31 Αυγ 2013

Ομπάμα: Έγκριση από το Κογκρέσο για την επίθεση στη Συρία!

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξαπολύσουν έστω και μονομερώς την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, έδωσε ξανά σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την επίθεση.

Σε δηλώσεις του που έγιναν το Σάββατο το βράδυ, ο Ομπάμα επανέλαβε τα γνωστά προσχήματα και τις κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση. «Το δείχνουν τα στοιχεία των υπηρεσιών» είπε και χαρακτήρισε τη Συρία ως απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί, γιατί απειλούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. 

«Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε όποια στιγμή επιλέξουμε» και «δεν χρειάζεται να περιμένουμε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, μπορούμε να δράσουμε και μόνοι μας» είπε. Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δε θα στείλουν χερσαίες δυνάμεις αλλά θα κάνουν «στοχευμένα χτυπήματα». 

Η απόφαση του Ομπάμα να ζητήσει έγκριση του Κογκρέσου θα έχει ως πιθανό αποτέλεσμα την αναβολή της επίθεσης για κάποιες ημέρες. 

Πριν τις νέες σημερινές δηλώσεις Ομπάμα, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, και ο υπουργός Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ, και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν συσκέψεις με εκπροσώπους των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...