14 Αυγ 2013

Προς άπαντες επαναστάτες του..Internet!



Οχι, ούτε εσένα σε ξέχασα. Εσένα που από τη Δευτέρα το βράδυ περίπου, το πιο cool θέμα για σένα στην πόλη ήταν το κλείσιμο του σταθμού των παλαιολιθικών, ξεχασμένων, ορφανών του Στάλιν, κατευθυνόμενων... αυτών του ΚΚΕ, ρε παιδί μου. 
Και εσύ έτρεξες αφού το διάβασες στην αρχική σελίδα που σου βγαίνει, πριν διαβάσεις τα (χωρίς ουσία) mail σου, όχι πολύ μακριά βέβαια, μέχρι το διπλανό παράθυρο που άνοιξες στον υπολογιστή που έχεις σπίτι σου, εκτός αν και μετά από πολύ κόπο και θυσίες, καταφέρνεις και συντηρείς internet στο σούπερ smartphone σου (που ακόμα δίνεις δόσεις μέσω πιστωτικής). Σκέφτηκες να το σηκώσεις πρώτος στα social media αλλά είδες (με χαρά) ότι και άλλοι όμοιοί σου το έχουν ήδη κάνει, και μάλιστα, το έχουν ομαδοποιήσει κιόλας.

Σκέφτεσαι, πολύ κιόλας. Θες για άλλη μια φορά να έχεις εσύ το προνόμιο της μεγαλύτερης εξυπνάδας με τις λιγότερες λέξεις, ανάμεσα στο κοπάδι που είναι μαζεμένο εδώ, αλλά ο καθένας πίσω από τη δική του οθόνη...

Για σένα, δεν παίζει καμία απολύτως σημασία ότι δεν είχες ακούσει και δεν είχες δει το συγκεκριμένο σταθμό, επειδή ήταν πιο πίσω στην ταξινόμηση προγράμματος της τηλεόρασής σου (εκτός αν το παίζεις super κουλτούρα και δεν έχεις τηλεόραση συνειδητά, γιατί σε ψυχοπλακώνει ή σου λέει ψέματα). Ηξερες όμως ότι οι συγκεκριμένοι είναι ο ορισμός της «μη έγκυρης και αντικειμενικής» ενημέρωσης και ότι στα διαλείμματα των «διαλέξεων - προπαγάνδας - πλύσης εγκεφάλου», το μόνο που έβλεπες ή άκουγες ήταν Μπόλεκ και Λόλεκ, μαξιλάρια, παντόφλες ή μπουζούκια και αντάρτικα (το «αντάρτικα» δεν ξέρεις τι είναι αλλά σε κάποιο blog το διάβασες και ξέρεις ότι τα παίζουν αυτοί και μόνο αυτοί). Διάβασες (και όχι από μία πηγή, αλλά, σαν τσάκαλος που είσαι, παρατήρησες ότι παλιότερα, πάλι πολλοί είχαν γράψει) ότι αυτοί του ΚΚΕ είχαν ξανακάνει απολύσεις. Κάπως έτσι μωρέ, αλλά τι σημασία έχει; Το παίζουν επαναστάτες αλλά απολύουν κόσμο, κουνάνε σαν πιόνι κάποιο πράμα που λέγεται ΠΑΜΕ ή κάπως έτσι, και συνηθίζουν να φωνάζουν γενικώς, μιλώντας μια ξύλινη γλώσσα. Μην ξεχάσω ότι πάντα λένε ΟΧΙ σε όλα. Τι πού το ξέρω; Ολοι αυτοί που με κάνουν και γελάω (πολλές φορές χωρίς λόγο) στα «σατιρικά» προγράμματα της τηλεόρασης αυτό λένε, εγώ γιατί να μην τους πιστέψω;

Ακουσες που το συζητούσαν και στην καφετέρια που βγήκες εχτές. Θεώρησες βλακεία να ξανακάνεις σχόλιο πάνω σ' αυτό, γιατί είχες ήδη κάνει στα social media και πήρες πολλά θετικά σχόλια (ή μήπως όχι και πρέπει να ξανατσεκάρεις τους λογαριασμούς σου), οπότε, ξαναέπεσες με μανία στο smartphone σου, που είπαμε παραπάνω, ανακάλυψες άλλα 2-3 καινούργια στέκια της πόλης με πολύ εναλλακτικά μέσα (το τι είναι εναλλακτικό δεν το ξέρεις και ακριβώς, αλλά τι σημασία έχει; αφού πηγαίνουν όλοι, και εσύ μαζί τους), και στον υπόλοιπο χρόνο σου ασχολήθηκες με τους αγαπημένους σου bloggers και τις (αμπελο) φιλοσοφίες τους, ενώ τσεκάρισες για άλλη μια φορά το site που διαφημίζει το μαγαζί που θα πας να κάνεις το επόμενο σου tattoo (το οποίο κοστίζει όσο ένα μηνιάτικο επίδομα ανεργίας αλλά ψιλά γράμματα).

