25 Αυγ 2013

ΕΛΛΑΔΑ: Eκεί όπου Σεξισμός & Ρατσισμός πάνε χέρι-χέρι!

Χθες εκνευριστηκα διαβαζοντας στο twitter, μια ακομη…ελεεινη «ειδηση», που αναδημοσιευτηκε επιπλεον και σε αρκετα «δημοσιογραφικα»-λιβελογραφηματικα και μη blogs. 

Aναφερομαι σε μια «ειδηση», που για μενα, δεν ειχε λογο να δημοσιευτει, οχι μονο επειδη δεν θα επρεπε να ενδιαφερει αμεσα το πανελληνιο, αλλα αποβλεπει κυριως να στιγματισει το φυλο, την ηλικια της παθουσας, ενω παιζει ασχημα ...ρατσιστικα παιχνιδια με την εθνικοτητα του συντροφου της συγκεκριμενης γυναικας, εφ οσον αυτος αναφερεται αοριστα ως «αλλοδαπος».

Δεν ηταν μια πραξη βιασμου, απ ο τι διαβασα, (οπου κι εκει θα επρεπε να υπαρχει καποια δεοντολογια για το τι επιτρεπεται να αναγραφεται δημοσια!), οποτε  ολες αυτες οι «επιλεγμενες λεπτομερειες» σκοπο εχουν να προϊδεασουν τους αναγνωστες εναντια στην ηλικια, το φυλο της γυναικας,  οπως και στο οτι ο παρτενερ της ηταν «αλλοδαπος», με ο τι αρνητικους συνειρμους κατι τετοιο υποδηλωνει στο μυαλο του μεσου Ελληναρα, στην Ελλαδα του 2013, οπου αρκετοι πολιτες ξεδιαντροπα ψηφισαν και στηριζουν...Χρυσαυγιτες!

Κατ αρχην ο ορος «αλλοδαπος» ειναι πολυ ευρυς και καλλιστα μπορει να συμπεριλαμβανει και...Αμερικανους,  Αγγλους, Γερμανους, οπως και αρκετες αλλες...«σεβαστες εθνικοτητες», για τον μεσο αμορφωτο Ελληνα, οπου «πας μη Έλλην βάρβαρος εστι»! 

Eτσι δεν θα επρεπε καν να αναφερεται το γεγονος της αλλοδαπης εθνικοτητας του παρτενερ, εκτος κι αν σκοπος των γραφοντων ηταν να προϊδεασουν το κοινο εναντια στους...μεταναστες της Ελλαδας, οσο ευρυς κι αν ειναι ο ορος αυτος και παλι. 
Τσουβαλιαζοντας, ομως, ολους τους «μη Ελληνες» σε μια κατηγορια, πετυχαινουν να ενισχυσουν τη...ξενοφοβια και να στρεψουν αγρια βλεμματα και παλι εναντια στους μεταναστες, δηλαδη με ένα ...σμπάρο δυο τρυγόνια! 

Απο την αλλη, ας μη ξεχναμε οτι αν η ειδηση αυτη αφορουσε 60χρονο Ελληνα ανδρα, στην επαρχια με ..αλλοδαπη παρτενερ, δεν νομιζω να εφερε τους ιδιους αρνητικους συνειρμους της συγκεκριμενης ειδησης, αλλα ισως εισεπραττε και πολλα ...«μπραβο» απο πανω, προς τερψιν ενος καθυστερημενου ανδρικου κοινου στην Ελλαδα, που θεωρει ...«μαγκια» και υπερτατο ανδρισμο κατι τετοιες, αδιαφορες κατα τα αλλα, περιπτωσεις συνευρεσης! 

Ομως οχι, η ειδηση αφορουσε γυναικα και μαλιστα 60 ετων, η οποια για παρα πολλους, ισως, στη χωρα μας, αντι να φτιαχνει ...κουλουρακια, να ζημωνει ψωμι, ή και να λεει  παραμυθια στα..εγγονια της, οπως αναμενεται να κανει η μεση 60αρα Ελληνιδα της υπαιθρου, αυτη εσπασε τη νορμα και επεδιωκε συνευρεσεις με ...«αλλοδαπους», λες και οι προσωπικες επιλογες του καθενος θα πρεπει να οριζονται απο συγκεκριμενα...φυλετικα πλαισια!!

