6 Μαρ 2012

''Επικοινωνιακά λάθη" = Communication breakdown!



Οπως εγραψα σ ενα σχολιο, τα ...επικοινωνιακα λαθη ειναι σοβαρα λαθη, κατα τη γνωμη μου, ειδικα με αντιπαλους που ειναι...''μανουλες'' στη τεχνη της  συκοφαντισης και της διαστρεβλωσης oπως συχνα βλεπουμε και διαβαζουμε! 
Δεν μου κανει, λοιπον, καμμια εντυπωση που η προπαγανδα τους τωρα εντεινεται, γιατι δεν θα περιμενα και τιποτα λιγοτερο απο τετοιες καταμαυρες ιδεολογιες!

Ετσι, θα επρεπε απο το κομμα να γνωριζαν τι θα δηλωναν ορισμενα απο τα κομματα της αντιπολιτευσης, σχετικα με το ''κινημα της πατατας'', αλλα θελοντας ισως να δειξουν τις διαμετρικα αντιθετες θεσεις τους, απο τους ...Συριζαιους, που συμφωνουν, με το.. πιασαρικο ''κινημα'', βιαστηκαν, ισως, και δεν προσεξαν στη διατυπωση οσων ειπαν στην αρχη, με αποτελεσμα να φανει το ΚΚΕ...βασιλικοτερο του βασιλεως και να δειχνει οτι ειναι αντιθετο σε κατι που πολλοι, ανενημερωτοι αν θελετε, θεωρουν ως πολυ θετικο μετρο για την ανακουφιση πολλων νοικοκυριων που πλήττονται από το μνημονιο!

Γιατι αραγε, τα ζητηματα που σχετιζονται με ειδη διατροφης, στην Ελλαδα, τεινουν να υπερτερουν, εστω και πλασματικα, σε συγκριση με ουσιαστικοτερα ζητηματα οπως π.χ το ζητημα της απελευθερωσης του τοπου απο αυτους που μας επιβαλλουν να κυνηγαμε τις ..φτηνες πατατες, τα...φτηνα προιοντα, τα φτηνα φαρμακα, τη ..φτηνη ζωη γενικα, αποδεχομενοι βεβαια εστω και ασυνειδητα οτι αυτη τη στιγμη κατω απο τετοιους μιζερους ορους ζουμε σαν σκλαβοι;
Υπηρχε περιπτωση να εγερθει ενα τετοιο ζητημα μερικα χρονια πριν; Ποιος ασχολιοταν τοτε με τη...τιμη της πατατας κλπ προιοντων; Σιγουρα η κατασταση, θα πει κανεις, δεν ηταν ασχημη οπως σημερα...Ναι, αλλα τοτε ειχαμε και περισσοτερα δικαιωματα, μπορουσαμε βρε αδερφε να ψηφισουμε!

Σημερα ομως;

Δεν χωρα αμφιβολια οτι πολλα απο αυτα τα ''ζητηματα'' δημιουργουνται επιτηδες για να αποπροσανατολισουν κοσμο και ετσι ψαχνοντας για το..δενδρο χανουμε και το δασος, για να μη πουμε οτι χανομαστε κι εμεις μεσα στο δασος του αποπροσανατολισμου, που επιτηδες εχουν στησει!

Χθες, αλλη μια φορα, διαπιστωσαμε οτι τα..παπαγαλακια, οπως και αρκετοι bloggers, εδωσαν και παλι..ρεστα, αναμασωντας τις κλασσικες σοφιστειες "επειδη το ΚΚΕ δεν ελεγχει το κινημα της πατατας, βγαινει τωρα και αντιτασσεται"
Αλλοι, μαλιστα, πανω στο αντικομμουνιστικο μενος τους εβγαλαν και  ανακοινωση προκειμενου να δειξουν στον..ανενημερωτο και ευκολοπιστο πολιτη οτι "το ΚΚΕ εχει, αλλη μια φορα, κανει λαθος", ενω δεν εχει και εδω μπορει κανεις να διαβασει πως τοποθετουνται.

Το μονο λαθος θα ελεγα οτι ειναι...''επικοινωνιακο'', εφ οσον, κατα τη γνωμη μου, δε χρειαζοταν να βιαστει το ΚΚΕ να..αντιταχθει αμεσως! Δεν θα ηταν καλυτερα ν αφησουν κι αυτο το "κινημα" οπως και ολα τα προηγουμενα, να...ξεφουσκωσουν" απο μονα τους, πραγμα που βεβαια δηλωσαν, αλλα...κατοπιν εορτης;

Γνωριζοντας τις βρωμικες τακτικες των αντιπαλων του θα επρεπε να ξερει κανεις, οχι μονο πως να αμυνθει, αλλα και πως θα στρεψει τα βελη εναντιον τους! 
Το θεμα ειναι γιατι δεν το κανουν, ποσα ακομα ...επικοινωνιακα λαθη εχουμε τη πολυτελεια να αντεξουμε και μαλιστα σε εποχες που θα επρεπε να εχουμε ΕΜΕΙΣ πολλους απο τους κατηγορους μας στη γωνια με την σκληρη και απανθρωπη λιτοτητα και ολα αυτα που υφισταται ο κοσμος καθημερινα; 

Ισως, κρινοντας εξ ιδιων, πολλοι πιστευουν οτι ο μεσος πολιτης ειναι καλα ενημερωμενος και θα καταλαβει, διχως αλλο, οτι και αυτο ειναι ενα ακομη τρυκ αποπροσανατολισμου!! 

Δυστυχως, ομως, τα πραγματα δεν ειναι παντα ετσι!

Ενα μεγαλο ποσοστο κοσμου, (κακως βεβαια!), συνεχιζουν να ενημερωνονται απο τα γνωστα διαστρεβλωτικα ΜΜΕ και ετσι ισως να μη περιμεναν να ακουσουν ενα καταιγισμό δημοσιευμάτων που λεει οτι το κόμμα του λαού είναι εναντίον της δυνατοτητας του κοσμου να αγοράσει φτηνες πατάτες για το τραπεζι της οικογενειας, ασχετα αν το κομμα δεν ειπε ποτε κατι τετοιο! Ομως τα καναλια ΑΥΤΟ διαλεξαν να αναπαράγουν και αυτο ακουσε ο πολυς κοσμος!

Τα ΜΜΕ κοιτουν το συμφερον τους, εμεις, ομως, που ξερουμε πως σκεφτονται, γιατι τους αφηνουμε να βαζουν..μπανανοφλουδες;

Aντι για επιλογο, θα αντιγραψω ενα σχολιο που διαβασα σε χθεσινη αναρτηση.

"...καλά τα λες όμως στην επικοινωνιακή τακτική χρειάζεται πολύ δουλειά..αντί να παίζουμε (επικοινωνιακά) άμυνα για τις ξεκάθαρες τίμιες θέσεις μας θα έπρεπε να τους κάνουμε γιουρούσι να τους ξεφτιλίζουμε και στην χειρότερη να προβληματίζουμε το ευρύ κοινό... αντιθέτως υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολύ καλοπροαίρετοι συμπολίτες που έχουν μείνει με τη γεύση ότι το ΚΚΕ χαλιέται από την φτηνή πατάτα...Δεν είμαι άνθρωπος που κολλάει σε πρόσωπα όμως θεωρώ ότι π.χ. ο Μαϊλης δεν κάνει για την επικοινωνία του κόμματος. Σε αυτές τις θέσεις χρειάζομαστε ανθρώπους που να τα λένε τσεκουράτα και να μην δειλιάζουν να γυρίσουν την συζήτηση τούμπα στο κάθε δημοσιογραφικό τσιράκι και να του τρίψουν στην μούρη όλη την προπαγάνδα του. Δυστυχώς η κυρά κατίνα και ο μπαρμπα γιώργος αλλά και άλλοι συνομήλικοί μας δεν ενημερώνονται από τον ριζοσπάστη για να γνωρίζει τι ακριβώς λέει το ΚΚΕ. Όμως χρέος μας είναι να γνωρίζουν τι ακριβώς λέει το ΚΚΕ".

80 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς είναι, συμφωνώ σε όλα, ειδικά στο τελευταίο, το σχόλιο αντί επιλόγου.

    Ειδικά σήμερα οι άνθρωποι που εκπροσωπούν το ΚΚΕ στα αστικά ΜΜΕ πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, εκπαιδευμένοι, οπλισμένοι σαν αστακοί, ευέλικτοι και απόλυτοι γνώστες του τηλεοπτικού λόγου και της ραδιοφωνικής λεκτικής οικονομίας.
    Ο χρόνος της ζωντανής μετάδοσης έχει συμπυκνωθεί, ο συντονισμός είναι βεβιασμένος και το κυριότερο από όλα είναι ότι αυτό που ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΗ/ΑΚΡΟΑΤΗ είναι πολύ λιγότερο και επιφανειακό από αυτό που ήταν παλιά.

    Οι εκπρόσωποι λοιπόν του κόμματος δεν πρέπει να αφήνουν τίποτε να πέφτει κάτω, να μην επιτρέπουν καμία διαστρέβλωση, να έχουν δυνατή πλην υψηλή φωνή, ευέλικτη ροή σκέψης και λόγου, αποφασιστικό ύφος, επιβλητική παρουσία και να βουλώνουν στον τοίχο αμέσως όποιον παπαγαλίσκο αρχινάει να ψελλίσει λάσπη.

    Αυτές είναι οι απαιτήσεις σήμερα και ούτε ο αξιότιμος Μαΐλης ούτε ο αξιότιμος Μεντρέκας είναι σε θέση να τις καλύψουν.
    Σίγουρα όμως υπάρχουν άνθρωποι στις ΟΒ και ενδεχομένως και στελέχη που είναι σε θέση να ανταποκριθούν και να δυναμώσουν τη φωνή του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AlexK

      Xαιρομαι που συμφωνουμε σε ολα και ειδικα στο οτι οι ''εκπρόσωποι λοιπον του κόμματος δεν πρέπει να αφήνουν τίποτε να πέφτει κάτω, να μην επιτρέπουν καμία διαστρέβλωση, να έχουν δυνατή πλην υψηλή φωνή, ευέλικτη ροή σκέψης και λόγου, αποφασιστικό ύφος, επιβλητική παρουσία και να βουλώνουν στον τοίχο αμέσως όποιον παπαγαλίσκο αρχινάει να ψελλίσει λάσπη''.
      Μονο ετσι μπορει να ειναι κανεις σιγουρος οτι ανταποκρινεται πληρως στην ευθυνη του ως εκπροσωπος ενος κομματος που παλευει για το δικαιο του λαου.

      Διαγραφή
    2. Σαφώς, σαφέστατα AlexK!
      Ένα λάθος κόμμα, ή μια λαθος παύση περιμένουν, βάλε και το μοντάζ, για να σου την πέσουν και να ξεκινήσει το πανηγύρι.
      Προσωπικά άκουσα το "πέσιμο" που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑς στο Κόμμα, το Σαββάτο το μεσημέρι στον 105.5, πολύ πριν ακούσω-διαβάσω την πρώτη ανακοίνωση. Παω σπίτι, πήγα στο πισί την βρήκα, τη διάβασα και αμέσως είπα μέσα μου: Λάθος, fatal error!
      Υποκειμενικά μιλώντας το κόμμα έγραψε μια "λάθος" ανακοίνωση μέσα στις εκατοντάδες σωστές που έχει κάνει.

      Ελα ντε όμως που οι ΣΥΡΙΖΑιοι (πρώτοι απ' οτι καταλαβαίνω) την έπιασαν και την ανέμισαν. Και μετά ήρθαν τα καθεστωτικά κανάλια, η Τρεμη, ο Προρτοσάλτε και το πράμα έγινε σαλάτα και η δεύτερη ανακοίνωση φάνηκε σαν να προσπαθεί το Κόμμα να καλύψει τις "πομπές" του.

      Αυτοι μας περιμένουν στη γωνιά, οπότε λιγα λόγια, περιεκτικά που να κτυπούν εκεί που πονούν!

      Βάλτε τον Μπογιό, ή του Παπαδόπουλο στα παράθυρα και θα δεις πως θα εξαφανιστούν τα ποντίκια!

      Διαγραφή
    3. Spiral

      Eιναι σαφες οτι προκειται για λαθος, εστω κι αν εχει να κανει μονο με το επιπεδο της επικοινωνιας, την οποια ομως δεν πρεπει να υποτιμα κανεις!

      Κι εσυ οπως και καποιοι αλλοι εχουν ολο το θαρρος να το λενε ...fatal error και "λάθος" ανακοίνωση, οπως λες, μέσα στις εκατοντάδες σωστές που έχουν γινει μεχρι τωρα! Ομως αυτο που δεν μπορω να δεχτω ειναι να αποφευγουμε να παραδεχτουμε ενα λαθος μας, πραγμα που δεν βοηθα, ειδικα οταν οπως λες κι εσυ οι αλλοι μας περιμενουν στη..γωνια! Οι σωστοι ανθρωποι στη σωστη θεση, ειναι η καλυτερη πολιτικη, για μενα!

