5 Αυγ 2013

Με αφορμή την πώληση του «902»

Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες για να ανέβουν στα κάγκελα τα παπαγαλάκια όλων των αποχρώσεων και να επιτεθούν με βρωμιές στο ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902». 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημερα μαλιστα εβγαλε ανακοινωση για το θεμα αυτο.

«Το ΚΚΕ πουλάει τη συχνότητα στους καπιταλιστές», «το ΚΚΕ απολύει εργαζόμενους όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις», «το ΚΚΕ θα μπορούσε να θέσει τον "902" στη διάθεση της "αριστεράς", αντί να τον πουλήσει» και άλλα παρόμοια, είναι μερικά απ' όσα έγραψαν και είπαν τα τελευταία 24ωρα διάφοροι, από καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, μέχρι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και άλλων. 

Δεν εκπλήσσει η επίθεση, ούτε τα αντιΚΚΕ αντανακλαστικά τους. Οι προθέσεις τους, άλλωστε, αποκαλύπτονται και μόνο από το γεγονός ότι το ΚΚΕ είχε δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό, με ανακοίνωση της ΚΕ, ότι σκοπεύει να κλείσει τον «902», λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους που συνεπάγεται η λειτουργία του. Αρα, γιατί τέτοια πρεμούρα, αφού τους ήταν γνωστές οι αποφάσεις του Κόμματος;

Είναι φανερό ότι αυτοί που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, είναι οι πρώτοι που δεν θα ήθελαν να λειτουργεί ο σταθμός του Κόμματος. Τα 20 σχεδόν χρόνια της λειτουργίας του, ο «902» έδειξε στην πράξη τι σημαίνει να παράγεις ρεπορτάζ, ιστορικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και άλλες εκπομπές, με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και για λογαριασμό της τάξης τους και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Να αποκαλύπτεις την ταξική αλήθεια, που τα αστικά ΜΜΕ κρύβουν. 

Η συμβολή του «902» υπήρξε καθοριστική στην προβολή της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, αλλά και στη μάχη ενάντια στις συγχύσεις και τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι οπορτουνιστές, που τώρα μεταλλάσσονται σε σοσιαλδημοκράτες και αδημονούν να ασκήσουν διαχείριση από κυβερνητικό πόστο. Από αυτή τη σκοπιά, το «ενδιαφέρον» όλων για τον «902» και τους εργαζόμενους στον κομματικό σταθμό του ΚΚΕ είναι πέρα για πέρα υποκριτικό. Αλλωστε, αυτός που πρώτος πλήττεται από το κλείσιμο του «902» είναι το ίδιο το ΚΚΕ, που χάνει από ανάγκη ένα βασικό εργαλείο στην προπαγάνδα του, έναν μαχητικό δίαυλο στην επικοινωνία του με το λαό, για την προβολή και την εκλαΐκευση της πολιτικής του πρότασης.

Οι λόγοι που κλείνει ο σταθμός του ΚΚΕ είναι καθαρά οικονομικοί. Μέχρι και πριν την κρίση, τα έξοδα λειτουργίας του σταθμού βάραιναν κατά 70% το ΚΚΕ και μόνο ένα 30% προέρχονταν από διαφημίσεις. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την πτώση της διαφήμισης κατά 61% σε ό,τι αφορά στον «902». Ως αποτέλεσμα, η συμμετοχή του ΚΚΕ στα έξοδα λειτουργίας του σταθμού εκτοξεύτηκε στο 85%. 

Τα κόστη αυτά, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη του σταθμού και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κόμμα και δεν τα έχει κρύψει από το λαό, καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του «902». Γι' αυτό η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει τη λειτουργία του σταθμού, ο οποίος επαναλειτούργησε προσωρινά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, οι οποίες επίσης αναλύθηκαν από το Κόμμα στο λαό.

Με δεδομένες τις εξελίξεις, το Κόμμα είχε δύο εναλλακτικές λύσεις: Η μία ήταν να κλείσει το σταθμό και να απολύσει όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να έχει τη δυνατότητα έστω και μελλοντικά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις απέναντί τους. Η άλλη ήταν να πωληθεί η εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική», μέσω της οποίας λειτουργούσε ο σταθμός του ΚΚΕ και η οποία αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Κόμματος απέναντι στους εργαζόμενους, που αναγκαστικά χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Το ΚΚΕ επέλεξε τη δεύτερη, προς απογοήτευση προφανώς όσων θα ήθελαν να κλείσει ο σταθμός και από πάνω να το συκοφαντούν ότι άφησε ακάλυπτους τους εργαζόμενους. Σημειώνεται ακόμα ότι το ΚΚΕ δεν πουλάει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει ο «902», αφού αυτή αποτελεί δημόσια περιουσία. Πουλάει την εταιρεία και τις υποδομές της, οι οποίες φτιάχτηκαν με την οικονομική συμβολή χιλιάδων μελών και φίλων του Κόμματος και αποτελούν δική του περιουσία.

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί άλλαξαν χέρια τα τελευταία χρόνια (ALPHA, ΣΚΑΪ, STAR κ.ά.) και η είδηση πέρασε στα μονόστηλα των αστικών εφημερίδων. Τώρα λένε ότι το ΚΚΕ πουλάει το σταθμό σε καπιταλιστές, κρύβοντας ότι στον καπιταλισμό ο αγοραστής ενός ΜΜΕ δεν μπορεί να είναι το Δημόσιο ή ένα μεμονωμένο άτομο, παρά μόνο ένας ιδιώτης επιχειρηματίας, δηλαδή μια καπιταλιστική επιχείρηση. Ο «902» τίμησε την αποστολή του και τα χρόνια της λειτουργίας του αποτέλεσε μετερίζι για να ακούγεται η φωνή των εργαζομένων και του ΚΚΕ, σε βάρος των καπιταλιστών και της εξουσίας τους. 

