28 Μαρ 2012

Έτοιμα στο...''πί και φί''!


 

Ποια; 

Ο λογος για τα ...στρατοπεδα μεταναστων. Α, συγγνωμη ξεχαστηκα, μαλλον πρεπει να τα γραψω ως "κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών"; Ακουγεται σαφως καλυτερα και γι αυτο αλλωστε χρησιμοποιειται ο "ορος" απο  τους κρατουντες και τα αρχηγεια αποφασεων που υπηρετουν οσοι συνεχιζουν να φυλακιζουν την ελπιδα (και οχι μονο για τους μεταναστες!)...

Μεσα σε 30-45 ημέρες το πολυ, θα τελειωσουν τα...μερεμετια, τροπος του λεγειν, βεβαια, επειδη ο τι και να λενε και παρα τις "επιδιορθωσεις", οι εχοντες τετοιες φαεινες ιδεες, ποτέ δε θα ηθελαν οι ιδιοι να περασουν ενα βραδυ εκει! 
Αλλα δε βαριεσαι, δε μιλαμε για...ανθρωπους,(!) απλα για.."λαθρομεταναστες", που δεν ξερουμε απο που κρατα η σκουφια τους, (σιγουρα παντως δεν προερχονται απο...τζακια, oπως τα..δικα μας γνωστα παιδια, που θα τα ξαναδουμε στα ψηφοδελτια!). 
Τους μεταναστες, απ τις φτωχες χωρες, μπορουμε να τους ριξουμε στα "κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών" μεχρι να σκεφτουμε τι θα τους κανουμε κι αυτους, oπως και ορισμενους αλλους, που μας ''δημιουργουν προβληματα''...


Στο ''πι και φι'', λοιπον, αποφασιστηκε η δημιουργια 3 τετοιων κέντρων στην Αττική και οπως μαθαινουμε οι διαδικασίες προχωρούν με.''ταχυτατους ρυθμους'', κατι που μας παραξενευει οταν αναφερεται κανεις στο Ελληνικο κρατος, που ειναι συνηθως απελπιστικα αργο, αλλα μας εκπλησσει με τη ..γρηγοραδα του μονο οταν προκειται για θεματα μεταναστευτικα και....επειγουσες περιπτωσεις, οπως για παραδειγμα καποιους ανθρωπους που ζητουν μια ευκαιρια, αλλα εμεις τους κλεινουμε μεσα σε στρατόπεδα με συρματοπλεγμα, ακομα κι αν ολα αυτα μας θυμιζουν αλλες εποχες, οταν τα SS φυλακιζαν στο Αουσβιτς και στο Νταχαου Εβραιους.

Ο μεταναστης σημερα ειναι ο ...«Εβραιος» του 1940 και ειναι περιεργο το οτι η στοχοποιηση τους αυτη απο τις νεοφιλελευθερες ηγεσιες της ΕΕ δεν μας εξοργιζει οσο θα επρεπε. Καποιος γνωστος μου ελεγε οτι ισως να μας ενοχλουσε περισσοτερο το γεγονος αυτο, αν δεν ειχαμε ηδη σιχαθει την ιμπεριαλιστικη πολιτικη του σημερινου κρατους του Ισραηλ, απεναντι στην εγκαταλελειμενη απο πολλους, πια, Παλαιστινη και τις επισης βρωμερες συμφωνιες που γινονται στα διεθνη τραπεζια, οπου το Ισραηλ, με την εγκληματικη ανοχη των περισσοτερων χωρων, υποκριτικα ευνοειται εδω και χρονια εις βαρος του Παλαιστινιακου λαου.

Ισως παλι να φταιει και το οτι εμεις δεν φανταζομαστε ποτέ τους εαυτους μας στη θεση των μεταναστων, οι περισσοτεροι ειναι ηδη εξαθλιωμενοι στις χωρες τους, χωρις δουλεια και ελπιδα, συχνα κυνηγημενοι και απο τα εκει καθεστωτα!

Εμεις ομως οι..."νομιμοι" πολιτες τους κολλαμε με ευκολια την ετικετα "παρανομοι" και τους πεταμε σ ενα στρατοπεδο, χωρις να χρειαζεται ν ανησυχουμε για τη τυχη τους, ξεχνωντας ισως οτι αναμεσα τους υπαρχουν πολυ συχνα και μικρα παιδια!
Οσο τους βλεπουμε σαν μια ομαδα, δεν εχουν στα ματια μας ποτέ ...προσωπο, ονομα, οικογενεια, ονειρα για το μελλον. Θα παραμεινουν μια θλιβερα ανωνυμη μαζα και η ανωνυμια αυτη ειναι πολυ βολικη για τους κρατουντες και τους...φιλους τους, που βιαζονται μαλιστα να μπουν και στη Βουλη για να δωσουν ''λυσεις'' στο μεταναστευτικο!

Αλλα τι λεω, εδω εχουμε εγκαταλειψει τα ονειρα για μας, τους..."νομιμους", τους ''νομοταγεις'' πολιτες, εφ οσον δεχομαστε καθημερινα εξευτελισμους και αυταρχικοτητα απο ντοπιους και ξενους ηγετες.

Συνηθισαμε στη μιζερια, δεν μας εντυπωσιαζει, πια, το δραμα αλλων. Ακομα και οι παρελασεις επετειων μας γινονται και θα συνεχισουν να γινονται με τον γνωστο απολυταρχικο τροπο, προμηνυοντας κατα πολυ και τον τροπο διακυβερνησης μας στο μέλλον...

