27 Αυγ 2013

ΣΥΡΙΑ: Τύμπανα πολέμου από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Η προσχηματική καμπάνια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για χρήση χημικών όπλων, οι συνομιλίες Ομπάμα - Κάμερον και οι πληροφορίες για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή επιβεβαιώνουν σχεδιασμούς άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου και θύματα τους λαούς. 

Μεγάλη είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει στους σχεδιασμούς, αλλά και όλων των δυνάμεων που νομιμοποιούν την επέμβαση, υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα. 

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας: Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας) και στρατιωτικές δυνάμεις, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους για οιανδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.


902gr

5 σχόλια:

  1. Η από πολλά χρόνια διατυπωμένη αλήθεια ότι οι ΕΠΑ εξαρτούν την οικονομία τους (κυρίως) μέσα από συνεχείς πωλήσεις πολεμικού υλικου, για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται !

    Χωρίς καμμία μα καμμία δικαιλογία και στηριζόμενοι σε καθαρές προβοκάτσιες και γελοία ψέματα του τύπου ότι το καθεστώς Ασαντ χρησιμοποιεί χημικά όπλα (όχι ότι δεν θα μπορούσε, στο κάτω κάτω όλες οι ιμπεριλιστικές χώρες το κάνουν αυτό, τώρα πέσαν πάλι κάποιοι από τα συννεφα), ετοιμάζονται πυρετωδώς για μεγάλης ή και μικρής έκτασης πόλεμο, απλά και μόνο για να ... ξοδέψουν πολεμικό υλικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάρε σοβαρά πιστεύεις ότι απλά θέλουν να ξοδέψουν πολεμικό υλικό;

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς ΚΑΙ όχι φίλε μου !

      Αυτό κατάλαβες από το σχόλιό μου ;
      Συγνώμη αν αυτό το συμπέρασμα βγαίνει ...

      Αυτό, απλά, είναι μια πολύ σοβαρή παράμετρος της εξωτερικής, ιμπεριαλιστικής, κατακτητικής πολιτικής των ΕΠΑ.

      Ασφαλώς και κύριος στόχος είναι οι ενεργειακοι δρόμοι, οι "ζωτιές" για τα συμφέροντά τους ζώνες, το να προσκυνήσουν οι λαοί σ΄αυτό που λένε PAX AMERICANA.

      Διαγραφή
  2. faro

    Δυστυχως τα πραγματα δειχνουν οτι δεν θα αποφευχθει κι αυτος ο πολεμος. Διαβαζουμε αλλωστε δηλωσεις εκατερωθεν http://bit.ly/12HCRoa
    Τοσα συμφεροντα, τοση λιγη σκεψη για τις συνεπειες, οπως και για την εμπλοκη και της χωρας μας μεσα στα ιμπεριαλιστικα συμφεροντα μεγαλων δυναμεων. Αλλη μια ηττα για την ανθρωποτητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ακριβώς "πόλεμος" !

      Άλλη μία επίδειξη δύναμης (ιμπεριαλιστικής, φασιστικής, κατακτητικής") είναι ...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...