Γι' αυτό άλλωστε βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο του συστήματος, με απειλές, συκοφαντίες και βρώμικες επιθέσεις σε βάρος του. Ο «902» δεν λειτουργούσε για να παράγει κέρδος προς όφελος του ενός ή του άλλου καπιταλιστή. Ούτε για να προπαγανδίζει τα ιδιαίτερα συμφέροντά του, ενάντια στους άλλους. Ηταν εργαλείο προπαγάνδας στα χέρια του ΚΚΕ, ενάντια συνολικά στους αστούς, στην πολιτική και την ιδεολογία τους.

Βέβαια, ο «902» και οι άλλες επιχειρήσεις του Κόμματος δεν είναι σοσιαλιστικές νησίδες. Λειτουργούν μέσα στον καπιταλισμό και υφίστανται τις συνέπειες των νόμων του, άρα και της κρίσης του. Στις σημερινές συνθήκες, το κενό που δημιουργείται στην προπαγάνδα του ΚΚΕ από το κλείσιμο και την πώληση του «902» θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί από τον «Ριζοσπάστη» και το πόρταλ «902.gr», από τις ανακοινώσεις του Κόμματος και των Κομματικών Οργανώσεων, από την ακόμα πιο θαρρετή και μαζική συζήτηση των κομμουνιστών με τους εργαζόμενους και το λαό, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας. 

Οσοι νομίζουν ότι με το κλείσιμο του «902» βρήκαν μια ακόμη αφορμή να πλήξουν τη σχέση του ΚΚΕ με το λαό, πανηγυρίζοντας στα μουλωχτά για το σταμάτημα της λειτουργίας του, γρήγορα θα αποδειχτούν ξανά γελασμένοι.

48 σχόλια:

  1. Ποιός είναι ο αγοραστής δε μάθαμε
    ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βρυώνης του EXTRA 3 (και της καθημερινής παρουσίας των Χρυσαύγουλων)http://www.enikos.gr/media/164508,APOKLEISTIKO-O_Brywnhs_agorase_ton_902.html

      Ευτυχώς δεν έπεσε στα χέρια των οππουρτουνιστών...ουφ, κάλλιο Παναγιώταρος από το πρωί μέχρι το βράδυ παρά Τσίπρας και το κακο συναπάντημα!

      (Για το σήμα και τα ηχητικά μάθαμε από το Π.Γ., για τη συχνότητα θα μας πει κανείς; Τι να το κάνουμε το ηχητικό σήμα, να το βάλουμε ringtone στα κινητά μας;)

      NINEL

      Διαγραφή
    2. NINEL: Αγαπητέ δεν έχεις καταλάβει κάποια πράγματα ...

      Τα λέω συνοπτικά, μπας και ...

      1. Ζήτησε κανένας από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή παρεμφερεί να αγοράσει τον 902 και δεν τον δώσαμε ;

      2. Όλοι οι καπιταλιστές ΔΕΝ είναι ΙΔΙΟΙ ; Εσύ τους ξεχωρίζεις ;;;

      3. Ποιος σου είπε ότι η συχνότητα πουλιέται ; Η συχνότητα είναι κρατική περιουσία και κανένας δεν μπορεί να την πουλήσει !

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λές (για τη συχνότητα)...Μην εκτεθείς αν και όταν μάθεις ότι πουλήθηκε...αν δεν πουλήθηκε, γιατί δεν αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση του Π.Γ.;(Αυτό είναι που "καίει, η συχνότητα, όλα τα άλλα για μηχανήματα, ηχητικά σήματα κλπ,δευτερεύοντα...Η συχνότητα και η τύχη των εργαζομένων έπρεπε να είναι τα ξεκάθαρα σημε'ια στην ανακοίνωση...εσύ είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τί θα γίνει και με τα δύο ζητήματα; Για διαφώτισέ μας!
      NINEL

      Διαγραφή
    4. "Ποιος σου είπε ότι η συχνότητα πουλιέται ;"

      Ποιός σου είπε ότι η συχνότητα ΔΕΝ πουλιέται; Μήπως η ανακοίνωση του Π.Γ.;

      NINEL

      Διαγραφή
  2. Ας το πούμε καθαρά.

    Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, δημιουργήσαμε τον 902 (ραδιόφωνο και τηλεόραση), εμείς και πάλι δεν μπορέσαμε να τον κρατήσουμε, όμως εμείς έχουμε την ευθύνη ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ σε εύλογο χρόνο !

    Όσοι εξαπολύουν βέλη εναντίον του ΚΚΕ, ας καταλάβουν ότι στρέφονται εναντίον των απλών μελών και φίλων του Κόμματος !

    υ.γ.: τι σημασία έχει ο αγοραστής ; Ίσως είναι ένας κάποιος Βρυώνης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ σε εύλογο χρόνο !
    Κάτι μου θυμίζει αυτό.
    Ο Καψής γράφει ή το ΣτΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε (δεν θα πείραζε να έβαζες ένα όνομα): Τι λες ;;;

      Διαγραφή
  4. @ ΑνώνυμοςΤρί Αυγ 06, 12:51:00 π.μ. EEST

    Δυστυχώς αναγκάζομαι να ...κλέψω το σχόλιό μου απ' το μπλογκ τού Φάρου, για ν' απαντήσω σε σένα ανόητο, τοσοδούλη, κοντόφθαλμε ανθρωπάκο...

    @@@@@@@@@@@@@

    Στην πιο βαθειά νύχτα είναι που βγαίνει ο ήλιος και διαλύει το σκοτάδι.
    Σ’ αυτό το σημείο τής νύχτας έχει ρίξει ο καπιταλσμός το λαό μας, τους λαούς.
    Πόσο θα κρατήσει τούτο το σημείο;
    Κανείς δεν ξέρει.
    Το μόνο που όλοι γνωρίζουμε, είναι πως η μαυρίλα, η βαρβαρότητα του καπιταλισμού,
    δεν γίνεται να προχωρήσει μόνο με οικονομικό πόλεμο…
    Θα φέρει και τον κλασσικό ιμπεριαλιστικό γενικευμένο πόλεμο.
    Πότε;
    Τι να πω;
    Τα τύμπανα του πολέμου πάντως ακούγονται στη γειτονιά μας…

    Κι οι κομμουνιστές οφείλουμε να λάβουμε γενικότερα τα μέτρα μας.

