28 Μαρ 2012

Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη

Αφήστε το ΕΠΑΜ και ελάτε με το ΠΑΜΕ

Ολα τα έχει ο μπαχτσές του επονομαζόμενου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (ΕΠΑΜ) του οικονομολόγου Καζάκη, ο οποίος, την περασμένη Κυριακή, εξέδωσε «αντιμνημονιακή» – όπως ο ίδιος λέει – εφημερίδα. Κάθε αράδα επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την ορθότητα της κριτικής που ασκεί το ΚΚΕ στη συστηματική προσπάθεια πολιτικών και άλλων κύκλων να αθροίσουν ετερόκλητες μεταξύ τους δυνάμεις κάτω από τον τίτλο «αντιμνημονιακοί». Στόχος τους είναι να διαμορφώσουν πλαστά κριτήρια στο λαό για τη στρατηγική που υπηρετεί η κάθε δύναμη, να συγκαλύψουν τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής πολιτικής και διαχείρισης και να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι με επιδερμικές αλλαγές στην πολιτική διαχείριση, χωρίς ριζικές ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της (καπιταλιστικής) οικονομίας, ο λαός μπορεί να βγει κερδισμένος από την κρίση και να ευημερήσει. Ολοι τους, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιδιώξεις, συγκλίνουν σε αναλύσεις περί «κατοχής» της Ελλάδας από τη Γερμανία και «υποτελών πολιτικών», διαγράφοντας με μια μονοκοντυλιά την αλληλεξάρτηση των καπιταλιστικών οικονομιών σε συνθήκες έντασης της διεθνοποίησης, σε συνδυασμό με την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που προϋπήρχε και οξύνεται με την κρίση, αλλά και το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας συναποφασίζουν στο πλαίσιο της ΕΕ τις πολιτικές που εφαρμόζονται.


