19 Μαρ 2012

Πασόκος, είναι, αυτός που δεν ντρέπεται για τον εαυτό του.

Η φωτογραφία από τον "οικοδόμο"
Τι να σκέφτεται ένας πασόκος; Έχει αντιληφθεί ότι το κόμμα του κατέστρεψε την Ελλάδα; Έβαλε φόρους σε φτωχούς ανθρώπους; Σε ανήμπορους ανθρώπους; Τόλμησε να κάνει κάτι που χρειάζεται τεράστια ξετσιπωσιά. Έκοψε συντάξεις των 400 ευρώ; Ανάγκασε νέους να φύγουν από την χώρα τους; Γέμισε τους δρόμους με κλειστά μαγαζιά; Έστειλε και στέλνει κόσμο στα συσσίτια; Έφτασε την ανεργία στο 20%; Προκάλεσε, πόνο, οργή, αγανάκτηση, κατάθλιψη;

Όλα αυτά και όλα τα υπόλοιπα, που είναι συνεχώς στο μυαλό όλων μας, απασχολούν καθόλου, το μυαλό του πασόκου, που χτες πήγε να ψηφίσει για νέο πρόεδρο;
Και αν ναι, πως τότε πήγε να ψηφίσει; Δεν προβληματίζεται για το κόμμα που στήριξε, για την συμμετοχή του; Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, δεν νιώθει συνυπεύθυνος; Συνένοχος; Δεν νιώθει ότι με την ψήφο του, ίσως επιδοκιμάζει την καταστροφή συνανθρώπων του;
Γιατί από τις χτεσινές εικόνες βλέπαμε πρόσωπα χαμογελαστά και αποφασισμένα. Δεν νιώθουν συνένοχοι; Δεν ντρέπονται; Και τα ρωτάω αυτά, επειδή ντρέπομαι εγώ, που ποτέ δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ και πάντα διαφωνούσα και καταδίκαζα την αισχρή πολιτική του.
Συνειδητοποίησα κοιτάζοντας τις χτεσινές εικόνες, ότι αυτό πάντα έκανε το ΠΑΣΟΚ και οι άνθρωποί του. Αυτό πάντα, μας έκανε. Να ντρεπόμαστε εμείς, γι αυτό και γι αυτούς.


Να ντρεπόμαστε για την αισθητική τους, όταν από την δεκαετία του 80, ακόμα λάνσαραν το πρότυπο του αδίστακτου ελληναρά, με την λογική της ευκολίας και της αρπαχτής, σε όλα.
Να ντρεπόμαστε που ως εξουσία, εξαγόρασε συνειδήσεις, διορίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες, έλληνες, αποστεώνοντας ότι δημιουργικό είχαν, (αν είχαν).
Να ντρεπόμαστε που ως εξουσιαζόμενοι, είχαν συνειδήσεις που εξαγοράζονταν τόσο εύκολα.
Να ντρεπόμαστε που πάντα συσπείρωνε γύρω του τα λαμόγια.
Να ντρεπόμαστε, που γαλούχησε και εκπαίδευσε χιλιάδες νέους στην τεμπελιά και την αρπακόλλα.
Να ντρεπόμαστε για τον λαϊκισμό των ηγετών τους, την κλεψιά των στελεχών τους, την εγκληματική προσήλωση στην μίζα και την διαφθορά.
Να ντρεπόμαστε για την αγραμματοσύνη τους και  την πονηριά τους.
Να ντρεπόμαστε για το εμπόριο που έκαναν σε αξίες και ιδέες, που κάποτε κάτι σήμαιναν και γι αυτούς τους ίδιους.

Αυτό μας έκανε πάντα να νιώθουμε το ΠΑΣΟΚ, σαν ηγεσία, σαν φανατικοί οπαδοί σαν συμπεριφορά, σαν πολιτική αισθητική και σαν σύνολο. Μας έκανε να ντρεπόμαστε. Εμείς γι αυτούς και για όλα αυτά.
Για την κατάντια της χώρας και του λαού της (ενός κομματιού).
Εσχάτως μας κάνει και πληρώνουμε αδίκως και πολλαπλώς γι αυτούς και για όλα αυτά.

Βλέποντας τα χτεσινά, ξαναντράπηκα.
Ευτυχώς τώρα, και μετά τα όσα έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα, νιώθω πιο αισιόδοξος. Ίσως είναι από ανάγκη. Νιώθω πάντως και πιο επαρκής για να τα αντιμετωπίσω. Και νιώθω και πιο σίγουρος για το τι ακριβώς, είναι  ο Πασόκος. Και πιο κατασταλαγμένος.
Πασόκος, είναι, αυτός που δεν ντρέπεται για τον εαυτό του.