    Μέσα σ’ αυτά τα μέτρα, είναι και η τακτοποίηση των όποιων εκκρεμοτήτων μας, μη εξαιρουμένων των οικονομικών εκκρεμοτήτων μας, απέναντι σε ομοίους μας. Σε ανθρώπους τού μόχθου και της βιοπάλης.

    Σ’ αυτό το διαμορφωμένο δραματικό για τους λαούς σκηνικό, είναι που χάνουμε με πόνο ψυχής και τον 902,

    Βλέπεις σύντροφε φάρε, η τιμή τού κομμουνιστή έχει μεγάλο τίμημα!

    Κάλιο λοιπόν να πονέσουμε, μα και να λιώσουν τα ποδάρια μας ν’ αναπληρώσουμε το τεράστικο κενό που αφήνει ο 902,
    παρά να μας πούνε εκμεταλλευτές των εργαζομένων και φεσατζήδες των ασφαλιστικών ταμείων!

    Φτάνει ορέ που ξέρουμε πως η γη γυρίζει κι έτσι την πιο βαθειά νύχτα θά ‘ρθει ο κόκκινος ήλιος να τη διαλύσει!
    Εμείς θα τον φέρουμε!!!
    Και τότε ο 902 θα είναι ΗΔΗ ο σταθμός τής Ελλάδας!!!
    Της Εργατικής Ελλάδας!
    Της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής Ελλάδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ανώνυμο....
    Αγαπητέ μας, πέραν όλων των άλλων δηλαδή του να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία, στην τελική αν κάποιος πλήττεται από το κλείσιμο του 902 είναι το ΚΚΕ,που χάνει από ανάγκη ένα βασικό εργαλείο στην προπαγάνδα
    http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/23938/karfi-sto-mati-toys-kke-kai-i-foni-toy
    Και Πολύ αγανάκτιση πέφτει για τον 902 ρε παιδιά,τη μια γιατί κλείνει,την άλλη γιατί ανοίγει,την άλλη γιατί απολύει.Για ρωτήστε τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο τους για να μην ξαναπάει διαφήμιση στο κανάλι και να φύγουν οι περισσότερες εφημερίδες από την Τυποεκδοτική; Τελικά τι πρεμούρα σας έχει πιάσει ορισμένους με τον 902; Από τη Χ. Αυγή μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ το έχετε ξεχειλώσει το πράγμα και στην τελική αυτοί που τον κρατούσαν όρθιο τόσα χρόνια ήταν οι οπαδοί τα μέλη του κόμματος και αυτοί που έκοβαν συνδρομή ενάντια στη λογικές που λένε ότι το ΚΚΕ έχει χρήματα κλπ...
    Κουπόνι δεν κόβετε, εφημερίδα δεν αγοράζετε, όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε το κόμμα σας φταίει, λοιπόν περιμένετε τη κυβέρνηση της Αριστεράς που μπορεί να προκύψει και τότε θα καταλάβετε πολλά πράγματα που σας έλεγε το ΚΚΕ, αλλά εσείς αυταπάτες και άγιος ο θεός.
    Η συχνότητα δημόσια, (δηλαδή η άδεια δεν πουλήθηκε), τα σήματα ηχητικά και λεκτικά επίσης, ε ότι ώρα κρίνουμε ότι μπορεί να πάρει μπρος και όταν όλοι μέσω digea θα πληρώνουν συνδρομή τύπου NOVA, ίσως ξαναχτυπήσουμε, τότε τι θα λένε;
    Ως τεχνικοί και στο ιντερνετ και στο ραδιοφώνο χρόνια, ένα έχουμε να πούμε, η απόφαση για πώληση των μηχανημάτων απέδειξε ότι το κόμμα είναι έτη φωτός μπροστά και θα αποδειχθεί σύντομα...
    Πουλήσαμε παλιά τεχνολογία που στην επόμενη φαση
    θα είναι αχρηστη. Όταν όλα γίνουν hd
    αυτά είναι για sd και πουλήθηκε και η ΑΕ, ουσιαστικά αν ξανανοιξουμε
    τότε θα είναι οργανο της ΚΕ όχι ΑΕ...
    Με αυτά θα πληρωθούν οι ανθρώποι και το έμψυχο δυναμικό μας, κάτι που θα υποχρεωθούν να το κάνουν και άλλοι σύντομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ένα παράλληλο σύμπαν σήμερα θα υπήρχε αυτή η είδηση: "οι απεργοί της ΕΡΤ κατευθύνονται στον 902 προς ένδειξη συμπαράστασης..."

    NINEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από την πιο πρόσφατη ανάρτηση του "902":

    "Οσο για το «ρεπορτάζ» στην Iskra του Λαφαζάνη, όσοι οραματίζονται ένα ΚΚΕ «σούπα», με όχημα και τη μετατροπή του 902 σε σταθμό «κανάλι όλης της Αριστεράς με τη στήριξη όλων των Αριστερών δυνάμεων», ας αλλάξουν πλευρό. Είναι γνωστή η τακτική τους να δημιουργούν συγχύσεις στο λαό με κάθε αφορμή και η μπογιά τους έχει ξεφτίσει."