      Διαγραφή
  2. Προς Εlva:
    Δεν είχα διαβάσει την ανακοίνωση elva αυτών των τύπων. Τώρα που την έβαλες, πιστεύω ότι ΚΑΙ ΛΙΓΑ είπε το ΚΚΕ γι αυτούς τους αλήτες, που αφού επί δεκαετίες ΠΡΟΦΑΝΩΣ στήριξαν το αγαπημένο τους ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, τώρα το παίζουν "ενάντια στα κόμματα". Να πάνε να γαμηθούν, κι εγώ αν βρω πατάτες Τουρκίας θα τις πάρω αβλεπί, κι ας δώσω και κάτι παραπάνω. Στο κάτω κάτω εγώ είμαι απλός "καταναλωτής" και στα παπάρια μου οι "επικοινωνίες".

    Από εκεί και πέρα για το γενικό "επικοινωνιακό" θέμα που βάζεις: Η "επικοινωνία" Elva είναι δική τους. Αυτό σημαίνει ότι αν πέσει ο Παπανδρέου μέσα στα σκατά και ο Μαίλης περπατήσει σε χωματόδρομο, "βρωμιάρης" θα είναι ο Μαϊλης γι αυτούς. Όταν το παιχνίδι είναι τόσο στημένο δευτερεύουσα σημασία έχουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια: Γνωρίζεις από την αρχή ότι ακόμη και το ότι υπάρχεις αποτελεί τερατώδες έγκλημα για κάποιους.

    Κάποιος όμως θα πρέπει να συγκρουστεί, όχι με την ανάγκη του κόσμου να φάει φτηνά, όχι με την ανάγκη των παραγωγών να μην τους πίνουν το αίμα οι μεσάζοντες, αλλά με αυτή τη μαλακισμένη και ΔΟΥΛΙΚΗ μικροαστική νεοελληνική νοοτροπία που τσαμπουκαλεύεται με το διπλανό και είναι χαλβάς απέναντι στην πραγματική εξουσία την οποία και στηρίζει, ακόμη κι όταν τον οδηγεί στο γκρεμό. Τι να κάνουμε ρε παιδιά, δεν θα διαλυθούν όλα τα κόμματα επειδή απογοητευτήκατε από τα αγαπημένα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υuri

      Mε καλυψες και συμφωνω ειδικα με τη παραγραφο που αναφερεσαι στην αναγκη συγκρουσης με τη ''μαλακισμένη και ΔΟΥΛΙΚΗ μικροαστική νεοελληνική νοοτροπία που τσαμπουκαλεύεται με το διπλανό και είναι χαλβάς απέναντι στην πραγματική εξουσία την οποία και στηρίζει, ακόμη κι όταν τον οδηγεί στο γκρεμό''! Για να δουμε ποτε θα γινει κατι τετοιο και κυριως πως θα γινει, γιατι εκει, ειναι, μερικες φορες, το θεμα.

      Διαγραφή
  3. Elva

    Συμφωνω με τις παρατηρησεις σου εκτως απο το τελευταιο με τον Μαιλη.

    θα εχεις αντιληφθει την διαφορα στο επικοινωνιακο του Σουηδου πρωθυπουργου Reinfeldt μετα τα αναλογα σεμιναρια "επικοινωνιας" που του εγιναν.

    το σημερινο αρθρο του ριζοσπαστη δειχνει το δρομο

    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/3/2012&id=13945&pageNo=32&direction=1

    Ας συγκριθει με το πρωτο

    http://kke4ever.blogspot.com/2012/03/blog-post_03.html

    το κυριοτερο ζητημα, αυτο που εχει την μεγαλυτερη ανασχετικη επιδραση στο να εμπιστευθουν το Κομμα με μαζικο τροπο πλατυτερα λαικα στρωματα, ειναι το γεγονος οτι ο οπορτουνισμος σε κοινη συμπραξη και με μοιρασμενους ρολους με ολο το πολιτικο προσωπικο της πλουτοκριας (απο φασιστες μεχρι ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και τα καθεστωτικα ΜΜΕ, κρατουν το ΚΚΕ σε απολογιτικη αμυντικη σταση, με το θεμα της "ενωτιτας της αριστερας"

    ακριβως το ιδιο θεμα θα μπορουσε με την σωστη επικοινωνιακη αντιμετωπιση να λειτουργησει σαν ο
    καταλυτης της τελικης εξουδετερωσης του οπουρτουνισμου στην Ελλαδα.

    AntonXXXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αnton XXXX

      Βρισκω πολυ σωστη τη παρατηρηση σου οτι σημερα τουλαχιστον φαινεται οτι ''ο οπορτουνισμος σε κοινη συμπραξη και με μοιρασμενους ρολους με ολο το πολιτικο προσωπικο της πλουτοκριας (απο φασιστες μεχρι ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και τα καθεστωτικα ΜΜΕ, κρατουν το ΚΚΕ σε απολογιτικη αμυντικη σταση, με το θεμα της "ενωτητας της αριστερας"
      Και η δικη μου γνωμη ειναι οτι δεν χρειαζεται απολογητικη σταση αλλα περισσοτερο επιθετικη! Αυτο θελει να δει ο κοσμος και αυτο ισως ειναι που ''λειπει'' αυτη τη στιγμη!

      Oσο για το σχολιο αναγνωστη, το αναρτησα με σκοπο να ακουσω γνωμες. (Κι εγω παντως τυχαινει να ειμαι της ιδιας αποψης με τον αναγνωστη).

      Διαγραφή
  4. Σωστα τα λετε. Εντουτοις πρεπει να τονισθει οτι τα λεγομενα "επικοινωνιακα λαθη" οφειλονται στην διχως μετρο και πολλακις αστοχη εφαρμογη ενος κακως νοουμενου "στρατηγικου αναγωγισμου" στην πολιτικη παρεμβαση πολλων στελεχων του ΚΚΕ. Με απλα λογια και παραφραζοντας το γνωστο αποφθεγμα "καθε προκα απαιτει και το σφυρι καταλληλου μεγεθους για να μπει στον τοιχο οπως πρεπει". Δεν ειναι, δυστυχως, ζητημα επιλογης αλλα αναγκαιοτητα για πολιτικης επεξεργασια της γραμμης στα διαφορετικα επιπεδα δρασης και παρεμβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο.
      Χαρακτηριστικο παραδειγμα η χθεσινη απαντηση του σπυρου χαλβατζη
      στον Καρατζαφερη.

      δεν ειναι τοσο "λαθος" εκ μερους του Σ.Χ. οσο

      "αναγκαιοτητα για πολιτικη επεξεργασια της γραμμης στα διαφορετικα επιπεδα δρασης και παρεμβασης"

      οπως πολυ σωστα επισυμενεις.

      με αλλα λογια δεν μπορει να μιλας για "κεντρικο σχεδιασμο" ολοκληρης της οικονομιας μιας χωρας και τα οφελη που αυτος ο σχεδιασμος συνεπαγεται και στον μικροκοσμο της πολιτικης σου αντιπαραθεσης να μην τον εφαρμοζεις.

      AntonXXXX

      Διαγραφή
  5. η ανακοινωση των παταταδων κρυβη πισω ακροδεξια και πασοκικα σκυλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aνωνυμε (Βαλε ενα nick!)

      Δεν μας κανουν εντυπωση αυτα που λες,αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα ουτε η τελευταια που εχουν γινει αναλογες υποκινουμενες ενεργειες. Διαβαζοντας τη φρασεολογια του κειμενου των ..εθελοντων της πατατας, αυτη την εντυπωση αποκομιζει κανεις!

      Διαγραφή
  6. μια μαρτυρια απο πασοκο τωρα θα τους δειξουμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. που εγινε στην συνευλευση των οικοδομων της θασσαλονικηςο εκπροσοπος του πασοκ ξετυλιγε την επιχηρηση πατατα και της πρωτοβουλιες που εχει παρη ο δημαρχος μπουταρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα μαθω περισσοτερα παντως η ακροδεξια εχει αραξη για τα καλα στο πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για μενα καθολου παραξενω αυτη την φρασεολογια την εχω ακουση πολες φορες αποπασοκους για την ανακοινωση του κκε τωρα και να μην εβγαζε ανακοινωση παλι θα τα ακουγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχάς Elva χαίρομαι που όχι μόνο συμφωνείς με το σχόλιο που έκανα αλλά πολύ περισσότερο που το αναπαράγεις στο εύστοχο και καλογραμμένο σου άρθρο.
    Για να μην παρεξηγηθώ από πολλούς συντρόφους η γνώμη που παρέθεσα είναι 100% προσωπική κι έχει να κάνει με το πως βλέπω τα πράματα μέσα από τα δικά μου μάτια και πως την εισπράττω καθημερινά από ανθρώπους γύρω μου που δεν έχουν σχέσεις με ενημερωτικά μέσα του ΚΚΕ ή γενικότερα με το ΚΚΕ. Μπορεί να είναι και λάθος ή όχι σε όλα σωστή. Διάθεση μου είναι να βοηθήσω όσο και εαν γίνεται με την δικιά μου εκτίμηση. Άλλωστε δεν έχω ούτε στο τόσο την εμπειρία που έχουν άλλοι άνθρωποι-φίλοι-μέλοι-αγωνιστές του ΚΚΕ... και το λέω αυτό γιατί όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις μέχρι και πριν λίγα χρόνια ήμουνα αρκετά επιρρεπής στον οπορτουνισμό αλλά πάντα με φιλικές διαθέσεις και σεβασμό απέναντι στο ΚΚΕ. Οι λόγοι πολλοί και διάφορετικοί και οι ευθύνες ΚΑΙ προσωπικές μου. Όμως ίσως το ΚΚΕ να με είχε κερδίσει απόλυτα και νωρίτερα αν επικοινωνιακά ήταν μερικά επίπεδα πιο πάνω. Παρόλ' αυτά είχα την τύχη στο στενο περιβάλλον μου να έχω και άτομα που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ και με βοήθησαν στο έπακρο να έχω μια ξεκάθαρη άποψη για το τι εστί ΚΚΕ διώχνοντας από το μυαλό μου κάθε διαστρεβλωμμένη-παρεξηγημένη εντύπωση που είχα για το κόμμα σε μερικά θέματα εξαιτίας της χρόνιας αστικής προπαγάνδας. Με λίγα λόγια μου έκαναν το "push" που χρειαζόταν για να ακολουθήσω πολύ πιο στενά το ΚΚΕ και να δω τις οπορτουνιστικές δυνάμεις που στήριζα ξεγυμνωμένες. Και ναι αυτοί οι άνθρωποι που με έσπρωξαν να δω τα πράματα πιο καθαρά κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνονται όλο και πιο πολύ.
    Θεωρώ ότι στη φάση που ήμουνα υπάρχουν σήμερα πολλοί άνθρωποι αλλά όμως δεν έχουν την τύχη να έχουν ανθρώπους κοντά τους που θα συζητήσουν μαζί τους, θα τους προβληματίσουν και στο τέλος θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και για το κόμμα αλλά και γενικότερα για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Εδώ έρχεται η δική μας προσωπική υποχρέωση να τους βοηθήσουμε. Όμως για να να είναι η "δουλειά" μας πιο εύκολη θα πρέπει και το κόμμα να μην αφήνει ούτε ένα περιθώριο από μέρος του παρερμηνείας. Άλλωστε νομίζω ότι το πιο δύσκολο βήμα στην όλη υπόθεση για τον καθένα μας είναι η προσέγγιση με τον κόσμο. Σίγουρα οι εχθροί μας ό,τι και να πούμε και να κάνουμε κάτι θα βρουν να πούνε και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω το κόμμα επικοινωνιακά να είναι πιο εύστοχο, πιο επιθετικό, πιο οχυρωμένο από αστικά επικοινωνιακά τρικ.
    Τον Μαίλη τον ανέφερα γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που με "απογοητεύει" στον τρόπο που επικοινωνεί με τα ΜΜΕ. Όχι ότι αυτά που λέει ο άνθρωπος δεν είναι σωστά... κάθε άλλο... αλλά σημασία έχει και πως τα λες, πόσο μεταδοτικός είσαι και πόσα περισσότερα μπορείς να πεις στα λίγα δευτερόλεπτα που σου παραχωρούν τα ΜΜΕ. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο και σαφέστατα έχει βοηθήσει και μπορεί να βοηθήσει αλλά σε άλλο μετερίζι... Όπως είπα δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα με ενδιαφέρει όμως η λειτουργικότητά τους. Κάθε άνθρωπος έχει τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες να είναι καλός-"αποδοτικός" σε συγκεκριμένες θέσεις και πιστεύω ότι το ΚΚΕ έχει πολλούς ανθρώπους αρκετά ικανούς για το ευαίσθητο-ιδιαίτερο κομμάτι της επικοινωνίας και όχι δεν είναι μόνο οι συνήθεις "ύποπτοι" Μπογιόπουλος-Κανέλλη αλλά και άτομα του κόμματος που δεν έχουν μεγάλη προβολή.
    Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι το ΚΚΕ έχει βελτιωθεί επικοινωνιακά τα τελευταία χρόνια. Είναι πιο άμεσο. Όμως χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα πόσο μάλλον όταν οι επιθέσεις των αστών θα αυξάνονται όσο τα πράματα σκουραίνουν και όσο πλησιάζουν εκλογές.