Η εφημερίδα του Καζάκη είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Σταχυολογούμε ορισμένα από τα όσα γράφονται: Σε δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, οι πολιτικές δυνάμεις ομαδοποιούνται σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές». Στις δεύτερες, δίπλα στο ΚΚΕ, ο Καζάκης βάζει μεταξύ άλλων το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Χρυσή Αυγή (!) δείχνοντας πως το μέτωπο που οραματίζονται χωράει όλα τα «λουλούδια», ακόμα και αυτά που έχουν δώσει εξετάσεις στο τσάκισμα, στην κοροϊδία, στη δηλητηρίαση και τη χειραγώγηση του λαού. Βάζει ακόμα το κόμμα του Καμμένου, ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε με συνέπεια την πολιτική της ΝΔ, έχοντας μάλιστα διατελέσει και υπουργός της, σε κυβερνήσεις που πέρασαν τα μύρια όσα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού (Ασφαλιστικό, εργασιακές ανατροπές, φόροι κ.ά.). Ανάγοντας σε μοναδικό κριτήριο την εφήμερη στάση του καθενός στην ψήφιση των μνημονίων, ο Καζάκης και οι άλλοι «αντιμνημονιακοί» δίνουν συγχωροχάρτι στις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν ή στήριξαν διαχρονικά σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Σε άλλο σημείο διαβάζουμε: «Ολοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε το αποικιοκρατικό καθεστώς που επέβαλαν οι δανειστές (…) να πετύχουμε την κάθαρση της πολιτικής ζωής (…) να οργανώσουμε την αντίσταση». Και σε άλλη σελίδα: «Επιδίωξη του ΕΠΑΜ είναι (…) να συμβάλει στη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού δυνάμεων και κινημάτων, για να κατέβουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο υποψηφίων, κάτω από μια ελάχιστη συμφωνία που θα επικεντρώνεται: Στο ξήλωμα του καθεστώτος κατοχής που ξεπούλησε τη χώρα, στην ανατροπή των πάσης φύσεως δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση, σε μια σειρά άλλων δημοκρατικών θεμάτων, που θα είναι συμφωνημένα εκ των προτέρων». «Εξυπακούεται – συμπληρώνει η εφημερίδα – ότι το ΕΠΑΜ (…) δε θα θέσει θέμα ΕΕ και ευρώ». Μέχρι και ένας εφημέριος από εκκλησία της Αθήνας επιστρατεύεται να αρθρογραφήσει για την 25η Μάρτη και τη σημερινή «σκλαβωμένη Ελλάδα», για την οποία, όμως, «ο Χριστός (…) θα ελκύσει την παντοδυναμία του, για να μη χαθεί το έθνος μας (…) αλλά να ξαναγίνει ολοφώτεινος φάρος θεανθρώπινου πολιτισμού, όπως ήταν πάντα»!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς! Διακηρυγμένος στόχος του ΕΠΑΜ είναι η εκλογική συμμαχία, η οποία, αν κυβερνήσει, θα ακυρώσει τα μνημόνια, χωρίς όμως να συγκρουστεί με την ντόπια αστική τάξη, την ΕΕ και τη στρατηγική της, που είναι των μονοπωλίων. Τα ίδια πάνω – κάτω φύκια πουλάει και ο (επίσης «αντιμνημονιακός») ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για μεταξωτές κορδέλες. Προβάλλουν σαν αιτία όλων των δεινών του λαού τη διαπλοκή και τη ρεμούλα, που είναι σύμφυτη στις σχέσεις των μονοπωλίων με τα κόμματά τους, γι’ αυτό και απαντάται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο (πιο πρόσφατο παράδειγμα η Μ. Βρετανία). Κοροϊδεύουν το λαό ότι αν αναλάβουν να κυβερνήσουν «έντιμοι» πολιτικοί, το σύστημα θα βρει την υγειά του, σαν να πρόκειται τότε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να γεμίσει η Ελλάδα νοσοκομεία και σχολεία, με καθολικές και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό. Σαν να μπορούν να γίνουν φιλεργατικοί, φιλολαϊκοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σαν να μπορούν και τα κέρδη να αυξάνονται και οι μισθοί! Μιλάνε για «ξήλωμα του καθεστώτος της κατοχής», δε λένε όμως κουβέντα για το πώς θα αποκαταστήσουν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, κρατώντας τη χώρα μέσα στην ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Είναι επικίνδυνοι και λειτουργούν σαν αναχώματα, για να μην ξεστρατίσει η λαϊκή πάλη και ψήφος έξω από τα όρια της αστικής διαχείρισης και της καπιταλιστικής ΕΕ, που όλοι την έχουν για «ιερή αγελάδα». Να τους προσπεράσει ο λαός. Στην κάλπη να μη σκορπίσει την ψήφο του σε δυνάμεις που σπέρνουν αυταπάτες και με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγούν στην ήττα και την απογοήτευση.

από τον ριζοσπάστη

9 σχόλια:

  1. Ο Καζάκης ... μαϊντανός !

    Εγώ το είπα από την αρχή.
    Ο άνθρωπος, δεν είναι παρά ένα ακόμα παπαγαλάκι του καπιταλιστικού συστήματος.
    Ένα ακόμα ανάχωμα στην ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων του εργαζόμενου λαού.

    Το πρόβλημά του είναι κι αυτουνού να μην πάει ο κόσμος στο ΚΚΕ !
    Γι αυτό "πληρώνεται".
    Γι αυτό ζει ...
    Γι αυτό αναπνέει ...

    Όσο περνάει ο καιρός, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές που θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας για τα επόμενα 30 χρόνια, θα ξεκαθαρίζει όλο και πιο πολύ το στάρι απ΄την ήρα !

    Θα φαίνεται ποιος είναι με ποιον.
    Κι ο Καζάκης (όπως και πολλοί άλλοι) είναι ξεκάθαρα με το καπιταλιστικό σύστημα, με το κεφάλαιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν παρακολουθήσει κάποιος τα σχόλια στο chat του ραδιο χωρίς fm θα δεί πως εκφράζεται μιά όλο και μεγαλύτερη δυσφορία των συμμετεχόντων για την όλο και πιο εντεινόμενη επίθεση του Καζάκη στο ΚΚΕ. Αν χρονομετρήσει επίσης κάποιος το χρόνο που αφιερώνει ο Καζάκης στις εκπομπές του στο ΚΚΕ θα διαπιστώσει ότι ξεπερνάει το χρόνο με τον οποίον ασχολείται με τα άλλα κόμματα.Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες, πραγματι! Tελευταια ακουμε συνεχεια για.. αναχωματα, λες και στην Ελλαδα η πολιτικη εχει να κανει περισσοτερο με κατασκευες...φραγματων, παρα με ειλικρινεις πολιτικες προτασεις!

