28 Σεπ 2011

...Good luck, then!



Η αληθεια ειναι οτι παρα τη φτωχεια και τα αλλα προβληματα, ζηλευω μερικες φορες καποιους λαους, που στα ματια του μεσου Ελληνα μοιαζουν ισως και ....''καθυστερημενοι'', επειδη εκει δεν εχουν…Starbucks Cafe, ή δεν ασχολειται εκει ο κοσμος με το ποια ειναι τα πιο...μοδατα ρουχα και παπουτσια διαφορων οικων, αλλα αγωνιζονται με οσα, λιγα, μεσα τους...επιτρεπουν οι αντιδημοκρατικες αρχες τους, μεχρι να καταφερουν,  πριν πεθανουν, να νιωσουν τι θα πει ...δημοκρατια, δικαιωματα, ψηφος στις γυναικες, καλυτερες συνθηκες ζωης και κυριως μορφωση για τα παιδια τους.

Η μορφωση ειναι κατι που ακομα και οι πιο φτωχες χωρες το επιζητουν, επειδη ξερουν οτι στα παιδια υπαρχει η ελπιδα και οτι μεσω της μορφωσης ολη η κοινωνια θα ωφεληθει και θα οδηγηθει σε τετοιες αλλαγες, που ουτε θα τολμουσαν να ονειρευτουν οι ιδιοι, οταν σαν μικρα παιδια, στις αλανες, δεν υπηρχε καν η προοπτικη για την εκπαιδευση ολων, παρα μονο των λιγων, των τυχερων.

Ομως, εμεις, στη χωρα μας, που μετα απο αγωνες αλλων, αποκτησαμε καποια δικαιωματα (γιατι, φυσικα, κανεις δεν μας χαρισε τιποτα!), δειχνουμε, τωρα, που η χωρα μας παιζεται "κορωνα-γραμματα" στα διεθνη παζαρια, να μην ξερουμε οχι μονο να ...υπερασπιστουμε ο τι μας στερουν καθε μερα, αλλα και να αδιαφορουμε για το τι γινεται απο ανθρωπους, που απο...απελπισια λογω των επισης ανικανων προκατοχων τους, βρισκονται τωρα στην εξουσια και δυστυχως παραμενουν παρα το οτι δρουν πια ξεκαθαρα εναντιον μας, ως πολιτες....

Συχνα, μαλιστα, εχει κανεις την αισθηση οτι οι ξενοι συμβουλοι της Τροικας ειναι πιο...''αντικειμενικοι'', απ ο τι η ντοπια ηγεσια, που για να τους ..ευχαριστησουν, (οπως αυτοι, βεβαια, πιστευουν!), γινονται μεχρι και...βασιλικοτεροι του βασιλεως! Το βλεπουμε ξεκαθαρα οσοι ζουμε μακρια, οτι οι χειροτεροι εχθροι της Ελλαδας προερχονται απο την…ιδια τη χωρα!

Οσοι, ομως, φωναζουμε και μεσα απο τα blogs και αλλου, μαλλον θεωρουμαστε απο τη πλειοψηφια των Ελληνων ως …''γραφικοι'', ή και…''αυτιστικοι'' που επαναλαμβανομαστε οικτρα, εφ οσον δεν λεμε κατι που θα τους...ευχαριστουσε, οπως κανουν αλλα κομματα, αλλα αναλωνομαστε σε κριτικες και κατηγοριες, ετσι επειδη καποιοι απο εμας ειναι....''γκρινιαρηδες'', ενω καποιοι αλλοι φοιτητες εφτασαν μεχρι και ''να πάρουν το δελτίο ειδήσεων στα χέρια τους''! (Για φαντασου, ..θρασος, οταν ολοι ξερουμε οτι η ..ενημερωση ειναι κατι το ...''ιερο''!!)

Το γεγονος, ομως, ειναι οτι εχουν καταφερει να μας κανουν ''απo...100 χωριά'', σ αυτη τη χωρα, εκμεταλλευομενοι ακριβως μερικα απο τα χειροτερα χαρακτηριστικα μας, την ασυνεννοησια, την εμμονη στην οικογενειοκρατία, τη προχειροτητα, την απελπισια, την μη ενημερωση, τη πονηρια και τη ξενομανια!  (Θα μας ...''τακτοποιησουν οι...ξενοι'', μονοι μας δεν ειμαστε ικανοι, φαινεται!)
 
Ηξερα οτι οι Ελληνες ειχαμε παλιοτερα και αλληλεγγυη μεταξυ μας, οπως οι ..."καθυστερημενοι" λαοι, που ανεφερα πριν, αλλα και αλληλεγγυη για τον ''αλλο'', τον ανεργο, τον απολυμενο, τον ανημπορο, τον ξενο.  

Τώρα, oμως, μετα απ αυτα που βιωνουμε τα τελευταια χρονια, αρχίζω πλέον να αναρωτιέμαι αν ποτε ηταν ετσι, ή αν εγω θυμαμαι ...λαθος και δεν μπορουσα λογω ηλικιας, τοτε, να καταλαβω τι ακριβως ισχυε στην Ελληνικη κοινωνια. 
Απο ποτε αληθεια ξεκινησε αυτη η ...αδιαφορια, οχι μονο για ζωη ανθρωπων που γνωριζουμε και μας εχουν αναγκη, αλλα και για τη δικη μας, που τωρα μας τη κλεβουν, μαζι με τα ονειρα που ...ειχαμε για τα παιδια μας.
Γιατι, μη μου πει κανεις οτι καποιοι απο σας που δηλωνετε ''δυσαρεστημενοι, αγανακτισμενοι'', κλπ εχετε ονειρα για καποιο ....λαμπρο ...μελλον των παιδιων σας, εκει!

