17 Μαρ 2012

«Οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τους σιτιζόμενους από κάδους απορριμμάτων»!

Οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τους σιτιζόμενους από κάδους απορριμμάτων!
Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκαλεί αφίσα που κυκλοφόρησε αρχικά στα Χανιά απ’ ό,τι φαίνεται και στη συνέχεια αναπαράγεται συνεχώς στο διαδίκτυο και άλλες πόλεις  με τίτλο «Οδηγίες προς σιτιζόμενους πολίτες από τους κάδους απορριμμάτων» που φέρεται να υπογράφει το υπουργείο Υγείας.
Κρητικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι πολίτες των Χανίων τύπωσαν την αφίσα αυτή την οποία και κολλούν στους κάδους των σκουπιδιών ως απάντηση στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας που απαγορεύει στην ουσία σε οποιονδήποτε φορέα πλην ΜΚΟ και Εκκλησίας να πραγματοποιεί συσσίτια.

Είναι τέτοια η δυναμική και η απήχηση της αφίσας που μέχρι και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία τονίζεται «πως το ΥΥΚΑ και οι Υπηρεσίες του ουδέποτε προέβησαν στην έκδοση και διανομή της εν λόγω αφίσας».
Τα «Χανιώτικα Νέα» σημειώνουν ότι «η αφισέτα «διακοσμεί» τις τελευταίες ημέρες κάδους σε διάφορα σημεία της πόλης και ειρωνεύεται με καυστικό τρόπο το… «ενδιαφέρον» διαφόρων φορέων και πρωτίστως του Υπουργείου Υγείας για το θέμα των αστέγων και των ανθρώπων που στερούνται τη δυνατότητα για το αυτονόητο».
Το κείμενο της αφίσας
«Οδηγίες προς τους σιτιζόμενους από τους κάδους πολίτες:
1) Να χρησιμοποιούν αποστειρωμένα γάντια κατά τη διάρκεια του ψαξίματος.
2) Να χρησιμοποιούν αποστειρωμένο κάλυμμα κεφαλής.
3) Να φορούν αποστειρωμένο χιτώνιο.
4) Να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα αποφάγια, ιδιαίτερα τη νύκτα που έχει χαμηλό φωτισμό.
5) Να καθαρίζουν τα δόντια τους, πριν και μετά το φαγητό.
*Τα παραπάνω υλικά προφύλαξης θα παρέχονται από τους δήμους, την εκκλησία και τις ΜΚΟ. Μετά τη χρήση τους να επιστρέφονται. Επίσης οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και η αστυνομία, θα φροντίζουν για τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.»

Από το Εnimerosh24.gr

6 σχόλια:

  1. Αυτοι που θα επρεπε να..ντρεπονται και να μην τολμουν καν να βγαζουν ανακοινωσεις διαψευσης, ειναι ομως ακομη στην εξουσια και εκτος των αλλων, τολμουν να ΞΑΝΑζητησουν τη ψηφο του κοσμου!
    Αυτο τα λεει ολα για το ποσο ξεπουλημενοι στ αφεντικα τους ειναι! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί από πρώτη ματιά να φαίνεται κάπως αστείο ... αλλά δεν είναι !

    Ο κόσμος που ψάχνει τους κάδους απορριμάτων, συνεχώς πολλαπλασιάζεται !

    Μην απορήσουμε αν δούμε την κυβέρνηση να υποχρεώνει τα μαγαζιά να ... συκευάζουν τα σκουπίδια τους, ώστε να τα παίρνει ... έτοιμα ο κόσμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανάμικτα συναισθήματα μου προκαλεί η αφίσα. Δεν μου πάει να γελάσω όταν το θέμα είναι οι άνθρωποι που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, από τη μια. Και από την άλλη, προσυπογράφω το πνεύμα της αφίσας να σαρκάσει τον φαρισαϊσμό του Υπουργείου Αηδίας να εκδώσει εγκύκλιο που να απαγορεύει στην ουσία σε οποιονδήποτε φορέα πλην ΜΚΟ και Εκκλησίας να πραγματοποιεί συσσίτια, προφανώς για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας [της... ποιας;]. Ώρες είναι να επιβάλλεται και πρόστιμο σε όσους ψάχνουν στα σκουπίδια, κι αυτό για λόγους προστασίας της... -πώς την είπαμε; Η Ουγγαρία (διάβαζε ο καπιταλισμός) δείχνει τον δρόμο άλλωστε, με τα πρόστιμα στους αστέγους -για τους ίδιους λόγους, προστασίας κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλους τους παραπάνω και παραθέτω κάτι αντίστοιχο το οποίο αφορά αυτούς που δεν έχουν γίνει ακόμα άστεγοι αλλά τείνουν να γίνουν...
    http://tvxs.gr/news/kala-nea/psaxneis-sygkatoiko-oi-atenistas-exoyn-ti-lysi
    'Οπως ήταν αναμενόμενο τέτοιες κινήσεις από τους "αυθόρμητους" και "ανεξάρτητους" Atenistas (μη χέσω) προμοτάρονται και παρουσιάζονται ως λύσεις από τους επαναστατημένους-αντιστασιακούς πασόκους του διαδικτύου σαν τον ξεφτυλισμένο κρατικοδίαιτο Κούλογλου...
    Το στιγμιαίο αυθόρμητο γέλιο που μου προκαλούν τέτοιες κινήσεις το αντικαταστά θλίψη, οργή, ντροπή και πείσμα για αυτά τα καθάρματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...