10 Αυγ 2013

O Δημήτρης Δανίκας για τον ''902''

Μην ακούω κακόβουλες  ανοησίες  και  αστήρικτες συκοφαντίες. Το  ζήτημα  του  «902 Αριστερά στα FM» είναι  μια  ιστορία εντελώς αλλιώτικη από όλες  τις άλλες.


Το  λέω αυτό  επειδή επί  σειρά  ετών υπήρξα  δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη»  και  για ένα  χρόνο διευθυντής προγράμματος  του  902.  Εχουμε και λέμε. Προς αποκατάσταση  της  αλήθειας. Το οφείλω στην συνείδησή μου. Καθαρός ουρανός  αστραπές  δεν φοβάται

Πρώτο.  Σχετικά με τους εργαζόμενους. Απαντες και άπασες σε εθελοντική  εργασία. Ουδείς σε υποχρεώνει να  δουλεύεις επί  16ωρου  βάσεως  για  φραγκοδίφραγκα. Το κάνεις  επειδή  το  πιστεύεις. Για  την ιδεολογία  σου,  για την τιμή των όπλων,  για τα όνειρά σου. Εμείς  ας πούμε  δουλεύαμε  για  εβδομήντα  χιλιάρικα  το μήνα. Και την ίδια στιγμή  αρκετοί εξ ημών   ήμασταν παραλήπτες  δελεαστικών προτάσεων από   μπόλικες εφημερίδες.  Δεν  πήγαμε. Γιατί έτσι  γουστάραμε.  Ας πούμε. Ο Νίκος Μπογιόπουλος,  σημερινός αρθρογράφος του «Ριζοσάστη» και ένας από τους top της ελληνικής   δημοσιγραφίας,  θα  μπορούσε κάλλιστα με  τριπλάσιο μισθό  να μεταπηδήσει  σε οποιαδήποτε εφημερίδα.  Σήμερα  μέσα στην κρίση.  Δεν το  κάνει. Μαγκιά   του. Και όταν   φύγαμε, όσοι φύγαμε, το κάναμε επειδή  διαφωνήσαμε!


Δεύτερο.  Σχετικά  με  την ηγεσία  του ΚΚΕ.  Από την πώληση  του  902  ουδείς εξ αυτών πρόκειται να   βάλει μισή δραχμή στην τσέπη του. Οτι περί του αντιθέτου  λέγεται  προέρχεται  είτε από ανυποψίαστος  είτε από  κακόβουλους.  Με τα μάτια μου  έχω  δει πρωτοκλασάτα  στελέχη του Περισσού-ανθρώπους που είδαν  τον Χάρο με τα μάτια  τους σε εικονικές εκτελέσεις-να σιτίζονται με   ένα  γιαουρτάκι και  να σφουγγαρίζουν με τα χέρια τους το  μικροσκοπικό τους διαμέρισμα. Πάει  τελείωσε. Οι άνθρωποι είναι  ταγμένοι  μέχρι  θανάτου!

Τρίτο και  τελευταίο.  Σχετικά με την  πολιτική. Με απλά λόγια. Για  οτιδήποτε μπορείς να  τους  κατηγορήσεις. Για την προσκόλλησή τους  στο παρελθόν. Για  την μετατροπή  του κόμματος  σε   συνδικαλιστικό  οργανισμό.  Για το  γεγονός  ότι  εν μέσω  οικονομικής  χρεοκοπίας και   καταστροφής του  δικομματισμού, το  ΚΚΕ  μετά  βίας  εξασφαλίζει ποσοστό κοινοβουλευτικής  εκπροσώπησης.  Και   για το  γεγονός ότι με κανένα άλλο  πολιτικό  φορέα  δεν βρίσκει  γέφυρα επικοινωνίας Για όλα μπορείς να τους  ασκήσεις    δριμύτατη κριτική.  Ομως η τιμιότητά  τους και η ακεραιότητά  τους είναι ταυτόσιμη  με των αληθινών  ασκητών. Πουλήσανε τον 902  επειδή τα  κομματικά  ταμεία  είναι άδεια. Τι  να κάνουν   δηλαδή; Να  εξαερωθούν από  την αφαγία; Δεν   συμφωνώ  με την γενική πολιτική  του ΚΚΕ. Υποκλίνομαι  όμως  στην  ηθική τους!                                                                                                                                                            

16 σχόλια:

  1. καλά όλα τα λεφτά είναι τα σχόλια (αναμενόμενα βέβαια) των αναγνωστών του κομιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα το είδα και έχω πάθει ζημιά από τα γέλια..."σχόλιο" αναγνώστη της εφημερίδας του κομιστή..."το ΚΚΕ έχει ξενοδοχεία σε νησιά"... ρε πούστη μου κι εγώ όταν πήγα διακοπές σε νησί δεν το ήξερα και πλήρωνα καπιτάλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. blogseviko

      Να χει κανεις ..ορεξη να διαβαζει τις γνωστες βλακειες, για να το πω ετσι!

      Διαγραφή
  3. Τάδε έφη ο Δανίκας ?! Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Καλά τα σχόλια των φασίζουσων είναι παρ τον έναν και χτύπα τον άλλον. Θέλουν το ΚΚΕ βρώμικο και ο Δανίκας τους χάλασε την μανεστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ntina

      Ευτυχως καποιοι λενε την αληθεια και τους ..χαλανε τη μανεστρα, οπως λες. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν γινονται τοσο γνωστα αυτα που λενε, γιατι (επιτηδες βεβαια) δεν διαδιδονται οσο πρεπει! Aν ελεγε ακριβως τα αντιθετα να δεις για ποτε θα τα βλεπαμε στα social media.