    Συγγνώμη αν σας κούρασα με την προσωπική μου μαρτυρία αλλά πνίγομαι βλέποντας ότι ενώ μας χρωστάνε αυτοί πάνε να μας πάρουν και τον γάιδαρο από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι το ΚΚΕ έχει βελτιωθεί επικοινωνιακά τα τελευταία χρόνια"

      Ακριβως αυτο ειναι που με κανει να πιστευω οτι το ΚΚΕ μπορει να ανεβασει
      πολυ ψηλα τον πυχη.

      antonXXXX

      Διαγραφή
    2. Φιλε Γιωργο

      Πιστευω οτι ο σκοπος των blogs ειναι να ακουγονται αποψεις και μ αυτη την εννοια ειναι ολοι καλοδεχουμενοι να πουν τη γνωμη τους. Δεν εχει σημασια ποσοι συμφωνουν, αλλα θα πρεπει να εχουμε ΟΛΟΙ το δικαιωμα να λεμε τι πιστευουμε, αν θελουμε να ειμαστε ενταξει απεναντι στον εαυτο μας, πρωτα.
      Με αυτη τη λογικη φυσικα και θα πρεπει να μας ενδιαφερει η αποψη ατομων, που οπως λες, μπορει να μην "έχουν σχέσεις με ενημερωτικά μέσα του ΚΚΕ ή γενικότερα με το ΚΚΕ", αλλα αυτο που μετραει ειναι η διάθεση καποιων να βοηθήσουν όσο και εαν αυτο γίνεται με τις δικες τους εκτίμησεις.

      Για μενα λοιπον ειναι θετικη εμπειρια το οτι ενας ανθρωπος, σαν εσενα, που παραδεχεται οτι μεχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αρκετά επιρρεπής στον οπορτουνισμό, με φιλικές, ομως, διαθέσεις και σεβασμό απέναντι στο ΚΚΕ, εχει τωρα τη διαθεση να βοηθησει ωστε το κομμα να ανεβει ακομη περισσοτερο και μεσα απο τις εμπειριες του να δωσει μια ξεκαθαρη εικονα για το κόμμα και γενικότερα για όσα συμβαίνουν γύρω μας.
      Ετσι η προσεγιση του κοσμου ειναι ενα πολυ σημαντικο κομματι και θα πρεπει να το δει το κόμμα πιο προσεκτικα, ωστε να γινει πιο εύστοχο, πιο επιθετικό και πιο ευελικτο, οσον αφορα τα αστικα κολπα των ΜΜΕ και τις παγιδες τους.

      Κανεις δεν ισχυριζεται οτι γινονται ...επιτηδες επικοινωνιακα λαθη, αλλα, οπως λες κι εσυ πολλες φορες, μετραει ο τροπος που καποιος χειριζεται τα ΜΜΕ. Με αυτη τη λογικη θα πρεπει ο καταλληλος ανθρωπος να βρισκεται στη καταλληλη θεση!

      Μην ανησυχεις, δεν κούρασες κανενα και πολυ καλα εκανες που ειπες τη γνωμη σου, γιατι οντως ειναι απελπιστικο να βλεπεις την αντιθετη πλευρα να ζηταει και τα ...ρεστα απο πανω! :)

      Διαγραφή
  11. Παρακαλώ, ας μου επιτραπούν μερικές παρατηρήσεις ...
    (προσωπικές, γιατί το Κόμμα, απαντάει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ στην τελευταία σελίδα του σημερινου ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

    1. Όχι, το ΚΚΕ δεν κάνει ... επικοινωνιακή πολιτική ... ή ... τηλεοπτική πολιτική. Αν αυτό κάποιοι το θεωρούν αδυναμία, ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω. Το ΚΚΕ κάνει δουλειά στους χώρους δουλειάς, όπως π.χ. αύριο το πρωί που θα κάνει συμβολικές καταλήψεις στα ΟΑΕΔ όλης της χώρας.

    2. Μάλιστα ! Να βγούμε να στηρίξουμε το λεγόμενο "κίνημα της πατάτας" ...
    Των 10 ή 20 άντε 100 πατατοπαραγωγών ...
    Και ;
    Για τους υπόλοιπους δεκάδες χιλιάδες πατατοπαραγωγούς της χώρας να μην μιλήσουμε ;
    Πως αυτοί όλοι θα δουν τον κόπο τους να πιάνει τόπο ;
    Το πρόβλημα είναι η φτηνή πατάτα ;
    Όχι τα φτηνά μεροκάματα, η ανεργία που σπάζει κόκκαλα ;
    Να αφήσουμε, δηλαδή, όπως θέλουν μερικοί, το δάσος και να "πιάσουμε" μερικά δέντρα !
    Ε, όχι !

    3. Τώρα κάτι επί της ουσίας. Άραγε οι Έλληνες πρώτη φορά βλέπουν παραγωγούς να πουλάν την παραγωγοί του κατά μόνας ;
    Τουλάχιστον στον Έβρο που ζω εγώ, αυτό γίνεται καθημερινά.
    Και όχι μόνο με την πατάτα, αλλά και με τα ζαρζαβατικά, το κρασί και το τσίπουρο, ντομάτες, φασολάκια κλπ. κλπ. κλπ.
    Όμως, ο καθένας μόνος του !
    Κι αυτό ενδιαφέρει το σύστημα σήμερα.
    Να προωθεί μεμονομένες ενέργειες, ώστε να μην γίνει Οργάνωση.
    Οργάνωση που θα σαρώσει τα πάντα.

    4. Θα μου επιτρέψετε. Η ζωή δεν κινείται ούτε στα κανάλια ούτε στο ιντερνετ.
    Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο Μαίλης ή ο Παπαδόπουλος ή η Αλέκα ή όποιος άλλος, να "γράψει" στο γυαλί ή στα μπλογκς.
    Εμένα με ενδιαφέρει όταν π.χ. η σ. Αλέκα Παπαρήγα έρθει στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή το ερχόμενο Σάββατο, να γίνει ένας γόνιμος διάλογος (να το πω ... ελληνικά) face to face !

    5. Όλα τα παραπάνω, χωρίς να βάζω στην άκρη ούτε την τηλεόραση, ούτε φυσιά το μπλογκινκ - το οποίο "δουλεύω" για μια πενταετία και πάνω !
    Άρα, επικροτώ (φυσικά) και την ανάρτηση του παρόντος άρθρου και έτσι όπως διατυπώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro δεν νομίζω ότι μίλησε κάποιος για επικοινωνιακή πολιτική ή τηλεοπτική πολιτική... μακριά από εμάς... φυσικά και το θέμα δεν είναι αν αυτά που λέει το ΚΚΕ στον κόσμο ή στα ΜΜΕ είναι αρεστά... το θέμα είναι να είναι πρωτίστως κατανοητά, άμεσα και περιεκτικά στο ευρύ κοινό... σίγουρα το "παιχνίδι" δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στη τηλεόραση και στο ιντερνετ (ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να παίξουμε με τους ίδιους όρους) αλλά κι εκεί θα πρέπει να είμαστε πιο οχυρωμένοι και μεστοί έτσι ώστε π.χ όπου πάει η Αλέκα ο διπλανός να δεχτεί πιο εύκολα την πρόσκληση για να ξεστραβωθεί... άλλωστε και η Αλέκα για να τον ξεστραβώσει θα διαλεχθεί μαζί του εύστοχα και άμεσα... άλλωστε επικοινωνία με τον κόσμο θα έχει και εκεί...

      Διαγραφή
    2. Φιλε μας faro

      1. Κανεις δεν ειπε οτι το ΚΚΕ πρεπει να κανει.."επικοινωνιακή πολιτική,
      ή...τηλεοπτική πολιτική".
      Ομως αυτο ειναι μεσα στο παιχνιδι της πολιτικης, ειτε θελουμε ειτε οχι. Εσυ δλδ. πιστευεις οτι τα αλλα κομματα δεν κανουν εκτος των αλλων ΚΑΙ επικοινωνιακη πολιτικη;
      Κανεις δεν λεει οτι αυτο θα πρεπει να ειναι το Α και το Ω ενος κομματικου προγραμματος, ουτε οτι θα πρεπει να παραγνωριζεται η δουλειά που κανει το κομμα στους χώρους δουλειάς, κλπ όπως λες!
      Το ενα, ομως, πρεπει να ξερεις, οτι δεν αναιρει το αλλο και φοβαμαι οτι μιλαμε και μεταξυ μας πολλες φορες, χωρις να μπορουμε συχνα να συννενοηθουμε! ;)
      Οταν λεμε για "επικοινωνιακα λαθη", εννουμε αυτα που θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει αν δινοταν μεγαλυτερη σημασια στο τι και πως κατι θα ειχε λεχθει στα ΜΜΕ, ωστε να μη γινει ...βορα των ΜΜΕ και ολων οσων εχουν συμφερον να διαστρεβλωσουν τα πραγματα!

      2. Κανεις δεν υπερασπιστηκε το ψευδοκινημα της..πατατας και νομιζω οτι αυτο φαινεται σε ολη την αναρτηση, αν την διαβασεις, οποτε δεν καταλαβαινω την..αγανακτηση σου!

      3. Συμφωνουμε απολυτα, οποτε βλεπεις οτι δεν ειχες λογο να γραψεις το νουμερο 2;! :)

      4.Κανεις δεν ισχυριζεται οτι η ζωή κινείται στα κανάλια και στο ιντερνετ. Ομως οφειλουν οσοι απευθυνονται στον κοσμο να εχουν υπ οψιν τους και οσους, απο εμας διαβαζουμε, ή ακουμε τι λενε οι εκπροσωποι του κομματος και στα δυο αυτα μηντια.
      Κι εμενα μ ενδιαφέρει τι θα πει η Παπαρήγα, αλλα με ενδιαφερει, επισης, να πεισω και μια φιλη και ενα φιλο, οτι αυτα που λενε ο Α και ο Β απο το κομμα δεν ειναι ''ηξεις αφηξεις'', αλλα στηριζονται σε μια λογικη που εχει σκοπο να εκθεσει και να επιτεθει στη πολιτικη των υπηρετων του Μαυρου μετωπου και οχι να φαινεται οτι αντι να ειμαστε εμεις που εχουμε δικιο, να βγαινουν ΑΥΤΟΙ απο πανω!

      5.Χαιρομαι που στο τελος...συμφωνουμε! :)

      Διαγραφή
  12. Ότι να ναι λέτε. Παίζετε και εσείς το παιχνίδι τους. Η πρώτη ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν άφηνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Δεν κατηγορεί ούτε τους αγρότες ούτε το λαό που παίρνει τις πατάτες. Όλοι αυτοί απλά βασίζονται στο ότι κανείς ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να διαβάσει την ανακοίνωση. Κανένα επικοινωνιακό λάθος λοιπόν. Έλεος. Η τααξική πάλη δεν είναι ούτε επικοινωνιακά τρικ ούτε φανφάρες. Ηρεμήστε κάποιοι που επειδή βγήκαν και κράζουν τα παπαγαλάκια ανακαλύψατε επικοινωνιακό πρόβλημα του Κόμματος.

    Όποιος νομίζει οτι υπερβάλω, ας μου πει που η ανακοίνωση αφήνει παραθυράκι για συκοφαντία.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος Γιώργος από τον προηγούμενο

      Διαγραφή
    2. ''Όλοι αυτοί απλά βασίζονται στο ότι κανείς ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να διαβάσει την ανακοίνωση''.

      Μα το λαθος ειναι οτι αφησαν τα ΜΜΕ να διαστρεβλωσουν τα παντα με το να μιλουν για το οτι ''ο Συριζα στηριζει τη κινηση'' ενω ''το ΚΚΕ ειναι εναντιον'', συχνα χωρις να προβαλλουν την ανακοινωση ολοκληρη, αλλα μονο μερη της, ετσι ωστε να γινει παρερμηνευσιμη!

      Διαγραφή
  13. Και μόνο η προσπάθεια κριτικής είναι θετικό γεγονός. Σίγουρα μας έχει συνηθίσει το κόμμα σε επικοινωνιακές...πατάτες τελευταία, αλλά το ίδιο σίγουρο είναι, ότι μόνο με διαρκή κριτική θα αλλάξει αυτό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο! Το ζητούμενο είναι, ότι τα κινήματα της πατάτας, τα δεν πληρώνω, οι σπίθες, οι Κερατέες, οι πλατείες και όλα τα μελλοντικά κινήματα ή λαϊκές πρωτοβουλίες θα έπρεπε να είχαν εμπνευστεί και οργανωθεί ΑΠΟ ΕΜΑΣ! Δηλαδή θα έχανε το ΚΚΕ, αν το κίνημα της πατάτας ήταν δική του έμπνευση; Περιμένω επιτέλους δικές μας ΙΔΕΕΣ, δικές μας προτάσεις συσπείρωσης που θα φέρουν τον πολίτη πιό εύκολα κοντά μας κι΄εμάς πιό εύκολα κοντά στον πολίτη. Δεν αρκεί το στερεότυπο ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΜΕ κτλ, πρέπει να "κατεβάσουμε" λίγο τον πήχυ στις καθημερινές συμμαχίες στην δουλειά, στις σχολές και στις γειτονιές. Φαντασία χρειάζεται παιδιά,και αν δεν έχουμε εμείς φαντασία, αν δεν μπορούμε να πρωτοτυπίσουμε εμείς, τότε ποιός; ΥΓ: Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ξεφουσκώσει το κίνημα της πατάτας; Ξεφουσκώνει μήπως η αγωνιστική εμπειρία; Κάθε αγωνιστική εμπειρία! Αυτό είναι κουφό! Σχολείο είναι ο αγώνας που δίνεις και ότι μάθεις εκεί δεν πάει ποτέ χαμένο. Ας είμαστε λίγο πιό σοβαροί στις επίσημες ανακοινώσεις μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα βραχοκηπε

      Συμφωνω και εχεις δικιο οταν λες οτι πρέπει να "κατεβει" λίγο ο πήχυς και στις καθημερινές συμμαχίες στην δουλειά, στις σχολές και στις γειτονιές γιατι ΚΑΙ αυτα ειναι αγωνιστικη εμπειρια!

