22 Μαρ 2012

4 ΕΙΔΗΣΕΙΣ και να ...καίνε!



1. Ποιος ειναι ο πραγματικος υπευθυνος για το οτι καποιοι παιρνουν το νομο στα χερια τους αραγε; 
Ο Μohammed Merah, που τωρα ειναι νεκρος, οπως διαβαζω, ειναι ο αδιστακτος δολοφονος αθωων θυματων, στην Τοulouse της Γαλλιας, oμως οπως ακριβως αδιστακτοι ειναι και οι Ισραηλινοι που σκοτωνουν συστηματικα αθωα παιδια και πολιτες στη Παλαιστινη!

Ή μηπως δεν ειναι ετσι; Μηπως καποιες ζωες εχουν μεγαλυτερη αξια απο αλλες; 

Μηπως η ολεθρια αυτη πραξη του Merah τωρα χρησιμοποιηθει σαν αλλοθι για ενισχυση παραταξεων οπως του Sarkozy, στις προεδρικες εκλογες της χωρας, αλλα και της ακροδεξιας, υπο την Marine Le Pen, που λογω των γεγονοτων δεν εχασε την ευκαιρια να στρεψει περισσοτερο τα ηδη οξυμμενα βλεμματα κατα των μεταναστων, μιλωντας για ακομη σκληροτερα μετρα, κατι που ο Sarkozy ειχε ηδη υποσχεθει απο τις περασμενες εκλογες του 2007, οταν μιλουσε για μεγαλυτερο ελεγχο των ισλαμιστικων ομαδων, στη Γαλλια, αλλα "δεν εγινε τιποτε".

2. Μαθαινουμε οτι τα συνεργεια του  Δήμου Αθηναίων μαζεψαν τα....νεράτζια (!) απο τα δεντρα, δουλευοντας ολη νύχτα και αυτο το επιβεβαιωσαν οσοι ειδαν οτι...νερατζιές μέσα στον περίβολο της Βουλής είναι φορτωμένες! Το κάνουν για να αφήσουν χωρίς ..."πολεμοφόδια" (!) εκείνους που θα θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια στις 25 Μαρτίου", είπε καταστηματάρχης της περιοχής. Μα τι αλλο θα σκεφτουν και ποσο πανικο κρυβουν κατι τετοιες κινησεις;

3. Ποσοι αραγε πιστεψαν οτι οι προσφατες προτασεις εξωραισμου του κεντρου ειναι αυθορμητες και οχι εκ του πονηρου; 
Πρωτα πρωτα δεν ειχαμε ακουσει τιποτα γι αυτες τοσο καιρο, αλλα το ολο θεμα ηρθε στην επιφανεια και σε χρονο ρεκορ για τα..Ελληνικα γραφειοκρατικα δεδομενα, αφου ειχαμε ακουσει προτασεις για...μεταφορα της Βουλης αλλου, ωστε να μη γινονται πορειες στο κεντρο! «Ανθρώπινη λοιπον η Αθήνα και η Πανεπιστημίου μόνο για πεζούς και ποδήλατα», αλλα κυριως χωρις...διαδηλωσεις, ετσι; 

4. Φανταζομαι oι ηγετες κατι τετοιους ρεπόρτερς θελουν, σαν τον Βρετανο Τζον Χένλεϊ της «Guardian», που τα βρηκε...''ολα ωραια'' στην Ελλάδα και οπως διαβασα αντί καταγράψει κρίση, μιζέρια και θυμό, μετέφερε την εικόνα μιας Ελλάδας αισιοδοξης, αλληλεγγυης, και δημιουργικης περιγράφοντας ομαδες δράσεις, αλληλεγγύης και «έξυπνες» ομάδων πολιτών που δουλεύουν για να ξεπεράσουν την κρίση. 
Πολυ αξιεπαινα ολα αυτα, δε λεει κανεις, αλλα υποπιπτουν στη λογικη του «πενια τεχνας κατεργαζεται», «αναγκας και οι θεοι πειθονται», κλπ διδακτικα ρητα που ομως κρυβουν μεσα τους το οτι υπαρχει αναγκη που ολα γινονται. 
Η λεξη κλειδι ειναι η «ΑΝΑΓΚΗ». Γιατι δεν νομιζω οτι αρεσει σε κανενα να μη πληρωνεται για τη δουλεια που κανει..Πως να το κανουμε ο περισσοτερος κοσμος δεν δουλευει απο ...χομπυ! Δηλαδη ποιο ειναι το μηνυμα, γιατι εγω δεν το αντιλαμβανομαι ως κατι θετικο, οπως πανε να μας το ...πλασαρουν και παλι. «Φτωχυνετε, ως λαος, για να υπαρχει μεγαλυτερη ....αλληλεγγυη μεταξυ των πολιτων; » Αντε γιατι σαν πολυ φιλανθρωπια εχει πεσει τελευταια και εθελοντικο πνευμα α λα...Ατενιστας, πανε μας πεισουν να μη ζηταμε μισθους και συνταξεις, αλλα να τα χαρισουμε στο κρατος...λογω αλληλεγγυης! 