    Ομολογώ ότι είναι σατανική η πώληση του "902" στον Βρυώνη (Ποιός είναι ο Βρυώνης; Από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ πρόσφατα, κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με «άνοιγμα» στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ) και όχι σε ομάδα αριστερών δημοσιογράφων υπό την σκέπη ΟΛΗΣ τησ Αριστεράς...
    Και σούπα δεν γινόμαστε (συναγελαζόμενοι με τους Συριζαίους) και δυναμώνουμε το προπαγανδιστικό επιτελείο του Μαξίμου...Διπλό το χτύπημα στον Συριζα...θα τους τσακίσουμε στις επόμενες εκλογές!
    NINEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για το χαρούμενο που έσκασε μύτη και γράφει για να γράφει...η λογική ότι το ΚΚΕ κοιμάται και ξυπνάει με στόχο να "τσακίσει" τον τσυριζα,επιστρέφεται σε εσένα...είναι ενδεικτική της λογικής των πρώην πασόκων που βρήκαν το φώς το αληθινό στην νέα κουτάλα...το ΚΚΕ αυτέ τις λογικές θέλει να τσακίσει και θα το κάνει όσο κι αν σου χαλάει το χουζούρι...για ενότητες και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές μπορείς τρολλάκι να απευθυνθείς στον ΕΚ Ηρακλείου (πχ) και να δείς πως οι νεοπαΣΟΚοι εννοούν την ενότητα...όσο για τα τεχνικά (γιατί είσαστε και αδιάβαστοι πανάθεμά σας),η συχνότητα ΔΕΝ μπορεί να πωληθεί ούτε από το ΚΚΕ,ούτε από τα νεφελίμ,ούτε από κανέναν γιατί απλά ΔΕΝ αγοράζεται...είναι (ακόμα) ιδιοκτησία του κράτους και παραχωρήτε....όσο για την τύχη των εργαζομένων (για την οποία κόπτεσαι) την ξέρουν οι ίδιοι,έχουν αρμόδια ενημερωθεί...τέλος τρολλάκι, κανείς δεν σου φταίει αν δεν έχεις διαβάσει την ανακοίνωση του ΚΚΕ (εδώ και πάνω από χρόνο) που είχε ανακοινώσει τα προβλήματα του 902 και την πρόθεση πώλησης του (φαίνεται το non paper που σας μοίρασαν δεν υπογράμμισε τα sos)...και μια και μιλάς για παράλληλο σύμπαν σου έχω κι εγώ χαριτωμενιά...οι χαρούμενοι ανακαλύπτουν την κρυφή ομορφιά του ΣΕΒ και τον κάνουν "αριστερό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν λέμε "συχνότητα" εννοούμε "άδεια"...
      Κατά τ'άλλα, ψυχραιμία...διάβασε τον ορισμό της "τρολιάς" και ξαναδες τα σχόλια μου και το δικό σου..Ποιός τρολάρει, άραγε;
      NINEL

      Τρολ (Διαδίκτυο)
      Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

      Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2]. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.

      Διαγραφή
    2. άτσα και χαριτωμενιές από τον φτερωτό σχολιαστή...το τι εννοούμε πάρτο αλλιώς χαρούμενε...παιχνίδια με τις λέξεις μακρυά από εδώ...ψυχραιμία λοιπόν (όπως λέει και μια ψυχή)

      Διαγραφή
    3. "Χαρούμενε", "χαριτωμενιές", κλπ.με έχεις ισοπεδώσει...Άντε, γεια, συνέχισε με τα ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ σχόλια των ανωνύμων παραπάνω που δικαιολογούν το κλείσιμο του 902 και αυτοικανοποιήσου...αφού σε χαλάει ο διάλογος εν γένει, γιατί δεν καταργείς τα σχόλια και να μένουν μόνο οι αναρτήσεις;

      Διαγραφή
    4. από το πρώτο σου σχόλιο πουλάς τρελίτσα και (συνειδητά) τρολάρεις...περιμένεις μετά και "σοβαρή" απάντηση (αν και το τί εννοείς σοβαρή ας το αφήσουμε στην άκρη)...ακριβώς λοιπόν με το στυλάκι σου θα σου απαντάω και πάλι καλά να λές καθώς συνήθως στολίζω ασύστολα τους τύπους του ύφους σου (ξέρεις τους νεοπαΣΟΚους λέω)...αν έχεις καταλάβει ότι κάποιος δικαιολογεί την πώληση (και όχι κλείσιμο) του 902 είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας σου και του πολιτικού σου καιροσκοπισμού...αναγκαίο κακό ήταν για να πληρωθούν κάποιοι εργαζόμενοι που αλλιώς όταν θα έκλεινε ο σταθμός,όπως εδώ και πολύ καιρό είχε ανακοινωθεί, θα έπαιρναν φιλάκια (λόγω της οικονομικής κατάστασης)...άσε λοιπόν να πονάμε όσοι δώσαμε στην κυριολεξία όλες μας τις δυνάμεις για αυτό το εγχείρημα,από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του και εσύ μπορείς να πάρεις το κουβαδάκι σου και μαζί με καρτερούς,παπαδημούληδες και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις,μαζευτείτε να φτιάξετε "αριστερό" κανάλι...α, και που είσαι επειδή προφανώς η σχέση σου με τον χώρο (των ΜΜΕ) είναι μάλλον όση και η σχέση σου με την "αριστερά",μην απορήσεις που σε λίγο θα σκάσουν κανόνια και κάποιοι (γνωστοί τούμπες) θα λένε ότι το ΚΚΕ είχε πληροφορίες από μέσα και για αυτό πούλησε...

