13 Μαρ 2012

Rosengård,(MALMÖ): 3 στα 4 παιδια ζουν σε συνθήκες φτώχειας!



Η περιοχή Rosengård του Μalmö (Μάλμε) στη Νοτια Σουηδια ειναι μαλλον γνωστη στους φανατικους οπαδους, ως η περιοχη που μεγαλωσε ο βοσνιακης καταγωγης Σουηδος ασος του ποδοσφαιρου, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς,  αλλα σημερα πάνω από το 70% των παιδιών ζουν σε σχετική φτώχεια, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία της Σουηδίας (Statistiska centralbyrån, SCB), που μετρά τους αυξανόμενους οικονομικους διαχωρισμους σε ολόκληρη τη χώρα,
 
«Είναι δυστυχώς μια τάση που μπορούμε να δούμε σε όλη την Ευρώπη, ότι το χάσμα μεταξύ ορισμένων ομάδων διευρύνεται," δήλωσε ο Hans Swärd, καθηγητής κοινωνικής εργασίας στο Πανεπιστημιο του Lund.

Κατ 'εντολή του Εθν. Συμβουλίου Υγείας και Πρόνοιας (Socialstyrelsen), η Στατιστική Υπηρεσία της Σουηδίας μέτρησε τα επίπεδα της φτώχειας των παιδιών και των νέων της Σουηδίας.

Τα στοιχεία βασίζονται πανω στο πόσες οικογένειες έχουν διαθέσιμο εισόδημα 60% κάτω από το μέσο όρο του υπολοιπου πληθυσμού.

Rosengård. Προς τιμην του Ιbrahimovic

«Είναι μια αναγνωρισμένη ΕΕ-μετρηση για την αξιολόγηση της οικονομικής ευπαθειας. Στους υπολογισμούς υπολογιζει κανεις αναλογα το μέγεθος της οικογένειας και τον αριθμο των ενηλίκων», είπε ο Petter Wikström, στατιστικολόγος στο SCB. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των φτωχών παιδιών διαφέρει μεσα στη Σουηδία, με το Rosengård να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες περιοχες.



Εκεί, το 71% των παιδιών ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σε σύγκριση με 51% στο προάστιο Rinkeby/Kista, στη Στοκχόλμη και 50%, στο προαστειο Angered του Γκέτεμποργκ.

Στη Στοκχόλμη, στα προάστια Danderyd και Täby, όμως, ο αντίστοιχος αριθμός είναι μονο 6%.

Σύμφωνα με την υπουργό για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, Maria Larsson, τα χασματα αυτα είναι ένα πρόβλημα. 
«Έχουμε μεγάλη ευθύνη να δώσουμε στα παιδιά παρόμοιες προϋποθέσεις οσο το δυνατον γινεται. Για την ενίσχυση των οικογενειών αυξήσαμε στην αρχή της χρονιας το ποσο για τη στήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε οικογενειες με μεγαλυτερα παιδια και εφηβους. Αυξήσαμε επίσης μερη του στεγαστικού επιδόματος σε οικογένειες με παιδιά», είπε στην εφημεριδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...