Δεν το πιστευω και εχω ακουσει πολλους, στην Ελλαδα, να λενε οτι συμβουλευουν τα παιδια τους να ...φυγουν στο εξωτερικο!

Γιατι, ομως; 

Μηπως επειδη οι γονεις δεν κανουν το καθηκον τους να ψηφισουν ενα αλλο κομμα που θελει να κρατησει το κοσμο στη χωρα, ενω να διωξει oσους την καταστρεφουν;

Καποιοι, ομως, απο εσας προτιματε, ισως, να διωξετε τα...παιδια σας! ....Good luck, then!

9 σχόλια:

  1. Αντιστοιχες ..προτροπες περι μεταναστευσης διαβασα σε ενα blog οτι εκφραστηκαν σε μια τηλ. εκπομπη οπου ο Στ.Ραμφος, προετρεπε ενα
    Ελληνα φοιτητη να μεταναστευσει στο εξωτερικο!

    http://ange-ta.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

    Επισης για τον Ραμφο διαβαστε και εδω:

    http://parallhlografos.wordpress.com/2011/06/06/to-mega%CE%BB%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φύγε ο ένας, φύγε ο άλλος, η επανάσταση στην Ελλάδα θα ξεκινήσει απ την Αυστραλία μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δεν το πιστευω και εχω ακουσει πολλους, στην Ελλαδα, να λενε οτι συμβουλευουν τα παιδια τους να ...φυγουν στο εξωτερικο!

    Γιατι, ομως;

    Μηπως επειδη οι γονεις δεν κανουν το καθηκον τους να ψηφισουν ενα αλλο κομμα που θελει να κρατησει το κοσμο στη χωρα, ενω να διωξει oσους την καταστρεφουν;

    Καποιοι, ομως, απο εσας προτιματε, ισως, να διωξετε τα...παιδια σας! ....Good luck, then!"

    Και ακόμα δεν εχουν καταλάβει...

    δεν πειράζει, τι να κάνουμε, θα (ε)ξαπλώσουμε το ελληνικό πνευμα σε ολον τον κόσμο, ετσι και αλλιώς όπως φαίνεται και τη χώρα στο σφυρί την έχουμε βγάλει οπότε σε λίγο η Ελλάδα θα μετατραπέι απο χώρα, σε μια προφορική αφήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AλεξΔ

    Μεχρι και η..Αυστραλια κανει..διακρισεις! Μονο εξειδικευμενες κατηγοριες εργαζομενων δεχεται απ ο τι μαθαινουμε.Αλλαξαν τα πραγαματα και τωρα φτασαμε, με τις ..ευλογιες του δικου μας κρατους, στο..brain drain! :(

    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=25/9/2011&id=13702&pageNo=14&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poe

    Προφορικη αφηγηση ετσι; Μονο που και γι αυτο χρειαζονται νεοι ανθρωποι, με προοδευτικες ιδεες, αλλιως αν ειναι να μεινουν ατομα που να διδασκουν στα σχολεια οτι το ...μελλον των μαθητων ειναι σε καποια...αλλη χωρα, αφηνοντας την Ελλαδα να ερημωσει απο νιατα και ιδεες, τοτε να μας λειπουν τετοιοι ...εθνομηδενιστες ''δασκαλοι''! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοσμοπολιτισμος:)

    Ολη η Γη ενωμένη
    κατω απο την σημαία του κεφαλαίου

    αχ πόσο όμορφα θα είναι

    τι να πει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. poe

    Ξερεις τι καλη ...πελατεια ειναι τα ατομα χωρις ταξικη συνειδηση, χωρις αλλα ιδανικα εκτος απο το να βγαλουν πολυ...χρημα και να αγορασουν τα παντα;
    Αλλωστε, ποιος θα αγοραζει τα προιοντα των πολυεθνικων, αν οχι οι..χαρωποι αυτοι...
    κοσμοπολιτες,που λες, που ολα τα βρισκουν καλως καμωμενα και ειναι ευχαριστημενοι μεσα στο.. ''καπιταλιστικο παραδεισο'', ασχετα αν οι ιδιοι δεν εχουν παντα τα χρηματα για να απολαυσουν
    ο τι και τα...αφεντικα τους, που τους εκμεταλλευονται, αλλα αυτοι νομιζουν οτι τους κανουν και..χαρη που τους δινουν μια δουλεια χωρις ασφαλιση και με ωραρια σαν ..λαστιχο!

    Ωραιο πραγμα οι...ψευδαισθησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελβα, το χρησιμοποιησα το άρθρο σου(συγκεκριμένα τις 2-3 τελευταίες γαμάτες παραγράφους), για να απαντήσω σε ενα ζωο φασιστοειδές στο ρεντφλαι.

    Ειναι οτι πιο δυνατο εχω διαβάσει τελευταία η τελευταία παράγραφος, αυτή που εκανα και πεηστ.

    Μακάρι να την διαβάσει και να την καταλάβει πολύς κόσμος...

    ...που δεν το βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Poe

    Eλευθερα, αν και τα φασιστοειδη δεν εχουν... ευαισθησιες(!) σχετικα με τα παιδια ...αλλων!

    Tα δικα τους παιδια, οσο κρατα το καθεστως αυτο και συνεχιζεται, ες αει, η αναλγησια του Ελλ. κρατους, ολο και καπου τα βολευουν, ετσι δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...