις να σου πω τιποτα χειροτερο και για την Αντουανέτα-Σωτη που μου τη φερνεις και παραδειγμα, ουτε και οσα ξεδιαντροπα βγαινει και λεει κατα καιρους στα μηντια! 
Θελω ...«κεντροαριστερο» διαζυγιο, Aλκη μου και αμε και στο διαλο!
 

7 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ και τίποτ' άλλο.
    (πολύ σημασία δώσαμε στα παρτάλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια μου κάνεις Φώτη μου και ξυπνάς μέσα μου το Μπίστη.
    (τι κάνεις Γιάννη; Τον Μπέζο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου spiral architect

    Oπως παντα ..ασυναγωνιστος στα σχολια! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψεις ...

      Οι 58 (29χ2) συνιστούν ... καραμπινάτο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...