Μάθε, λοιπόν, ότι αυτό που (προσωρινά) έκλεισε είναι πάνω απ' όλα απώλεια για ΣΕΝΑ. Ναι, για σένα που σε λίγο χρονικό διάστημα, είτε για δουλειά, είτε για τα ένσημα που σου χρωστάνε, είτε για το μεροκάματο που λιγοστεύει αλλά και για όλα αυτά μαζί, δεν θα έχεις τη δυνατότητα να το δεις σαν είδηση ούτε εκεί που μπαίνεις, ούτε καν με το μακαρόνι το νούμερο 2 από το παράθυρό σου (ναι, το ξέρω ότι ούτε στο ντουλάπι σου έχεις τέτοια μακαρόνια αλλά βλέπω ότι δεν έχεις γενικώς κάτι χρήσιμο). Ισως να είσαι απόφοιτος κάποιας τεχνικής σχολής ή πανεπιστημίου και έχεις απολέσει από καιρό την ιδέα της καριέρας στο εξωτερικό λόγω κρίσης αλλά επειδή κάποια στιγμή, βιαίως μεν, θα μάθεις ότι η κρίση έχει φτάσει και εκεί που ήθελες να πας.

Λυπάμαι που στο λέω, αλλά έχασες και τη δυνατότητα να μπεις στη λογική του πραγματικά διασκεδάζω - ψυχαγωγούμαι - μορφώνομαι και όχι στη λογική διασκεδάζω - εκτονώνομαι - κολλάω 10 «πλαστικές» λέξεις τη μία δίπλα στην άλλη για να το παίξω έξυπνος και μορφωμένος. Δεν μπορώ να φανταστώ το μέγεθος της απογοήτευσής σου όταν θα καταλάβεις πόσο ίδιος είσαι με αυτούς, που κατά τ' άλλα βρίζεις (στο internet πάντα), γιατί πασχίζεις να αποδείξεις ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσο «ψαγμένος και έμπειρος» είσαι, ενώ το ψάξιμό σου και η εμπειρία σου μετρώνται μόνο με τη μονάδα μέτρησης σελίδων περιήγησης σε αναζήτηση στο internet.

Θα μπορούσα να σου αφιερώσω ακόμα πάρα πολλές ώρες για να σου δείξω και να σου εξηγήσω τι έχασες, θα προτιμήσω όμως να σου πω τι θα γίνει παρακάτω.
Με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο και αν χρειαστεί, θα μας ξαναδείς μπροστά σου να κάνουμε ό,τι κάνουμε εδώ και έναν αιώνα. Εκεί όμως μοιραία θα έρθει και η ώρα σου να διαλέξεις: Η θα πρέπει να μαθαίνεις και να δείχνεις πώς θα το μαθαίνουν και οι άλλοι αυτό που συμφέρει εσένα και τον διπλανό σου, ή να συνεχίσεις να ζεις στο λαβύρινθο που κάποιοι χτίσανε γύρω από σένα και εσύ θα αισθάνεσαι προς στιγμήν ευτυχισμένος. Η ανθρώπινη εξέλιξη, δημιουργία, αξιοπρέπεια είναι πολλά παραπάνω από επικεφαλίδες, bulletins ή hash tags στα blogs και τα social media, άσε που χρειάζεται παραπάνω κόπο από τη δύναμη που βάζεις για να χτυπήσεις τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σου.

Καλό σου βράδυ προς το παρόν και ας είναι ντάλα μεσημέρι. Εμείς συνεχίζουμε.

ΥΓ 1: Το ξέρω ότι θα ήθελες να στα γράψω με hash tags και στα greekglish κιόλας αλλά επίτηδες, σε κούρασα λίγο παραπάνω.

ΥΓ 2: Αν από όλα τα παραπάνω σου έμειναν μόνο οι εκφράσεις στις παρενθέσεις έχεις χοντρό πρόβλημα...

 Βασίλης ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ

41 σχόλια:

  1. Οκ, απ' ότι φαίνεται οι (περισσότεροι?) τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι του 902 είναι ιδιαίτερα περήφανοι που απολύονται με τον ελιγμό της εικονικής "μετάταξης" σε άλλες εταιρίες, προκειμένου να παραβιαστεί η εργατική νομοθεσία που προβλέπει περιορισμό των ομαδικών απολύσεων σε μία εν ενεργεία εταιρία.

    Κανένα πρόβλημα, ο καθένας έχει τις αντιλήψεις του. Όμως μην προσπαθείτε να αλλάξετε με αυτό τον τρόπο τις δικές μας αντιλήψεις. Αυτές δεν εξαρτώνται από το κατά πόσο διαμμαρτύρεται ή είναι ευχαριστημένος ο εργάτης με την θέση του ή την μεταχείρισή του από το αφεντικό του.
    Όποιος θέλει κουβέντα κι όχι κραυγές εδώ είμαι. Αλλιώς σβήστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ λεφτά δεν έχει:
      - Έβλεπες τον ΚΚΕδικο 902;
      - Λεφτά έχεις, για να χρηματοδοτήσεις ένα "νέο 902";
      - Θα χρηματοδοτούσες ένα "νέο 902" με mix ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
      - Στο "νέο 902" διαφημίσεις και τελεμάρκετιγκ θα δεχόσουν; Την ως τώρα αισθητική του;
      - Ο 902 χρηματοδοτούνταν απ' τα κουπόνια των μελών και φίλων καθώς και απ' την κρατική επιχορήγηση που παίρνει το ΚΚΕ σαν κοινοβουλευτικό κόμμα. Εσύ αγόρασες ποτέ κάνα κουπόνι για να τον χρηματοδοτήσεις;
      - Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά του εξοπλισμού;
      - Η οφσόρ μας ενόχλησε; Κι εμένα. Πολύ! Απ' την άλλη που θα ήθελες να πουληθεί; Σε ένα φυσικό πρόσωπο; Δεν υπάρχει! Η καπιταλιστική νομοθεσία το' χει στήσει έτσι που δίνει τη δυνατότητα τα φυσικά πρόσωπα να φτιάχνουν από ΜΕΠΕ μέχρι οφσορ για να φορολογούνται λιγότερο για τα ίδια κέρδη.
      - Ο Παπαδημούλης γιατί σκούζει; Για ηθική; Μας τελείωσε προ πολλού και άνευ περαιτέρω δηλώσεων!

