16 Αυγ 2013

Με το..σύστημα κανείς δεν τα χει;



Αλλο ενα τραγικο περιστατικο, αλλο ενα αδικοχαμενο παιδι. Πριν λιγα χρονια θρηνουσαμε τον Αλεξη, τωρα τον Θαναση και ποιος ξερει ποσους αλλους μεχρι να καταλαβουμε.

Αλλοι τα βαλαν, τοτε, με τον αστυνομικο και μονο, ενω αλλοι τωρα με τον οδηγο και τον ελεγκτη και μονο.

Το συστημα ομως που θρεφει, οπλιζει το χερι, προσλαμβανει, «χαιδευει στη πλατη» ολους αυτους που μας εξαθλιωνουν, σκοτωνουν τα παιδια μας, ποτε θα τα βαλουμε με αυτο;

Ο Αλεξης, ο Θανασης, αλλα ακομα και ο μεταναστης που μπορει να μη ειναι «γεννημενος Ελληνας» αλλα για …κακη του τυχη βρεθηκε προσωρινα στον τοπο μας, κι αυτος παιδι μας ειναι, δεν του αξιζει να φυγει απο το χερι ενος ναζι, ή ενος απανθρωπου «ελεγκτη» επειδη ειναι ξενος και φτωχος!

Για ποσους μετραει αραγε το γεγονος ότι αυτή τη στιγμή υπαρχουν ανθρωποι, που ασχετα απο χρωμα και φυλη, δεν εχουν χρηματα να πληρωσουν ουτε για ενα εισιτηριο;

Κι εμεις διχασμενοι και φοβισμενοι αντι να βλεπουμε το προβλημα στα ματια, πιανομαστε απ τα μαλλια μας και ...ξορκιζουμε κοσμο στο τουητερ και αλλου,αντι να καταλαβουμε οτι ολα αυτα ειναι σκετος λαικισμος.

Γιατι δεν συνειδητοποιουμε επιτελους οτι καποιοι ανθρωποι, συγγραφεις, καλλιτεχνες, ατομα γνωστα,  ή αγνωστα ειναι ηδη «ταμενα» στα πιστευω τους και οσες καταρες να στειλουμε εμεις, οσους «ψοφους» και να τους ευχηθουμε, αυτοι θα συνεχισουν να λενε οσα λενε ξεδιαντροπα πολλες φορες ισως, αλλα ο εκχυδαισμος των παντων εχει γινει η επισημη γλωσσα του συστηματος που σαπιζει και επειδη βρωμαει πολυ συχνα αναδυδει οσμες που ειναι για πολλους δυσαρεστες..Αλλοι τις εχουν ομως συνηθισει και ζουν μεσα στο βουρκο, θρεφονται απ αυτο και γινονται εξουσια!

Κι εσυ τι κανεις; Κλεινεις μυτη, ματια, και ...αυτια πολλες φορες για να μη σε βρει η ..μυρωδια!! Φωναζεις με «φωνη βοωντος» στο πουθενα να σ ακουσει ποιος;   

Το συστημα;

Αυτο που παραγει ολους αυτους, ειτε ειναι ανθρωποι του....«πνευματος και της τεχνης», οπως καποιοι που υπεγραφαν στη χωρα μας ενα καταπτυστο κειμενο υποταγης στο συστημα, ειτε απλα αφελεις πολιτες μιας χωρας που καθημερινα εκμαυλιζεται στο ονομα ενος ...«χρεους» που κανεις δεν ξερει ποτε και εαν τελικα καταφερει να αποπληρωθει ποτ.

Στο μεταξυ ο λαος υποφερει ενω στα ΜΜΕ οι πληρωμενοι υπηρετες του συστηματος των βρωμικων και συμβιβασμενων καναλιων αγωνιουν να αποδειξουν στο κοινο τους οτι ζουμε σε μια χωρα που βαδιζει προς την ...αναπτυξη! «Ναι μεν υπαρχουν δυσκολιες λενε, αλλα θα δουμε φως, κρατατε λιγο ακομη, κοντευουμε».  «Μην αγωνιζεστε», «Μην κανετε απεργιες, σαμποταρετε το κρατος», «δεν ειναι για το..καλο της χωρας», «θιγεται ο τουρισμος», «τι θα πει και το ΒΒC που η Σαντορινη δεν ειχε ..ρευμα για ...3 μερες;».

Μηπως ομως ολα αυτα που περνα ο λαος μας, ειναι απορροια τακτικων ενος ενοχου παρελθοντος μας ως αδιαφοροι πολιτες αυτης της χωρας; 

Οχι, αρνουμαστε να δουμε την αληθεια.

Ειναι ισως πιο ευκολο να σταυρωνουμε τη Διβανη και την ...καθε Διβανη (χωρις αυτο να τους αθωωνει για τις αναμφιβολα κυνικες τους αποψεις της, ειτε ειναι αυτες για παιδια που πιεστηκαν απο «ελεγκτες», ειτε για τα δικαιωματα των μεταναστων στη χωρα μας), απο το να καταλαβουμε το ποιος πραγματικα φταιει.

Η υβρις δεν ειναι στο τι λεει ο καθε ...υπηρετης του συστηματος, η υβρις ειναι στο οτι εμεις με την αδιαφορια μας και τον απο χρονια τωρα «πολιτικο αστιγματισμο» μας, επιτρεψαμε και συνεχιζουμε να επιτρεπουμε στο συστημα αυτο να αδιαφορει για τη ζωη μας, ακομη και να σκοτωνει τα ...απανταχου παιδια μας με καθε ενα μνημονιο που ψηφιζεται, με καθε μια απολυση που ανακοινωνεται, με καθε μειωση μισθων των ανθρωπων του μοχθου, με την ιδια την εξαθλιωση μας σε επιπεδο βαρβαροτητας, πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...