Ιδου το..«εγκλημα» της, οποτε ας ...ριφθει κι αυτη στη πυρα, μαζι με ολες τις αλλες κατηγοριες πολιτων στη χωρα μας, που τολμουν να κανουν κατι αλλο, αψηφωντας το κακως εννοουμενο κατεστημενο που λεει οτι μονο οι... αυτοχθονες Ελληνες, εχουν δικαιωμα να συνευρισκονται με ....Ελληνιδες και δη...60χρονες, οι οποιες θα πρεπει να μενουν ..στα του οικου τους και να μην αναζητουν περιπετειες με ...ξενους!! Ειναι αλλωστε φανερο το «ποσο ασχημα» μπορει να καταληξουν τετοιες καταστασεις για τις ...περιπετειωδεις 60αρες, (οχι ομως και για τους 60ρηδες που θα τολμησουν κατι αναλογο!!).

Ειναι η ιδια νοοτροπια που συναντα κανεις και στα ΜΜΕ, οπως  και στα μεσα διαδικτυωσης οπου οι περισσοτερες γυναικες δεν πρεπει να εχουν δικη τους γνωμη, αλλα να ασπαζονται αυτην του ...συντροφου/συζυγου τους, ή εστω να υποτασσονται στην...ανδρικη αποψη, οταν οι συζητησεις εχουν να κανουν  με πολιτικη, ποδοσφαιρο, με Rock μουσικη, με αυτοκινητα και οποιαδηποτε αλλη....φαλλοκρατουμενη περιοχη εμπειρογνωμοσύνης!! 

Ποσο χαιρομαι  που δεν μενω πια στην ρατσιστικη, ακρως σεξιστικη και τελικα εντελως..ανθρωποφαγικη Ελλαδα!






2 σχόλια:

  1. Με μία φράση σου διαφωνώ αγαπητή elva, αυτήν: "για τον μεσο αμορφωτο Ελληνα"

    Δεν ξέρω αν η λέξη "μέσος Έλληνας" αντικατοπτρίζει κάτι ως έννοια. Πιθανά να αντικατοπτρίζει, με την έννοια ότι η νεότερη Ελλάδα αναπτύχθηκε πάνω σε κάποιες συγκεκριμένες βάσεις και συνθήκες, οι οποίες επηρέασαν την νοοτροπία όλου του πληθυσμού. Η αναζήτηση πάντα κάποιου "προστάτη", ο ατομισμός κλπ. πιθανά να έχει εγγραφεί με κάποιο τρόπο στην συνείδηση όλων μας. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και κομμουνιστές πολλές φορές ρίχνουν το φταίξιμο στην Σοβιετική Ένωση π.χ. που "μας άδειασε στην κρίσιμη στιγμή". Αυτή η χώρα δημιουργήθηκε στην νεότερη εκδοχή της υπό την προστασία των μεγάλων δυνάμεων (θυμήσου τα ονόματα των πρώτων Ελληνικών κομμάτων), η ανάπτυξή της ήταν τριτοκοσμικού χαρακτήρα (παρόλο που η άρχουσα τάξη πάντα ένοιωθε..."Ευρωπαία") κλπ. Όλα αυτά δεν μπορεί να μην άγγιξαν την συνείδηση, την νοοτροπία του λαού μας, κι αυτό το βλέπεις απλά και μόνο κάνοντας μια επίσκεψη στην...Τουρκία, μια χώρα με την οποία πάντα είχαμε "ειδική" σχέση και φυσικά πολλά κοινά.

    Όμως πάντα το "μέσος" έχει μία αυθαιρεσία: Ο μέσος μισθός βάζει στο ίδιο τσουβάλι τα 7000 ευρώ/μήνα με τα 400ευρώ/μήνα. Ο "μέσος άντρας" βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον Σαμαρά με τον Γλέζο και πάει λέγοντας. Πως μπορείς να μιλά κανείς για "μέσο" όταν το μίγμα είναι τόσο διαφορετικό; Είναι ένα ερώτημα. Δεύτερον τι τύπου αμορφωσιά μιλάμε; Γιατί σίγουρα είμαστε πιο μορφωμένοι από το βοσκό που εντασσόταν στο ΕΑΜ το 1943. Φτάνει όμως αυτό;
    Η απάντηση που δίνω εγώ είναι ότι "όχι".

