20 Αυγ 2013

Nα και το νέο χαράτσι: Έρχεται το «Σεισμόσημο»!

Την επιβολή και νέου χαρατσιού στα ακίνητα, το αποκαλούμενο «σεισμόσημο»επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας το πρωί στο MEGA.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με το «σεισμόσημο» θα επιβληθεί η «ελαχιστότατη επιβάρυνση στους πολίτες», αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας ότι «δε θέλω να δεσμευθώ τώρα δημόσια ούτε για το πότε, ούτε για το πόσο» και πρόσθεσε ότι το νέο χαράτσι δεν προκύπτει από την πίεση της τρόικας, αλλά «είναι μία σκέψη που έγινε τα προηγούμενα χρόνια».

Επιπλέον, ο υπουργός Περιβάλλοντος εμφάνισε επιχειρήματα που δεν μπορούν να σταθούν στη λογική. Ανέφερε για το «σεισμόσημο» ότι «είναι μία κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί η χώρα με μεγάλη προσοχή, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες....». Βέβαια, αυτοδιαψεύστηκε, αφού ο ίδιος έκανε λόγο για «ελαχιστότατη επιβάρυνση».

Ο Γιάννης Μανιάτης, για να δικαιολογήσει την επιβολή του χαρατσιού, υποστήριξε πως «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δε θα πάθουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν».

Και αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να θεωρηθεί λογικό, αφού οι επιπτώσεις από ένα σεισμό έχουν να κάνουν με την ποιότητα της αντισεισμικής θωράκισης και όχι φυσικά με την ύπαρξη σχετικού χαρατσιού. Οι νεκροί και οι καταστροφές από το σεισμό 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ το 1999 στην Πάρνηθα, σαφώς και θα είχαν ελαχιστοποιηθεί αν υπήρχε ουσιαστική αντισεισμική προστασία. Το χαράτσι δεν είναι προστασία από το σεισμό, είναι απλά ένα ακόμα καθαρά φοροεισπρακτικό μέτρο που θα επιβαρύνει το λαό.

Δήλωση αυτοδιάψευσης μέσα σε λίγες ώρες

Οι δηλώσεις του υπουργού για την επιβολή «σεισμοσήμου» απασχόλησαν αμέσως τα ενημερωτικά δίκτυα στο ίντερνετ και ο Γιάννης Μανιάτης, με νεότερη γραπτή δήλωσή του, κατάφερε να αυτοδιαψευστεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, καθώς αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή νέου φόρου ή αλλιώς σεισμόσημο, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση απέναντι στην τρόικα, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μία τέτοια ρύθμιση».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις νωρίτερα στο MEGA, ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι έως τον Οκτώβρη θα είναι έτοιμο το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα. Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δε σχεδιάζουμε καμία αύξηση». Οπότε, ίσως σε άλλη στιγμή, η κυβέρνηση να το εξετάσει, ενώ το βέβαιο είναι πως σε συμφωνία με την τρόικα, η κυβέρνηση θέλει να αφαιρέσει από τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος τις όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μικρές καταναλώσεις και τους αγρότες, γεγονός που θα αυξήσει την τιμή του ρεύματος.

Αν και «υπουργός Περιβάλλοντος», ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε πως με νομοθετική παρέμβαση θα αρθεί η υποχρέωση για τους επενδυτές να έχουν περιβαλλοντικές μελέτες που ως τώρα προβλέπει η νομοθεσία. Κι αυτό διότι, όπως έκρινε ο υπουργός, από τις 23.000 περιβαλλοντικές μελέτες που γίνονται κάθε χρόνο, «οι 19.000 περιβαλλοντικές μελέτες είναι άχρηστες». Δηλαδή, καλό το περιβάλλον, αρκεί να μην είναι εμπόδιο στην κερδοφορία των καπιταλιστών...

902gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...