5 Μαρ 2012

Παιδιά, στα όπλα!!!

Βοηθήστε τους να μετατρέψουν τα παιδιά σας σε ζόμπι, άλλωστε όπως λέει και η γνωστή ρήση "μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι..."


Από in.gr 5-3-2012(http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231184639)

Αθήνα


Κατανόηση για την «οργή και το θυμό» που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των μαθητών που πρόσφατα εκφράστηκαν με χειρονομίες προς την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, παραδεχόμενη ότι ήταν λάθος της να αντιδράσει αρχικά «εν θερμώ».


«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!» δήλωσε την Κυριακή η κυρία Διαμαντοπούλου.


Κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων. Η υπουργός Παιδείας δήλωσε την επομένη, 22 Φεβρουαρίου: «Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν. Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά.»
~.~


Αναδημοσίευσα το παραπάνω άρθρο από το in.gr κυρίως λόγω του τελευταίου υπογραμμισμένου μέρους.

«Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά»


Τι μας λέει η Αδαμαντία λοιπόν;


Ότι θέλει νέους πρόβατα, στους οποίους όταν δίνεις το φτυάρι να σκάψουν το λάκκο  τους, πρέπει αυτοί να σε ρωτάνε «πόσο βαθιά;», αντί να στο χτυπάνε στο κεφάλι.


Θέλουν νέους που να τους κλείνεις το στόμα με μια φτηνή πατάτα ή με ένα συσσίτιο.


Θέλουν νέους που να διαβάζουν από φωτοτυπίες και να σπουδάζουν(σε πανεπιστήμια εκολαπτήρια των πολυεθνικών) μόνο αν οι γονείς τους είναι ευκατάστατοι.


Θέλουν νέους που να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα για 300 και 400(μέχρι κατωτέρας) ευρώ.


Θέλουν νέους μακριά από τις πολώσεις που οι ίδιοι δημιουργούν, μακριά δηλαδή από την πραγματικότητα.


Θέλουν τους νέους μακριά από τις συγκρούσεις πού έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά.


Θέλουν νέους μέσα στην σούρα και την μαστούρα, περιθωριοποιημένους από την πραγματικότητα, βαθιά χαμένος στον εαυτό τους.


Δηλαδή τι θέλουν;


Θέλουν όχι ζωηρά δημιουργικά και μορφωμένα νέα παιδιά αλλά ζόμπι, εξειδικευμένα σε μερικές περιπτώσεις αλλά όχι γνωστικά, που να δέχονται αδιαμαρτύρητα, χωρίς συγκρούσεις, τον πνευματικό, εργασιακό, και γιατί όχι φυσικό βιασμό που θα τους επιβάλουν.


Θέλουν παιδιά που πριν καλά καλά προλάβουν να βγάλουν μουστάκι, να χύνουν το αίμα τους και το αίμα άλλων λαών στους πολέμους που διεξάγουν για να κλέψουν τις πρώτες ύλες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής.


Εκείνοι θέλουν αυτό…


Εσείς τι θέλετε για τα παιδιά σας;


Εσείς τι κάνετε για τα παιδιά σας;


Τι τα συμβουλεύετε, τι τα μαθαίνετε;


Τι τους λέτε;


«Κοίτα εσύ παιδί μου να βολευτείς και άσε τους άλλους»


«Μην ζητάς πολλά, τώρα είναι δύσκολοι καιροί, να μάθεις με τα λίγα»


«Εμ… τόσα χρόνια καλοπερνούσαμε, τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό»


«Μείνε μακριά από τους δρόμους εσύ, έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα με συγκεντρώσεις και πορείες, μην σε πάρει καμιά ξώφαλτση και σε κλαίμε»


Αν τους λέτε πράγματα όπως τα παραπάνω τότε δυο πιθανότητες υπάρχουν.


Είτε να βγάλετε παιδιά ζόμπι, όπως ακριβώς τα θέλει η Διαμαντοπούλου και το σινάφι της, είτε να βγάλετε παιδιά, που όταν λίγο έρθουν αντιμέτωπα με την πραγματικότητα θα απαξιώσουν τελείως τις γονικές σας συμβουλές και εσάς τους ίδιους κατ επέκταση.


Τώρα όσον αφορά το τι πρέπει να λέτε στα παιδιά σας αν θέλετε να τα βοηθήσετε να μπουν στο σωστό δρόμο…


…αυτό σας αφήνω να το βρείτε από μόνοι σας, δεν θέλει δα και πολύ μυαλό.


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

13 σχόλια:

  1. Δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα στα παιδιά ...