      Διαγραφή
  4. Αυτό που καταλαβαίνει ο Δανίκας, προς τιμή του, είναι το αυτονόητο. Με την υπόθεση του 902 γίνεται προσπάθεια να κτυπηθεί η ηθική των κομμουνιστών και του Κόμματός τους. Σε επίπεδο οικονομικό, εργασιακών δικαιωμάτων και μέσω αυτών σε πολιτικό. Προχωρούν στην ολοκλήρωση της ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού και ένα ΚΚΕ ακέραιο στη συνείδηση των εργαζομένων τους χαλάει τη μανέστρα. Στις κρίσιμες (και επικίνδυνες) αυτές μέρες ο καθένας που του έχει μείνει κάτι στη συνείδησή του (είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με το Κόμμα) πρέπει να πάρει θέση. Εμείς από τη μεριά μας ας φροντίσουμε να πληθύνουν αυτοί που τους χαλάνε τη μανέστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο τον σημερινό 902gr:
    "...Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι' αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα."

    Όλα καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To "όχι" είναι αποδεκτό ως απάντηση;

      Διαγραφή
    2. Προφανώς...

      Τα αυτονόητα
      1.Ο σταθμός "πάει" κάπου,άρα οι θεωρίες για μηχανήματα μόνο πανε στράφι
      2.Δεν θα δοθεί σε κόμμα, σε επιχειρηματία φίλο κόμματος όμως;
      3.Οπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία...ωχ,ωχ, γιατί η λέξη "offshore" έρχεται αυτόματα στο μυαλό μας;
      4.Γιατί αυτά τα (έστω λειψά)στοιχεία δεν δόθηκαν στην αρχική ανακοίνωση αλλά σε ανώνυμο σχόλιο στον 902.gr;
      Αυτά προς το παρόν.

      "ΟΛΑ ΚΑΛΑ;"

      Διαγραφή
  6. http://greektv-com.blogspot.gr/2013/08/o-902.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η παροιμία λέει "ρώτα και το μπάρμπα μου το ψεύτη"
    Ο Δανίκας,το τσιράκι του ΔΟΛ και του "κομιστή" έγινε ξαφνικά μάρτυρας υπεράσπισης και αληθείας.
    Αναμένουμε και την πρώην συζυγο Δαμανάκη,και το κολοσσό Ανδρουλάκη να προσέλθουν και να πουν όπως πάντα την αλήθεια.
    Μια off-shore θα τους σώσει
    lolek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τους "ανώνυμους"...αν είναι εύκολο και το χωράει το μυαλουδάκι σας,υπάρχουν αναρτήσεις για τον 902 και την πώλησή του...δεν είναι ανάγκη να μπαχαλεύετε την κάθε ανάρτηση...
      όσο για το καρτούν που είναι αλλού για αλλού...προφανώς και το ΚΚΕ δεν περιμένει κανέναν Δανίκα να το υπερασπιστεί...αυτό όμως που είναι γνωστό σε όποιον έχει μυρουδιά από τον χώρο των ΜΜΕ (ρώτα τα χαρούμενα που κάνεις παρέα το ίδιο θα σου πουν),και ειδικά αυτοί που κατά καιρούς έκαναν περατζάδα από τον 902 ή τον Ριζοσπάστη,όλοι μα όλοι τα ίδια με τον Δανίκα λένε (τουλάχιστον για τα ΜΜΕ του ΚΚΕ,αν όχι για το ΚΚΕ)...οι περισσότεροι τα λένε στη ζούλα και καμιά φορά στα μουλωχτά μεταξύ τους στις νέες τους δουλειές.δυό τρείς τα λένε και φανερά...το θέμα βέβαια δεν είναι αυτό.είναι ότι όλα τα ανέκδοτα είναι πρόθυμα να υιοθετήσουν όλους όσους κράζουν το ΚΚΕ (από όπου κι αν προέρχονται),αντίθετα όταν κάποιος αρθρώσει λόγο υπεράσπισης (για τον όποιο δικό του λόγο) είναι αρπάχτας,λαμόγιο ή (γράφτηκε για τους εργαζόμενους του 902 που στέλνουν επιστολές) πάνε να διασφαλίσουν "θεσούλα"...για το άλλο στοκάκι τώρα...τελικά βάλτε σε μία σειρά τι θέλετε και τι σας βολεύει...το θέμα τώρα είναι, γιατί δεν ήταν στην αρχική ανακοίνωση!!!αύριο θα είναι γιατί είναι γραμμένη με μαυρα γράμματα,μεθαυριο γιατί δεν την διάβασε ο Κουτσούμπας κτλ...για το γεγονός ότι τόσες μέρες λέγατε τις χιλιάδες παπαριές για μαρινάκιδες,βρυώνιδες κτλ,τώρα μούγκα και άρχισε το ψαχτήρι για άλλες νέες πίπες...(αφαίρεσα την τελευταία μου πρόταση καθώς μάλλον αδίκησα κάποιον)

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α όχι δεν είναι τίμιο.
      Αν αλλάζουμε ip πως θα καταλαβαίνεις ποιοί είμαστε;

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι ρε συ, δεν είναι copy paste, για ψάξτο καλύτερα

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...