26 Σεπ 2011

Ομπρός να πιάσουμε νετρίνα στον αέρα

Αφίσα προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες του αγώνος
Μέσα στο γενικό χαμό που γίνεται, και περιμένουμε τον ξεσηκωμό πώς και πώς, λέμε τώρα θα ρθει, ύστερα θα ρθει... Μια είδηση ήρθε να συνταράξει τα θεμέλια της γνώσης και να προκαλέσει στον πηγμένο χαρατσοφαγωμένο εργατάκο παραπέρα ξύσιμο των α....ών (δια τας γυναίκας δεν θα εκφρασθώμεν, δεν θέλωμεν να γίνωμεν χυδαίοι).
Νετρίνο. Στα ιταλικά σημαίνει “μικρό νετρόνιο” δηλαδή ηλεκτρόνιο χωρίς ελεκτρικό φορτίο, ουδέτερο δηλαδή (neutral). Η φύση δηλαδή επέλεξε για το εν λόγω σωματίδιο την ουδετερότητα, να μην έχει να μαλώνει και να συγκρούεται με άλλα, όπως η ιστορία επέλεξε για την Ελβετία την ουδετερότητα ώστε να πηγαίνουν όλοι οι καπιταλισταί οίτινες σέβονται εαυτούς και καταθέτουν τον μπαμπάτσικο οβολόν τους στο ουδέτερο έδαφος της ορεινής αυτής χώρας, τα δικά μας γομάρια (εσχάτως και πολιτικός νεολογισμός) έχουν ακουμπήσει στην ουδετερότητα εξακόσα δις, εξουδετερώνοντας έτσι τους κόπους και τον ιδρώτα των συνανθρώπων. Η υπεραξία, όταν δεν αναπαράγεται διευρυμένως και γενικώς, ξεκουράζει την κορμάρα της στις θυρίδες των άλπεων.
Μέσα απ' τις άλπεις περνάν λοιπόν τα νετρίνα, κι ούτε νιώθουν καμμιά ενόχληση διότι αλληλεπιδρούν εξαιρετικά ασθενώς με την υπόλοιπη ύλη. Έτσι είναι και οι Ελβετοί βεβαίως, αλληλεπιδρούν με τον υπόλοιπο κόσμο εξαιρετικά ασθενώς καθώς διαφυλάσσουν την ουδετερότητά των ως κόρη οφθαλμού (μόνο μια κόρη είχε επιτέλους αυτός ο οφθαλμός, κάνα γιο δεν έκανε;) . Ωστόσο, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον οι Ελβετοί ποτέ δεν είχαν σπουδαίους δρομείς στα 100 μέτρα, καθότι τα νετρίνα μετά το τελευταίον πείραμα με τη ιντελεκτουέλ ονομασία OPERA (το τι σημαίνει αφήστε το, δεν θα καταλάβετε χριστό) διήνυσαν λέει μια απόσταση 732 χιλιόμετρα μέσα απ' τις άλπεις και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από μια πειραματική διάταξη να παραβιάζουν το όριο της φυσικής ταχύτητας του φωτός. Τρέχαν δηλαδή πιο αγλήγορα απ' το φως κατά 25%.
Το πρόστιμο δια μια τέτοιαν παράβαση, όπως μας λεν οι επιστήμονες είναι η αναθεώρησις κάποιων πιασάρικων θεωριών της φυσικής, όπως η γενική θεωρία της σχετικότητας και ό,τι τέλωσπάντων συμπαρασύρει αυτή η ανακάλυψη σε όλο το επιστημονικό γίγνεσθαι.