      Διαγραφή
  14. http://www.youtube.com/watch?v=nKRvT21MZzU&feature=player_embedded#!

    στο 14:45 λεπτό


    Δείτε παρακαλώ τι λέει η Αλέκα στις 1/3 (μία μεραΠΡΙΝ την περίφημη ανακοίνωση). ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΛΠ.

    Έχουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση μέσω της ΓΓ μια μέρα πριν. Που τα παπαγαλάκια και όσοι παίζουν το παιχνίδι τους την ξεχνούν. Παρακαλώ να μπεί και ξεχωριστό θέμα στο μπλογκ, να κυκλοφορίσει.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1.η πρωτη ανακοινωση δεν ηταν λαθοs.ισωs θα επρεπε να ειναι πιο ΑΠΛΗ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ για τον υπολοιπο κοσμο.δεν σκεφτεται ολοs ο κοσμοs με την δικια μαs φρασεολογια.ο μπουταs σημερα ειπε με 2 φρασειs τα ιδια πραγματα.
    2.αυτο που για μενα ειναι θεμα ειναι τα αντανακλαστικα που εχουμε για να αντιμετωπισουμε ακομη μια προβοκατσια και ενω ξερουμε οτι δεχομαστε ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ επιθεση.η διαχειριση τετοιων καταστασεων και καλυτερη πρεπει να ειναι και πολυ πιο γρηγορη.
    τουs τροπουs τουs ξερουν αυτοι που πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μητσο

      1.Δεν ειπε κανεις οτι ηταν λαθος,αλλα ετσι που ειχε διατυπωθει χωρις προσοχη για παρερμηνειες ηταν σαν ...επικοινωνιακο λαθος! Οπως ειπες, ο Μπουτας, τα διατυπωσε καλυτερα.
      2.Συμφωνω απολυτα και προς αυτη τη κατευθυνση θα πρεπει να δωθει μεγαλυτερο βαρος.

      Διαγραφή
  16. Γιώργος: Σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου. Λαμβάνεται υπόψη.

    Elva: Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα ! Η επίσημη θέση του Κόμματος, βρίσκεται στο σχόλιο του Γιώργος στο λινκ του και δεν νομίζω ότι εγώ μπορώ να προσθέσω κάτι.

    Επίτρεψέ μου.
    - Το τι κάνουν τα άλλα κόμματα, είναι γνωστό. Επίσης είναι γνωστό ότι εμείς ΔΕΝ είμαστε σαν τα άλλα κόμματα. Άρα, δεν κάνουμε και τα ίδια ...
    - Δεν ... θύμωσα !!! Λέω κάτι που το παραβλέπεις. Να το ξαναπώ. Θα ασχοληθούμε ΜΟΝΟ με μερικές δεκάδες πατατοπαραγωγούς που βρίσκουν πρόθυμο το σύστημα να τους αγκαλιάσει ή με ΟΛΟΥΣ ;
    - Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Θεωρεί θετικό όλο αυτό που γίνεται, αλλά δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να μείνει εκεί !
    Είναι στρατηγική πολιτική του, σε κάθε περίπτωση να προβάλλεται η ανάγκη της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, που θα λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού - ελπίζω ότι με "πιάνεις" !

    Με την ευκαιρία να ξαναπώ:
    Πατατοπαραγωγοί (και όχι μόνο) πουλάν την παραγωγή τους χωρίς μεσάζοντες, όσο τουλάχιστον θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου, δεν γίνεται πρώτη φορά.
    Πρώτη φορά το κάνουν σε χαμηλές τιμές, πρώτη φορά "αγκαλιάστηκαν" από κανάλια και παπαγαλάκια, πρώτη φορά "μπήκαν" στο παιγχνίδι και δήμαρχοι για τα ψηφαλάκια !

    Επίσης κανείς δεν λέει ότι η όλη Ιστορία πρέπει να Οργανωθεί, να πάρουν μέρος ΟΛΟΙ οι παραγωγοί !

    υ.γ.: να διευκρινήσω κάτι. δεν σχολίασα με ΒΑΣΗ το άρθρο, αλλά με ΑΦΟΡΜΗ το άρθρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνωμη Φαρε αλλα θα ειμαι συντροφικα σκληρος μαζι σου.
      Με τα 1 -4 στην προηγουμενη και με την απαντηση σου στην ELVA
      δειχνει οτι δεν καταλαβες τιποτα απο οσα γραφτικαν απο χθες για το θεμα.

      με το 1-4 πιο πανω και αυτα που γραφεις εδω για πατατοπαραγωγους μας προσβαλλεις, τουλαχιστον εμενα.
      οταν κανεις συζητηση, τοτε πρεπει να βλεπεις τι γραφει ο αλλος.

      AntonXXXx

      Διαγραφή
  17. θα περιμενα καποιο να υποδειξει πιο το/τα λαθος/η της πρωτης ανακοινωσης. Απο κει και περα για οποιον αναρωτιεται πρωτο το ΠΑΜΕ ανοιγε τα διοδια χρονια πριν απο το μνημονιο ή τις παραλιες , μαζευει τα απληρωτα χαρατσια,επανασυνδεει το ρευμα το νερο, ενισχυει χαλυβουργους, οργανωνει αιμοδοσιες κλπ. Ολα οσα κανουν οι διαφορες επιτροπες και συλλογικοτητες απολιτικα το ΠΑΜΕ το κανει πολιτικοποιημενα, Αυτο ειναι που ενοχλει (και δεν εννοω φυσικα τον Βραχοκηπο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναυδος

      Οπως ειπα και στον μητσο, πιο πανω, δεν λεμε οτι ηταν λαθος, αλλα ετσι που ειχε διατυπωθει(χωρις προσοχη για παρερμηνειες) ηταν σαν... επικοινωνιακο λαθος!
      Ειναι γεγονος οτι οι δρασεις του ΠΑΜΕ κλπ φορεων θα πρεπει να τους ενοχλουν, αλλα αυτο δεν πρεπει να μειωσει τη διαθεση των φιλων, οπαδων και μελων του κομματος απ το να κανουν οτι χρειαζεται για να βοηθησουν το λαο που υποφερει κατω απο το μνημονιο. Δεν ειναι ομως μονο εκει το θεμα. Το ζητημα ειναι να μην δινει κανεις αφορμες για παρερμηνειες σε διαφορα θεματα και αυτο ισχυει φυσικα για οσους δεν ειναι τοσο καλα ενημερωμενοι, με αποτελεσμα πολλοι να στηριζονται στην κακη ενημερωση (επομενως και διαστρεβλωση) των ΜΜΕ!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Η διαφορά μας με τους άλλους, φαίνεται κι απ΄το :

      Αιμοδοσία διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Κυριακή, 11 Μάρτη και καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην προσπάθεια.

      Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:

      «Το αίμα μας το διαθέτουμε για τις ανάγκες της τάξης μας. Δημιουργούμε τράπεζα αίματος. Γνωρίζουμε τις ανάγκες. Αγωνιζόμαστε για την πλήρη και δωρεάν κάλυψη των αναγκών όλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αντιπαλεύουμε τη λογική της μετατροπής σε εμπόρευμα όλων των αγαθών και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους που προωθούν τα επιτελεία της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

      Το αίμα της εργατικής τάξης το διαθέτουμε για τις ανάγκες των συναδέλφων μας όπου και όποτε απαιτείται, δεν το χαρίζουμε στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

      Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11/3/2012 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β).

      Διαγραφή
    4. φαρε, γιατι το κανεις αυτο;
      εχεις δει καποιον με αμφιβολιες εδω μεσα;
      αν μας ανοιξεις ΚΚΕ και ΠΑΜΕ θα βρεις.

      και τα "δυσκολα" χρονια και τωρα.
      και αυτα που λεμε να μην γινουν, παλι ΚΚΕ θα ειμαστε.

      antonXXXX

      Διαγραφή
    5. Αναυδε δεν μιλησε κανενας για λαθος.
      Ξαναδιαβασε σε παρακαλω ολα οσα εχουν γραφει απο την χθεσυνη αναρτηση.
      και δεν αναφερομαι στις ανακινωσεις του Κομματος αλλα στο πρωτο και το
      σημερινο αρθρο τΟΥ ριζοσπαστη.
      Κανενας δε δεν μιλησε για διαφορετικες θεσεις.
      απλα με ακριβως τα ιδια στοιχεια, το ενα ειναι προσφορο στην προβοκατσια
      ενω το αλλο ειναι επιθεση.
      αυτα που γραφεις για ΤΟ ΠΑΜΕ.
      μα ποιος τα αμφισβητει;

      Εδωσε καποιος αλλη εντυπωση;

      antonXXXX

      Διαγραφή
    6. "φαρε, γιατι το κανεις αυτο;"
      O Φάρος έγραψε για την αιμοδοσία, για να δώσει ένα ακόμα παράδειγμα έμπρακτης αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ προς ολόκληρη την εργατική τάξη. Όχι, για να αφήσει υπονοούμενο για κάποιον σχολιαστή. antonXXXX, ας είμαστε πιο προσεκτικοί.

      Διαγραφή
  18. Το επικοινωνιακό "στραβοπάτημα" του κόμματος για τους αριστερούς και τους καλοπροαίρετους έχει μικρή σημασία .Αυτό που μετράει είναι η αριστερή στροφή των τελευταίων χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το γνωστό παλιό καλό κόλπο να την βγένετε από αριστερά στο ΚΚΕ.Τάχα κριτική γιά τα αλλεπάλληλα λάθη του.Καλά λέει ο Γιώργος ποιό πάνω
    .....Ότι να ναι λέτε. Παίζετε και εσείς το παιχνίδι τους. Η πρώτη ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν άφηνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Δεν κατηγορεί ούτε τους αγρότες ούτε το λαό που παίρνει τις πατάτες. Όλοι αυτοί απλά βασίζονται στο ότι κανείς ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να διαβάσει την ανακοίνωση. Κανένα επικοινωνιακό λάθος λοιπόν. Έλεος. Η ταξική πάλη δεν είναι ούτε επικοινωνιακά τρικ ούτε φανφάρες. Ηρεμήστε κάποιοι που επειδή βγήκαν και κράζουν τα παπαγαλάκια ανακαλύψατε επικοινωνιακό πρόβλημα του Κόμματος......
    Elva αλλού η ανάρτηση αλλού τα σχόλια...εσύ τα σχόλια τα έκλεισες.
    Δείτε την χθεσινή ανάρτηση της,του Elva και από πού βλέπει να λύνοντε τα προβλήματα μας και φυσικά τις όμορφες απαντήσεις στα σχόλια.

    http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.com/2012/03/blog-post_05.html

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρο
      να μιλησω για τον εαυτο μου.
      εχεις διαβασει τι γραφω απο χθες;
      Ποιος ειπε οτι η πρωτη αναρτηση στον ριζοσπαστη "κατηγορουσε" καποιον;
      ποιος διαφωνει οτι τα ΜΜΕ της πλουτοκρατιας θα παιξουν ετσςι η αλλιως την προβοκατσια τους;

      μενω 3000 χιλιομετρα μακρυα απο ελλαδα και εδω και 2 χρονια ανεβαζω ολο τον ριζοσπαστη σεμεγαλα μπλογκ στο Internet. 6 - 7 ωρες δουλεια σε καθημερινη βαση (με μεγαλη μου ευχαριστηση/αναγκη)
      το "βγαινετε απο αριστερα" ειναι εξω απο καθε προθεση.
      αν ηξερα οτι θα λαμβανοταν ετσι, μετανιωνω που το εκανα.
      ο σκοπος ηταν ενας και μοναδικος. κατι καλο να γινει ακομη πιο αποτελεσματικο.

      antonXXXX

      Διαγραφή
    2. Φιλε Σταυρο

      Δεν διαβασες, φαινεται, καλα οτι η αναρτηση που αναφερεσαι στο blog μου ειναι ενημερωτικη και μιλα περισσοτερο για το τι γινεται σε αλλες χωρες του κοσμου, οπου υπαρχει διαφθορα!
      Το οτι ..ειρωνευομαι στο τιτλο δεν σημαινει τιποτα και δεν νομιζω οτι εχει πολυ σχεση με το θεμα που θετουμε εδω!
      Το οτι εχω εκει κλειστα τα σχολια στη χθεσινη και παραπεμπω στο γλομπινγκ, εχει να κανει μονο με το οτι δεν εχω χρονο και διαθεση να απαντω στα σχολια 2 ΙΔΙΩΝ αναρτησεων! Που ειναι το προβλημα;

      Οσο για το ''ηρεμειστε'' που λες, δεν ειναι θεμα ...ηρεμιας, αλλα ανησυχιας για την εικονα που μερικες φορες βγαινει εξω και που δεν ειναι παντα αυτη που θα επρεπε να ειναι! Ο νοων νοειτω!

