30 Αυγ 2013

Οι πλασιέδες της Χ.Αυγής και..το τιμολόγιό τους!

«Κυνικός είναι αυτός που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων, αλλά την αξία κανενός» αναφέρει ένα γνωστό απόφθεγμα που θυμηθήκαμε χθες ακούγοντας τη συνέντευξη του χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη στο ΣΚΑΪ.

Είπε λοιπόν ο Κασιδιάρης: «Το ελληνικό κράτος σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παρέχει διευκολύνσεις για οποιοδήποτε στρατιωτικό χτύπημα του ΝΑΤΟ των Αμερικανών»… 

Δεν χρειάστηκαν μέρες, ούτε καν ώρες... μόνο λίγα δευτερόλεπτα στην ίδια συνέντευξη για να ομολογήσει ότι το «σε καμιά περίπτωση» της Χρυσής Αυγής πάει κυριολεκτικά περίπατο αν υπάρξουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα στο παζάρι ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές όπου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συμμετάσχει. 

Χαρακτηριστικός ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Να πούμε στο ΝΑΤΟ δώστε μας τι;
Κασιδιάρης: Για ποιο λόγο η Ελλάδα να δίνει διευκολύνσεις σε χώρες που δε μας παρέχουν απολύτως τίποτα;
Δημοσιογράφος: Να το απλοποιήσουμε, λέτε: Κόψε μου χρέος για να μπορεί να σηκωθεί το αεροπλάνο;
Κασιδιάρης: Κι αυτό μπορεί να γίνει.

Να, λοιπόν, τι μπορεί να γίνει... με βάση όσα λέει η Χρυσή Αυγή. Αποδεχόμενος ο ελληνικός λαός ότι χρωστά ο ίδιος τα χρέη της πλουτοκρατίας, να αποδεχτεί να βάλει «πλάτη», να δώσει την έγκρισή του και έτσι «σαν κύριοι» οι Αμερικανοί να σηκώνουν τα αεροπλάνα τους από τη Σούδα κι όποιον πάρει ο χάρος... Άλλωστε, τι αξία να έχει το ματοκύλισμα ολόκληρων λαών αν είναι ...καλά τα ανταλλάγματα. Τι αξία μπορούν να έχουν οι βομβαρδισμοί λαών μπροστά στο να μειωθεί το χρέος, να πέσουν τα spreads...

Πολύ αντισυστημική άποψη, δεν βρίσκετε;

Κι ο Κασιδιάρης συνεχίζει λέγοντας τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή «αν έρθει στα πράγματα»:

«Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ».
«Θα επαναδιαπραγματευθούμε, θα δούμε αν μας συμφέρει να παραμείνουμε στο ΝΑΤΟ».
 
Μέσα, λοιπόν, με τα μπούνια στην ΕΕ λένε τα φασιστοειδή κι «αν είναι καλά τα ανταλλάγματα», η πανούκλα ΝΑΤΟ γίνεται μονομιάς κούκλα...

Οι «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής όμως πριν καν να «έρθουν στα πράγματα» έχουν βγάλει στο σφυρί φιλέτα και κουνούν το μαντήλι και στους Ρώσους ιμπεριαλιστές να κοπιάσουν.

Κασιδιάρης: Υπάρχει μια Ρωσία που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έχει μια βάση στο Αιγαίο για να μπορεί να επεκταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο (…)
Δημοσιογράφος: Σας ενδιαφέρουν οι σχέσεις με τους Ρώσους; 

Κασιδιάρης: Μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις με οποιονδήποτε θα προάγει το εθνικό συμφέρον.
 
Συνεννοηθήκαμε λοιπόν… Μπαλάκι από το ένα γεράκι στο άλλο θέλει η Χρυσή Αυγή το λαό να χειροκροτεί πότε τους Ρώσους και πότε τους Αμερικανούς, αρκεί τα ανταλλάγματα που παίρνουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές της Ελλάδας να είναι ικανοποιητικά. 

Σε κάτι τέτοιες στιγμές, όπως αυτές στα πρόθυρα ξεσπάσματος ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου, είναι που αποκαλύπτονται ξεδιάντροπα όλοι οι υπηρέτες του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που φυλλορροεί το δήθεν «αντισυστημικό» προσωπείο που με φροντίδα η αστική τάξη με τα επιτελεία της έχει φιλοτεχνήσει για τη φασιστική Χρυσή Αυγή.

Ας μην ελπίζουν... Τις αξίες και τις αρχές της εργατικής τάξης, το αίσθημα της αλληλεγγύης και της φιλίας δεν θα τα μολύνουν τα φασιστικά αποβράσματα. Πλασιέδες των ανταλλαγμάτων της πλουτοκρατίας σαν δαύτους οι εργάτες, ο λαός δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...