Αφού την κόψανε την κλήση στα νετρόνια, τα νετρόνια μετά χλωμό το κόβω να πάρουν στο χέρι τις κλήσεις (όχι φωτοτυπίες, τις ορίτζιναλ) και να ρθουν να τα κάψουμε παρέα μαζί με τα χαράτσια του Βενιζέλου, τίθεται ζήτημα λόγω ασθενεστάτης αλληλεπιδράσεώς των με την ύλη, αν θα μπορέσουν να τις πιάσουν στο χέρι. Θα μπορούσε ασφαλώς το πείραμα αυτό να επαναληφθεί και εις την πολυαγαπημένη μας πατρίδα με ελαφρώς διαφορετική διάταξη. Αν βάλεις στη σειρά τους Πάγκαλο, Βενιζέλο και Καρατζαφέρη, τα νετρίνα θα σταματήσουν eventually καθώς θα επιβραδυνθούν απ' το παχυδερμικό πασόκικο τείχος, ενδεχομένως να έχωμεν και το φαινόμενο bouncing, της αναπηδήσεως δηλαδή, ήτοι τα νετρίνα να αναπηδήσουν στις πατσιές των κυρίων και να εκτοξευθούν με ταχύτητα διακόσα τοις εκατό μεγαλύτερη του φωτός πίσω και να μετατραπούν σε “ταχυόνια”. Τα ταχυόνια είναι υποθετικά σωματίδια, κατάλοιπα λέει των εξισώσεων της γενικής σχετικότητας με περίεργες ιδιότητες όπως: ταξιδεύουν πάντα ταχύτερα του φωτός και φτάνουν στον προορισμό τους πριν ακόμα ξεκινήσουν.
Οι κομμουνισταί, ως προοδευτικοί άνθρωποι που είμαστε, αφού συμπήξουμε (πήξουμε μαζί που λέει και το laiko stroma) μια παγκόσμια συνωμοσία δια την κατάλυσιν του απεχθούς ιμπεριαλισμού, θα φτιάξουμε ένα υπερόπλο, το ανώτατο όπλο της ταξικής πάλης, έναν εχτοξευτή ταχυονίων. Με αυτό θα μπομπαρδίσουμε τα χειμερινά ανάκτορα και σύμφωνα με τα παράδοξα των σωματιδίων αυτών, θα περάσουμε στον κομμουνισμό πριν οικοδομηθεί σοσιαλισμός (αυτά φυσικά είναι οπορτουνιστικές βιασύνες όπως αντιλαμβάνεστε).
Κι επιστρέφουμε στην πεζή, μίζερη μα κι ελπιδοφόρα (βρωμοκαπιτάλες καλέστε νεκροφόρα) καθημερινότητα. Άραγε αυτή η ανακάλυψη για τα νετρίνα, τι επίπτωση θα έχει στη ζωή μας; Πώς θα μας επηρεάσει στον καθημερνό αγώνα μας; Η γνώση του εντάσσεται στις ευρύτερες λαϊκές ανάγκες; η απάντηση είναι ξερά και κουκουέδικα, ΟΧΙ! Δεν θα μας βοηθήσει πουθενά, κοινώς χ...κε η φατμέ στ' αλώνι. Ούτε θα καλυτερέψει η ζωή μας, ούτε θα ξαναφέρει πίσω τις περικοπές του Φάρου, ούτε περισσότερους πελάτες θα φέρει στο μαγαζί του Φραγκιού, ούτε κι εγώ θα κολυμπήσω στα κατοστάευρα.
Επειδή όμως είμεθα και φιλομαθείς και ξέρουμε ότι η ανθρωπότης και η γνώση της πάντα προχωράει προς τα μπρός, τη αξία της ανακάλυψης αυτής μας τη λέει, στη δική του επιστημονικιά γλώσσα ένας τύπος με τ' όνομα Σταύρος Κατσανέβας, φυσικός που συνέβαλλε κι αυτός στο κόλπο, το πείραμα να πούμε με τα νετρίνα. Λέει το λεπόν ο Σταύρακας:

