29 Μαρ 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γενική απεργία– Πολλές συλλήψεις!


 
Τουλάχιστον 58 άτομα συνελήφθησαν και 9 άτομα – 3 αστυνομικοί και 6 απεργοί – έχουν τραυματιστει κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας που ξεκίνησε χθες το βράδυ στην Ισπανία. Η απεργία είναι η 6η από την πτωση της δικτατορίας το 1975.

Η απεργία της Πέμπτης γινεται σε διαμαρτυρία κατά της προτασης του προϋπολογισμού που η νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή, μεταξυ αλλων και της επιδείνωσης των εργατικων δικαιωματων, γράφει η εφημερίδα The Guardian.



Η Ισπανία έχει πληγεί σκληρά από την κρίση του ευρώ, και η ανεργία στα ύψη 23%, 50% μεταξυ των νέων.

Η απεργία, που ξεκίνησε από τα δύο μεγαλυτερα συνδικάτα της Ισπανίας, το UGT και το CCOO, καλύπτει 100 πόλεις και πλήττει κυρίως τις μεταφορές και τις δημόσιες μεταφορές όλων των ειδών. 
Η εναέρια κυκλοφορία διεκοπη σχεδόν ολοκληρωτικά.

Arbetaren

5 σχόλια:

  1. Η 6η απεργία από το 1975 !

    Αυτό τα λέει όλα ...

    Αυτοί είναι χειρότεροι κι από μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Μη ξεχνας οτι ειχαν τον Φρανκο στο κεφαλι τους κοντα 40 χρονια! Σημασια βεβαια εχει τι θα κανουν απο δω και περα και απ ο τι διαβασα ειχαν μεγαλα ποσοστα συμμετοχης στη απεργια. Αυτη τη στιγμη η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (23%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

    Στο μεταξυ επεται και συνεχεια απεργιων, αφου διαβαζω οτι στην Iberia, ''οι πιλότοι αποφάσισαν απεργία 30 ημερών,για να διαμαρτυρηθούν κατά της δημιουργίας της Iberia Express, μιας θυγατρικής χαμηλού κόστους που θελει να καλύψει το ελλειμματικό τμήμα των πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Iberia''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Elva:
      τώρα είδα το σχόλιο σου... :(
      Λες: "Μη ξεχνας οτι ειχαν τον Φρανκο στο κεφαλι τους κοντα 40 χρονια!"
      Ενώ εμείς από την άλλη, με το μετεμφυλιακό κράτος, που το διαδέχτηκε το παρακράτος της δεξιάς, που το διαδέχτηκε η δικτατορία, που την διαδέχτηκε το κράτος του Καραμανλή μέχρι το '81, είχαμε πλήρη ελευθερια συνδικαλιστικής δράσης;

      Διαγραφή
  3. Elva: Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά στην Ισπανία είναι πολύ αδύναμο το ταξικό κίνημα, το ΚΚ, άρα ας μην περιμένουμε πολλά εκεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα faro

    Δεν απογοητευομαι τοσο απο την Ισπανια, εφ οσον ισχυουν οσα λες, τα διαβαζω.
    Απο την Ελλαδα απογοητευτηκα περισσοτερο, που ενω το ΚΚ ειναι πιο σθεναρο απ
    ο τι στην Ισπανια, δεν βλεπουμε και μεγαλη διαφορα...Τα μετρα περασαν και η λιτοτητα ''καλα κρατει''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...