Για τους..."λάθρους" θα νοιαστουμε τωρα;




14 σχόλια:

  1. Μιλάμε για τα ελληνικά ... Γκουαντάναμος !

    Στην καλύτερη των περιπτώσεων, μιλάμε για "ανοιχτές φυλακές" !

    Και, μάλιστα, με τη ... βούλα της ΕΕ.
    Γιατί ;
    Μα για να ... κατσικωθούν στην Ελλάδα και να μην θέλουν να πάνε ... παραμέσα !
    Οι ευρωπαίοι ... δημοκράτες !

    Είπαμε, οι ξένοι μετανάστες, είναι καλοί για τους ολυμπιακούς αγώνες, για τους κήπους μας, για να μαζεύουν βαμβάκι και λοιπά, για τα μπαρ και τα "κέντρα διασκέδασης", αλλά τα ... κουραφέξαλα για ισότιμες σχέσεις με τους έλληνες εργάτες, για δικαιώματα και άλλα τέτοια ... κομμουνιστικά, ούτε λόγος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Ολα αυτα ελπιζω να ερθουν στους εμπνευστες ελληνικων...Γκουαντάναμος
      σαν μπουμεραγκ και να τους διαλυσουν τα σχεδια για μακροημερευση!

      Xθες ενα ρεπορταζ που ειδα ανεφερε οτι 2,8 εκατομμυρια Γαλλοι ειναι ηδη χωρις δουλεια και η ανεργια οπως ξερουμε χτυπαει κυριως τους νεους. Στη πιο φτωχη πολη της Γαλλιας, το Clichy-Sous-Bois, οσοι νεοι μιλησαν στη συνεντευξη, βαρεθηκαν ειπαν, ν ακουνε υποσχεσεις, δεν θα ψηφισουν Σαρκοζι,γιατι τους κοροιδευει! Οι τιμες ανεβαινουν (και εκει) ενω οι μισθοι κατεβαινουν! Επισης βαρεθηκαν ν ακουνε το ρητο: ''Δουλειες υπαρχουν πολλες, απλα πρεπει να κανετε αιτησεις!''. Στη πολη αυτη ηταν ξεκινησαν οι ταραχες στα 2005.

      http://en.wikipedia.org/wiki/2005_civil_unrest_in_France

      Διαγραφή
  2. Το αρθρο ειναι λαθος. Θα επρεπε να αναφερεστε σε "χώρους κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών" , οπως κανει και η υπουργικη ανακοινωση. Αν δεν το διαβασατε καλα, λεει "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ". Εμετος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστα

      Παραληψις μας! :) Ειναι δυνατον να ξεχασουμε τον...Ξενιο Δια;

      Αντι για ..εμετο, ομως ΞΥΛΟ (και πολυ μαλιστα) θελουν ολοι αυτοι που εκαναν τη χωρα ενα μεγαλο ...Γκουανταναμο για ντοπιους και ξενους! :(

      Διαγραφή
  3. Εξω οι ξενοι ή στα σπιτια των κκεδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, θα σας παρουμε τα δικα σας σπιτια και θα τους βαλουμε εκει.

      Διαγραφή
    2. Aνωνυμος

      Μεινε ανωνυμος!

      Η βρωμα που αναδυεται απο τετοιες ρατσιστικες κουβεντες ξεπερασε τα ...συνορα της χωρας! :(

      Διαγραφή
  4. Ειναι η ελληνικη φιλοξενια που μας χαρακτηριζει πανω απο ολα
    Βρε μπας και ολα αυτα γινονται με πρωτοβουλια του Υπουργειου Τουριστικης αναπτυξης(η οπως αλλιως λεγεται τωρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. poe

      Nαι βρε παιδια, απλη παρεξηγησις ειναι.Απο ...καλοσυνη(!) και πνευμα...
      φιλοξενιας(!), oπως ειπαμε, θελουν να τους μαντρωσουν τους ανθρωπους, να μη κοιμουνται εξω! :((

      Διαγραφή
  5. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε (και ας είναι επιστημονικά, εντελώς λαθεμένος ο όρος), για "το έθνος μας, το έθνος των φτωχών";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TRASH

    Α, εσυ το πας μακρια και οπως ειπε ο faros για τετοια ...κομμουνιστικά,ούτε λόγος! :-)

    Αντε να πεισεις τον Αγγλο, τον Γερμανο, τον Γαλλο, τον Σουηδο και τον Ελληνα με παρωπιδες, οτι δεν υφισταται η χωρα του πια οπως αυτος νομιζε και οτι φτωχυναμε ολοι πια , η χασαμε τα δικαιωματα μας εξ αιτιας του συστηματος! Αυτοι που καλλιεργουν τις διαφορες ξερουν βεβαια τι κανουν! Αν ηταν να πιστευαν ετσι ευκολα οι Ευρωπαιοι οτι ολοι ειμαστε θυματα του συστηματος και οτι ολοι εχουμε τις ιδιες πιθανοτητες να φτωχυνουμε, θα χτυπουσαν... καμπανακια για επειγουσες αλλαγες συστηματων και κατι τετοιο ειναι το τελευταιο που θελουν οι..καλοι μας εταιροι,που αγωνιουν να μας..σωσουν! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέρες τώρα με τρώει ότι τα κάνουν για μας.
    Οχι δηλαδί αν τα κάνουν για τους μετανάστες δεν είναι επίσης το ίδιο αισχρό.
    Ετσι σαν ερώτημα το λέω..
    Giannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν πήγαν και γερμανοί;
      Φυσικά και τα ετοιμάζουν ΚΑΙ για εμάς!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...