12 Μαρ 2012

Ο "διάλογος" μεταξύ κράτους και παρακρατικών καλά κρατεί

Τόση Ελλάδα ποιός θα τη φάει...

Αθήνα
Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση τα αυξανόμενα κρούσματα βίας κατά πολιτικών -και όχι μόνο- προσώπων από εξοργισμένους πολίτες. Δεδομένου ότι πλησιάζει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και με πρόσφατους τους προπηλακισμούς στη διάρκεια της παρέλασης στη Ρόδο για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, το μεσημέρι πραγματοποιείται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της κυβερνητικής σύσκεψης είναι η λήψη μέτρων, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοΐδης, την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για «ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού, εν μέσω της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να εκμεταλλευτούν και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις».

Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Αν.Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος και Π.Καψής.
------

Τα παραπάνω από άρθρο του in.gr 12/3/2012


Και δυο λόγια


Είναι σίγουρα πολλές οι περιπτώσεις όπου αυτού του είδους τα «επεισόδια» δεν αποτελούν προϊόν αγανάκτησης αλλά οργανωμένου σχεδίου διαφόρων γνωστών ή ακόμη και αγνώστων δυνάμεων οι οποίες ποντάρουν ακριβώς σε αυτήν την αγανάκτηση για να χειραγωγούν τα πλήθη. Ελληνικές σημαίες, εθνικιστικά συνθήματα, εθνικοί ύμνοι, κρεμάλες, τσουβάλιασμα, λαϊκισμός. 


Δυστυχώς από τη μεριά μας θεωρώ ότι τέτοιες αντιδράσεις είναι αδύνατον να τις σταματήσουμε ολότελα, όμως, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προειδοποιούμε τον κόσμο που είτε από πολιτική ανωριμότητα, είτε από αγανάκτηση, επικροτεί ή και συμμετέχει σε τέτοιου είδους ενέργειες που αφενός τον απομακρύνουν από την ουσία και αφετέρου δίνουν την αφορμή και την δικαιολογία στο κράτος να παρέμβει με ακόμη πιο βίαιες μεθόδους καταστολής.


Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί όπως βλέπουμε όλα αυτά οδηγούν την κυβέρνηση στο να βρει την ευκαιρία να προχωρήσει σε τακτικές «καλύτερα η πρόληψη παρά η θεραπεία», δηλαδή πρώτα βαράω και μετά ρωτάω. Και φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται για να προστατευθεί κανείς άλλος εκτός από το ίδιο τους το σύστημα, τα πρόσωπα που το υπηρετούν και οι μηχανισμοί του. Όλοι θυμόμαστε τα λόγια του Πάγκαλου ο οποίος απείλησε άμεσα ότι αν πειραχθούν οι τράπεζες θα βγούνε στο δρόμο τα τανκ.



Μην μας ξεγελούν, οι δήθεν πατριώτες ελληναράδες, βρίσκονται στην ουσία και εκείνοι στο ίδιο στρατόπεδο με αυτούς που κατηγορούν για προδότες και προσπαθούν να συμπαρασύρουν μαζί τους όσους μπορούν, για να παίξουν και πιο αποφασιστικό ρόλο υπέρ της πλουτοκρατίας όταν και αν χρειαστεί. Όποιος σήμερα δεν αναγνωρίζει ότι το ζήτημα έχει ξεφύγει εντελώς από οποιαδήποτε εθνικά και φυλετικά σύνορα και ότι αφορά τους λαούς όλου του κόσμου, όποιος επιμένει να κάνει διαχωρισμούς τύπου έλληνας μη έλληνας πάει να πει πως είτε είναι αφελής ή επικίνδυνος. Ας σκεφτούν όλοι εκείνοι με ποια Ελλάδα είναι, με την Ελλάδα της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ του Μαάστριχτ, με την Ελλάδα του Σόιμπλε και του Γιωργάκη, με την Ελλάδα του εγχώριου και του διεθνούς κεφαλαίου, με την Ελλάδα της Eurovision και της Λαμπίρη, τι έχει αλήθεια απομείνει από αυτήν τη χώρα για το οποίο να αξίζει κανείς να κουνά με υπερηφάνεια την γαλανόλευκη; Τι σημαίνει δηλαδή ότι κάποιος είναι Έλληνας; Τα συμφέροντα χωρίζονται σε Ελληνικά και ανθελληνικά; Ε άμα είναι έτσι να επιστρέψουμε στο «πας μη Έλλην βάρβαρος» να ξεμπερδεύουμε, έλα όμως που δεν είναι έτσι.