    Το οτι ο Καζακης εσκεμμενα,ή αφελως,(δεν ξερω ποιο απο τα δυο ισχυει!) τοποθετει το ΛΑ.Ο.Σ., τη Χρυσή Αυγή,αλλα και το..κόμμα του Καμμένου,στις «αντιμνημονιακές» δυναμεις, τα λεει, ολα νομιζω και ο ...νοων νοειτω! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καζάκης ειναι κρυφοφασίστας τον έχω ακούσει και κάποια στιγμή με είχε παρασύρει, ο λόγος του αλλά μετά κατάλαβα ότι όχι απλά δεν προτείνει και δεν έχει θέση αλλά ειναι ένας ακόμα λαγός του αστικού συστήματος, τον άκουγα στην εκπομπή που κάνει με τον Κακλαμάνο στο χωρίς fm στοhttp://www.livestream.com/epamwebtv το βρίσιμο και οι αυτά που λέει για το ΚΚΕ ειναι εμετικά...και εγώ διαφωνώ με το ΚΚΕ σε κάποια θέματα δεν βρίζω όμως!!!
    Ειναι θέμα παιδείας και κόμπλεξ ο Καζάκης έχει ΜΙΣΟΣ απέναντι στο ΚΚΕ και το δείχνει συνέχεια λές και το ΚΚΕ ειναι υπεύθυνο για την χρεωκοπία της Ελλάδος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτος ο κυριος χτες εξαπελυσε επιθεση στο ΚΚΕ απο το ραδιο του διχως επιχειρηματα ως συνηθως. Εγω εχω καποιες μικροπολιτικες ερωτησεις παντως, και οποιος θελει ας τις απαντησει.
    Εστειλε επιστολη προς τα "¨αντιμνημονιακα" κομματα για συγκροτηση αντιμνημονιακου μετωπου, αναμεσα σε αυτα και στο ΚΚΕ. Χτες στην εκπομπη του επι της ουσιας ελεγε πως προσωπικη του αποψη ειναι οτι το ΚΚΕ ειναι κομμα αντεπαναστατικο και δεν επιθυμει εστω την ελαχιστη βελτιωση στη ζωη του λαου. Τωρα πως κανεις προταση σε ενα κομμα για συγκροτηση μετωπου, για το οποιο εχεις τετοια γνωμη ας μου το εξηγησει καποιος. Διοτι ή κατι μεσολαβησε απο τις 22/2 που του αλλαξε τη γνωμη, ή η προταση εχει γινει εκ του πονηρου.
    Επισης, πως καλεις ενα αντιμονοπωλιακο/αντιιμπεριαλιστικο κομμα σαν το ΚΚΕ και ενα ευρωενωσιακο σαν το ΣΥΡΙΖΑ και περιμενεις συνεργασια? Ποιον καλεις να αυτοακυρωθει ιδεολογικα και πολιτικα σε αυτη την περιπτωση? Δεν ειναι υποπτη σταση αυτη?
    Δευτερον, βαλει κατα της ηγεσιας του ΚΚΕ ενω χαιδευει τα αυτια των μελων του. Λες και κομματικη ηγεσια και μελη ειναι κατι ξεχωριστο. Αλλα το ερωτημα εγκειται αλλου. Οταν κατηγορεις την ηγεσια του κομματος ως προδοτικη και ατιμη, και την πολιτικη του ως δηθεν επαναστατικη, επι της ουσιας δεν καλεις τον μη προδοτη και εντιμο κοσμο του να το εγκαταλειψει? Αυτο επιθυμει ο κυριος Καζακης, την διαλυση του ΚΚΕ?
    Τριτον, η αρνηση συνεργασιων του ΚΚΕ με διαφορες δυναμεις κατα τον Καζακη εχει ως στοχο την παραμονη ΠΑΣΟΚ/ΝΔ στην εξουσια. Μας λεει δηλαδη οτι αφου το ΚΚΕ δεν συνεργαζεται μαζι του, προφανως η ψηφος στο ΚΚΕ ειναι ψηφος στα κομματα εξουσιας. Και ρωταω εγω, ποιο ειναι το ειδικο βαρος του ΕΠΑΜ με το οποιο πιστευει οτι θα εφερνε μια ανατροπη της κυβερνησης η οποιαδηποτε συνεργασια μαζι του?
    Τεταρτον, εστω οτι συγκροτειται μια αντιμνημονιακη κυβερνηση. Ποιο θα ειναι το μελλον της? Διοτι, σε ολους τους τονους ο κυριος Καζακης ξεκαθαριζει οτι οποιες διαφωνιες εχει με του συμμαχους του στο μετωπο θα τις διατρανωνει με ειλικρινεια, αλλα ταυτοχρονα "θα δουμε πως θα παει το πραγμα". Μας λεει με απλα λογια, βαλτε με στο παιχνιδι, εγω δεν ξερω τι σταση θα κρατησω μετα, αλλα θα δουμε πως θα κυλησει η ολη φαση.
    Πεμπτον, και με βαση την ανοιχτη επιστολη προς τα κομματαη οποια ειναι αοριστη και γενικολογη, πανω σε ποια πολιτικη βαση σκοπευει να κυβερνησει εφοσων αυτο το μετωπο εχει επιτυχια? Του ΕΠΑΜ, του ΚΚΕ ή του Καμμενου (ενδεικτικα)? Διοτι καλως να σταματησουμε οσα ερχονται, αλλα να ξερουμε και πως θα πορευτουμε μετα.
    Ο κυριος Καζακης νομιζει οτι το ΚΚΕ ειναι καποιο σκυλι το οποιο θα συρθει να τρεξει πισω απο την ουρα του, και απο τη στιγμη που δεν το πετυχε αυτο, τοσο με το ΚΚΕ οσο και με αλλες ποτιλικες δυναμεις, καθεται σαν τη μικρη Ελενη και κλαιει επιδη οι μεγαλοι δεν τον παιζουν. Θα μεινω καλοπροαιρετος και θα πω πως το κανει ειτε απο αγνοια ειτε απο τον "πονο" του για τον καημενο το λαο που θελει να τον βοηθησει. Αλλα μην ξεχναμε ποιοι αλλοι ειχαν πονο ψυχης για τα μετρα που περναγαν. Και τοσο ηλιθιος ο ανθρωπος δεν ειναι, τι να κανουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω φιλε με ολα οσα λες

