21 Αυγ 2013

Beneath the August moon (των...απολύσεων!)


Ωραιο πραγμα να απολαμβανει κανεις ...Αυγουστιατικα φεγγαρια και ..ρομαντζαδες, στην Ελλαδα της κρισης! 

Μεγαλος ευδαιμονισμος τελευταια στη χωρα μας και ενω ολα πανε..''περιφημα'', εν μεσω απολυσεων, κινητοποιησεων και δεν συμμαζευεται, σκετο..success story δηλαδη, διαβαζει κανεις οτι με ...αφορμή την αποψινή αυγουστιάτικη πανσέληνο, το υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού διοργανώνει σήμερα πολιτιστικές εκδηλώσεις σε περισσότερους από 100 αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, οι οποίοι και θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό! Το ποσο μας σκεφτεται αυτο το υπουργειο δε λεγεται! 

Απ εξω, βεβαια, οι εργαζόμενοι του υπουργείου θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων,ενημερώνοντας τον κόσμο «για τις επιπτώσεις στον πολιτισμό και τον αθλητισμό από τις εκατοντάδες απολύσεις που επιβάλλονται από την τρόικα και που υλοποιεί η κυβέρνηση», μιλωντας για «διάλυση» του υπουργείου και αλλα...δυσαρεστα, που δεν αφηνουν μερικους απο εμας, ανθρωπους του πνευματος και της Τεχνης, κυριως, να απολαυσουμε χωρις σκοτουρες το...Αυγουστιατικο φεγγαρι!

Δε θελουμε μαλλον να σκεφτομαστε  οτι ο καπιταλισμος μας σκοτωνει...Αλλους σιγα σιγα αλλους πιο γρηγορα, αλλα το σιγουρο ειναι οτι συχνα μας αλλοτριωνει και ως ανθρωπους φτανοντας στο σημειο να μη ξερουμε ποιοι ειμαστε, απο που ξεκινησαμε, τι θελουμε, που παμε..

Γι αυτο σου λεω ασε με να απολαυσω το..Αυγουστιατικο φεγγαρι...και να ονειρευομαι σαν τον ..Καραγκιοζη!


2 σχόλια:

  1. Το φεγγάρι πρέπει πάντα να το απολαμβάνει κανείς Elva, είναι πολύ ανησυχητικό σημάδι αν δεν μπορεί. Ακόμη πιο ανησυχητικό σημάδι είναι το να μην μπορεί να πει κανείς "όχι" όταν τον δολοφονούν ή ακόμη χειρότερα να προσπαθεί ο δολοφόνος να μείνει όσο το δυνατόν πιο ευχαριστημένος από την εξόντωσή του.

    Τέλος στο Σαββόπουλο θα ήθελα να αφιερώσω ένα τραγούδι του.
    Αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=Cm3dQDO_s6k
    Τα έχει όλα: Τα μαύρα τύμπανα που χτυπούν, τους βρυκόλακες, τον Χίτλερ με τον Όλιβερ Τουίστ, αλλά και την κοπέλα του που αστράφτει από χαρά, όπως κάθε θνητός δίπλα στο βασιλέα.

    Μια μικρολεπτομέρεια μόνο διαφέρει: Ότι όταν το έγραφε μάλλον άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Convolvulusa et al

      Το ..φεγγαρι το απολαμβανει καλυτερα κανεις ομως οταν εχει προηγουμενως λυσει τα καθημερινα του βιοποριστικα θεματα και πανω σ αυτο ειναι η ειρωνεια του κειμενου, την οποια ειμαι σιγουρη οτι μια χαρα καταλαβαινεις .
      Σχετικα με το θεμα Σαββοπουλου, η..μουσικη αφιερωση σου καλυπτει κι εμενα!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...