Όχι, δεν είμαι ανθέλληνας, αυτή η χώρα έχει περάσει πολλά και την έχουν υπερασπιστεί άνθρωποι πολύ πιο άξιοι και πιο θαρραλέοι από εμένα, όμως όταν κάθομαι και σκέφτομαι τι πραγματικά έχει διασωθεί στο σήμερα για το οποίο αξίζει να αισθανόμαστε υπερήφανοι, πραγματικά απογοητεύομαι. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι πίσω από την συνθηματολογία τις σημαίες και τους ύμνους που ξεστομίζουν χωρίς κανένα κόστος και σε στάση προσοχής εκείνοι που μας σκάβουν το λάκκο, η χώρα μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα προτεκτοράτο σε έναν αιμοσταγή παγκοσμιοποιημένο κόσμο στα δικά τους μέτρα και στα δικά τους σταθμά.


Και θα με ρωτήσει κανείς, «τι απομένει τότε;»


Απομένουμε εγώ και εσύ, και ο δίπλα και ο παραδίπλα που χρέος μας έχουμε να βελτιώσουμε τον κόσμο που ζούμε. Απομένει ένας ολόκληρος λαός που έχει αποπροσανατολιστεί, ποδοπατηθεί, εξαπατηθεί. Απομένει όμως και ένας λαός που έχει αδρανήσει, που έχει σιωπήσει ή και συναινέσει, που έχει σηκώσει σημαιάκια με πυρσούς και με πράσινους ήλιους δίπλα δίπλα με τα ελληνικά, που έχει πάρει μέρος σε «ειρηνευτικές» αποστολές. Απομένει ένας λαός που έχει τις δικές του ευθύνες, απομένει ένας λαός, δίπλα σε άλλους λαούς που και αυτοί βρίσκονται σε παρόμοια, αν όχι ίδια κατάσταση.  Αυτός ο λαός πρέπει επιτέλους να σταματήσει να περιμένει να τον σεβαστούν, να τον βοηθήσουν, να τον λυπηθούν, να ακούσουν την οργή του, να «μην παρακαλώ σας μη πολεμάνε την χώρα του».  Ο πόλεμος όσο και αν δεν τον θέλουμε είναι εδώ, τα στρατόπεδα, όση λάσπη και στάχτη και αν μας ρίχνουν είναι πλέον διακριτά για όποιον δεν επιλέγει να φορά τις παρωπίδες που απλόχερα του προσφέρει το σύστημα. Εχθροί και «κατακτητές» δεν είναι ούτε οι Γερμανοί επειδή είναι Γερμανοί, ούτε οι Αλβανοί επειδή είναι Αλβανοί, ούτε οι Αμερικάνοι επειδή είναι Αμερικάνοι. Εχθροί είναι όσοι συντάσσονται με το μέρος του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των στρατών τους, είτε αυτοί εφορμούν με όπλα είτε με εκπομπές στην τηλεόραση, είτε με «πατριωτικά» συνθήματα, είτε με οικονομική εξαθλίωση.
 

Δυστυχώς όλους αυτούς τους βοηθούν και όσοι εξακολουθούν να μένουν ψυχή και σώματι γαντζωμένοι σε έναν ξεπερασμένο κόσμο που αποσυντίθεται και που τους αποσυνθέτει, έναν κόσμο που δυστυχώς δεν θα τελειώσει χωρίς να δώσει χιλιάδες βρώμικες μάχες. Σε αυτές τις μάχες εμείς(οι του ΚΚΕ) σας θέλουμε δίπλα μας, όχι απέναντι μας, όχι σε καναπέδες, αν γίνουμε πιο πολλοί θα γίνουμε και πιο δυνατοί. 

Απο την πλευρά μας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο αυτό που για εμάς είναι ξεκάθαρο από καιρό, ότι υπάρχουν δυο στρατόπεδα και δύο πολιτικές, αυτή που θέλει το λαό κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου μπαμπούλα την ώρα που τα παράσιτα ρουφάνε το αίμα του και εκείνη που θέλει τον λαό να είναι ο ίδιος συνειδητός διαχειριστής των υποθέσεων του.