      Διαγραφή
  9. Εγώ είμαι σίγουρος ότι το ΚΚΕ έκανε το καλύτερο δυνατό για τους εργαζόμενους, δεδομένων των συνθηκών. Αλλά την ίδια στιγμή έστειλε ένα άσχημο μήνυμα στην κοινωνία, μεταβιβάζοντας κυνικά την επιχείρηση στον πλειοδότη και εφαρμόζοντας νομικές αλχημείες για τις μαζικές απολύσεις (ρεπορτάζ από τα Νέα). Σαφέστατα άλλες λύσεις πιθανώς θα είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές κλπ, αλλά θα οδηγούσαν σε ένα πιο αξιοπρεπές τέλος του 902. Θα μου πείτε άξιζε να θυσιαστούν οι σύντροφοι για κάτι καθαρά συμβολικό; Μα δεν υπάρχει πολιτική χωρίς συμβολισμούς. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή η υπόθεση θα στοιχίσει στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενώ ο συλλογισμός σου έχει "λογική" θα σου πω το εξής και σκέψου το λίγο...τι θα άκουγε το ΚΚΕ αν οι εργαζόμενοι μέναν απλήρωτοι και χωρίς αποζημίωση;αυτό το σενάριο περίμεναν οι γυρολόγοι και οι κουκουεδολόγοι και επειδή τους χάλασε το γυρνάν στην παλαβή...

      Διαγραφή
    2. Απλά εύχομαι να είχε βγει και κάτι καλό από αυτή την υπόθεση, ένα μήνυμα αγώνα και ελπίδας, όπως με τη Χαλυβουργία. Τώρα παραδώσαμε ένα έτοιμο όργανο προπαγάνδας στα χέρια της πλουτοκρατίας, με αντάλλαγμα εισφορές και αποζημιώσεις που δε μπορούσε να καλύψει το ΚΚΕ. Αυτό είναι ομολογία Ήττας και οι γυρολόγοι πάλι δε θα μας χαριστούν (βλέπε εμετικό αντιΚΚΕ άρθρο του Κούλογλου). Άραγε οι σύντροφοι είχαν ενημερωθεί για το δίλημμα μεταβίβαση ή κλείσιμο; Πήραν κάποια θέση;

      Διαγραφή
    3. φυσικά βγαίνει και κάτι καλό (πέρα από τα άσχημα των ανθρώπων που χάνουν την δουλειά τους,της πληροφόρησης κ.α)...ξεβρακώνονται με τον καλύτερο τρόπο τύποι και σαν τον αστείο που ανέφερες και κάτι αριστερούλιδες και οι κολλητοί τους από τα "τρεις σαμουράι δύο ζόμπι κι ένα νερόφιδο" (εξαιρετική αναφορά του totem σε "πλατείες")...τελικά έτσι όπως πήγε η ιστορία η πώληση ήταν η καλύτερη επιλογή και όσο και να σκούζουν τα γνωστά φοντανάκια θα περιμένω και τα κείμενά τους μετά την πλήρη εξόφληση των εργαζομένων και τις πιστολιές (που είναι πολύ κοντά) σε μερικούς μερικούς...όσο για τα όργανο προπαγάνδας Φίλε μου,θα σου θυμίσω (και όχι μόνο εσένα) τον ρόλο του Ριζοσπάστη...ας τον διαβάζουμε πρώτα εμείς και ας τον δώσουμε και στους καλοπροαίρετους...

      Διαγραφή
  10. Το κλείσιμο των 902 TV & FM ακούστηκες άσχημα. Προσωπικά έμεινα κόκκαλο.
    Ας τα δούμε τα πράματα ρεαλιστικά:

    Για να κάνεις Τιβί και ραδιόφωνο, (θες λεφτά (καπιταλισμός γαρ) και τεχνογνωσία. Το μεράκι και η εθελοντική εργασία δεν φτάνουν.
    (όλοι είδαμε τις προάλλες τους ερασιτέχνες που αντικατέστησαν τους έμπειρους ΕΡΤατζήδες, που μετέδωσαν απ' ευθείας τον Σαμαρά στο περιβόητο "γαμώ το κεφάλι μου ο μαλάκας", γιατί δεν είχαν timeshift, που ελέγχει τις απ' ευθείας μεταδόσεις για τυχόν απρόοπτα και παρασπονδίες)

    Γι' αυτό στον 902 έβλεπες το αποτέλεσμα: Μια τηλεόραση με δύο δελτία ειδήσεων, καναδυό στρογγυλά τραπέζια (συνήθως του one man show) μπουζουκάκια και τελεμάρκετιγκ. Τηλεόραση επιπέδου τελεσίτυ. Η τηλεόραση (όσο αν εμείς είμαστε παιδιά του ιντερνετ) είναι το τέλειο μέσο προπαγάνδας, αλλά δεν εκμεταλλευτηκε απο πλευράς κόμματος επαρκώς.
    (όχι στο ιδεολογικό κομμάτι, μην παρεξηγηθώ!!!)

    Αυτό καθαυτό όμως το interface του 902, η εικόνα του, το layout του δεν τράβαγαν τον μέσο μικροαστό τηλεθεατή. Διαφημίσεις δεν έπεφταν, έσοδα δεν είχε, κρίση και το αναπόφευκτο ήλθε.

    Φυσικά ακουστήκαν άσχημα τα ονόματα του Μαρινάκη (παραπολιτικά, συνέντευξη Κουτσούμπα, τώρα του Βρυώνη και το γλυκό του δηλητηρίου έδεσε. Στα σχόλια, αλλά και στις αναρτήσεις στο νετ γίνεται χαμός.
    (ενδεικτικά: Το ΚΚΕ παραχωρεί τον 902... στο Μέγαρο Μαξίμου)

    Εκει που δεν έχουν αναφερθεί τα παπαγαλάκια είναι στις εφημερίδες. Δείτε πχ ΕΔΩ τις κυκλοφορίες του Ρ και της Αυγής. Ας είναι καλά οι εξορμήσεις.

    Τελικά (όσοι βλέπουν από ψηφιακό) θα δουν στη συχνότητα που τώρα είναι κωδικοποιήμένη σαν "902" με πάροχο "Digea" τη "Βρυώνης TV" με πάροχο "Digea"! Αφήστε δε, που οι συχνότητες (ψηφιακές και αναλογικές) είναι ακόμα παράνομες.