      Εν τέλει αν ο καπιταλισμός είχε Ηθική θα ήταν το καλύτερο σύστημα. Αλλά καπιταλισμός και Ηθική δεν συμβαδίζουν.

      Διαγραφή
    2. S.A. καταρχάς καλό είναι να αποφεύγουμε ερωτήσεις χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Αν σου πω ότι έχω κόψει κουπόνια για το ΚΚΕ θα θεωρήσεις ότι έχω το δικαίωμα να κριτικάρω; Γιατί; Εσύ έχεις κόψει κουπόνια για το ΣΥΡΙΖΑ και τον κριτικάρεις; Δεύτερον ναι, έχω κόψει κουπόνια, αλλά αυτό είναι ο λόγος ενός (μάλλον) αγνώστου, άρα καμία αξία δεν έχει.
      Άσε λοιπόν τις ερωτήσεις που στερούνται νοήματος.

      Δεύτερον ο 902 δεν ιδρύθηκε χθες. Υπάρχει τουλάχιστον 20-22 χρόνια και δεν μπορεί να μην έχει κανείς πολιτική ευθύνη για την πορεία και την κατάληξη του σταθμού. Δεν μπορεί να φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πρώτη, η ΕΕ, το κεφάλαιο κλπ. και να μην φταίει το ΚΚΕ που τον είχε.

      Το ότι είναι του ΚΚΕ αυτόματα (για μένα) αφαιρεί κάθε σκέψη για προσωπικό πλουτισμό, όμως δεν αφαιρεί τις σκέψεις για πολιτικά λάθη και φυσικά ευθύνες που οδήγησαν σήμερα σε αυτό το "εντυπωσιακό" φινάλε. Εγώ SA δεν ξέρω από τα κόστη της τηλεόρασης. Εμπιστευόμενος λοιπόν αυτά που ΚΚΕδες μου έλεγαν περί τεράστιου κόστους, θεωρώ ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει επεγκλωβιστεί εδώ και πολλά χρόνια από τηλεοράσεις, ΕΚΤΟΣ κι αν έβαζε κι άλλους στο παιχνίδι για οικονομική βοήθεια.
      Ούτε το ένα έκανε όμως ούτε το άλλο. Και το αποτέλεσμα είναι σήμερα να ψάχνεται στις Παρθένους Νήσους για να ξεπουλήσει όσο-όσο τι;

      Τι ξεπούλησε ξέρεις; Εγώ δεν ξέρω. Κι αν θέλεις περιμένω να δω την τιμή για να μάθω. Γιατί κάμερες του ενός εκατομμυρίου δεν υπάρχουν. Θα μου πεις: "Πως τολμάς να αμφισβητείς την ανακοίνωση του κόμματος ότι πούλησε μόνο υποδομές;" Όμως SA τα "πως τολμάς" δεν είναι επιχείρημα. Δεν έχουν όλοι την ίδια εμπιστοσύνη που έχεις εσύ, ειδικά όταν βλέπουν την συγκεκριμένη διαδικασία.

      Προτελευταίο: Η ηθική και μλάλιστα η επαναστατική/κομμουνιστική ηθική, δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ ήταν αυτό που την πρόβαλε ιδιαίτερα. Επιπλέον αν σου φαίνεται ανήθικη η συνάντηση δύο πολιτικών, τότε θα πρέπει να σου θυμίσω αυτό: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3249690&publDate=

      Τελευταίο: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η εξαγορά ήταν η συνεργασία για την συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού. "Εξαγορά" δεν σημαίνει συμμετέχω στα έξοδα, αλλά αγοράζω. Και αγοράσω τι επαναλαμβάνω; 3 κάμερες και 2 βανάκια (στην τύχη τα νούμερα) ή συχνότητα;