Και όπως λέει και το σύνθημα


«Λαέ μην έχεις άλλες αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!»


Για να τον κερδίσουμε τον πόλεμο, πρέπει να χαλιναγωγήσουμε τα ξεσπάσματα μας και να ενταχθούμε στον οργανωμένο αγώνα, εκείνον που προωθεί την αλληλεγγύη και όχι τον αλληλοσπαραγμό των λαών και των ανθρώπων, εκείνον που στρέφει τα όπλα μας στους σωστούς στόχους, εκείνον που θα έχει συνέχεια και αξιώσεις. Τον μόνο αγώνα που μπορεί να οδηγήσει στην οριστική ανατροπή τους και να μας φέρει από τον πάτο στην κορυφή, τον μόνο αγώνα που πραγματικά τους τρομάζει, τον αγώνα για μια «κοινωνία άλληνε» όπως λέει και ο Καζαντζίδης.   

Αυτόν τον αγώνα θέλουν να αποφύγουν και τον πολεμάνε με όλα τα μέσα:
 

Με αποχαύνωση


Με ψευτοεπαναστάσεις και ψευτοκινήματα


Με βίαιη καταστολή


Με δήθεν πατριωτική συνθηματολογία


Με μαύρη προπαγάνδα


Όσο περισσότερο αργούμε να αναλάβουμε(ή και να καταλάβουμε) τις ευθύνες μας, τόσο περισσότερο θα βυθιζόμαστε. Είναι στο χέρι μας και το οφείλουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στις επόμενες γενιές να κάνουμε την σωστή επιλογή στρατοπέδου, η μη επιλογή συνιστά ευθεία συστράτευση με τον αντίπαλο εκμεταλλευτή.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

19 σχόλια:

  1. Να τα πάρουμε με τη σειρά.

    - Αφού σπείρανε στον κόσμο τον φόβο, τελικά πριν λίγο αποφάσισαν ότι οι παρελάσεις θα γίνουν.

    - Και, όλοι αυτοί που από τότε στέλναν τους Ήρωες στις φυλακές (π.χ. Κολοκοτρώνη), που από τότε αλυσοδέσαν την οικονομία με παρόμοια με τα σημερινά τοκογλυφικά δάνεια, αυτοί που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, θα παριστάνουν ότι τους ... τιμάνε (τους Ήρωες του ΄21) !!!

    - Θα γίνουν "επεισόδια" στις παρελάσεις ;
    Ναι, θα γίνουν !
    Ξέρουμε και από ποιους ...
    Το θέμα είναι πόση προβολή θα πάρουν αυτά, αν θα χρησιμοποιηθούν και πως από το μαύρο μέτωπο ΝΔ - ΠΑ"ΣΟ"Κ - παραφυάδων και παπαγάλων !
    π.χ. δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και αναβολή των εκλογών ...

    - Τώρα, τι κάνουμε εμείς ; Εχτός από τις προειδοποιήσεις και το ξεμπρόστιασμα, την αποκάλυψη των σχεδίων τους, παίρνουμε κι άλλα μέτρα.
    Οργώνουμε τη χώρα, σε κάθε γωνιά της (όποιος μάθει τι έγινε στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή ... άσε να μην το πω), ξεκινήσαμε κανονικά τον προεκλογικό αγώνα, που τις επόμενες μέρες θα ενταθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλάβουν ΟΛΟΙ ότι υπάρχει άλλη λύση.

    " Έχει άλλη λύση κι άλλο δρόμο ο εργάτης,
    ο δικός τους δρόμος είναι εφιάλτης" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάρε αν το ΚΚΕ φοβάται προβοκάτσια για αναβολή των εκλογών ή για ό,τι άλλο, ας βγει να το πει ευθέως. Κανείς δεν θα το κατηγορούσε αν έλεγε π.χ. ότι έχει φόβους ότι κάποιοι κύκλοι επιδιώκουν αναβολή των εκλογών -ή ό,τι άλλο φοβάται- κι ότι ο κόσμος θα πρέπει να δείξει προσοχή στις εκδηλώσεις του, γιατί κάποιοι μπορεί να εκμεταλλευτούν την δίκαιη οργή του.