    Ας δοθεί τώρα ένα βάρος στο Ρ (ανανέωση περιεχομένου)- layout) και sτο 902.gr και καλο μας κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Για να κάνεις Τιβί και ραδιόφωνο, θες λεφτά (καπιταλισμός γαρ) και τεχνογνωσία". Σωστά ως προς την ΤιΒί, δεν νομίζω όμως ότι ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ δεν μπορεί να στηρίξει την λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Πιστεύω λοιπόν ότι σύντομα θα έχουμε νέο ραδιοφωνικό σταθμό.

      Διαγραφή
  11. Αφιερώνουμε το τραγούδι του Χατζιδάκι από τα παράλογα

    τ'άλογο,τ'αλογο Ομέρ Βρυώνη

    lepa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. με το nick name που διάλεξες μάλλον το "μείνε μαζί μου έγκυος είμαι πολύ φερέγγυος" κολλάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτή την αντίφαση την έπιασες

      άλλες ούτε να τις ακούσεις

      lepa

      Διαγραφή
    2. πολύ δεν πάει να μιλάει ένας νεοπαΣΟΚος για αντιφάσεις;

      Διαγραφή
    3. ποιός είναι νεοπασόκος και ξεπουλημενος αποδείχτηκε.Ο κόσμος δεν μασάει

      Διαγραφή
    4. τριτοτραγουδιάρη μην ξύνεσαι και πολύ στη γκλίτσα θα εκτεθείς (ακόμα μία φορά)..πολύ δεν πάει (ξαναλέω) να μιλάνε για ξεπούλημα οι τύποι που τρέχουν όπου έχει κουτάλα;;;όσο για τα αν μασάει ο κόσμος είσαι η ζωντανή απόδειξη...

      Διαγραφή
  13. Εσύ με τα άλογα και τις αλογουρές του Βρυώνη νομίζεις ότι βγάζεις λαβράκι ε;
    Σου λέμε ότι με σας ούτε νεκροί, εξάλλου τα έγρα και τις ημέρες των συνασπισμένων και των πασοκων που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ θα τα ζήλευαν και οι Μανιαδάκηδες.
    Επειδή προκαλείς σου λέμε τούτο, ότι υπεξέρεσαν το υπεξέρεσαν το 91 τα συνασπιστήρια και τώρα θα μείνετε με τα ανοιχτήρια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ιμπραήμ ΚουτουλουάιΤετ Αυγ 07, 12:22:00 π.μ. EEST

    Από το δεν είναι οι κομματικές επιχειρήσεις σοσιαλιστικές νησίδες μέχρι το να 'ναι κάτεργα έχοντας απλήρωτους εργαζόμενους και να εκμεταλλεύεται κάθε αντεργατικό νόμο υπάρχει μία απόσταση.Η δε αυτοκριτική απούσα φταίει η οικονομική κρίση.Το δε επιχείρημα δεν θα παίρνανε δεκάρα τσακιστή ενώ τώρα θα πληρωθούν την αποζημίωση τους πραγματικά με ανατριχιάζει.Κάθε κριτική τσουβαλιάζεται και στοιβάζεσαι σαν άσπονδος φίλος που τάχα σε έπιασε ο πόνος για το ΚΚΕ και τον 902.Όσο για την κριτική που γίνεται από μμε κόμματα και λοιπούς περίεργους πράγματι ήταν απίστευτη η ασίστ που τους έδωσε το κόμμα για να ασκήσουν τον αντικομμουνισμό τους και να περάσουν νέα αντιλαικά μέτρα στην λογική είναι μονόδρομος.
    ΥΓ Το ΚΚΕ η το ΠΑΜΕ για τους 20 απολυμένους του σκαι την προηγούμενη βδομάδα έβγαλαν καμιά ανακοίνωση? Ο ριζοσπάστης έγραψε κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα ερωτήματα παραμένουν:
    1.Ποιός αγόρασε ό,τι αγόρασε;
    2.Τί αγόρασε;Τα μηχανήματα ή και την συχνότητα;
    3.Πόσο το αγόρασε; Όσο όσο για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων & τα ασφαλιστικά ταμεία ή κατιτις παραπάνω;
    4.Τι γίνεται με τους εργαζόμενους, απολύονται ή οχι, και με ποια διαδικασία;
    5. Υπήρξε εναλλακτική πρόταση για αυτοδιαχειριζόμενη λειτουργία και με τον Σύριζα;
    6.Αν ο αγοραστής ανήκει στο μνημονιακό μπλοκ, υπάρχει ή δεν υπάρχει ζήτημα;
    Αν εσεις συντρόφια, διαβάζοντας το Γραφείο Τύπου και τα δυό ανώνυμα του πόρταλ, καταλάβατε, πείτε το και σε μας τους αργόστροφους!

    THE SLOW MOTION

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Τι σε νοιάζει ; Έχει καμιά σημασία το ... όνομα ;;;

      2. Ναι, τα μηχανήματα, τις υποδομές ... ΤΙΠΟΤΑ άλλο ! Π.χ. το όνομα τα ηχητικά και άλλα σήματα, παραμένουν στο Κόμμα. Η συχνότητα και η άδεια ανηκει στο κράτος ... Δεν πουλιέται !

      3. Περνάει από το μυαλό σου ότι αυτό ίσως και να μην θέλει να ανακοινωθεί ούτε ο αγοραστής ; Σκέψου το λιγάκι.

      4. Γράφει το πόρταλ του 902 και ο σημερινός "Ρ", διάβασε πως ακριβώς θα γίνει, αν δεν βαριέσαι.

      5. Φυσικά και όχι ... Πολύ ... "Αυγη" διαβάζεις ...
      Αυτοί (οι συριζαίοι ντε) ξέρεις τι θέλαν ; Να βάζει το ΚΚΕ τα λεφτά και αυτοί να ... συνδιαχειρίζονται τον σταθμό !!!
      Σιγά ...