      Μερικες φορες, θα το ξαναπω, δεν φαινεται να γινεται κατανοητο οτι οσοι μιλαμε για μερικα θεματα που παιρνουν βελτιωσεις δεν σημαινει οτι ειμαστε ...λιγοτερο ΚΚΕ απο εσας που δεν θελετε, ισως, να δειτε για ποιο πραγμα μιλαμε και εκλαμβανετε την οποια καλοπιστη κριτικη με καχυποψια!

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα
    Εκείνο που κατά την γνώμη μου μοιάζει να μην έχει γίνει κατανοητό είναι η ανάγκη, αλλά και το χρέος που έχουμε να προσεγγίσουμε τον κόσμο, τα λαϊκά στρώματα τους εργαζόμενους.
    Ο λαός συνειδητά ή όχι, έτσι και αλλιώς, πείθεται και εντάσσεται στους πολιτικούς φορείς, στα κόμματα του κοινοβουλίου, έστω και μόνον σαν ψηφοφόρος.
    Αποπροσανατολισμένος, εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και αυταπάτες, τρομοκρατημένος μέσα από τρομακτικά διλήμματα και εκβιασμούς.
    Λογικό είναι μέσα σε αυτήν την λαίλαπα, μέσα σε αυτήν την βαρβαρότητα και με το επίπεδο που βρίσκετε ο λαός μας,(200 χρόνια κυριαρχίας του εκμεταλλευτικού συστήματος) να άγεται και να φέρετε, μην ξέροντας που να ακουμπήσει την απόγνωσή του και από που να κρατηθεί.
    Ένας λαός που ξέρει τι δεν θέλει αλλά δεν γνωρίζει τι θέλει.

    Η ανατροπή και η επανάσταση δεν μπορεί να γίνει με μόνη την πρωτοπορία της εργατικής τάξης.
    Ο λαός, τα λαϊκά στρώματα, είναι χειραγωγημένα, είναι αποπροσανατολισμένα και κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλος αυτός ο λαός,οι εργαζόμενοι είναι "μιλημένοι" είναι ενταγμένοι, και συνειδητά υπηρετούν τα συμφέροντα του ταξικού τους εχθρού, καταστρατηγώντας ουσιαστικά τα δικά του συμφέροντα.

    Ναι, άγετε και φέρετε, έχει άγνοια.
    Ε, είναι αυτήν την άγνοια που εμείς πρέπει να καλύψουμε, είναι που εμείς έχουμε χρέος να παρέμβουμε να ενημερώσουμε.
    Και ναι το κίνημα της πλατείας, ήταν ένα μόρφωμα που κατευθυνόταν από δυνάμεις που στόχο είχαν να αποπροσανατολίσουν, να εγκλωβίσουν έναν κόσμο που ξέρει τι δεν θέλει αλλά δεν γνωρίζει τι θέλει.
    Το "κίνημα της Κερατέας" και σήμερα Το "κίνημα της πατάτας"
    Φυσικά και δεν δίνουν διέξοδο, φυσικά και στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός των μαζών,αλλά στόχος δικός μας θα έπρεπε να είναι η συσπείρωση αυτών των μαζών να βρεθούμε δίπλα και μαζί με αυτές τις μάζες και όχι με τοποθετήσεις μας και αντιπαραθέσεις να τις οδηγούμε απέναντι.
    Ότι πήγε να στηθεί χωρίς την δική μας την πρωτοβουλία, το καταγγείλαμε, το αφορίσαμε, αντί να το προσεγγίσουμε, αντί να το κάνουμε δικό μας, αντί να αξιοποιήσουμε τις διαθέσεις του λαού.
    Αλήθεια με την απεργία των εργαζομένων του Αlter τι γίνεται;
    Το κακό είναι ότι αυτή η τακτική υιοθετείτε και από φίλους του κόμματος, δεν μιλώ για τα κομματικά μέλη που έτσι και αλλιώς....., αλλά και για τους φίλους του κόμματος που αναπαράγουν τις όποιες λαθεμένες τακτικές ακριτα, αντί να συμβάλουν και να επισημαίνουν τις όποιες αδυναμίες,λες και το να κάνεις κριτική στο κόμμα συνιστά εγκληματική ενέργεια.
    Που δεν χάνουν την ευκαιρία να βαφτίσουν οπορτουνιστή,αντιδραστικό,ακόμα και εκωφύτη κάποιον επειδή έχει διαφορετική αποψη και αντίληψη από εμάς.
    Αν δεν αλλάξει αυτή η τακτική,και λυπάμαι που το έχω πει 2 χρόνια πριν και υποχρεώνομαι και σήμερα να το πω,δεν θα έχουμε συμβάλλει στην ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος, δεν θα έχουμε ανταποκριθεί στον ιστορικό μας ρόλο,θα έχουμε χάσει μια ιστορική ευκαιρία μεγάλη για την εργατική τάξη.
    Το σύστημα θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχο με έναν λαό εξαθλιωμένο σε συνθήκες δουλοκτημοσύνης, παραδομένο και λουμπενοποιημένο και εμείς, θα συνεχίσουμε να κάνουμε "επανάσταση" διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας καλύτερα μεροκάματα!
    Ακόμα και αν η κριτική μας δεν πατάει σωστά,ακόμη και αν αντιλαμβανόμαστε λαθεμένα τις όποιες τακτικές ακολουθούνται,είναι καλύτερο να μιλάμε,να παίρνουμε θέση,έχοντας επεξεργασμένες απόψεις,να τις εκφράζουμε,είναι πιο σωστό από το να σιωπούμε επαναπαυόμενοι ότι το κόμμα, ότι και να πει έχει δίκιο.
    Στα πλαίσια αυτά να είσαι καλά φίλη Elva που βάζεις τέτοια ζητήματα.

    Για τον ΣΤΑΥΡΟ

    ΥΓ:Και μόλις είδα το σχόλιο του ανώνυμου Σταύρου:

    "Το γνωστό παλιό καλό κόλπο να την βγένετε από αριστερά στο ΚΚΕ.Τάχα κριτική γιά τα αλλεπάλληλα λάθη του.Καλά λέει ο Γιώργος ποιό πάνω
    .....Ότι να ναι λέτε. Παίζετε και εσείς το παιχνίδι τους"

    Συγνώμη αλλά αυτη την αντιμετώπιση εγώ την θεωρώ προβοκατόρικη.

    Το κόμμα το δικό μας δεν μπορεί να παιρνει τέτοιες θέσεις.
    Πρόσεχε φίλε Σταύρο δεν βοηθάς δεν συμβάλλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ βρε blackbedlam, τι θα πρέπει να κάνεις για να είσαι δίπλα σε τέτοιο κόσμο; Δεν μιλώ γενικά, μιλώ ειδικά. Τι θα πρέπει να κάνεις για να είσαι δίπλα σε κόσμο που απαγορεύει την ύπαρξη κομμάτων, που δηλώνει ανοιχτά για τους "τελευταίους απογόνους" του "τεθνεόντος κομμουνισμού", για "βρυκολακιασμένο πολιτικό σχήμα", για "κομμουνισμό που ψόφησε" κλπ. κλπ.

      Δεν λέω ότι το ΚΚΕ έχει πάντα δίκιο στις αντιπαραθέσεις που επιλέγει, αλλά πες μου εσύ ένα τρόπο που θα προσσεγγίσεις αυτούς τους ανθρώπους, όπως λες.
      Θα ντυθείς ακομμάτιστος;
      Θα πάς σαν το ΚΚΕ(μ-λ) να σε πλακώνουν στο ξύλο γιατί δηλώνεις την οργάνωσή σου;

      Πες μου ένα τρόπο αν θες, γιατί όλα αυτά έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα, δεν είναι λευκό χαρτί. Πως το αντιμετωπίζεις; Οι όροι που μπαίνουν πάντως είναι συγκεκριμένοι.

      Διαγραφή
    2. YURI
      Τι θα πρέπει, λες,να κάνεις για να είσαι δίπλα σε τέτοιον κόσμο.
      Το πρώτο που θα πρέπει να κάνει κανείς είναι να κατανοήσει ότι αυτόν τον κόσμο του μόχθου και της δουλειάς, δεν μπορεί παρά να τον θεωρείς σύμμαχό σου στην επαναστατική διαδικασία.
      Το δεύτερο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι, ότι τούτος ο λαός "ρυθμίστηκε"εκπαιδεύτηκε, σύμφωνα με τις σχέσεις παραγωγής που υπάρχουν στην χώρα μας.
      Σχέσεις ανταγωνιστικές, σχέσεις εκμετάλλευσης και τέτοιες κοινωνικές σχέσεις αναπόφευκτα αναπτύχθηκαν και στο κοινωνικό επίπεδο.
      Να γίνει κατανοητό ότι ο καπιταλισμός διαπαιδαγώγησε με τους μηχανισμούς του και ανάλογα με τα συμφέροντά του, τις συνειδήσεις.
      Για να πω καλύτερα, δεν επέτρεψε με όλα τα μέσα που διαθέτει να αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση των εργαζομένων.
      Χειραγώγησε τις μάζες.
      Τρίτο να καταλήξουμε:Μπορεί ένα κόμμα,το ΚΚ εν προκειμένω να ανταποκριθεί στην αποστολή του της ανατροπής του συστήματος, χωρίς την εξασφάλιση της συμμετοχής της εργατικής τάξης και τουλάχιστον της ανοχής των μαζών;
      Μπορεί το ΚΚΕ να προχωρήσει μόνο του χωρίς τα λαϊκά στρώματα στην επανάσταση;
      Στην εγκαθίδρυση του Σοσιαλιστικού τρόπου παραγωγής.
      Τέταρτον: Είναι ιστορικός ρόλος του ΚΚ να συμβάλλει ώστε να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο των εργαζομένων σε ταξική συνείδηση και να το οδηγήσει οργανωμένα στην δική του εξουσία;
      Αν συμφωνήσουμε σε αυτά και παρ΄όλα αυτά μένουμε στην άποψη ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, ότι δεν γίνεται τίποτα με αυτούς τους λοβοτομημένους, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισής τους γιατί μας διώχνουν, γιατί όπως έγραψε ένας φίλος ακόμη και μας περιγελούν ή όπως λες τέτοιος που είναι, τότε θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο καπιταλισμός θα εκσυγχρονίζει τα μέσα που διαθέτει, να ξέρουμε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες ο λαός μας θα λουμπενοποιείτε, θα εξαγοράζονται συνειδήσεις για μια μπουκιά ψωμί,αλλά με όλα αυτά είναι σαν να απεμπολούμε σαν να αρνιόμαστε τον ιστορικό μας ρόλο σαν πρωτοπορία της εργατικής τάξης.
      Αν συμφωνήσουμε σε αυτά θα δεις ότι και μόνοι μας μπορούμε να επιλέξουμε αποτελεσματικές μεθόδους προσέγγισης του λαού.
      Και θες να στο κάνω πρακτικά, να σου το περιγράψω, να σου κάνω σενάριο;
      Οργάνωση, συμβολή με γνώση και επεξεργασία απόψεων,σύνθεση απόψεων και όχι αποκλεισμούς επειδή για τους παραπάνω λόγους ο κόσμος δεν "καταλαβαίνει" δεν πείθεται δεν του εμπνέουμε εμπιστοσύνη.
      Κριτική ματιά, η ιστορία μας έχει διδάξει πολλές φορές για τα λάθη μας και ένα μόνον θα σου θυμίσω.Ο Γ.Γ του ΚΚ της ΕΣΔΔ έθεσε από "μόνος" του το ιστορικό κόμμα του Λένιν στην παρανομία.
      Να το ζωγραφίσω κι΄όλας άμα θες.Στις γειτονιές, στη συνοικία, σπίτι το σπίτι.
      Να αντιλαλήσουν οι γειτονιές και οι πλατείες από τα συνθήματα και τα τραγούδια μας, από τις καταγγελίες και τις προτάσεις μας.
      Να κοκκινίσουν οι δρόμοι, οι μάντρες και οι πλατείες από τα συνθήματά μας.
      Να κουβεντιάσουμε, να μπούμε στα σπίτια του κόσμου, να μιλήσουμε μέ έναν προς έναν εκεί στην έδρα τους, να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας πουν όλες τις ιδεοληψίες που έχει καλλιεργήσει ο αντίπαλος, να παραπονεθούν,να μας καταγγείλουν, και μεις να τους απαντήσουμε.
      Γιατί και επιχειρήματα έχουμε και το δίκιο είναι με το μέρος μας.
      Γιατί σιγά μην είναι οπορτουνιστής ο Μήτσος ο υδραυλικός στην γειτονιά σου, επειδή ψηφίζει Συνασπισμό.Σιγά μην είναι εκοφίτης ο Τάκης που έχει το περίπτερο στην γωνία επειδή του πήγε το κορίτσι του από το Πάντειο το ψηφοδέλτιο της Ανταρσύα, που και καλά κατέβασε την πλακέτα της Βασιλακοπούλου από την κολόνα των ανακοινώσεων και άρα είναι εκοφίτης.(γράφτηκε και αυτό και αναπαράχτηκε από όλους όσους)Εμείς αυτόν τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας, δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν εκτός και αν πια εκτιμάμε ότι υπάρχουν άλλες συνθήκες, είναι αλλιώς τα πράγματα και άρα οι βασικές νομοτέλειες του Μαρξισμού και του Λενινισμού σε σχέση τόσο με τον υποκειμενικό παράγοντα και τόν ρόλο του, όσο και με τον ρόλο του ΚΚ δεν έχουν πλέον ισχύ.

