12 Αυγ 2013

Καθείς εφ΄ ώ ετάχθη

 

της Δανάης Τούντα, τεχνικού, εργαζόμενης του «902»

«Σε χώρα μακρινή και αρυτίδωτη τώρα πορεύομαι / Τώρα το χέρι του Θανάτου / αυτό χαρίζει τη Ζωή / και ο ύπνος δεν υπάρχει. / Χτυπά η καμπάνα του μεσημεριού / κι αργά στις πέτρες τις πυρρές χαράζονται τα γράμματα: / ΝΥΝ και ΑΕΙ και ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. / Αιέν και αιέν και νυν τα πουλιά κελαηδούν / ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το τίμημα...».

Ναι. Άξιον εστί το τίμημα γιατί για μας το τίμημα είναι η δική μας προσφορά στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης κι όλου του λαού. Η επαγγελματική μας σχέση με τον «902», το σταθμό του ΚΚΕ, δεν εξασφάλιζε το οικονομικό μας μέλλον, αλλά το μέλλον όπως εμείς το οραματιζόμαστε. Και γι’ αυτό το όραμα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από άλλο μετερίζι.

«Ψιλά γράμματα» για όλους αυτούς που βρήκαν ευκαιρία να διεξάγουν το δικό τους αντιΚΚΕ αγώνα, με το πρόσχημα της υπεράσπισης των δικών μας δικαιωμάτων. Από την μια δεν τους κατηγορώ, γιατί «καθείς εφ΄ ώ ετάχθη», και από την άλλη αντιλαμβάνομαι ότι δεν τους είναι εύκολο να καταλάβουν τη σχέση των κομμουνιστών με το Κόμμα τους και τις ιδέες τους. Όταν εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια, μάταιο να προσπαθήσεις να δεις την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να «στενοχωριούνται» περισσότερο αυτοί που μια ζωή σε «χτυπούσαν» με κάθε τρόπο, από εμάς που παλεύαμε μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όχι να βολευτούμε εμείς με ένα μισθό, αλλά να αλλάξει αυτός ο κόσμος για να έχουν όλοι δουλειά και να μπορούν να ζουν από το μισθό τους, για να μπορούν να έχουν όλοι δικαίωμα στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό. Ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους του «902» και αν ήθελαν θα έβγαιναν στους δρόμους μαζί μας για να αλλάξουν αυτήν την άδικη καπιταλιστική κοινωνία. Δεν φταίει το ΚΚΕ για την κρίση του καπιταλισμού. Ας καταλάβουν ότι ο καπιταλισμός φταίει κι αυτοί που τον συντηρούν.

Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυά τους, αυτά κυλούν από τα κλειστά τους μάτια. Τα δικά μας δακρυσμένα μάτια δεν είναι για το προσωπικό μας μέλλον, αλλά για το μέλλον όλου του κόσμου και το δικό σας, όλων όσοι φοβάστε ή δεν θέλετε να δείτε την πηγή του κακού.

Όπως έλεγε κι ο Λουντέμης:

Καλύτερα μάτια δακρυσμένα παρά μάτια κλειστά.

Πώς να προφυλαχτείς απ' τους φοβητσιάρηδες;

Όλες οι συμφορές στον κόσμο απ' τα παρακάλια έγιναν.

Φοβού τον Θεόν αλλά τρέμε τους πιστούς του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...