Θύμιος Κ.
Από την "ελληνοφρένεια"

9 σχόλια:

  1. Πρώτος Θύμιο, ακριβώς έτσι είναι! Αλλά η ντροπή δεν αποδίδει τίποτα, χρειαζόμαστε Plan B: Μίσος! Ότι απαιτείται γιά το τσάκισμα του μιάσματος, γιά τον ολοκληρωτικό αφανισμό της πανούκλας! Το πασόκ δεν παραμερίζεται, δεν διορθώνεται ούτε πείθεται. Το πασόκ πρέπει να ξεριζωθεί σαν ένα σάπιο δόντι από την ρίζα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου ήρθε εικόνα από Λούκυ-Λούκ.
    Μία πόλη ερείπια, κορμια στους δρόμους και ένα συνεφάκι πάνω από κεφάλι να ρωτάει:
    -Πέρασε από δω ο Τζερόνυμο με τους Απάτσι;
    -Οχι, το ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θυμιος που λετε, μια χαρα τα λεει, τα ακουει ολη η Ελλαδα και συμφωνει με τα λεγομενα του, τα τουηταρουμε και μεταξυ μας, αλλα τελικα τι γινεται; Ποσο ακομη θα παει η ιστορια, ποση ακομα σατυρα και πλακα θα γινεται πριν ολοι αυτοι γινουν ενα αδοξο παρελθον; Δεν εισαι μονος εσυ, @βραχοκηπε, που εχεις σκασει οπως λες, κι εμεις που τα διαβαζουμε σκαμε καθε μερα και αρχιζω να πιστευω οτι με το ενα και το αλλο, αυτοι θα κατσουν ..400 χρονια στο σβερκο μας! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντρέπεται αυτός που έχει φιλότιμο ...

    Ντρέπεται αυτός που έχει τσίπα ...

    Ντρέπεται αυτός που αισθάνεται ...

    Ντρέπεται αυτός που νιώθει ...

    Ντρέπεται αυτός που σκέφτεται ...

    Ντρέπεται αυτός που είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ !

    Ερώτημα: Ποια από τις παραπάνω αρετές διαθέτει σήμερα ένας πασόκος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μισαλλόδοξες μαλακίες! Να σου πω εγώ ποιος κατάντησε έτσι την ελλάδα. Ο έλληνας (πασοκος, νουδους, συριζαίος, κουκουες, χρυσαυγίτης, αναρχικός) που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ότι είναι πάνω από τον μέσο όρο, ότι αυτό που πιστεύει αυτός είναι το απόλυτα σωστό και όποιος πιστεύει κάτι άλλο είναι ηλίθιος. Αυτός που στην ερώτηση ποιος φταίει για την κρίση απαντάει "ο πασοκος, η γενια του πολυτεχνίου, οι νέοι, οι πολιτικοί, η δημόσιοι υπάλληλοι, οι επιχειρηματίες, οι ξένοι, οι μασώνοι", ενώ έπρεπε να απαντήσει "ΕΓΩ!". Άντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Βάλε ένα nickname
      -Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, περιλαμβάνεσαι σε αυτό ακριβώς που κατηγορείς, αφού θεωρείς όσους δεν σκέφτονται σαν εσένα μισαλλόδοξους μαλακες, και επιπλέον καμια αυτοκριτική δεν κανεις, άρα αυτοί που πρέπει να πουν "εγώ φταίω" είναι προφανώς όλοι οι άλλοι εκτος από εσένα...
      -Εγώ που ούτε κυβέρνησα αυτή την χωρα, ούτε ψήφισα ποτε όσους την κυβέρνησαν, που ακριβώς φταίω εξυπνάκια;
      -Την γελοιότητα του τσουβαλιάσματος που κανεις στο τέλος προκειμενου να αθωώσεις αυτούς που έχουν ευθύνες, εξισώνοντας τους με "αθώους του αίματος" και φανταστικούς εχθρούς ("ο πασοκος, η γενια του πολυτεχνίου, οι νέοι, οι πολιτικοί, η δημόσιοι υπάλληλοι, οι επιχειρηματίες, οι ξένοι, οι μασώνοι"), δεν την σχολιάζω καν...

      Διαγραφή
    2. TRASH επειδή στο μπλογκ σου δεν μπορώ να γράψω, δεν έχει επιλογή, παρακαλώ μετέφερε την ερώτησή μου στον οικοδόμο (http://fadomduck2.blogspot.com/2012/03/blog-post_19.html):
      Γιατί θεωρεί έγκυρο το 240000 και μη έγκυρη την απλή μέθοδο των τριών;

      Πραγματικά μου δημιουργήθηκε η απορία...

      Διαγραφή
    3. @Yuri:
      Κάνε μια εγγραφή στο blogger ή στο google. Την ανώνυμη επιλογή την έχω κλείσει σαν μέτρο αντι-τρολισμού...
      Μεταφέρω την ερώτηση τώρα...

      Διαγραφή
    4. TRASH δεν τα πηγαίνω καλά εγώ μ' αυτά τα συστήματα του διαβόλου, άσε που το Yuri σχεδόν σε κάθε παραλλαγή του είναι "πιασμένο" και δεν σκοπεύω να φάω την ζωή μου σε δοκιμές.

      Πάντως είναι αξιοπερίεργο: Αν ένας αρχιμαλάκας που σ' έχει δουλέψει 1000 φορές -αλλά ΕΧΕΙ μια κοινωνική αποδοχή- πει κάτι, αμέσως αποκτά μια εγκυρότητα, έστω και σχετική (ξέρεις..δεν ήταν 240...ήταν 200). Αν βγει ένας άσημος και πει μια μπαρούφα ίδιου ή και πολύ μικρότερου μεγέθους, αμέσως αμφισβητείται!
      Είναι μάλλον ψυχολογικό το φαινόμενο...

      Πάντως οι πασόκοι έχουν ήδη αναθαρρήσει και είναι πανέτοιμοι για επικά γλυψίματα προς την (νέα?) ηγεσία τους. Οι ενέσεις τόνωσης ηθικού του Βενιζέλου έφεραν αποτέλεσμα σε όσους ήταν εντελώς βλάκες. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι (πάρα) πολλοί.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...