      Όμως όταν βγαίνει και ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι όσοι διαμαρτυρηθούν (όπως ΕΓΙΝΕ αυτό πριν κάποιους μήνες) είναι όργανα της ακροδεξιάς, τότε απλά εκνευρίζει. Δεν είναι δυνατόν η "ποινή" για όποιον έχει άλλη εκτίμηση, άποψη ή έστω στάση, να είναι η καταγγελία και (γιατί όχι;) η λάσπη.

      Διαγραφή
    2. "Όμως όταν βγαίνει και ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί [το ΚΚ] ότι όσοι διαμαρτυρηθούν (όπως ΕΓΙΝΕ αυτό πριν κάποιους μήνες) είναι όργανα της ακροδεξιάς"
      Αυτό, από πού προκύπτει;

      Διαγραφή
  2. Να το δείτε !

    http://www.youtube.com/watch?v=F4bc1VLQip8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Yuri: Προφανώς αυτά που λέει το ΚΚΕ, έχεις κάθε δικαίωμα να τα κριτικάρεις.

    Αυτά όμως που λέει !

    Δεν είπε πουθενά για αναβολή των εκλογών ... Το τι εχτιμώ εγώ, δεν σημαίνει ότι είναι και η άποψη του ΚΚΕ !

    Το ΚΚΕ μιλάει για προβοκάτσιες ή άλλα ζητήματα που τα έχουμε δει τόσες πολλές φορές, που μου κάνει εντύπωση που δεν λαμβάνονται υπόψη.

    Κοίτα, φίλε μου, σε παρακαλώ δες λίγο τα παρακάτω λινκς

    http://faros.wordpress.com/2012/03/07/nd-empros-piso-sto-194/

    http://faros.wordpress.com/2012/03/06/antikke-provokatsia-sto-diadiktio/

    θυμήσου τι έγινε στις 19-20 Οκτώβρη του 2011, την υπόθεση "Γερμανός" και "Κατίν", δες την λάσπη που δέχεται το Κόμμα για την "Τυποεκδοτική" και την αναπαραγωγή των απόψεων του Αλέκου Χαλβατζή - δημοσιεύθηκαν δεκάδες να μην πω εκατοντάδες άρθρα στο γλομπινγκ - και θα δικαιολογήσεις τις αναφορές της σ. Αλέκας Παπαρήγα.

    Έχει το ΚΚΕ μια πολύχρονη πείρα από τις παρεμβάσεις κρατικών ή και παρακρατικών υπηρεσιών, δες στον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" τι βγάζει προς τα έξω π.χ. ο "στόχος", τι απαντάει η κυβέρνηση για τις "ιδιωτικές ένοπλες ομάδες" που εκπαιδεύονται, τι να πω δεκάδες είναι οι περιπτώσεις που δικαιολογούν αυτά που λέει το ΚΚΕ !

    Πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αλλά είναι καλύτερο να μην τα λέμε όλα ...
    Πίστεψέ με !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά και οι δικές μου διατυπώσεις αγαπητέ Φάρε είναι συγκεκριμένες!
      Είπα "...ΑΝ το ΚΚΕ φοβάται προβοκάτσια για αναβολή των εκλογών ή για Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ...". Δεν χρέωσα τίποτε, είπα "αν" ισχύει αυτό ή οτιδήποτε άλλο, τότε ας το πει!

      Εγώ Φάρε δεν έδωσα σημασία ποτέ ούτε σε πατάτες, ούτε σε Γερμανούς ούτε σε...Κατίν. Εγώ πήρα τα λόγια της Παπαρήγα από το link που έβαλα που λέει "...δεν μπορεί να είναι αμέτοχος ο κρατικός μηχανισμός σε αυτά τα σενάρια που έχουν βάση και αν δεν είναι έτσι, θα πρέπει να τα αποτρέψει με κάθε μέσο και τρόπο"

      Να αποτρέψει με κάθε τρόπο και μέσο τι;
      Τυχόν επεισόδια; Οποιαδήποτε επεισόδια; Κάτι άλλο;
      Δεν είναι υποχρεωμένη να διευκρινίσει όταν κάνει μια καταγγελία και καλεί το κράτος "να αποτρέψει" και μάλιστα με κάθε μέσο; (Γνωρίζουμε κάποια από τα μέσα του κράτους άλλωστε)