      Διαγραφή
  2. το λάθος που κάνεις στον συλλογισμό σου είναι ότι προσπαθείς να εξηγήσεις το τί συμβαίνει στον 902,με όρους του κάθε αστικού ΜΜΕ και επίσης δεν μπορείς να καταλάβεις το τί σημαίνει να είσαι χρεωμένος σε ένα κομματικό πόστο (είτε αυτό είναι βουλευτής,είτε στελεχος,είτε καθαρίστρια)...αυτό δεν το θεωρώ από μόνο του κακό,καθώς δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο είσαι σε θέση ή έχεις διάθεση να το κατανοήσεις...το κακό στην ιστορία αυτή είναι ότι οι περισσότεροι που δεν έχουν κάν επαφή με τέτοιες καταστάσεις,προσπαθούν να μειώσουν,απαξιώσουν κάτι που δεν θα έκαναν ποτέ οι ίδιοι γιατί έμαθαν να είναι παρτάκιδες και βολεμένοι (γενικό είναι αυτό,μην το πάρεις προσωπικά)...αλήθεια,Convolvulusa et al,έχεις ακούσει ποτέ τον όρο "κόκκινο μεροκάματο" (πχ) ???αν ναι,η τοποθέτησή σου "πάσχει",αν όχι,καλό θα ήταν να ρωτήσεις...
    έχω και μία απορία..γιατί βάζεις ερωτηματικό στο "περισσότεροι"?δεν πιστεύεις ότι είναι οι περισσότεροι (που είναι ποσοστό πάνω από 85%) ή αμφισβητείς την εγκυρότητά τους και τους μαστίγωσαν για να τις γράψουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον blogsevike φαντάζομαι ότι το ΚΚΕ δεν απευθύνεται μόνο στα μάλη του. Άρα απευθύνεται και σε κόσμο που δεν ξέρει περί κομματικών χρεώσεων, κόκκινων μεροκάματων κλπ. και πρέπει να βρει τρόπο να μιλήσει σε αυτό τον κόσμο, όχι απλά να λυπάται τους αδαείς.

      Δεύτερον δεν είμαι αδαής ακριβώς. Γνωρίζω όλους αυτούς τους όρους, αλλά γνωρίζω και την χυδαία τους εκδοχή.
      Κοίταξε να δεις Blogsevike: Κάποτε οι κομμουνιστές είχαν το ηθικό πλεονέκτημα. Μπορεί να τους κυνηγούσαν, να τους κατηγορούσαν για κάθε τι πιθανό ή απίθανο, αλλά το είχαν: Θυσιάζονταν ο ένας πίσω από τον άλλο για ένα σκοπό κι αυτό τους το αναγνώριζε ο κόσμος. Σήμερα πλέον αυτό δεν υπάρχει. Όταν όλοι έχουμε δει μέσα από τους κόλπους του κόμματος να ξεπηδά ένας Γκορμπατσόφ, ένας Γιέλτσιν, ένας Πούτιν, ένας Τενγκ Σιαο Πινγκ κλπ. (για να μιλήσω για τους πιο καραμπινάτους) το ηθικό πλεονέκτημα έχει χαθεί.

      Πάς (ΙΣΩΣ) να το ξανακερδίσεις.
      Και ΠΩΣ πας να το ξανακερδίσεις; Είναι ένα ερώτημα. Με κραυγές ή με τις πράξεις σου;

      Υγ: Δεν αμφισβητώ τίποτε, απλά δεν ξέρω αν είναι η πλειοψηφία. Δεν με απασχολεί όμως και ιδιαίτερα.

      Διαγραφή
    2. πρώτον...δεν μιλάω πουθενά για λύπηση...είναι έξω από τα πιστεύω μου και την λογική μου σαν άνθρωπος,σαν κομμουνιστής να "λυπάμαι"...παλεύω για να αλλάξω τις καταστάσεις...
      δεύτερον...Κόκκινο μεροκάματο και χυδαία εκδοχή ΔΕΝ υπάρχει...ΔΕΝ είναι συνώνυμα όπως (πονηρά;) πάς να περάσεις...επίσης δεν ξέρω πώς κολλάς τους αγώνες των Κομμουνιστών (που ακόμα και σήμερα δίνονται σε αντίξοες συνθήκες) με διάφορους τύπους που αναπόφευκτα θα προκύπτουν στην ιστορία του Κινήματος...και για να μην τρέχεις μακρυά και μου αναφέρεις ονόματα από αλλού,τι κοινό έχει η θυσία του σ.Κοτζαρίδη (για παράδειγμα) με τύπους όπως ο Καρτερός (ας πούμε);ακυρώνει την θυσία του ή της στερεί την ηθική του Κομμουνιστή,η αλλαγή στάσης (για να μη πώ χοντράδα) κάποιων πρώην;πραγματικά αδυνατώ να ακολουθήσω έναν τέτοιον συλλογισμό...
      Τέλος επειδή ξαναείπες για κραυγές θα ήθελα αν το εξηγήσεις τί εννοείς...αν αναφέρεσαι σε αυτό το Blog απαντάει στον καθένα με τον τρόπο που του απευθύνεται και αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ...
      υγ.θα με συγχωρέσεις αλλά από αυτά που γράφεις μάλλον αμφισβητείς...48 εργαζόμενους έχει ο 902...μέτρα επιστολές και θα σου βγεί αποτέλεσμα...

      Διαγραφή
    3. Blogsevike δεν μπορούμε να γυρνάμε το κεφάλι αλλού. Η γνώση ενός θέματος φτιάχνει και τις άμυνες, δεν είναι κάτι αρνητικό.

