24 Αυγ 2013

Κανάλι με άρωμα Βενιζέλου και με τα λεφτά του ΟΠΑΠ!

''Ως και καναλάρχης μπορείς να γίνεις σε αυτήν τη χώρα, αναφερει το ''Κουτι της Πανδωρας'', αν είσαι στενός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και μπορείς να εξασφαλίζεις συμβάσεις με οργανισμούς-ογκόλιθους όπως ο ΟΠΑΠ. Το αποδεικνύει, άλλωστε, η περίπτωση του τηλεοπτικού παραγωγού και σκηνοθέτη Διονύση Παναγιωτάκη, (φωτο), ο οποίος ετοιμάζει θεαματική είσοδο από το Σεπτέμβριο στην τηλεοπτική αρένα με το σταθμό Action24.

Ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος είναι και σύζυγος της Ελένης Κούρκουλα, πρώην υφυπουργού Παιδείας και προσωπικής φίλης του κ. Βενιζέλου, είναι πλέον ιδιοκτήτης (ύστερα από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου) της συχνότητας που αρχικά ανήκε στο Σωκράτη Κόκκαλη (Magic TV) κι από το 2009 στον προφυλακισμένο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μαζί με τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που προϋπήρξαν σε αυτή τη συχνότητα είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι δεν τρέλαναν ποτέ τα μηχανάκια της AGB με την τηλεθέαση που σημείωναν…

Ο κ. Παναγιωτάκης σκοπεύει να μετατρέψει το κανάλι από κυρίως αθλητικό σε ενημερωτικό χάρη και στις μεταγραφές πολλών γνωστών δημοσιογραφικών ονομάτων του κεντροαριστερού χώρου, όπως ο Γιάννης Αντύπας, ο Βαγγέλης Γιακουμής, ο Βασίλης Σκουρής, η Χριστίνα Κοραή, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ο κ. Βενιζέλος θα αποκτήσει ένα ακόμα όχημα προπαγάνδισης των θέσεών του σε μια εποχή που και το τηλεοπτικό σκηνικό αλλάζει άρδην.

Πού, όμως, βρήκε τα χρήματα ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στο στενό πυρήνα λήψης αποφάσεων για τη διαφημιστική προβολή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 καθώς και για την αλλαγή του σήματός του, προκειμένου να εξελιχθεί σε εν δυνάμει ισχυρό τηλεοπτικό παράγοντα; Την απάντηση είχε δώσει το HOT DOC (Τεύχος 6) από τον Ιούλιο του 2012, όταν είχε αποκαλύψει δύο χρυσοφόρες συμβάσεις ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ των εταιριών του κ. Παναγιωτάκη με τον ΟΠΑΠ, οι οποίες αφορούσαν τη μετάδοση δευτεροκλασάτων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, όπως είναι το ελβετικό και το δανέζικο. Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί μόλις λίγες ημέρες πριν ο κ. Βενιζέλος εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως είχε δημοσιεύσει το HOT DOC, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012 υπογράφηκε μεταξύ του ΟΠΑΠ και της BEL SOL ΑΕ, συμφερόντων Παναγιωτάκη, σύμβαση για την απόκτηση των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης ή αναμετάδοσης των αγώνων της αγωνιστικής περιόδου 2011-2014 ξένων πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Αυτή η σύμβαση στοίχισε στον ΟΠΑΠ 700.000 ευρώ, μολονότι τα προσφερόμενα πρωταθλήματα (Βελγίου, Ολλανδίας, Ελβετίας, Δανίας, Ρωσίας) και κύπελλα (Ολλανδίας, Σκωτίας, Ουκρανίας) δεν είναι ακριβώς «φιλέτα» που καθηλώνουν το φίλαθλο κοινό. Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, πως η BEL SOL μετατράπηκε από μια μικρή ξενοδοχειακή επιχείρηση σε εταιρία παραγωγής μόλις ένα μήνα πριν κλείσει το «golden deal» με τον ΟΠΑΠ.

Η δεύτερη σύμβαση, ύψους 500.000 ευρώ, αφορούσε την εταιρία PLD PLUS ΑΕ, επίσης συμφερόντων Παναγιωτάκη, με τον ΟΠΑΠ, με την οποία η πρώτη αναλάμβανε να προβάλλει τον τότε κρατικό Οργανισμό μέσα από τα δελτία ειδήσεων του ACTION24, με προωθητικά τρέιλερ και διαμέσου στοιχηματικής εκπομπής. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: ποιός ήταν ο λόγος που ώθησε τον ΟΠΑΠ να δαπανήσει μισό εκατομμύριο ευρώ για να διαφημιστεί σε ένα κανάλι με πολύ μικρή τηλεθέαση, εντός των ορίων του νομού Αττικής; Ο κ. Παναγιωτάκης, μάλιστα, αναμενόταν να εισπράξει προκαταβολικώς το 30% του συνόλου των χρημάτων που ορίζουν οι δύο συμβάσεις.

Με τον πακτωλό χρημάτων, επομένως, που έχει εισπράξει από τον ΟΠΑΠ είναι λογικό ο στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου να διαθέτει χρήματα στην άκρη προκειμένου να κάνει μια μεγάλη επένδυση στο χώρο των μίντια. Με αυτήν την κίνηση, εξάλλου, δεν ικανοποιεί μόνο τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει και τα πολιτικά συμφέροντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση όχι μόνο απέναντι στην κοινωνία, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του.

4 σχόλια:

  1. Ένα καλός υποστηριχτής του καπιταλιστικού συστήματος (και αναφέρομαι σε όλους) πρέπει και να ... αμοίβεται !

    Έτσι ή αλλέως πως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μπλογκ του Σφυροδρέπανου (ωραία ανάρτηση κι αυτή) έγραψα το παρακάτω:

    Τα παπαγαλάκια, γιαβάς-γιαβάς, επιστρέφουν μαυρισμένα στη ρουτίνα της τρομοκράτησης των οκτώ, η μαμά τους όμως τρέμει σε κάποια ξαπλώστρα, ("να γυρίσω; να μην γυρίσω; με πήραν και τα χρόνια και δεν περνά η μπογιά μου") ο κονσιλιέρε πήρε το πρώτο ελικόπτερο απ’ το Πόρτο-Χέλι και ο μπαμπάς την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια, γιατί κάτι ακούγεται για δόλια και μη εξυπηρετούμενα ομολογιακά δάνεια και στο βάθος του ορίζοντα τους χαμογελάει ένας μυστήριος εξωχώριος.

    Ανακατατάξεις στις φαμίλιες, τα παπαγαλάκια ανατριχιάζουν και θα την πληρώσουν τα βατράχια.

    Ωραίο πράμα να πολεμάς τον αντίπαλο με τα ίδια του τα μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο δεν θα πει τίποτα, αλλά σκέψουν να μπορείς να τον πολεμάς ΚΑΙ με μέσα που δεν τα ξέρει ...

      Και που είναι και ανώτερα ...

      Που δεν θα μπορεί να ξεφύγει ...

      Που δεν θα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ...

      Έ ;;;

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...