      6. Υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ ανήκει στο μνημονιακό μπλογκ ; Που ζεις φίλε μου ; Στο μνημονιακό μπλογκ είναι οι πάντες πλην ΚΚΕ ! Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι όποιος είναι με την ΕΕ ή και τον ... Ομπάμα είναι μνημονιακός ;

      Δεν νομίζω ότι είσαι αργόστροφο ...
      Μάλλον να σπεκουλάρεις θέλεις ...

      Σε κάθε περίπτωση πήρες νομίζω τις απαντήσεις που ζητάς !

      Διαγραφή
    2. Πάντως για τη συχνότητα όλα τα αστικά ΜΜΕ λένε ότι μεταβιβάζεται στον κεφαλαιοκράτη. Μάλιστα σπεκουλάρουν πάνω στο (δήθεν υπέρογκο) τίμημα, εικάζοντας ότι περιλαμβάνει και το όφελος του κεφαλαιοκράτη από την δυνατότητα πανελλαδικής κάλυψης. Θα πέσει πολλή λάσπη σύντροφοι.

      Διαγραφή

    3. 1.ο ο καπετάνιος ζέπος
      2.κρουασαν (και δώρο μια φοντανιέρα)
      3.όσο όσο (είναι και οι εκπτώσεις βλέπεις)
      4.θα μπούνε στα γκούλακ του περισσού μαζί με τον μπογιόπουλο
      5.ναι πρόταση υπήρξε για να δωθεί είτε στο κοινό ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών της Ικαρίας,είτε στο κοινό ψηφοδέλτιο του ΕΚ Ηρακλείου,αλλά τα σπάσαν στο ποιός είναι ποιό αντομνημονιακός
      6.υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος (πέρα πάγκαλου-γερωργιάδη) που δηλώνουν μνημονιακοί;ειδικά σε κάτι πλατειούλες αγκαλίτσες είχαμε (δεν είναι τον προηγούμενο αιώνα)

      σε κάλυψα "συντρόφι" (ακόμα και τις πασοκιές ξεσηκώσατε,άκου συντρόφι)

      Διαγραφή
  16. http://3.bp.blogspot.com/-5USFzYRbbRM/UgEbMdtdcLI/AAAAAAACDrs/CvqTMqHOU78/s1600/ergewtghfrewty.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΑνώνυμοςΤετ Αυγ 07, 01:49:00 π.μ. EEST

    KΛΕΙΝΟΥΝ ΟΚΤΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ...
    Το έμαθες αυτό;
    ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
    Το πήρες χαμπάρι αυτό;

    ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ
    Το έμαθες αυτό;
    ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
    Τα παιδιά μας τα ετοιμάζουν για εντελώς αμόρφωτους δούλους.
    Το πήρες χαμπάρι αυτό;;;

    Αν δεν έχεις καταλάβει άμοιρε πού πάει η κατάσταση, τότε όντως είσαι αργόστροφος...

    Άιντε που ψάχνεις ντε και καλά να βρεις ψεγάδι στο ΚΚΕ.
    Τα οικονομικά τού ΚΚΕ τα κατάπιε η οικονομική καπιταλιστική κρίση,
    όπως κατάπιε των λαϊκών νοικοκυριών, των μικροεπαγγελματιών κλπ.

    Κι ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, κοιτάει πώς θ' ανταποκριθεί στα χρέη τιμής.

    Άιντε με τους μνημονιακούς και τους αντιμνημονιακούς. Πλαστός διαχωρισμός είναι και το ξέρεις.
    Όλοι τους για του καπιταλισμού το σώσιμο κόπτονται.

    Για πες μου στο φινάλε έναν αντιμνημονιακό πολιτικό χώρο ή καπιταλιστή;;;
    Πλην του ΚΚΕ, όλοι οι άλλοι μνημονιακοί είναι εφόσον δεν στοχεύουν στην ανατροπή του καπιταλισμού αλλά στη συμμόρφωσή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ιμπραήμ Κουτουλουάι
    σε εσένα θα απαντήσω κανονικά για δύο λόγους,πρώτον έχεις εξαιρετικό ψευδώνυμο και δεύτερον βάζεις ένα δυο ζητήματα...ναι είναι τρομακτικό να πουλάς για να ξοφλήσεις...τρομακτικό,ανατριχιαστικό αλλά (επειδή δεν ζείς σε σοσιαλιστικό γαλατικό χωρίο) αναγκαίο...ελπίζω μέχρι εκεί να συμφωνείς.για την αυτοκριτική τώρα,δεν ξέρω τί σχέσεις έχεις με το ΚΚΕ,αλλά κα αυτοκριτική έγινε στα όργανά του και στοιχεία παρουσιάστηκαν στις οργανώσεις εδώ και πολύ καιρό...για τις "κριτικές" τώρα και για να γελάσουμε λίγο..κρίνε μόνο από εδώ για να μην ψάχνεις γύρω γύρω...πέρα από τις γνωστές μαλακίες και χαριτωμενιές είδες κριτική;όσο για τους "επώνυμους" κριτικούς,όλοι έχουν δώσει και δείγματα γραφής και εδώ και καιρό έχουν δείξει ποιοί είναι ο στόχοι τους...μία αναζήτηση στα κατά καιρούς κείμενα των καρτερού,κούλογλου (γιανα αναφέρω μόνο δύο) αρκεί...
    υγ1.την είδηση για τους απολυμένους του σκάι την πρωτοδιάβασα στον Ριζοσπάστη λίγο πάνω από βδομάδα πρίν στην στήλη με τα ΜΜΕ...για κάποιο λόγο δεν μπορώ να την βρώ στην αναζήτηση για να στη βάλω (λόγο άδειας δεν έβλεπα πορταλ,άκουγα ράδιο για να ξέρω αν το είπαν εκεί).