      Φυσικά και δεν μίλησα για "συνώνυμα" (από που βγάζεις ΤΟΣΟ αυθαίρετα συμπεράσματα για μένα;). Είπα ότι υπάρχει πλέον και η χυδαία εκδοχή, όταν κάποιοι είναι ταμένοι για κόκκινα μεροκάματα και κάποιοι άλλοι αποκλειστικά στο σχεδιασμό, γιατί έχουν..."καλές ιδέες".
      Δες εδώ ένα παράδειγμα:
      "Σε λίγο τα περίπτερα έγιναν πέντε. Δίπλα στο αρχικό προστέθηκαν ένα στη Λ. Συγγρού, ένα στην Πλ. Μαβίλη, ένα στη Λεωφ. Αλεξάνδρας και ένα μπροστά στο ξενοδοχείο Παρκ. Στα περίπτερα δούλευαν μέλη της οργάνωσης, είτε δωρεάν, είτε με πολύ χαμηλά μεροκάματα. "Πολλές φορές κάναμε 'κόκκινα' μεροκάματα", παρατηρούν οι συνομιλητές μας και αναρωτιούνται πώς ήταν τόσο αφελείς εκείνη την εποχή."
      http://www.iospress.gr/ios1995/ios19950507a.htm

      Φαντάζομαι να συμφωνείς (το κόμμα σου τουλάχιστον συμφωνεί) ότι δεν είναι θέμα "διάφορων τύπων". Δεν υπήρχε μόνο ο Γιέλτσιν που το έπαιζε κομμουνιστής, ούτε μόνο ο Γκορμπατσόφ (που κάποιοι τον ψήφισαν για γραμματέα). Το ΚΚΚίνας έχει ΕΠΙΣΗΜΑ καλέσει, εδώ και περίπου 10 χρόνια, τους καπιταλιστές να μπουν και να δράσουν μέσα στο κόμμα. Επίσης τέτοιοι "τύποι" δεν έπαιξαν μόνο σε επίπεδο κυβερνητικό, έπαιξαν και στο κίνημα παντιοτρόπως: Ο Μάριο Μόνχε άδειασε τον Τσε Γκεβάρα στεγνά κι αυτό είχε να κάνει με το κίνημα και τις πολιτικές μεθόδους που ακολουθούσε σε αυτό το ΚΚΒολιβίας.
      Δεν έτυχε αγαπητέ blogsevike, πέτυχε, ήταν μια γραφειοκρατία που αναδείχτηκε μέσα από διαδικασίες του κόμματος, που διεκδίκησε και κατέκτησε τελικά την εξουσία για τον εαυτό της και ξεκίνησε να υπονομεύει την επανάσταση στο όνομα του...σοσιαλισμού.

      Πολύ απέχει λοιπόν αυτή η ιστορία από το "διάφοροι τύποι" που λες. Κι όποιος αφαιρεί τον εαυτό του από την όλη διαδικασία επειδή "εγώ αποκλείεται", μπορεί κάποτε να μην τον αναγνωρίζει. Ο Καρτερός έφυγε από το ΚΚ αγαπητέ. Εγώ δεν μιλώ γι αυτούς που έφυγαν και που μπορεί να έγιναν από Λαζαρίδηδες και Τσίμες μέχρι Κουφοντίνες, αλλά γι αυτούς που έμειναν.

      Για τις "κραυγές": Τι να κάνω βρε blogsevike, δεν μπαίνω μόνο στο γκλόμπινγκ κι έχω ακούσει πολλές κραυγές κενές περιεχομένου ως "υπεράσπιση" του κόμματος. Εσύ δεν έχεις;

      Για το Υγ: Επιμένεις σε ένα θέμα που εμένα όπως σου είπα δεν με νοιάζει, γι αυτό και ΔΕΝ κάθησα να μετρήσω τα κείμενα. Θέλεις να στο πω κι αλλιώς βρε blogsevike; Το ΚΚΕ είχε κλείσει τον 902 και ξανάρχισε να τον λειτουργεί επειδή πήγαν να του πάρουν την συχνότητα. Δεν είναι έτσι; Εγώ αυτό ξέρω. Η λειτουργία του λοιπόν ήταν προσωρνή και πιθανά στοιχειώδης, οπότε κάλιστα θα μπορούσε να πάρει ένα κόσμο που δεν ήταν αυτό που λέμε "μέσος εργαζόμενος". Αν μου λες λοιπόν ότι τα μέλη δεν προδίδουν το κόμμα...ε, οκ...καλά κάνουν.
      Τι θέλεις να σου πω;

      Διαγραφή
    4. με συγχωρείς πολύ,αλλά ο ιός γενικά δεν ήταν ποτέ στις "πηγές" μου (πάντα με ενοχλούσε η επιφανειακή του προσέγγιση στα πολύ σοβαρά θέματα που έπιανε)...επίσης δεν κατάλαβα που κολλάει η ΑΚΕΠ...επίσης μπορεί και να σε αδίκησα αλλά εσύ έγραψες για χυδαίες εκδοχές...
      το ΚΚΕ εδώ και πολύ καιρό έχει κάνει την μελέτη όλων των φαινομένων "τύπου" Γκορπατσόφ , τα έχει δώσει στην δημοσιότητα και μάλιστα έχει ακούσει τα χίλια μύρια για αυτό...η αναφορά ονόματος που έκανα είχε να κάνει με τα περι "ηθικής" που αναίφερες...εκάλλου είναιτεράστιο το θέμα που ανοίγεις κι εγώ είμαι κατά των θεωρητικών συζητήσεων-αναλύσεων στο διαδύκτιο (καθώς εύκολα η απρόσωπη "κουβέντα" ξεφεύγει" για πρακτικούς λόγους)...
      τέλος οι συμπεριφορές που πιθανόν έχεις αντιμετωπήσει δεν νομίζω ότι σου δ΄θνουν το δικαίωμα να μπαίνεις επιθετικά σε άλλο blog...μπορεί και να κάνω λάθος αλλά έτσι πιστεύω...
      υγ..δεν θα πιάσω το θέμα πώς έκλεισε και γιατί άνοιξε γιατί από όσο κατάλαβα δεν αναφέρεσαι σε αυτό αλλά στις εργασιακές σχέσεις...όχι λοιπόν στο προσωρινό κλείσιμο ΔΕΝ άλλαξαν οι εργασιακές σχέσεις...κι αυτό το ξέρω πολύ καλά