      Να είσαι καλά και καλή δύναμη καλό κουράγιο δεν το βάζουμε κάτω με τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Εγώ συμφωνώ μ' αυτά που λες, γι αυτό κι έχω φίλους στο Συνασπισμό (άσχετα με το ότι τους ανεβάζω την πίεση συχνά-πυκνά), γι αυτό και μπορώ να μιλήσω με τον οποιονδήποτε γι αυτά τα θέματα.

      Όμως όχι με στημένους, συγνώμη.
      Κι όταν βλέπω για "τεθνεόντα κομμουνισμό", για "βρικόλακες" κλπ. ε όχι, είναι στημένοι, δεν είναι απλά..."τσατισμένοι". Και μ' αυτούς πρέπει να είσαι απέναντι, δεν θα κάθεσαι να σε προσβάλει το κάθε τσουτσέκι που πούλησε δυό πατάτες και νομίζει ότι έπιασε τον παπά...ας μη πω καλύτερα. Αρκετά, γιατί έχουν κι άλλοι να απολογηθούν για το παρελθόν τους, αντί κρύβονται πίσω από "κριτικές" για το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  21. Εδώ στηρίξατε τα φασιστόμουτρα τους ταρίφες στην απεργία τους και σας ξίνισαν οι πατάτες? Αντί να αναδείξετε την πρόταση του κόμματος για Λαική οικονομία μέσα από το κίνημα της πατάτας ,μέσα από μια ανακριβή και επιθετική ανακοίνωση καταφέρατε εντελώς το αντίθετο. Μπράβο και εις ανώτερα τι να πώ . Με αυτά τη νοοτροπία που έχετε, 50% θα πάρει ο Αντώνης μαζι με το ΠΑΣΟΚ ΙΙ.

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή Παναγιώτη αν πάρει 50% το ΝΔΠΑΣΟΚ δεν θα ευθύνοντα αυτοί που τους ξαναψήφισαν, θα ευθύνεται το ΚΚΕ που τους έσπρωξε στην αγγαλιά τους.

      Είναι κι αυτό μια άποψη. Άποψη που δεν βολεύει το ΚΚΕ, αλλά βολεύει όλους τους άλλους οπότε δεν μπορεί...σωστή θα είναι.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν μπορεις να πεισεις τον κόσμο να σε ακολουθήσει σε περίοδο κρίσης του καπιταλισμου πότε θα το κάνεις? Όταν είναι όλα καλά και το παραδάκι ρέει? Αν έχεις σωστή ιδεολογία και σωστή δράση τότε πείθεις. Αν δεν πείσεις πάει να πεί ότι κάπου είσαι λάθος άρα έχεις ευθύνη. Εκτός και αν θεωρείς ότι το κόμμα πρέπει να είναι στο απυρόβλητο.
      Για μένα δεν είναι μια απλά μια ανακοίνωση σε λάθος υφος. Έχει μέσα της το ψέμα ( το κινημα της πατάτας ξεκίνησε από τα ΜΜΕ) πράγμα που δεν ισχύει άρα αποτελεί συκοφαντία. Η συκοφαντία έχει πάντα σαν στόχο την εξυπηρέτηση ίδιων σκοπών . Ποιός είναι ο σκοπός? Να ελέγχετε κάθε κομμάτι του κινήματος κάθε τι που ξεφεύγει από τη λογική σας. Δεν είναι αυτός ο τρόπος για να οικοδομηθεί μια καλύτερη κοινωνία. Το ερώτημα λοιπόν που σας απευθύνω είναι το εξής και ο νοών νοήτω. Πρώτα το κόμμα ή ο λαός?

      Παναγιώτης

      Διαγραφή
    3. @Παναγιώτης:
      Η πηγή για αυτή τη φράση: "το κινημα της πατάτας ξεκίνησε από τα ΜΜΕ", ποιά είναι;

      Διαγραφή
    4. @Παναγιώτης:
      1)τι σχέση έχουν οι πατάτες με το "κίνημα";
      2)Τι εννοείς με τον ορο "κινήματα"; Γιατί εμείς ένα κίνημα ξέρουμε, αυτό για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης

      Διαγραφή
    5. Καταρχάς ποιός έχει πείσει ποιόν και γιατί, ας το αφήσουμε στην άκρη, είναι κάτι που δεν το ξέρουμε, εκτός κι αν η απόφαση βγαίνει μέσα από το συγκρότημα Λαμπράκη, το Mega, την Αυγή και τον κάθε "αριστερό" που ψάχνει λόγο ύπαρξης. Αν αυτοί εκπροσωπούν την Ελληνική κοινωνία τότε το ΚΚΕ πράγματι λοιδωρείται από τον κόσμο, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποφασίσεις ότι την εκπροσωπούν.

      Δεύτερον θέλω να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση: Γιατί τόσα χρόνια υπήρχαν οι μεσάζοντες; Για ποιό λόγο; Αφού οι παραγωγοί μπορούσαν να πουλήσουν την παραγωγή μόνοι τους, γιατί οι μεσάζοντες είχαν κυριαρχήσει στην αγορά; Από μαζοχισμό οι παραγωγοί πουλούσαν για τρεις κι εξήντα την παραγωγή τους;
      Μπορείς να μου απαντήσεις;

      Υγ: Μπορείς τουλάχιστον να καταλάβεις για ποιό λόγο προβάλεται τόσο πολύ αυτό το πράγμα; Και δεν σου μιλώ για την Αυγή ή τους ηλίθιους απολίτικους αρβύλες, σου μιλώ για τα συγκροτήατα του τύπου. Για ποιό λόγο αγκάλιασαν αυτό το "κίνημα", πριν καν σταθεί στα πόδια του καλά-καλά; Ποιό είναι το μήνυμα που προωθούν πιστεύεις;

      Διαγραφή
    6. @Ιβαν: Το πνεύμα της πρώτης ανακοίνωσης είναι ότι το "κινημα της πατάτας" είναι έργο των καναλιών πράγμα που δεν ισχύει.

      @Φαντομ: Δεν ειναι κίνημα αν όμως μεγαλώσει σε κλίμακα και συνειδοποιηθεί μπορεί να γίνει

      @Yuri: Εμένα πάντως με έχετε πείσει και παραμένω πεισμένος, γιατί μου το χαλάτε ωρες-ώρες δεν ξέρω.
      Γιατί τους διασπάσανε οι μεσάζοντες πρώτον με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ που είχε θρέψει τα μικροαστικά τους όνειρα.
      Ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις μπορείς να το καπελώσεις και να το κατευθύνεις. Είναι και θέμα τακτικής των καναλιών να σου πετάνε το καρότο για να μη σκέφτεσαι το μαστίγιο.

      @Όλους : Δεν αγιοποιώ την πατάτα λέω όμως ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να προσφέρει στο κίνημα. Αντι γι'αυτό καταφέρατε το αντίθετο κατι που απορρέει από λάθος γραμμή και στρατηγική.

      Παναγιώτης

      Διαγραφή
    7. Εμένα πάντως Παναγιώτη μου φαίνεται ότι το απλό "καπέλο των ΜΜΕ" δεν εξηγεί επαρκώς αυτό που γίνεται. Από αυτά που βλέπω γύρω μου καταλαβαίνω ότι έρχεται μια περίοδος που θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας, για κάποιους ήδη είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και μετά βίας κυριολεκτικά επιβιώνουν. Το κράτος δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό γι αυτό, ίσα ίσα που θα απλώσει αυτή την κατάσταση σχεδόν σε όλο τον πληθυσμό, πλην φυσικά μιας κάστας που θα περνάνε ίσως και καλύτερα από πριν. Ουσιαστικά λοιπόν αν αποσυρθεί το κράτος από επιδοτήσεις, από ασφάλεια, από ταμεία ανεργίας, από υγεία, από οποιαδήποτε υποχρέωσή του (πλην της...καταστολής) σε περιβάλλον απίστευτης κρίσης και ανεργίας, μιλάμε για γενικευμένο πρόβλημα επιβίωσης. Οι κλασσικές δομές λοιπόν δεν μπορούν να περπατήσουν: ο αγρότης δεν θα μπορεί να επιβιώσει, ο μισθωτός το ίδιο, ο ελεύθερος επαγγελματίας το ίδιο, όλος ο κόσμος που ζει από την δουλειά του θα έχει πρόβλημα να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες, την ίδια στιγμή που οι τράπεζες, οι εταιρίες και το κράτος θα του παίρνουν ό,τι ιδιοκτησία έχει και λόγω χρεών και επειδή δεν θα μπορεί να συντηρήσει την όποια ιδιοκτησία έχει.

      Μιλάμε λοιπόν για κανονική χρεοκοπία της κοινωνίας. Οι ιστορίες με τα δάνεια δεν αφορούν εμάς, αφορούν το τραπεζικό σύστημα, εμείς έχουμε προγραφεί, κι αν γίνουν εκλογές θα δεις τι έχει να γίνει έτσι κι εξασφαλίσουν μια μίνιμουμ πλειοψηφία. Οι δικές μας οικονομίες/ιδιοκτησίες θα εξανεμιστούν από χαράτσια, φόρους, "αλληλεγγύες", ιδιωτικοποιήσεις (θα πληρώνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ...)κλπ. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η σταθερότητα του συστήματος.
      Αυτό λοιπόν που λένε είναι: "Πάρτε πρωτοβουλίες, κινηθείτε μόνοι σας, βοηθήστε ο ένας τον άλλο, δουλέψτε δωρεάν σε ομάδες αλληλοβοήθειας, τρέχτε, κάντε ό,τι μπορείτε και ίσως να την κουτσοβγάλετε, γιατί ακόμη κι αν παίρνετε μισθό, αυτός θα είναι 5 κατοστάρικα και η (ιδιωτική) ΔΕΗ θα θέλει τα μισά."
      Γι αυτό στηρίζουν αυτές τις κινήσεις: Δεν στοιχίζουν τίποτε στο κράτος και κουτσοζεί και κάποιος κόσμος, να μην αρχίσει να δαγκώνει σίδερα. Όσο λοιπόν αυτές οι κινήσεις δεν αμφισβητούν την βάση του συστήματος, όσο χτίζονται πάνω στην μη αμφισβήτηση του συστήματος (κι εδώ πιέζουν τα ΜΜΕ...), μια χαρά. Δεν μιλάμε για απλό "καπέλο των ΜΜΕ", μιλάμε ουσιαστικά για κομμάτι της "εσωτερικής υποτίμησης", για το οποίο τόσο πολύ μιλάνε. Γι αυτό και οι" απαγορεύσεις" των κομμάτων, το απολιτίκ στυλάκι κλπ. Είναι ΟΡΟΣ αυτές οι τοπικές "δομές" (γιατί γενικά η οικονομία ελέγχεται και θα ελέγχεται πλήρως από τις πολυεθνικές...) να είναι και να παραμείνουν δομές επιβίωσης, να μην γίνουν δομές ανταγωνιστικές με τις κεντρικές επιλογές του κατεστημένου.
      Θα μου πεις "εσύ πρέπει να είσαι εχθρικός σε τέτοιες ιστορίες;"
      Κατά τη γνώμη μου όχι. Όμως δεν μπορεί να μην μιλήσεις, να μην πεις την αλήθεια, ότι δηλαδή ο κόσμος πρέπει και ΜΠΟΡΕΙ να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μια μίζερη -και αμφισβητούμενη κι αυτή- ζωή, στο περιθώριο της πραγματικής οικονομίας των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, που του πίνουν το αίμα για ν' αναπαράξουν ουσιαστικά την εξουσία τους.
      Δεύτερον οι μεσάζοντες ήταν κομμάτι της αγοράς, δεν είναι τίποτε αλεξιπτωτιστές που με την βία έπαιρναν την παραγωγή. Θα ξανάρθουν μόλις μυριστούν ψητό και θα ξαναπάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αν φυσικά τους ξεφύγει ποτέ, γιατί πολύ αισιόδοξοι είναι κάποιοι. Αν δεν τα βάλεις λοιπόν συνολικά με το σύστημα διάθεσης, αν οι αγρότες δεν ενωθούν σε (πραγματικές κι όχι πασόκικες...) ενώσεις, συνεταιρισμούς κλπ., αν δεν αντιπαρατεθούν με την κυρίαρχη κατάσταση, είναι θέμα χρόνου η επαναφορά της και με χειρότερους όρους.