      Διαγραφή
    2. @Yuri:
      -Το κράτος ελέγχει τις "ενώσεις εφέδρων". Εσύ τι λες, δεν θα μπορούσε να τους εξαναγκάσει σε μια δήλωση πως "δεν ασχολούνται με την πολιτική" p.x., υπό την απειλή της απόσυρσης της κρατικής υποστήριξης σε τέτοιες δραστηριότητες;
      -Την "στρατηγική της έντασης" την γνωρίζουμε από την Ιταλία του '70. Το γεγονός πως δεν κατέληξε σε ανοιχτό πραξικόπημα, δεν σημαίνει πως δεν έκανε την δουλειά της. Εδώ δεν δικαιολογούμαστε να είμαστε αφελείς.

      Διαγραφή
    3. Μα καλά πλάκα κάνουμε;
      Εννοείται και το έχω πει άπειρες φορές ότι η ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι το μακρύ και κρυφό χέρι του κράτους! Μα τι να λέμε τώρα; Δες το πολύ απλό: Θα μπορούσε να υπάρχει οποιαδήποτε αριστερή οργάνωση να μαχαιρώνει και να δέρνει κόσμο και να μην έχουν γίνει τα γραφεία της 100 φορές φύλλο και φτερό; Τα χρυσαύγουλα δεν τα έχει αγγίξει κανείς, ακόμη κι όταν βγαίνουν και πυροβολούν εν ψυχρώ ή όταν φωτογραφίζονται να κυνηγάνε φόρα-παρτίδα στην Ομόνοια κόσμο κρατώντας μαχαίρια!!

      Το κράτος ό,τι ώρα θέλει τους τσακίζει αυτούς, αντί να τους αφήνει να ασχημονούν και να κάνουν πλάκα. Ρίξε μια ματιά στο site αυτής της ένωσης για τον...έλεγχο των όπλων (ή κάπως έτσι) να δεις! Έχουν πάνω-πάνω το Λένιν και καλούν τις αριστερές οργανώσεις να πάνε σ' αυτούς να εκπαιδευτούν για να συμπαραστέκονται στα....ΜΑΤ!! Μιλάμε για θράσος απύθμενο.

      Αν περίμενες να περάσουν όλα αυτά χωρίς καν το κράτος να απειλήσει με πραξικοπήματα, προβοκάτσιες κλπ., αν περίμενες απλά να κάτσει σε μια γωνιά να περιμένει το ΚΚΕ να φτάσει κάποια στιγμή στο...80%, έκανες λάθος. Το κράτος θα χτυπήσει έτσι κι αλλιώς. Σου θυμίζω ότι όταν (η όχι και τόσο εξτρεμιστική...) ΕΔΑ χτύπησε ποσοστά, δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης και τελικά ήρθε η χούντα.

      Αυτά τα πράγματα δεν αντιμετωπίζονται με συνεχόμενες υποχωρήσεις ή με το να κάνεις το παγώνι, γιατί οι τύποι θα σε σπρώξουν πίσω-πίσω μέχρι να πέσεις στο γκρεμό μόνος σου.
      Θα το κάνεις;

      Διαγραφή
  4. Αυτο λογικα το εχετε δει. Σημερα το πρωι το ειδα σε σχολιο στο blog

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63628607

    αν το συνδυασει κανεις και με τις δηλωσεις καρατζαφερη πριν μερικες μερες για τα οπλα και την οπλοκατοχη..
    Δεν ξερω. Ασχημα πραματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έβαλα κι εγώ το link χθες στο redfly Manny.
      Απλά για μένα είναι τρομοκρατία όλα αυτά.

      Όσο για τα ζώα που εκπαιδεύονται για...αντάρτικο, ας γίνει κάποτε αντάρτικο και θα δουν που θα την βάλουν την "εκπαίδευση". Όμως προς το παρόν από άλλα κινδυνεύουμε κι όχι από διάλυση του αντάρτικου στρατού μας... :)

      Διαγραφή
    2. @anny Calavera:
      για την οπλοκατοχή μην ανησυχείς. Σιγά μην παραδώσει το κράτος το νομικό μονοπώλιο της οπλοκατοχής. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε και τον δικό μας εξοπλισμό, και μέχρι στιγμής είμαστε πολύ περισσότεροι από δαύτους...