      Διαγραφή
    5. Τι δεν κατάλαβες για το ΑΚΕΠ; "Κόκκινα" μεροκάματα έκαναν κάποιοι και κάποιοι άλλοι είχαν τις...ιδέες των δισεκατομμυρίων. Αυτά για σένα δεν χτυπάνε καμπανάκι για το πως μπορεί μια ιστορία να εκφυλιστεί πλήρως σε κάποιες εκδοχές της και να γίνει χυδαία; Μου θυμίζεις κάποιους που λένε ότι ο Χρουστσόφ δεν μας αφορά, αυτός ήταν μαλάκας. Λες κι ο "μαλάκας" φύτρωσε! Ήταν καθαρό το χωράφι και τον έφερε ο άνεμος!

      Το να διαπιστώνεις κάποια φαινόμενα (στο είπα και πριν) δεν είναι υπονομευτικό για τον αγώνα σου, ούτε ακυρώνει ιδέες. Τις βάζει όμως σε νέα βάση: Όταν ο Τσε πήγαινε και δούλευε στα χωράφια ως Υπουργός Βιομηχανίας δεν το έκανε για τις φωτογραφίες. Το έκανε για να δείξει ότι τα κόκκινα μεροκάματα δεν είναι μόνο για τους άλλους, είναι και για ΤΟΝ ΙΔΙΟ. Και πήγαινε στα χωράφια και την βιομηχανία, δεν πήγαινε από γραφείο σε γραφείο σα κανένας γιάπις με φόρτο εργασίας. Κι αυτό ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.
      Δεν ήταν λαϊκισμός, ήταν πραγματική προσφορά του εαυτού του για μία άλλη κοινωνική οργάνωση.

      Ναι, αυτό που είπα είναι ότι το ηθικό πλεονέκτημα απο την στιγμή που έχουν γίνει τέτοια πράγματα ΔΕΝ υπάρχει πιά. Καλώς ή κακώς δεν ξέρω, αλλά δεν υπάρχει και δεν μπορείς να το επικαλείσαι, ειδικά όταν κάνεις να μη πω τι.

      Το μόνο επιθετικό που είπα εδώ ήταν το "Άμα δεν θέλετε σβήστε το". Όμως δεν ήταν δα και καμιά φοβερή επίθεση ε;

      Διαγραφή
    6. ενώ μιλάμε για κόκκινα μεροκάματα που κοπανάς το ΑΚΕΠ...αν σε βολεύει βάλε και τα ανέκδοτα της οακκε...γιατί θα πρέπει να είναι ενδεικτικό για το ΚΚΕ το γεγονός ότι ένας άλλος πολιτικός φορέας εκφυλίζει όρους δεν το κατάλαβα...το ΚΚΕ έχει δείξει (και μάλιστα σε αυτό δεν βλέπω και πολλούς να το αμφισβητούν) ότι έχει τον τρόπο να μην πέφτει σε τέτοιες λούπες και μάλιστα υπάρχουν φορές που έχουν πέσει κεφάλια για τις όποιες παρασπονδίες...για την δεύτερη παράγραφό σου δεν βλέπω που μπορώ να διαφωνήσω...ούτε σε τόνο...
      το ηθικό πλεονέκτημα του ΚΚΕ δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς,ειδικά σουρταφέρτες (και αναφέρομαι όχι σε σένα,αλλά σε γυρολόγους που είδαν το φώς το αληθινό)...το ότι το ΚΚΕ και τα μέλη του χάνουν ένα τέτοιο μέσο (tv,ραδιο) είναι από μόνο του άσχημο και από εκεί και πέρα έχεις να διαλέξεις αν θα ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ υποχρεώσεις ή θα στείλεις τον κόσμο για φιλάκια...επέλεξε το πρώτο και από κουβέντες που έχω ήδη κάνει με καλοπροαίρετους ανθρώπους,πέρα από το αρχικό μούδιασμα,μόνο θετικά σχόλια ακούω τελικά για την επιλογή αυτή (ειδικά σε σχέση με το λουκέτο και τις πιστολιές)...