      Τέλος κι εγώ σαν κι εσένα είμαι. Απλά τα λέμε μεταξύ μας οι...πεισμένοι. :)

      Διαγραφή
    8. @Παναγιώτης:
      Αν δεν ήξερα την απάντηση [ότι δεν υπάρχει τέτοια πηγή], δε θα σού έθετα την ερώτηση. Είπες: "Για μένα δεν είναι μια απλά μια ανακοίνωση σε λάθος υφος. Έχει μέσα της το ψέμα (το κινημα της πατάτας ξεκίνησε από τα ΜΜΕ) πράγμα που δεν ισχύει άρα αποτελεί συκοφαντία." Αυτό είναι τελείως ανακριβές. Κατηγορείς το ΚΚ για συκοφαντία, για κάτι που δεν είπε, επομένως αυτός που συκοφαντεί είσαι εσύ. Πουθενά στην ανακοίνωση δε γράφει ότι "το κινημα της πατάτας ξεκίνησε από τα ΜΜΕ".
      Στην απάντησή σου το είπες λίγο πιο ήπια γράφοντας ότι αυτό προκύπτει από "το πνέυμα της ανακοίνωσης". Ούτε αυτό ισχύει. Στην ανακοίνωση πουθενά δεν αφήνεται να εννοηθεί ότι το "κίνημα" αυτό ξεκίνησε από τα ΜΜΕ. Γίνεται κριτική για τον τρόπο που τα ΜΜΕ το προβάλλουν, προσπαθώντας να το αξιοποιήσουν αποπροσανατολιστικά. Μεταφέρω αποσπάσματα: "Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων", "Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση", "Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας".
      - "Με αυτά τη νοοτροπία που έχετε, 50% θα πάρει ο Αντώνης μαζι με το ΠΑΣΟΚ ΙΙ"
      Με ποιά νοοτροπία δηλαδή; Με την νοοτροπία να μη "γλύφεις" το λαό; Με την νοοτροπία να μην τού αποκρύπτεις ότι το "κίνημα" αυτό ως μόνιμη λύση μπάζει από παντού; Με την νοοτροπία να προσπαθείς να τον προειδοποιήσεις για τον τρόπο που πάνε τα ΜΜΕ να τον κοροϊδέψουν; Για αυτή την νοοτροπία φταίει το ΚΚ; Ε, αυτή θα συνεχίσει να έχει.
      - Και φυσικά διαφωνώ στο ότι η ευθύνη θα είναι δική του, αν πάρει 50% ο Αντώνης μαζί με το ΠΑΣΟΚ ΙΙ. Προφανώς, δε θα είναι άμοιρο ευθυνών, όχι όμως ότι θα ευθύνεται αυτό. Δηλαδή υπάρχει ένα κόμμα που είχε προβλέψει όσα γίνονται, που προειδοποιεί για όσα θα γίνουν, που έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, που "είναι" κάθε μέρα στους δρόμους, για να πείσει για την ορθότητά της, και η ευθύνη θα είναι δική του; Σε λίγο θα ξεχάσουμε και ό,τι ξέραμε. Και για το τι θα γίνει στις εκλογές, με όση σημασία έχουν τα αποτελέσματά τους, όταν και αν αυτές γίνουν, μάλλον βιάζεσαι.

      Διαγραφή
    9. Τα εισαγωγικά στο "είναι", επειδή θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπονοούμενο, "αφαιρούνται".

      Διαγραφή
  22. Προσωπικη εμπειρια
    Δικο μου γνωστο μου ατομο ,χρονια ψηφοφορος του ΚΚΕ αλλα ουδεποτε μελος ηθελε να τηλεφωνησει σε στελεχος του κκε στην πολη που μενω και να κανει παραπονα για το ολο θεμα την επικοινωνιακη του διαχειριση,την πρωτη ανακοινωση κλπ

    Προσωπικα το απετρεψα, υπο την εννοια οτι δεν ειναι δυνατον να φορτωνουμε ατομο που εχει λιωσει παπουτσια να τρεχει,να οργανωνει ,με οικογενεια, εργαζομενο, με προσωπικο ψυχικο,ηθικο,υλικο κοστος για την δραση του

    Ο εγκεφαλος που διατυπωσε την πρωτη ανακοινωση και επελεξε ''Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού με το «κίνημα της πατάτας»'' για τιτλο δεν σεβαστηκε κατα την γνωμη μου τους αγωνες καθημερινα που κανουν τα μελη,οι φιλοι, οι οπαδοι του κομματος να πεισουν για την αναγκη οικοδομησης ενος συστηματος διχως συστημικο καπιταλιστικο κερδος

    Ειναι πατατα η επικοινωνιακη προσεγγιση
    Ειναι αδυναμια φοβερη να μην μπορεις να εκλαικευσεις την φωνη σου και την προταση σου που ειναι δικαια και σωστη

    Αντι να αναδειξουμε τα ωφελη απο την απουσια μεσαζοντων,εξαφανισης του εμπορικου κερδους στο ενδιαμεσο σταδιο και να απαιτησουμε την γενικευση του επελεξε το κομμα να εμφανιστει ετσι

    Ουτε θα φαγωθουμε μεταξυ μας, ουτε θα το συνεχιζουμε για πολυ αλλα
    απο οσο ξερω το κομμα αναθετει και επιμεριζει κομματικη δουλεια
    Καποιοι μαλλον απετυχαν


    Τα αυτογκολ δυστυχως δεν τελειωνουν

    ερωτηση
    Αφου το κινημα της πατατας δεν δινει διεξοδο τοτε ποιο τοπικης κλιμακας κινημα δινει? ΚΑΝΕΝΑ?
    Τι αξια εχει η παρεμβαση στις γειτονιες?
    Γιατι στην Λευκιμμη πρωτοστατησε το κομμα?
    Γιατι στην Ηλεια εδινε το παρων στα θερμοκηπια φραουλας?
    Γιατι ανοιγε τις πλαζ της Αττικης στον κοσμο?
    Γιατι 5-6 χρονια πριν πρωτο απο ολους εκανε καταληωη διοδιων και τα αφηνε ελευθρερα στον κοσμο?
    Γιατι...?
    Ολα αυτα αποσπασματικα δεν ηταν?

    Ολα αυτα δεν ειναι μηπως που καποια στιγμη θα ενωθουν και θα γινουν ποταμι αλλαγης?
    Αυτος ακριβως δεν ειναι ο ρολος του κομματος?
    Διπλα σε καθε λαικο κινημα μικρο Η' μεγαλο, να το βοηθαει να μην ξεφουσκωσει, να συνδεει το γενικο με το ειδικο και τουμπαλιν και τελος να συνθετει ολα τα κινηματα στον στρατηγικο του στοχο το σοσιαλισμο

    Αν δεν πειθουμε για το τωρα, αν δεν ασχοληθουμε και με το τωρα ΠΩΣ θα πεισουμε για το μακρυνο αυριο, το σοσιαλισμο?

    Καλοπροαιρετα τα λεω και το εννοω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντιγράφω σχόλιο του Αντώνη από το lenin reloaded:
      -"Λοιπόν, πρώτον τα πράγματα στην οικονομία είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Σιγά τα νέα, φυσικά, αλλά ε, όταν μουρλαίνεται κάθε τρεις η δημόσια σφαίρα με ένα εύρημα (ποιος θυμάται τα ομόλογα στο σεντούκι που αξίζουν περισσότερα απ' το χρέος), πρέπει να το θυμίζεις. Είμαστε ουσιαστικά χρεοκωπημένοι και πάμε μαθηματικά για τυπική χρεοκωπία.

      Δεύτερο. Ο λαός, και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι εκείνο του λαού που δεν ασχολήθηκε ούτε μετά την κρίση σοβαρά με την μαρξιστική οπτική, είναι σε μια κατάσταση διαρκούς πανικού και υστερίας άκρως κατανοητή και φυσιολογική. Αυτή την κατάσταση την εκμεταλλεύονται κάθε είδους επιτήδειοι για κάθε είδος λόγου. Τι πρέπει να κάνει ένας σοβαρός πολιτικός οργανισμός;

      Πρέπει να ηρεμήσει το λαό όταν πάει να πιαστεί απ' τα μαλλιά του, σαν τον πνιγμένο. Αλλά βέβαια, και εδώ είναι τα δύσκολα, δεν μπορεί να τον ηρεμήσει λέγοντάς του ότι "μεγάλε, μην τρελαίνεσαι, όλα θα πάνε καλά." Η κατάσταση είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τραγική. Και συνεπώς ο επιτήδειος έχει αντικειμενικό έδαφος για σπέκουλο. 'Αρα, δεν μπορείς να ηρεμήσεις τον κόσμο απ' τις τσαρλατανικές σωτηρίες χωρίς να του πεις πολύ δυσάρεστα πράματα. Και κανείς δεν θέλει να ακούσει δυσάρεστα πράματα όταν ψάχνει την άμεση σωτηρία, που δεν υπάρχει δυστυχώς. Οπότε θυμώνει με όποιον του λέει πέντε αλήθειες, και αυτόν που τον φλομώνει στο ψέμμα τον ξεχνάει και πάει για την επόμενη παραμύθα, και την επόμενη, και την επόμενη.

      Πόσα ψέμματα έχει χάψει μέσα σε τρία χρόνια αυτό το ταλαίπωρο κομμάτι; Ούτε καν θυμάται πια πόσα.

      Τώρα, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (εγώ κρατάω πισινή), έχουμε προεκλογική ατύπως. Το σπέκουλο θα ενταθεί σε όλα τα επίπεδα. Τι να κάνεις; Να συνεχίσεις να λες την αλήθεια, όσο δυσάρεστος κι αν γίνεσαι, λέω εγώ. Να μην παρασύρεσαι από τους τεχνητούς πανικούς και υστερίες. Και στο θέμα αυτό, το ΚΚΕ συγκεκριμένα κάνει αυτό ακριβώς που πιστεύω ότι πρέπει να κάνει ένα σοβαρό κόμμα. Χωλαίνει λένε κάποιοι "επικοινωνιακά". Ε, οι "επικοινωνιακοί" πρωταθλητές μας έφτασαν ως εδώ. Τι να την κάνω την "επικοινωνιακότητα" τέτοιου είδους;

      Το βασικό ζητούμενο σε ό,τι αφορά το θέμα είναι δούλεψε την οικονομική αντιπρόταση. Όσο πιο συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, ρεαλιστικά και βιώσιμα γίνεται. Δούλεψε εντατικά και δείξε απτά τι έχεις στο μυαλό σου να κάνεις. Εκεί θέλω να δω περισσότερα, όχι για την πατάτα."

      Διαγραφή
    2. @jorje7:
      Το ΚΚΕ δεν είναι εναντια σε καμια κίνηση που σκοπό έχει να καλυτερέψει την ζωή του εργάτη μέσα στον καπιταλισμό.
      Εκείνο που λέει είναι πως αν όλα αυτά τα επί μέρους δεν συνδέονται με μια στρατηγική λαϊκής εξουσίας, θα είναι από αναποτελεσματικά μέχρι και αποπροσανατολιστικά.
      Που διαφωνούμε?

      Διαγραφή
    3. Aκριβώς έτσι όπως τα λες είναι φίλε μου! Ακριβώς έτσι!

      Διαγραφή
  23. antonXXXX: Συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα το παράπονό σου ...

    Θεώρησα ότι σε ένα άρθρο με τόση κίνηση, έπρεπε να γνωστοποιήσω αυτήν την προσπάθεια για αιμοδοσία του ΠΑΜΕ.

    Που είναι το κακό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι θέσεις του ΚΚΕ για το "κίνημα της πατάτας" ήταν σωστές από την αρχή μέχρι και σήμερα. Όμως κάποιοι πολιτικοί φορείς (οι γνωστοί) και τα ΜΜΕ βρήκαν τρόπο, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, να του επιτεθούν. Οι επιθέσεις αυτές, με διαστρέβλωση των θέσεων και των απόψεων μας, θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα ενόψει εκλογών. Αλήθεια υπάρχει εργαζόμενος που να πιστεύει ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ των μεσαζόντων; Αυτό έχει δείξει το ΚΚΕ μέχρι τώρα στους εργαζόμενους, ότι στηρίζει τα παράσιτα; Ποιος το πιστεύει αυτό; Μόνο αρνητικά προκατειλημμένοι με το κόμμα μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Όσοι αναπαράγουν βρώμικες ψευτιές (και δεν λέω για τα έτσι και αλλιώς άθλια ΜΜΕ), παρότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν ισχύουν, είτε το κάνουν από αντιΚΚΕδισμό είτε για να στηρίξουν την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού. Μη θεωρούμε λοιπόν ότι έκανε "επικοινωνιακό" λάθος το ΚΚΕ, αντίθετα θέλησε ευθύς εξαρχής να πει την αλήθεια για το "κίνημα της πατάτας". Τρόπους δυσφήμησής του θα βρουν οι αστοί έτσι και αλλιώς, όσο ξεκάθαρες και αν είναι οι θέσεις μας. Αυτά τις προβοκάτσιες πρέπει να αποκαλύπτουμε. Όπως είπε ο σ. Μπούτας, το "κίνημα της πατάτας" δεν κάνει κακό, κάνει όμως κακό στο μυαλό η ύπουλη αξιοποίησή του από την αστική προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε παιδια, μερικες φορες, πιστευω οτι ισχυει το ..''μαζι μιλαμε και χωρια καταλαβαινουμε''! ;)

      Κανεις απ οσους εγραψαν εδω δεν ισχυριστηκε οτι το ΚΚΕ είναι θεωρητικα λαθος, ή οτι ειναι εναντια σε κινησεις που σκοπευουν να καλυτερέψουν την ζωή του εργάτη και εννοειται, οπως ειπε ο ΤRASH πιο πανω, οτι αν δεν συνδέονται oλα αυτα με μια στρατηγική λαϊκής εξουσίας, θα είναι αναποτελεσματικά μέχρι και αποπροσανατολιστικά.