      Διαγραφή
    3. ναι Yuri, απο εσενα το ειδα. Ελπιζω να ειναι ετσι οπως λες..εχεις δει τα αντιστοιχα απο τη Ρωσια που οι φασιστες στρατολογουω μεχρι και 12χρονα παιδακια?

      Τρας, η Ελλαδα ειναι ετσι και αλλιως γεματη οπλα (και δεν αναφερομαι μονο στην ιδιαιτερη πατριδα μου). Και οι καραμπινες οπλα ειναι και μαλιστα επικυνδινα αν σε βρουν απο κοντα -και οχι μονο. Δεν βλεπω το λογο να μην ανοιξει νεα μπιζνα και εδω (σκεψου τις θεσεις εργασιας, την αναπτυξη χαρ χαρ).

      Τελος παντων ας μην επεκταθουμε γιατι χαλαμε την αναρτηση του Φραγκι

      Διαγραφή
    4. @Manny Calavera:
      Με δεδομένο πως πάνω από μισό πλυθησμό της χώρας, ζει σε δύο αστικά κέντρα, η οπλοφορία δεν είναι και τόσο διαδεδομένη. Από την άλλη, το να υπάρχει το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ π.χ., να φέρει αντί για κοντόξυλα ...καλάσνικωφ, πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι ένα τελείως διαφορετικής τάξης ζήτημα...

      Διαγραφή
    5. χεχεχεχε ζωγραφισες ωραια εικονα
      παντως αλλο πραγμα η οπλοκατοχη και αλλο το δικαιωμα να κουβαλας πανω σου οπλο, εκτος σπιτιου. Στις ΗΠΑ πχ ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα.
      anyway καταλαβαινω τι λες και μαλλον εχεις δικιο.

      Ειπαμε σου δινει το σκοινι να τον κρεμασεις, αλλα αυτο θα ηταν too much

      Διαγραφή
  5. Δεν ξερω αν εχει νοημα το οτι η Αλεκα ζητα απο το κρατος να περιφρουρήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe:
      πως απλά λέει με τρόπο, πως για ο,τι γίνει, θα είναι προϊόν κρατικού σχεδιασμού....

      Διαγραφή
    2. Α, δεν το χα σκεφτει ετσι, γκουντ

      Διαγραφή
  6. ''Όποιος σήμερα δεν αναγνωρίζει ότι το ζήτημα έχει ξεφύγει εντελώς από οποιαδήποτε εθνικά και φυλετικά σύνορα και ότι αφορά τους λαούς όλου του κόσμου, όποιος επιμένει να κάνει διαχωρισμούς τύπου έλληνας μη έλληνας πάει να πει πως είτε είναι αφελής ή επικίνδυνος''.

    Γι αυτο λεω, μην απελπιζεστε η ..επανασταση θα ξεκινησει απο τη..Σουηδια! :) (To λεει και ο ..Bruce Springsteen) ;)

    Και για να σοβαρευτουμε, συμφωνω απολυτα οτι σημερα ο εχθρος δεν εχει, πια, να κανει με τα στενα κρατικα συνορα, αλλα συνηθως ειναι ταυτοσημος με τους υπερασπιστες του κεφαλαίου και οσους εχουν συμφεροντα απο την οικονομική εξαθλίωση των λαων, ασχετα απο τη χωρα που μενουν.
    Γινεται να εχει κανεις προβλημα π.χ με τον ξενο εργατη, μονο επειδη ειναι.. ξενος και να μην εχει με τον Ελληνα πολιτικο του Μαυρου μετωπου, που του μειωσε το μισθο, τη συνταξη του διαλυσε το οποιο κοινωνικο κρατος υπηρχε και τον εστειλε δεκαετιες πισω οσον αφορα τα δικαιωματα του ως πολιτης και τη ποιοτητα ζωης που καποτε ειχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι δρόμοι της προβοκάτσιας είναι ατελείωτοι, όπως και της ηλιθιότητας. Διασχίζουν ο ένας τον άλλον, συχνά θανατηφόρα. Ένα τσίμπημα κουνουπιού προκαλεί λιγότερη φαγούρα όταν έχουμε πετύχει την σύνθλιψη του κουνουπιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...