      "Όποιος θέλει κουβέντα κι όχι κραυγές εδώ είμαι." στο πρώτο σου σχόλιο...
      "Για τις "κραυγές": Τι να κάνω βρε blogsevike, δεν μπαίνω μόνο στο γκλόμπινγκ κι έχω ακούσει πολλές κραυγές κενές περιεχομένου ως "υπεράσπιση" του κόμματος. Εσύ δεν έχεις;" σε επόμενο σχόλιό σου...οπότε λογική η απορία μου δε νομίζεις;;;

      Διαγραφή
    7. Παρόλο που είναι πειρασμός να σου κάνω μερικές "προβοκατόρικες" ερωτήσεις, δεν θα σου τις κάνω. Απλά για εσένα δεν υπάρχει θέμα: Στο ΚΚΕ όλοι κάνουν κόκκινα μεροκάματα, δεν υπάρχουν κάποιοι που απλά σχεδιάζουν (έστω υπερωριακά) τα κόκκινα μεροκάματα των άλλων, έτσι; Δεν υφίσταται ζήτημα το ποιούς και με ποιό τρόπο αφορούν τα "κόκκινα μεροκάματα".
      Οκ, αλλά είναι η δική σου γνώμη αυτή. Εγώ πάντως ως κόκκινα μεροκάματα δεν θεωρώ ούτε τις "περιοδείες κλιμακίου", ούτε τις συνεδριάσεις στα γραφεία, την συμμετοχή σε πάνελ ή την συγγραφή κειμένων (από μη δημοσιογράφους). Το μεροκάματο βγαίνει στους χώρους δουλειάς.

      Το "δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς" με ποιά έννοια το λες; Γιατί ήδη την αμφισβητεί, απλά για σένα είναι βαλτοί, οπορτουνιστές, γυρολόγοι, παραπλανημένοι, όργανα του κεφαλαίου κλπ. Πέραν του "σημαιοστολισμού" τους όμως είναι υπαρκτή η αμφισβήτηση και μάλιστα όχι από τον Αλαφούζο και τον Παπαχελά, αλλά από πολύ πιο χαμηλά στρώματα.

      Ποιά είναι η απορία σου; Θεωρείς αντιφατικές τις δύο προτάσεις; Δεν καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
    8. αν η προσπάθειά σου να συγκρίνει το ΚΚΕ με άλλους πολιτικούς φορείς και το τί κάνουν αυτοί δεν είναι προβοκατόρικη προσπάθεια,τότε μάλλον θα πρέπει να ξανά ερμηνευθεί τί είναι προβοκάτσια...με την λογική σου για την έκδοση των δύο τόμων του ΚΚΕ δεν θα πρέπει να δίνει λόγο το ΚΚΕ,αλλά η ΔΕΑ ή η ένωση ψαράδων αιγαίου (πχ)...το κόκκινο μεροκάματο δεν το σχεδιάζει κανείς...το προσφέρει όποιος θέλει...απλά πράγματα...κι αν το Κομματικό μέλος είναι στέλεχος χρεωμένο σε γραφεία ή πάνελ (όπως ειρωνεύεσαι),το κόκκινο μεροκάματό του δεν έχει μυρωδιά διαφορετική από τα άλλα...για τον απλό λόγο ότι στο ΚΚΕ από τον ΓΓ μέχρι το μέλος έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα...εμείς τα έχουμε λυμένα αυτά εδώ και χρόνια...το καταστατικό είναι κούτρα και προσφέρεται για διάβασμα...
      με το μπαρδόν,αλλά έχεις μπερδέψει τα πράγματα...η αμφισβήτηση που προέρχεται από ανθρώπους που λυσσαλέα έχουν παλέψει για την διάλυση του ΚΚΕ (και η λίστα είναι τεράστια) με δόλιους και εντελώς αλήτικους τρόπους μου είναι παντελώς αδιάφορη...το ίδιο αδιάφορη, με διάφορους τιμητές που είναι έτοιμοι από καιρό να υιοθετήσουν πολεμικές ενάντια στο ΚΚΕ,είτε αυτές προέρχονται από ούγκανα ούτε από πεφωτισμένους αριστερούς τύπου παπαδημούλη (με εντελώς ίδια ορολογία όμως)....και επειδή όσο κι αν ενοχλεί, το ΚΚΕ στο δρόμο και στους χώρους δουλειάς είναι και με αυτούς τους ανθρώπους μιλάει,ΝΑΙ έχω ακούσει ΤΙΜΙΕΣ κριτικές και ερωτήσεις και επίσης είδα διάθεση να μας ακούσουν και όχι σαν έτοιμοι από καιρό να συναγωνίζονται σε "ηθική" τύπου αυγιανής...για "σημαιοστολισμούς" λοιπόν ψάξε σε αίθουσες που μερικοί μερικοί δέχονται τα εύσημα του ΣΕΒ (πχ)...

      θεωρώ ενοχλητικό ότι προκατέλαβες ότι θα ακούσεις "κραυγές" από το πρώτο σου σχόλιο...

      Διαγραφή
  3. Το κακο ειναι οπως λες κι εσυ spiral architect αλλα κι εσυ blogseviko oτι πολλοι δεν εχουν ιδεα του τι θα πει υπηρετω το κομμα γιατι εχουν μαθει να βλεπουν και να ερμηνευουν τον κοσμο μεσα απο αστικα προτυπα και ορους οποτε νομιζω ειτε ηθελημενα, πολλοι απ αυτους, ειτε αθελα τους βγαζουν συμπερασματα χωρις να εχουν καταλαβει οτι δεν ισχυουν παντου οι νορμες που αυτοι ξερουν.
    Βεβαια το να τους εξηγει κανεις και παλι αυτοι να δειχνουν ''δυσπιστοι'', αυτο τι αλλο εκτος απο κακοηθεια μπορει να ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Convolvulusa et al, δεν καταλαβαίνω την οπτική σου.

