17 Οκτ 2013

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "Εμείς το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε γιατί αυτό πιστεύουμε..."

Στον «υπαρκτό κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα η τροπολογία» για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, εξηγώντας το "παρών" του κόμματος στην επίμαχη τροπολογία σημείωσε ότι η κυβέρνηση με αναφορές υπουργών που συνδέουν το «γιαούρτι με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα» σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποβλέπει στο «να εξισώσει την κρατική βία και καταστολή ακόμα και τη ναζιστική αντίληψη και πρακτική με την ταξική πάλη, την κινητοποίηση, την κατάληψη, την κοινωνική επανάσταση».

Τόνισε χαρακτηριστικά «δεν φοβόμαστε, μη νομίζετε ότι μπορείτε τέτοια μέτρα να τα χρησιμοποιήσετε εναντίον μας».

Ειπε οτι το ΚΚΕ «έπρεπε να ψηφίσει "όχι" στην τροπολογία αλλά δεν το κάνει διότι δεν θέλει να αθωώσει την Χρυσή Αυγή» και αναφερόμενη στους ψηφοφόρους της ΧΑ είπε «μην χαϊδεύετε τα αυτιά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής πάντα υπήρχε ένας πυρήνας στην Ελλάδα, μην έχετε το νου σας μόνο στα ψηφαλάκια».

«Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως τρόπο ανάδειξης... ασχέτως που συμπεριφερόμαστε καλά.

Δε φοβόμαστε αλλά δεν μπορούμε να εξισώσουμε τα πραξικοπήματα...


Δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί η τροπολογία εναντίον του λαϊκού κινήματος ειπε. «Δεν θα βγάλετε άκρη μαζί μας. Εμείς δεν είμαστε Χρυσή Αυγή που πήγαινε και έλεγε «διακοσμητικός είναι ο αγκυλωτός σταυρός». Εμείς το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε και το πιστεύουμε!», ειπε στο τελος της ομιλιας της.

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Θέλω να μου επιτρέψεις (με αφρομή του σχολίου σου και όχι ως απάντηση) να καταγράψω δυο πραγματάκια.

      1. Αν θέλει κάποιος να ... παρεξηγηθεί (ή να ... παρεξηγήσει) αυτό μπορεί να το κάνει όλη μέρα ... κάθε μέρα !!!

      2. Η Αλέκα, απλά, είπε αυτό που κι εγώ καταγράφω εδώ :
      http://faros.wordpress.com/2013/10/05/eidopoios-diafora/

      Διαγραφή
    2. Φάρε, Ελβα και όσοι διαβάζουν και γράφουν εδώ, εμείς τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε επίσης ότι ο δημόσιος λόγος των κομμουνιστών βουλευτών και όλων γενικά των μελών του Κόμματος είναι προσεκτικός, αρθρωμένος πάνω στη Επιστήμη, τη Λογική και την Ιστορία με άφθονη τεκμηρίωση, μη δίνοντας λαβές για "παρεξηγήσεις" με την άλλη πλευρά και ταυτόχρονα λένε "εμείς το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε και το πιστεύουμε!
      Εδώ στη φάση της τροπολογίας παύσης χρηματοδότησης στη Βουλή πολλοί την περίμεναν.
      (την Αλέκα, ή ενδεχομένως κάποιο άλλο μέλος του Κόμματος στη Βουλή και στα μίντια)

      Θες ότι ο ΣΥΡΙΖΑς πλέον ξεφούσκωσε στα μάτια πολλών, (ψηφοφόροι του πρώην ΠΑΣΟΚοι, ή παλιοί ΣΥΝασπιστές θα τον ψηφίσουν με βαριά καρδιά!) θες ότι, παίζεται πολύ το σενάριο μιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και όποιος άλλος ήθελε κολλήσει) άρα ο τελευταίος δεν είναι πια το κακό παιδί και το "άλλο άκρο", πρέπει ρε παιδί μου να βρούμε το σωστό αντίβαρο, γιατί και το ΚΚΕ το κοινοβούλιο δεν το παραδέχεται ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως τρόπο ανάδειξης... ασχέτως που συμπεριφέρεται καλά.

      Το ΚΚΕ! Αυτό που με το λόγο του μας ξεβρακώνει.
      Από που να το πιάσουμε;
      Από ένα κόμμα, μια ανάσα, μια μικρή παύση, ίσως ένα σαρδάμ.
      Ε, αυτό έκανε ο Χρ. Κάσδαγλης.

      Δεν έπιασε το μάτι μου κάποια παρόμοια αντίδραση εκτός απ' αυτή. Ίδωμεν!

      Διαγραφή
  2. Διαφωνω καθετα και ...οριζοντια, γιατι σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να παρεξηθει η Αλεκα με αυτα που ειπε!
    Βεβαια υπαρχουν πολλοι δημοσιογραφοι που ανετα το κανουν γιατι τους βοελευει ισως...αλλιως ειναι ..''τραβηγμενο απ τα μαλλια'', κατα τη γνωμη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...