A, και οπως ειπε ο ...Παπαδήμος καντε και λιγο υπομονη με την ημερομηνια των εκλογων! (Πολυ...βιαστικοι, ειστε, σ αυτη τη χωρα!)

12 σχόλια:

  1. Αποκλειστικα και ...μονο για τους αναγνωστες του..γλομπινγκ ;) προσθετω και...

    5η ειδηση, την ιδρυση του ..''κομματος των ανέργων'' http://bit.ly/GLRMRH


    Υ.Γ. Mη ζητησετε και 6, δεν εχει! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva: Άνεργος δημοσιογράφος ;
    Και κάνει ... κόμμα ;

    Μμμμ ...
    Κάτι δεν πάει καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eλα βρε faro, πολυ καχυποπτος εισαι! :P

    Δεν ειναι ολοι οι δημοσιογραφοι τσιρακια του συστηματος.Εμενα, παντως, μου εκανε εντυπωση οτι, οπως λεει, ''τα μελη του προέρχονται απ' όλο το πολιτικό φάσμα από σοσιαλιστές και ...κομμουνιστές μέχρι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και φιλελεύθερους''! :S

    (Ολοι οι ...πιστοι προσελθετε!) :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, είμαι !

    Πάντως, εμένε, αυτός ο πολιτικός ... αχταρμάς (ή ... τουρλού) μου θυμίζει κάτι από το παρελθόν !

    Κι άλλοι τα λέγαν αυτά και κατάντησαν γραφικοί ακροδεξιοί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Αστειευτηκα, βεβαια, για το οτι εισαι καχυποπτος, επειδη κι εγω πιστευω οτι ενα τετοιο κομμα απο το γεγονος οτι τα μελη του ειναι...''απ' όλο το πολιτικό φάσμα'', οπως λεει,ειναι οντως σκετη γελοιοτητα!

      Διαγραφή
  5. Λυπάμαι που θα είμαι ισοπεδωτικός για άλλη μια φορά, αλλά και μόνο που λέγεται "κόμμα των ανέργων" δείχνει ότι είναι μαλάκες με βούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υuri

      Δεν μας ενοχλει η ισοπεδωση σου αυτη, οταν συμφωνουμε! :) Ηθελα να ´ξερα το σκεφτηκε πολυ το ονομα του..κομματος;

      Διαγραφή
  6. "Εφεξής οποιοσδήποτε μπαίνει τακτικά σε ιστότοπους που προάγουν την τρομοκρατία ή που καλούν σε βία θα διώκονται ποινικά"
    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=133339&catID=4


    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K.

      To διαβασα κι εγω σημερα και δεν μπορω να μη σκεφτω τι βολικα που ηρθε στους δεξιους και ακροδεξιους η ολη υποθεση με τον Merah! Ουτε..παραγγελια να το ειχαν κανει! Τι εχουμε να δουμε, ακομα, με τετοιους πολιτικους! :((

      Διαγραφή
  7. Δηλαδή ρε παιδιά όποιος άνεργος βρει δουλειά φεύγει από το κόμμα;
    Το ίδιο και ο Ιδρυτής του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!!!
      Αυτό το κόμμα είναι πολύ εύκολο να το διαλύσει η αστική τάξη: Απλά προσφέρει δουλειά στην ηγεσία του/ αντιπροσώπους του κλπ!!!

      Εκεί που βγάζεις τον πύρινο λόγο στα πλήθη, ξαφνικά χτυπά το κινητό και ακούς "Συγχαρητήρια, προσληφθήκατε με 1000 ευρώ μισθό!!"
      Και κατεβαίνεις ντροπιασμένος από το βήμα...

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...