“η ιστορία της φυσικής μάς διδάσκει ότι οι περισσότεροι φυσικοί νόμοι έχουν "ημερομηνία λήξης": κάποια στιγμή ανακαλύπτουμε μια γενικότερη θεωρία και οι μέχρι τότε καθιερωμένη "νόμοι" μετατρέπονται σε περιορισμένες προσεγγίσεις στο πλαίσιο ενός νέου νόμου με πολύ ευρύτερες εφαρμογές”  (http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=312459)

Με διαφορετικά λόγια δηλαδή, μας είπε εδώ ο Κατσανέβας ότι η επιστήμη εξελίσσεται συνέχεια, διαλεκτικά. Περνάει κάθε φορά σε ένα άλλο επίπεδο, περνάει απ' την παλιά ποσότητα σε μια νέα ποιότητα κι αυτός ο χαβάς δεν έχει τέλος, γιατί έτσι είναι η φύση. Κι έτσι μετά είναι και η κοινωνία και η νόηση, αυτό με άλλα λόγια είναι η βασική αρχή της υλιστικής διαλεκτικής, του σκελετού να πούμε του μαρξισμού-λενινισμού και του επιστημονικού σοσιαλισμού.
Οπότε κάφτε τα χαράτσια σας, μπείτε στις λαϊκές επιτροπές της γειτονιάς σας, γραφτείτε στα σωματεία σας, ξεσηκώστε τον κόσμο γύρω σας, φλομώστε τους όλους με λαϊκή εξουσία μέχρι που να αναστενάξουν κι όταν με το καλό δείτε τη δύναμη του λαού και του κινήματος, θα δείτε ότι θα κάνουμε έφοδο στους ουρανούς με ταχύτητα 25% πιο γλήγορα απ' το φώς και θα πιάνουμε νετρίνα στον αέρα. Όχι θα μας ξέφευγαν!

13 σχόλια:

  1. Βασικα τα νετρίνα παράγουν υπεραξία και χαλάνε την πιάτσα, το φως με 25/100 λιγότερη ταχύτητα πήγαινε με το πάσο του και δεν το ζόριζε κανείς, αισθανόταν βέβαια μια έλξη για τις μάυρες τρύπες αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως δεν το καταλαβαίνουμε.

    Τώρα που τα νετρίνα κάνουν πιο γρήγορο ντελίβερι θα προσληφθούν απο το σύμπαν, γιατι η κρίση δεν είναι απλά παγκόσμια αλλα συμπαντική, και θα κάνουν τη δουλειά του φωτός και θα το βγάλουν στην απόξω. Κάνει ότι μπόρεί και η ΔΕΗ για να το ρίξει στην ανεργία αυξάνοντας την τιμή του...

    Για αυτο ολοι μαζί

    Νόμος είναι το δίκιο του φωτός και όχι του νετρίνο
    και επιπροσθέτως
    Φώς, για να χαιρόμαστε τον καρκινογόνο ήλιο και αυτό το καλοκαίρι, αυτό ξέρετε αυτό εμπιστεύεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι μετρήσεις στο CERN επιβεβαιωθούν ανατρέπεται η κλασσική κβαντομηχανική. Τρομερό! Είναι να μην τρελλαίνεσαι τελικά?

    Oι θετικές επιστήμες βασίζονται στην λογική (Μαθηματικά - B. Russell) στην παρατήρηση και στο πείραμα. (Φυσική - I. Newton)

    Όπως η Νευτώνεια φυσική δεν ισχύει σε περιβάλλον σωματιδίων, ή διαφορετικών βαρυτικών πεδίων, έτσι και η οικονομία που κατά βάση είναι μαθηματικά, όταν της ενθέτεις αναπόδειχτες ψευτοφιλοσοφικές παραδοχές (το "αόρατο χέρι της αγοράς" - Hayek κλπ) γίνεσαι τουλάχιστον ανακόλουθος.
    Αν όλα αυτά τα υιοθετείς αβλεπί, γίνεσαι καταστροφέας.

    Μικρός παραλληλισμός οικονομίας και επιστήμης.
    (η οικονομία είναι "a non science")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωι ... ωι ... ωϊμέέέέ !
    Δεν είνα να διαβάζεις Δελάρζ, το σήμερον ημέραν !

    Είπα μέσα μου ... (έξω μου ήταν, φωναχτά, αλλά επειδή δεν με άκουγε κανείς ...):
    - Έ, τώρα που ο ... Στάλιν της Επιστήμης ανατρέπει (Α-ΝΑ-ΤΡΕ-ΠΕΙ) τα πάντα ... έ ... που θα πάει ... δεν θα ανατραπεί αυτή η βάρβαρη, φασιστική πασοκονεοδημοκρατικολα.ο.ςκική περικοπή της σύνταξής μου !