      Κανεις, λοιπον, δεν αμφεβαλλε για αυτο, ουτε ειναι εκει το θεμα, για οσους απο εμας τυχαινει να ειναι λιγο καλυτερα ενημερωμενοι απο τον μεσο Ελληνα και διαβαζουμε καθημερινα ειδησεις απο αξιοπιστες πηγες και μεσα.

      Ομως πρεπει να παραδεχτουμε οτι δεν ειναι ολοι εξ ισου..'προνομιουχοι' στην Ελλαδα, ουτε εχουν ολοι προσβαση στο Ιντερνετ,ειτε διαβαζουν ολοι Ριζο, που εκτος των αλλων ειναι και εργαλειο αυτομορφωσης!

      Αυτο που λεμε, ειναι οτι δεν ειπωθηκαν τα πραγματα με τον τροπο που επρεπε και μαλιστα καποιοι φιλοι εγραψαν, εδω, οτι και η Αλεκα παραδέχθηκε οτι

      "Η πρώτη ανακοίνωση του ΚΚΕ για το «Κίνημα της πατάτας» έπρεπε να είναι πιο αναλυτική και πιο συγκεκριμένη για να μην υπάρχουν παρερμηνείες".

      Οι γνωστες φυλλαδες, βεβαια, μιλησαν για.."αναδιπλωση". Θα πει κανεις οτι απο..λασπολογια εχουμε χορτασει.
      Ναι, αλλα αλλο ειναι το να προσπαθουν απο μονοι τους να διαβαλλουν το κομμα και αλλο το να τους δινουμε, εμεις,απο μονοι μας, με διαφορες ''μη αναλυτικες και μη συγκεκριμενες ανακοινωσεις'', (χρησιμοποιω τον ορο που ειπε η Αλεκα, για να μη λετε και παλι!), ''ετοιμη τροφη'' για να βρισκουν να μας κατηγορουν!

      Αυτο ηθελα να πω και νομιζω οτι οποιος ηθελε, καταλαβε...

      Διαγραφή
  25. Ρε παιδια σορυ κιολας αλλα να πω και ενα πραγμα ψιλοσχετικο
    Τοσα χρονια στις λαικες αγορες οι παραγωγοι δεν πωλουν τα προιοντα τους χωρις μεσαζοντες;
    Αλλαξε κατι σοβαρο τοσα χρονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Poe: Δεν είναι ... ψιλοσχετικό, είναι εντελώς ... χοντροσχετικό

      Και, οι παραγωγοί, δεν πουλάν μόνο στα παζάρια (αυτό που εσύ λες λαϊκές), αλλά και στους δρόμους ...

      Είπαμε, η διαφορά αυτή τη φορά είναι:

      1. Πουλάν φτηνά
      2. Έχουν την ... αγκαλιά των καναλιών
      3. Έχουν την συμπαράσταση όλων όσων θέλουν την ΑΤΟΜΙΚΗ παρέμβαση (όρα περίπτωση αγανακτισμένων) και όχι την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ, θέλουν απολίτικες παρεμβάσεις, ανώδυνες για το σύστημα !

      Διαγραφή
  26. Για το "κίνημα της πατάτας", η γγ του ΚΚΕ παραδέχτηκε πως η πρώτη ανακοίνωση του κόμματός της για το ζήτημα θα έπρεπε να ήταν πιο συγκεκριμένη, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=126309&catid=9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εδώ η συνέντευξη.
    http://www.real.gr/VideoViewer.aspx?FileType=4&FileName=129583.mp3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ...και τώρα θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του σήριαλ:
    Τα παίρνει πίσω η Παπαρήγα, μαζεύτηκε το ΚΚΕ απ' την κατακραυγή κλπ. κλπ. κλπ.

    Κλασσικά εικονογραφημένα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υuri

      Mα ηδη ξεκινησε το ..β μερος του σηριαλ! :) Αν δεις τι λενε, μιλουν για αναδιπλωση τωρα.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112831122

      Kαι εννοειται οτι αν ειχαν γινει ολα οπως επρεπε, δεν θα χρειαζοταν να φτασει να παραδεχθει η Αλεκα οτι ''Η πρώτη ανακοίνωση του ΚΚΕ για το «Κίνημα της πατάτας» έπρεπε να είναι πιο αναλυτική και πιο συγκεκριμένη για να μην υπάρχουν παρερμηνείες".

      Διαγραφή
  29. η αντιδραση των αστικων siteσ στην σημερινη συνεντευξη τηs αλεκαs μου ...λεει οτι,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ θα το διαστρεβλωσουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και οχι λογω βλακειαs που περισσευει στα γραφεια τουs.....
    απο εκει και περα ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ και αυτοι την διαστρεβλωση τουs που θα αυξηθει στο πολυ αμεσο μελλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Elva
    Το προηγούμενο σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν για το site. Αν έγινε αντιληπτό έτσι, συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Cos

      Καμμια παρεξηγηση! Αλλωστε δεν απευθυνα το σχολιο αποκλειστικα σ εσενα, αλλα μιλησα γενικα.

      Διαγραφή
  31. Δεν βρεθηκε κανεις παρεπιπτοντως να ρωτησει τους πατατοπαραγωγους γιατι θεωρουν οτι τωρα ειναι η ωρα να προχωρησουν σε τετοιες ενεργειες και οχι ας πουμε πριν 2 χρονια, και κυριως γιατι δεν το κανουν μεσα απο ενα συνεταιρισμο?
    Επισης νομιζουν οτι τα super market και οι μεσαζοντες εχουν τοσο ασθενη αντανακλαστικα που θα επιτρεψουν αυτο το "κινημα" να ευδοκιμησει, και το μονο εμποδιο στους πατατοπαραγωγους ειναι η ανακοινωση του ΚΚΕ?
    Και επιπλεον τι θα γινει με το λαχανο, τη ντοματα, το ροδακινο που τοσα χρονια το πεταγαν σε χωματερες και δεν το εδιναν μισοτιμης στον κοσμο, το αρνι και το κατσικι?
    Και ναι, καλη η αλληλεγγυη αλλα ολο αυτο αν επεκταθει σε αλλα προιοντα και μαλιστα οργανωνεται απο δηθεν ανεξαρτητους φορεις, διοτι παντα υπαρχει καποιος απο πισω, θα φτασουμε στην πιο αισχρη συναλλακτικη φιλανθρωπια.
    Μια χαρα τα εθεσε το Κομμα, αλλα το θεμα για την επικοινωνιακη του πολιτικη ειναι, υπηρχε αναγκη να βγει αυτη η ανακοινωση? Η μπορουσε απλα να βγει και να πει καλη η φτηνα πατατα, αλλα δεν ειναι η λυση, συνεταιριστειτε, ολοι οι αγροτες στον τομεα σας -και να προβαλει ολη την προταση του για το αγροτικο ζητημα?
    Στην τελικη δεν εχει το ΚΚΕ ουτε το μαχαιρι ουτε το καρπουζι στην επικοινωνια, και τετοια "λαθη" φρεναρουν την καθημερινη δουλεια που κανουν τα μελη και οι φιλοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το θέμα είναι το καπέλο !
    Καλύτερα καπέλο στις πατάτες, παρά πρωτοβουλίες χωρίς το καπέλο του κόμματος, ε σύντροφοι ; Καλύτερα λοιπόν μεσάζοντες στα προϊόντα, παρά ακτιβισμοί και κινήσεις χωρίς μεσάζων κόμμα ; Φτηνές πατάτες δεν γίνονται χωρίς το ΚΚΕ ;
    Από αύριο λοιπόν σύντροφοι να καταγγελθεί και η χρήση του τροχού και της φωτιάς ως προβοκατόρικης ανακάλυψης του κεφαλαίου, διότι ανακαλύφθηκαν πριν την ίδρυση του κόμματος. Προφανώς η αντιμονοπωλιακή θέση του Κόμματος δεν ισχύει για το μονοπώλιο των πρωτοβουλιών. Αν το κόμμα δεν μεσολαβεί στην πρωτοβουλία τότε φυσικά η πρωτοβουλία είναι εξ ορισμού ύποπτη, ε σύντροφοι ; “Η θρησκεία είναι όπιο του λαού”, αλλά μάλλον σύμφωνα με το Κόμμα υπάρχει μια εξαίρεση, αφού η επανάσταση είναι μία : η Αυθεντική, η Κύρια, η Ζωοποιούσα, το εκ του Κόμματος εκπορευόμενη, η συν ΚΝΕ και ΠΑΜΕ συμπροσκυνούμενη και συνδοξαζόμενονη, η λαλήσασα διά του Ριζοσπάστη. Όλα στο μπλέντερ της μητέρας όλων των επαναστάσεων, μασημένη τροφή, πουρές πατάτας για να μην πνιγεί το βρέφος και απαραίτητα καπελάκι με υψηλό δείκτη προστασίας από την αυτοοργάνωση και μια γραμμή για να μπουσουλάει, μόνο και πειθαρχημένο, στην ευθεία. Μασημένη τροφή, καπελάκι και γραμμή για ένα βρέφος που μπαίνει πια στα 95 του …
    Επανάσταση δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ ; Τι να σας πω ρε σύντροφοι, ειλικρινά δεν ξέρω, εγώ είμαι εξ άλλου ανήθικος και άθρησκος προβοκάτορας, σκέφτομαι και υπάρχω χωρίς την έγκριση του Κόμματος, αναπνέω χωρίς καθοδήγηση. Εγώ δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω πως μια επανάσταση μπορεί να επιτύχει έχοντας προδιαγεγραμμένους κανόνες, χωρίς αυθορμητισμό, ανεξάρτητη δημιουργική σκέψη και ελευθερία έκφρασης. Δεν ξέρω πως μια νομενκλατούρα μπορεί να σχεδιάσει μια επανάσταση, χωρίς και ενάντια στην νομενκλατούρα. Δεν ξέρω πως η κομουνιστική θεωρία μπορεί να είναι άλλοθι για την ιερατική ποδηγέτηση οποιασδήποτε αυθόρμητης κοινωνικής αντίδρασης. Έχω μπερδευτεί γιατί με παρασύρουν οι σκοτεινοί κύκλοι της μαύρης αντίδρασης και κάνω αυθόρμητες σκέψεις. Προφανώς όταν ο Μαρξ έγραφε το Κεφάλαιο, πήρε την πρωτοβουλία να θεμελιώσει τον κομουνισμό έχοντας την πρότερη έγκριση του Κόμματος. Δεν γίνεται να διατύπωσε μια τόσο ξεκάθαρη και αποτελεσματική θεωρία χωρίς να ταυτίζεται με την γραμμή των καθοδηγητών. Μάλλον το Κόμμα υπήρχε πριν από τον Μαρξ, αυτό είναι ! Φωτίστηκα σύντροφοι ! Στην αρχή δεν υπήρχε τίποτα, μετά το Κόμμα είπε εγένετο Μαρξ και την έβδομη μέρα έφτιαξε πατάτες κομουνιστικές !
    Φωτίστηκα σύντροφοι ! Επιτέλους κατάλαβα ! Μέχρι να γίνει η επανάσταση όπως ακριβώς ορίζει το Κόμμα, θα πρέπει να γίνω Μάρτυρας ! Θα πρέπει να λιμοκτονήσω. Αν ο μεσάζοντας μου φάει το μηνιάτικο να του χαρίσω και το άλλο. Δεν το λέει βέβαια πουθενά αυτό ο Μαρξ, αλλά οι προφήτες του Κόμματος το λένε ξεκάθαρα : ή ΚΚΕ ή τίποτα ! Πρέπει να αυτοκτονήσω Προσδοκώντας επανάσταση νεκρών …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είσαι πολύ μπερδεμένος, μόνο που αυτό το θεωρείς και πλεονέκτημα από πάνω.

      Διαγραφή
  33. Σε ευχαριστώ για τη διάγνωση σου, μέγα ψυχολόγε Yuri!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Ανώνυμος Mar 10, 2012 12:07 AM:
    "Επιτέλους κατάλαβα ! Μέχρι να γίνει η επανάσταση όπως ακριβώς ορίζει το Κόμμα, θα πρέπει να γίνω Μάρτυρας ! Θα πρέπει να λιμοκτονήσω."
    - Αυτό κατάλαβες; Μπράβο σού. Μετά από τόσα σχόλια "δεν" πήρες είδηση ότι το ΚΚ δεν είναι, προφανώς, εναντίον του να αγοράζουν οι άνθρωποι φθηνότερα τα τρόφιμα, είπε απλώς με την πρώτη ανακοίνωσή του, ότι αυτό το κίνημα δεν μπορεί να δώσει επαρκή και μόνιμη λύση στα προβλήματα του λαού. Και έκανε κριτική στην απαράδεκτη στάση των ΜΜΕ που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, και αφού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον να ψηφιστούν όλα τα μέτρα, έρχονται τώρα να παραστήσουν ότι ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους, κάνοντας μάλιστα μαθήματα ευαισθησίας στο ΚΚ. Από όλα αυτά, εσύ κάνεις ότι δεν κατάλαβες τίποτα. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν είσαι καθόλου μπερδεμένος (σόρρυ Yuri :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...