    Και ποιός άραγε φταίει που ο βοσκός του 1940 ήταν πολύ πιο καθαρός πιθανά άνθρωπος από τον "επαγγελματία" του 2012; Πολλά φταίνε και σίγουρα δεν μπορείς να τα τσουβαλιάσεις στον "μέσο όρο", γιατί ο μέσος όρος ΠΑΝΤΑ σου δείχνει την κυρίαρχη αντίληψη, που φυσικά δεν είναι άλλη από την αντίληψη της κυρίαρχης τάξης σε μια κοινωνία.

    Καλά κάνεις λοιπόν και είσαι χαρούμενη που δεν είσαι εδώ, με την έννοια ότι εκεί που είσαι είναι σίγουρα πολύ καλύτερα τα πράγματα σε μια καθημερινότητα, αφού υπάρχει ένα κράτος που δεν σε αφήνει (ακόμη) να πεθάνεις στην ανάλογη Σταδίου. Όμως μην νομίζεις ότι στις Σκανδιναβικές χώρες δεν υπάρχει φασισμός. Ίσα ίσα που ο φασισμός εκεί είναι υφέρπων, εξαιρετικά βίαιος και πιο ύπουλος από τον μικροαστό Παναγιώταρο, που περισσότερο θυμίζει παραστρατιωτικό λουμπεναριό της Γουατεμάλας παρά φυσικά τον ατσαλάκωτο Μπρέιβικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Convolvulusa et al

      Καταλαβαινω τη διαφωνια σου για τη φράση "τον μεσο αμορφωτο Ελληνα", εναν αρκετα ευρυ ορο, που επιτηδες, εδω, χρησιμοποιησα επιδιωκοντας κυριως να προκαλεσω αντιδρασεις και να διαβαζω αποψεις απο ανδρες, που δεν ζουν με παρωπιδες για τα τεκταινομενα στην Ελλαδα, σχετικα με το ζητημα του σεξισμου (πρωτιστα λογω θεματος που γενικοτερα αναγεται στον ρατσισμο), αλλα εχουν αποψη την οποια δεν φοβουνται να εκφρασουν!

      Αν και θα συμφωνω μαζι σου οτι το "μέσος" σαν ορος γενικα έχει μία αυθαιρεσία, εξηγησα πιο πανω του λογους μου. Συνηθως τετοια θεματα αναρτησης που αφορουν τη μεταχειρηση των γυναικων στην Ελληνικη κοινωνια, δεν ενδιαφερουν τον.. "μέσο Ελληνα", θα τολμησω να πω ξανα, οχι ..προκαλωντας αυτη τη φορα, αλλα περισσοτερο απο απογοητευση για την αδιαφορια σχετικα με τη θεση των Ελληνιδων στην ανδροκρατουμενη αυτη κοινωνια, ακομη κι απο τις ιδιες τις γυναικες-αναγνωστριες του blog οι οποιες ειτε δεν εχουν αποψη, ειτε δεν τολμουν, ειτε δεν το θεωρουν ως σημαντικο θεμα, δεν ξερω τους λογους και δεν ειναι ο σκοπος μου να ερευνησω εδω το «γιατι». Απλα ηθελα να ακουσω αποψεις....

      Οσο για το αν ειμαι «χαρουμενη» που ζω στη Σουηδια, ειναι κι αυτο αλλη μια ...προκληση, εφ οσον φυσικα και γνωριζω, ζωντας αρκετα χρονια εδω, τη κατασταση με την ανεργια και στη Σουηδια, την ανερχομενη ακροδεξια και μια σειρα απο σοβαρα ζητηματα, που υπαρχουν και εδω οπως και το γεγονος οτι ο φασισμος ειναι ιδιος παντου, ασχετα απο το ..ατσαλακωτο κοστουμι και του...Jimmie Åkesson,http://bit.ly/14Uc7OY, αρχηγου των ακροδεξιων SD.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...