    Λέω ... δεν μπορεί ... εδώ χτυπιέται και αναιρείται ο ... Αϊνστάϊν - ξέρετε, εκείνος ο κρυφοκαπιτάλας, που έτσι κα πήγαινε μια βόλτα κατά Λένιν μεριά, αλλιώς θα ήταν ο κόσμος μας σήμερα - μια τροϊκανοδουνουτούκικη διαταγούλα δεν θα ανατραπεί;;;;;;

    Και, ... φευ !
    Νάτος ... πετιέται ο Δελάρζ και μου κάνει τις ελπίδες ... μουσκιό !!!

    Αλί αλί και ... τρισαλή,
    μας κάψαν τα νετρίνα, την ... λιλή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μας λετε εσεις τωρα για τα ...νετρινα,αφου ουτε τις περικοπες μισθων και συνταξεων σταματανε, ουτε φερνουν..πελατες στα μαγαζια, τι να τα κανουμε; :)

    Εγω βλεπω, ομως, οτι γινεται ΗΔΗ αλλη...έφοδος στους ουρανούς (..πολυ κινηση!) και εχει να κανει με αυτο το ..πειραμα που διαβαζουμε για τους πρωτους ζωντανους οργανισμους που θα πάρουν τον δρόμο για τον πλανήτη Αρη!

    http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=312652

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορίστε μας, μερικά νετρίνα εκεί πέρα τώρα μας χαλάν την πιάτσα, ούτε καν αλληλεπιδρούν καλά καλά με την ύλη...
    Για τους αρειανούς Έλβα θα εξελιχτεί και ο τροτσκισμός και θα επεκτείνει την παγκόσμια επανάσταση και στο ηλιακό σύστημα. Εμείς είμεθα σαφώς υπέρ του σοσιαλισμού σε μία μόνο χώρα, σε ένα μονο πλανήτη μετά, σε ένα μόνο ηλιακό σύστημα πιο μετά, σε ένα μόνο γαλαξία ακόμα πιο μετά, σε ένα μόνο σμήνος γαλαξιών σούπερ-ακόμα πιο μετά. Ε, μετά ό,τι θελει ας γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και εγω σας ειχα για σοβαρο μπλογκ...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άλεξ-ο τροτσκισμός έχει δώσει ήδη ρεύμα που επεκτέινεται και για εκεί, είναι το ρεύμα των Ποσάδας, ψάξε τους. Δεν θέλω γέλια για τους συντρόφους εξωγήινους που θα μας βοηθήσουν στην επανάσταση στη γη, αφού διαθέτουν υψηλή τεχνολογία, δείγμα ότι έχουν περάσει στον ανεπτυγμένο Κομμουνισμό χεχε. Μήπως ο Ποσάδας θα πάρει τη θέση του δίπλα στους κλασικούς στη γνωστή εικονίτσα; χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε εγώ του Ποσαδιστές τους έχω σε υπόληψη, οι μόνοι τροτσκιστές που υποστήριξαν το ΚΚΕ

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5116126&textCriteriaClause=%2B%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%91%CE%94%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5274457&textCriteriaClause=%2B%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%91%CE%94%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάντως παραμένω αταλάντευτα με το Φως, που έχει αποδείξει (χιλιετίες τώρα) ότι φτάνει στην ώρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχαχαχα, οι τυφλοί στο μέλλον δεν θα λεν "βρήκα το φώς μου"
    Θα λεν "βρήκα κατι μικρά στρόγγυλα διάφανα πραματούδια και μετά βρήκα το φώς μου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εδώ έχουμε χάσει το φώς μας με τόσα νέα μέτρα που τρέχουν πιο γρήγορα και απ΄τα νέτρινα,δεν προλαβαίνουν να ισχύσουν τα πρώτα και τα ξεπερνάνε τα δεύτερα ενω έχουν διαρεύσει τα τρίτα κλπ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://redwildwind.blogspot.com/2011/09/blog-post_8563.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να δείς που στα νετρίνια θα τους βγεί το όνομα ότι είναι αναθεωρητές.......
    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...