    υγ2.για τον αργό τώρα..."ρεπορτάζ" να κάνεις μόνος σου ή ακόμα καλύτερα ρώτα τα νέα και την αυγή που τα έχουν λυμμένα όλα...μόνο και μόνο για την 5 "ερώτηση" σου αξίζει θέση στο δελφινάριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1.Αφού δεν έχει καμμιά απολύτως σημασία ποιός είναι ο αγοραστής, γιατί δεν ανακοινώνεται και αφήνει τους κακόπιστους να σπεκουλάρουν;
    2.Δεν πουλώ την άδεια εκπομπής σε συγκεκριμένη συχνότητα (η οποία είναι Δημόσιο αγαθό) αλλά την επιστρέφω στην κυβέρνηση και αυτή την δίνει στον αγοραστή. Άμα λάχει, ρίχνω και μια καταγγελία για αδιαφανείς διαδικασίες αδειοδότησης.
    3.Αυτό το "Πληρώνω με τα λεφτά τους εργαζόμενους" υποτίθεται πως απαντά και στο ερώτημα "Θα απολυθούν και αν ναι με ποιά ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία;";;;

    Μάλλον ο Spiral σας προσγειώνει όλους χαλαρά για το αν πωλείται η συχνότητα...μια χαρά πωλείται, και δεν τον κόβω για Γκαιμπελίσκο τον Spiral...

    Nigel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ο spiral πουθενά δεν λέει για πώληση συχνότητας,αλλά γνωστές μανούλες στην διαστρέβλωση είσαστε...για τις υπόλοιπες απορίες σου να απευθυνθείς στον παντογνώστη καρτερό,στην αυγιανή (άξια άξια) και στον μεγάλο τραγουδιστή που όπου να ναι θα σκάσει πίστα...τις απαντήσεις που σου δώσουν στείλτες στην πιο αστεία ένωση του κόσμου,για την νέα ανακοίνωσή της.το τηλέφωνό της είναι 2103675400 (30 ΓPAM)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στα επιχειρήματα των φίλων από το ΚΚΕ υπάρχει ένα σόφισμα, ότι "η συχνότητα δεν πωλείται". Πράγματι δεν πωλείται, αλλά πουλήθηκε η άδεια χρήσης της συχνοτητας, το οποίο στην πράξη είναι το ίδιο. Γιαυτό έσπευσε ο επιχειρηματίας να αγοράσει τη "Ραδιοτηλεοπτική" -τον τεχνικό εξοπλισμό της μπορούσε να τον βρει και αλλού, την άδεια δεν μπορούσε να βρει.

    Παραπέρα, η απόφαση για το κλείσιμο, αναπόφευκτη ή όχι, λειτουργεί δυστυχώς πολύ αρνητικά για το εργατικό κίνημα συνολικά. Θα λες για απολύσεις, θα σου λένε Ριζοσπάστης, θα λες για ξεπουλήματα δημοσίου πλούτου, θα σου λένε 902.

    Προσωπικά πάντως, θα ξεχώριζα το ραδιόφωνο από την τηλεόραση. Το ραδιόφωνο είναι σχετικά φτηνό και απαραίτητο μέσο που δείχνει την αξία του σε έκτακτες περιστάσεις. Τηλεόραση είναι αδύνατο να φτιάξει κανείς και να ανταγωνιστεί τα μεγάλα αστικά κανάλια με το άφθονο μαύρο χρήμα. Καλά τα λέει ο Σπειροειδής πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκος Σαραντάκος: Αγαπητέ φίλε Νίκο, θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι σόφισμα αποτελεί η δική σου άποψη !

      Πωλήθηκε η υποδομή και η εταιρία "Ραδιοτηλεοπτική" ως εταιρεία !
      Μου φαίνεται ότι το ξέρεις, αλλά κάνεις πως δεν το ξέρεις, ότι κανένα κανάλι ή ραδιόφωνο ΔΕΝ έχει άδεια ! Γι αυτό και δεν πληρώνονται φόροι ...
      Οι συχνότητες, δεν μπορεί παρά να είναι κρατικές, οι λεγόμενες "άδειες" είναι για τα μάτια του κόσμου !

      Συμφωνούμε για το ότι έχουμε αρνητική εξέλιξη (όχι το κλείσιμο, αλλά η πώληση), μην ξεχνάς πάντώς ότι από την πρώτη στιγμή που πήγε να φτιαχτεί ο 902, είχαμε την λυσσαλέα επίθεση του χώρου του οπορτουνισμού - να σου θυμίσω ότι από το 1991, το ΚΚΕ αναγκάσθηκε να φτάσει ακόμα και στα δικαστήρια για να "αφήσουν" οι αποχωρήσαντες από το Κόμμα - που πήγαν στον Συνασπισμό - να τον λειτουργήσουμε.
      Φαντάζομαι καταλαβαίνες τι σου λέω ...
      Αλλιώς θα επανέλθω ΚΑΙ με ονόματα !

      Απλά να σου πω ότι ΚΑΙ το ραδιόφωνο ανήκει στην "Ραδιοτηλεοπτική", οπότε δεν μπορούσε να μην πουληθεί και αυτό.
      Τώρα για το "φτηνό" να σου πω ότι από την εμπειρία μου - είχαμε και στον Έβρο δικό μας ραδιοφωνικό σταθμό για αρκετά χρόνια - δεν είναι έτσι. Είναι πολλά τα έξοδα. Κυρίως σε ηλεκτρικό ρεύμα, φόρους κλπ.. Αν δεν έχεις διαφημήσεις - που οι σταθμοί του ΚΚΕ δεν έχουν, δεν είναι σαν τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ - δεν βγαίνεις με τίποτα !

      Διαγραφή
  22. Τη μια ο Βρυώνης(εδώ υπήρξε και ανώνυμος σχολιαστής που το είχε σίγουρο), την άλλη ο Μαρινάκης, την άλλη το Μάκης και κάθε φορά φάπα...
    ΣΥΡΙΖΟπαλίκαρα πάρτε φόρα και κρυφτείτε όσο πιο βαθιά γίνετε, ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ και για μην γίνεστε μαζί με τα Χρυσαύγουλα οι τελευταίοι το ντουνιά....
    ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο 902 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...