21 Σεπ 2011

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...



Το προσωρινό, γίνεται μόνιμο. Η τρόικα, στο πλαίσιο της επιβολής μέτρων άμεσου αποτελέσματος, απαιτεί την μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου(εννοεί την έκτακτη εισφορά), θέτοντας, ουσιαστικά την ακίνητη ιδιοκτησία υπό διωγμό, αλλά και την ουσιαστική δήμευσή της.”(Δημοσίευμα από την Daily News 24)

Διαβάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα πραγματικά ανατρίχιασα αναλογιζόμενος το τι μας περιμένει στην περίπτωση που η κυβέρνηση εισακούσει και αυτήν την εντολή της τρόικας και μονιμοποιήσει την έκτακτη εισφορά. Και επειδή η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, όχι απλά εισακούει, αλλά κάνει ότι μπορεί για να αυτοσχεδιάσει και να ξεπεράσει και τον δάσκαλο σε επίπεδο ψήφισης αντιλαϊκών μέτρων πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.

Το αστείο είναι πως για τους περισσότερους, κάθε μήνα, τρέχουν δόσεις στην τράπεζα προκειμένου να εξοφλήσουν το στεγαστικό δάνειο, σε δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, οπότε η πάλαι ποτέ έκτακτη και εν δυνάμει μόνιμη εισφορά, αποτελεί ένα επιπλέον ενοίκιο για όσους έκαναν το λάθος να θέλουν να βάλουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.



Αλλά και όσοι μένετε στο ενοίκιο, μη βιαστείτε να χαρείτε, διότι το χαράτσι που καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένετε, ή έστω ένα μέρος αυτού, κατά πάσα πιθανότητα θα κοιτάξει να το φορτώσει στην πλάτη σας, με αποτέλεσμα τα ενοίκια να αυξηθούν. Συμπληρωματικά, αν το μέτρο γίνει μόνιμο, θα είναι ολοένα λιγότεροι εκείνοι που θα αναζητούν μόνιμη κατοικία, οπότε η ζήτηση για νοικιασμένα θα αυξηθεί, άρα θα ανέβουν και οι τιμές.

Από την άλλη διερωτάται κανείς, που στο διάολο θα βρίσκει ο κόσμος τα χρήματα από εδώ και πέρα για να μπορεί να αντέχει το δυσβάσταχτο κόστος ενός σπιτιού, είτε είναι δικό του είτε το νοικιάζει; Προσωπική μου, και όχι μόνο, εκτίμηση, είναι πως θα αυξηθούν ραγδαία οι άστεγοι στην χώρα μας και θα φτάσουν τα νούμερα που ακούμε και βλέπουμε στις ΗΠΑ(που και εκεί αυξάνονται ραγδαία). Σε όλα αυτά αν προστεθεί η αύξηση της ανεργίας, τα πετσοκόματα σε μισθούς και συντάξεις, η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, κλπ, καταλαβαίνουμε ότι βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια σε καταστάσεις που είχε να τις βιώσει ο κόσμος από την κατοχή.

Το λέμε και το ξαναλέμε, ο λαός να μην ελπίζει ότι με το να μένει άπραγος θα τη σκαπουλάρει μέχρι που τα πράγματα θα φτιάξουν, οφείλουμε επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν αρκεί να ξαποστείλουμε τους κυβερνώντες για να λυθούν τα προβλήματα μας και να δούμε άσπρη μέρα, όλοι αυτοί είναι απλά μέρος το προβλήματος και είναι αναλώσιμοι. Πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έξω από το κάδρο, να αναζητήσουμε λύσεις εκτός του καπιταλιστικού συστήματος, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, οι ενδείξεις έχουνε γίνει αποδείξεις, το δυσοίωνο μέλλον έχει γίνει παρόν.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

8 σχόλια:

  1. Κανένα μέτρο δεν έχει ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ χαραχτήρα ...

    Η "εισφορά για τα ακίνητα", έρχεται για δύο λόγους:
    α. Να ... αυξηθεί
    β. Να ... μονιποιηθεί
    (όπως στη Γερμανί, στις ΕΠΑ, και αλλού)

    Γράφεις ... "να εισακουστεί κι αυτή η εντολή της τρόϊκας".
    Δεν είναι (ακριβώς) έτσι. Οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης, κυρίως του Βενιζέλου - οι "τροϊκανοί" απλά θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω τα δανεικά που μας δείνουν οι τράπεζες των χωρών τους.

    Σωστές οι επισημάνσεις σου.
    Δεν αρκεί να φύγει ο ένας διαχειριστής και να έρθει ο άλλος.
    Η διαχείριση να αλλάξει ...

    υ.γ.: κάντο "οφείλουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ειναι φάρο, ολα μέρος του παιχνιδιού, και καλά δέχονται πιέσεις, ενω απο την αρχή γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Προυντόν είχε γράψει πως "η ιδιοκτησία είναι κλοπή".
    Ο ΓΑΠ πουλάει τη δημόσια περιουσία, ώστε η χώρα να μην έχει περιουσία και να περάσει από τον σοσιαλισμό στην αναρχία.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τα σπίτια!

    Ο ΓΑΠας είναι αναρχικός!

    (διορθώστε τον τίτλο: Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλι καλα που βλεπετε τα λάθη και τα διωρθώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. spiral architect: Έχω ακούσει ότι η κόρη του GAP, σπουδάζει στη Γαλλία ...
    Λες αυτό να έχει καμιά σχέση ;;;;
    χε χε χε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στο σκίτσο και οι δυο έχουν κονσερβοκούρτια για να βγούν στη ζητιανιά... ε! αν δε μαζέψουν κάτι, μπορεί ίσως να φανταστούν και άλλες χρήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @λλ@χ είπε... : Τι σου είναι οι ... αναμνήσεις !

    Σε κάνουν προσεχτικό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...