      Δεν πιστευω ομως οτι το κανει απο πονο αλλα απο επαρση, ματαιοδοξια και ναρκισισμο

      κοινως με τα παλαμακια απο το ποιμνιο του εχουν παρει τα μυαλα του αερα και τωρα ποιος τον πιανει.

      Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε Mar 29, 2012 01:03 AM
      Ο Καζάκης ζήτησε να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, ΟΧΙ τις ιδεολογίες τους, με μόνο κοινό σημείο την αποτροπή της καταστροφής της χώρας! Δεν είχαν να χάσουν τίποτα απολύτως, αλλά ΔΕΝ το έκαναν! Έβαλαν τη χώρα και το λαό της σε δεύτερη μοίρα! Αυτό είναι ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ τη στιγμή που η χώρα δέχεται επίθεση!

      Αγνόησαν εντελώς τη πρόσκληση, δεν καταδέχτηκαν να το συζητήσουν ούτε για μισή ώρα, πίνοντας ένα καφέ -όπως λέει κι ο Καζάκης! Βγαίνουν όμως με την πρώτη ευκαιρία στα παράθυρα και αναμασούν τις ίδιες ψευτο-θεωρητικολογίες! Ο Καζάκης είναι αγωνιστής, δεν θεωρητικολογεί, και η χώρα αγωνιστές θέλει αυτή τη στιγμή, όχι θεωρητικολόγους-ψευτο-αριστερούς της κακιάς ώρας!