    Ξέρουν αυτά ...
    Πλέον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε φαρο εχει μεγαλη σημασια κατα τη γνωμη μου οχι μονο τι θα πουν στα παιδια τους αλλα και τι σταση θα τους βλεπουν τα παιδια τους να κρατουν

      Διαγραφή
  2. Poe πολύ σωστό σχόλιο δίστιχος η πραγματικότητα είναι αυτή που περιγράφης .
    Οι άνθρωποι με τον ποιο κυνικό τρόπο μας λεν , βγάλτε το σκασμό εμείς κάνουμε παιχνίδι ,αν είστε καλά παιδιά μπορεί να σας δώσουμε και καμία ζαχαρίτσα , αλλιώς θα έχει ΜΑΤ, χημικά , αν το παρατραβήξεις και δεν μας αφήσεις να σε σώσουμε με την εξαθλίωση σου ,έρχονται οι συλλήψεις (βλέπε χαλυβουργική).
    Το έχουν περάσει για τα καλά στον κόσμο, το αντιμετωπίζω τον τελευταίο καιρό προσπαθώντας να πείσω το ΔΣ του συλλόγου γονέων που συμμετέχω ότι ο σύλλογος πρέπει να πάρει θέση απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα που πλήττουν και εμάς, ενώ στης προσωπικές συζήτησης όλοι συμφωνούν στην ανάγκη ενός συλλογικού αγώνα ( που θα τον κάνουν άλλοι).
    Όταν μπήκε θέμα να βγάλουμε ανακοίνωση κάλεσμα προς τους γονείς , καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων ,και έμπρακτης αλληλεγγύης στο γείτονα μας που πλήττετε από αυτά, νάσου και ο σπόρος της προπαγάνδας της Αννούλας, αντιδράσεις του στιλ , πως θα το πάρουν οι δάσκαλοι ,πως θα το χαρακτηρίσουν οι γονείς , μήπως δεν είναι δουλειά του συλλόγου αυτή , και άλλα τέτοια .
    Υ Γ Μπορώ να το αναδημοσιεύσω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται ανορθογραφε οτι μπορεις να το δημοσιευσεις

      Να σου πω και εγω ενα παραδειγμα γιατι μιλω με εκπαιδετικους

      Υπαρχουν και σχολεια με γονεις χρυσαυγιτες η ακροδεξιους που αυτοι να δεις τι λενε στα παιδια τους και στους συλογους

      Ασε σου λεω

      Διαγραφή
  3. Αυτη τη φορα, δεν θα ..συμφωνησω με το faro! :-)

    Πιστευω οτι οσες φορες και να μιλησει κανεις στα παιδια του, δεν αρκει, για το τι τα περιμενει, αν δεν σηκωσουν κεφαλι και αν δεχτουν τα ψιχουλα που τους πετανε και το λενε..ζωη και..μορφωση!
    Εμεις που μεγαλωσαμε και μορφωθηκαμε με τις χιλιες δυο δυσκολιες ξερουμε πως ειναι να σου στερουν τα παντα. Αλλα τοτε, τουλαχιστον, δεν λεγοταν ..δημοκρατια το καθεστως που ζουσαμε, τωρα θελουν να μεγαλωσει ο κοσμος τα παιδια του με ψεμματα! Ελεεινοι και τρισαθλιοι, οπως και η ιδεολογια τους!

    Υ.Γ Νομιζω οτι αυτο το video http://www.youtube.com/watch?v=7Jh9p-HSW_8
    απο τους Rage Against The Machine, ταιριαζει, εφ οσον μεταξυ αλλων,oι στιχοι τους λενε:

    ''..Τhey say jump, you say how high''


    Εnjoy! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φαρος εχει εν μερει δικιο μονο
      γιατι σιγουρα, οπως λεω και εγω στο αρθρο καποια παιδια που θα συγκρουσυτουν με την πραγματικοτητα θα τον βρουν το δρομο τους

      Ομως η συμβολη του γονεα οπως και να το κανουμε ειναι παντα καθοριστικη

      Διαγραφή
  4. Σας έχω πει ότι αυτή τη γκόμενα θέλω να την δω κρεμασμένη ανάποδα ε; Αν δεν σας το έχω πει, σας το λέω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκομενα;
      Ωραια γουστα εχεις να πουμε...
      τη λες και γκομενα

      γιουρι επεσες πολυ στα ματια μου:)

      Διαγραφή
    2. Ο χαρακτηρισμός "γκόμενα" δεν πηγαίνει μόνο σε όσες αρέσουν στον Yuri! Τιμή μου που με αντιμετωπίζεις ως το "απόλυτο αρσενικό", αλλά είναι μεγάλη η ευθύνη και δεν μπορώ να την σηκώσω... :)

      Διαγραφή
    3. Αχαχαχα καθοριζεις τα προτυπα!

      Διαγραφή
  5. Yuri

    Ε, οχι και ''γκομενα''! ;) Ασε που o ορος ειναι εντελως αντιπαθης σε πολλες γυναικες και δεν περιμενα να τον διαβασω εδω, αλλα σ αυτη τη περιπτωση ειναι τουλαχιστον ...ατυχης για τη συγκεκριμενη γυναικα και λογω ηλικιας, αλλα κυριως λογω αισθητικης! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα...ναι, το ξέρω ότι είναι αντιπαθής, καθώς και γιατί είναι αντιπαθής όρος (αν και το βρίσκω υπερβολικό). Όμως συγνώμη, αλλά θα επιμείνω επί του προκειμένου. Πείτε με κατίνα, αλλά δεν πιστεύω ότι η καριέρα της συγκεκριμένης πατάει ΚΑΙ κάπου αλλού.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...