      Το ειδικο βάρος του Ενιαίου Παλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) είναι το ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ κάλεσμα όλων, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, αριστερών, δεξιών, κεντρώων, όλων σε ένα κοινό μέτωπο για τη σωτηρία της χώρας. Υπάρχει πλήρης και αναλυτική πρόταση του Καζάκη για το πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό στις ιστοσελίδες του ΕΠΑΜ.

      Αν έχεις ηλικρινείς απορίες ανώνυμε, μπορείς να διαβάσεις τις σελίδες τοου ΕΠΑΜ έως και να ρωτήσεις τον ιδιο τον Δ.Καζάκη προσωπικά! Αρκεί να πας σε κάποια από τις ομιλίες του. Να είσαι σίγουρος, οτι οι απαντήσεις του θα είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρες! Ο Καζάκης είναι ο ΜΟΝΟΣ που μιλάει ξεκάθαρα, κατανοητά, πάντα με στοιχεία και ρεαλιστικές προτάσεις για το ΤΩΡΑ, όχι "του Αγίου Ποτέ!"

      Διαφορετικά, μπορείς να συνεχίσεις να διασπείρεις τις διαστρεβλωμένες εντυπώσεις σου στους αδαείς! Έχε υπ'όψιν σου όμως, οτι έχεις ευθύνη για όσα λες, όπως έχουν και οι αριστερές ηγεσίες που υποστηρίζεις: Θα δώσουν λόγο στις επόμενες γενιές ΓΙΑ ΌΣΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ!

      Ζωντανή καθημερινή εκπομπή Καζάκης-Κακλαμάνος 12:30-14:30 καθώς και ραδιο-βιντεο-αρχείο, ζωντανες ομιλίες κλπ:

      http://xorisfm.gr/
      http://www.livestream.com/epamwebtv
      http://epam-hellas.gr/webtv

      Σχετικές σελίδες του Ε.ΠΑ.Μ και του Δ.Καζάκη:
      http://el-gr.facebook.com/metopo
      http://www.seisaxthia-epam.blogspot.com
      http://dimitriskazakis.blogspot.com/
      http://epam-hellas.gr/

      Πάρτε την κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημεφίδα "Το Χωνί" για να ξεστραβωθείτε!
      (64 σελίδες χωρίς διαφημίσεις, 1.5 ευρώ!)

      Διαγραφή
  7. Προς αρθρογράφο:
    Τα ψεύδη που αναφέρεις για τον Καζάκη, το ΕΠΑΜ και την εφημερίδα, προσπαθώντας να ψαρέψεις αδαείς και ανεγκέφαλους, φυσικά δεν αξίζουν αντιπαράθεσης γιατί οι προθέσεις σου είναι εμφανείς!

    Όσοι ανεγκέφαλοι θέλετε, πιστέψτε τον αρθρογράφο, οι υπόλοιποι που δεν αφήνετε το μυαλό σας να πιάσει αράχνες, αναζητήστε τις πηγές και κρίνετε μόνοι σας, ΜΗΝ αφήσετε τους άλλους να κρίνουν για σας!

    ΠΗΓΕΣ:

    Ζωντανή καθημερινή εκπομπή Καζάκης-Κακλαμάνος 12:30-14:30 καθώς και ραδιο-βιντεο-αρχείο, ζωντανες ομιλίες κλπ:

    http://xorisfm.gr/
    http://www.livestream.com/epamwebtv
    http://epam-hellas.gr/webtv

    Σχετικές σελίδες του Ε.ΠΑ.Μ και του Δ.Καζάκη:
    http://el-gr.facebook.com/metopo
    http://www.seisaxthia-epam.blogspot.com
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/
    http://epam-hellas.gr/

    Πάρτε την κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημεφίδα "Το Χωνί" για να ξεστραβωθείτε!
    (64 σελίδες χωρίς διαφημίσεις 1.5 ευρώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...