    1. Μιλάς για εργατικό δίκαιο, όμως τους περισσότερους εργαζόμενους του 902, όπως φαίνεται κι από τα γραφόμενά τους ΜΕΤΑ τις απολύσεις, δεν τους νοιάζει το αστικό εργατικό δίκαιο, όσον αφορά το συγκεκριμένο πόστο. Γιατί ο μισθός που μέχρι τώρα παίρνανε στον 902, δεν ήτανε μισθός για να ανελιχθούν κοινωνικά ή να ζήσουν άνετα στην καπιταλιστική κοινωνία, ήταν μισθός πόστου, μισθός για έναν άνθρωπο που προπαγανδίζει όλη μέρα για το κόμμα, επαγγελματικά, και κάπως πρέπει να ζήσει. Είναι λοιπόν, επιλογή του καθενός το πόσες θυσίες θα κάνει, αν θα αποφύγει τα δύσκολα κι αν θα δεχτεί να ... παραβιαστεί το "δίκαιο". (γιατί άλλο νόμος κι άλλο δίκαιο)

    2. Έπειτα λες πως έγινε λάθος διαχείριση και ζητάς ευθύνες. Εδώ έρχομαι εκτός από το να σου ζητήσω εγώ ευθύνες -γιατί φαίνεται να σε καίει το θέμα οπότε σου ζητάω να κόψεις πολλά κουπόνια- να σου ζητήσω και εξηγήσεις. Πώς ακριβώς πιστεύεις ότι έπρεπε να γίνει η "διαχείριση"; Να μείωνε τα μισθολογικά κόστη το ΚΚΕ; Τότε δε θα λειτουργούσε εντελώς μα εντελώς καπιταλσιτικά; Μπήκε μέσα ακριβώς επειδή η διαχείριση ήτανε τέτοια που κατοχύρωνε και το δικό σου δικαίωμα σε ενημέρωση για τα εργατικά και λαϊκά ζητήματα και κατοχύρωνε μισθό για τους εργαζόμενους, χωρίς κερδοσκοπικές απολύσεις. Και οι απολύσεις που γίνανε ήτανε απολύσεις για επιβίωση. Ούτε καβάτζα έγινε σε κάποια τράπεζα για να ζητάς τα σπασμένα, ούτε η επιχείρηση μεταφέρεται, ούτε κάποιο πακέτο χρημάτων θα επενδυθεί στο μέλλον από το ΚΚΕ.

    Οπότε για ποια διαχείριση μιλάς. Γιατί απ' όσο ξέρω, τα υπόλοιπα κόστη, τα μη μισθολογικά (ρεύμα, καύσιμα, φόροι, επισκευές κλπ.) δεν εξαρτώνται και τόσο από τη διαχείριση.

    3. Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ το ΚΚΕ θα αποφάσιζε να είναι ο σταθμός ΤΟΥ όργανο προπαγάνδας για την εργατική τάξη και το κόμμα της και ταυτόχρονα όργανο προπαγάνδας για τα συντρίμμια του ΣΥντΡΙμοΠΑΣΟΚ; Πώς ακριβώς θα γινότανε ο συνδυασμός;

    Και γιατί πρέπει να γίνει μέσα στο σταθμό του ΚΚΕ αυτό, αφού τόσο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει φωνή; (αν και ο ΣΕΒ ίσως εξασφαλίζει τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τέλος πάντων...) Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει ένα μικρό σταθμό στην Αττική ή μικρούς τοπικούς σταθμούς να κάνει τη δουλειά του; Έστω έναν δικό του σταθμό. Αφού μπορεί να τσοντάρει, δεν το κάνει καλύτερα για την πάρτη του; Γιατί τα τσανάκια μας έχουνε χωρίσει. Κι από το Μάαστριχτ και μετά δε φαίνεται να ξαναενώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου λες βρε "Ιππότη", εσύ τις εργασιακές σχέσεις σε μια επιχείρηση τις κρίνεις με βάση την αποδοχή τους από τους εργαζόμενους σε αυτή;
      Δεύτερον εγώ σου λέω ότι οι εργαζόμενοι στον 902 χέστηκαν για την δουλειά τους, γιατί ήξεραν πολύ καλά ότι λειτουργούν προσωρινά ένα σταθμό μέχρι ουσιαστικά να πουληθεί. Όμως αυτό που θα δείξεις ως κόμμα προς την κοινωνία δεν σε νοιάζει; Το ότι δεν διστάζεις να χρησιμοποιήσεις όλα τα τερτίπια που παρακάμπτουν την (αστική όπως μας λες) εργατική νομοθεσία ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, δεν σε νοιάζει; Αυτά που έκανες μπορεί αύριο να τα κάνει ένας εργοδότης. Δεν θα τον καταγγείλεις; Κι άμα σου απαντήσει "Βγάλε ρε τη σκούφια σου και βάρα με", τι θα πεις; Ότι "Άλλο εγώ, εγώ είμαι κομμουνιστικό κόμμα";
      Το θεωρείς πολύ αποστωμοτικό ως απάντηση;
      Κι αυτό το "αστική" γιατί το πετάς; Λίγες φορές έχεις υπερασπιστεί κι εσύ και όλοι μας ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ δικαιώματα όταν αυτά παραβιάζονται; Θέλεις να σου φέρω παραδείγματα;

      Δεύτερον δεν ζητώ ευθύνες, δεν είμαι κανένα όργανο ελέγχου. Λέω ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην διαχείριση μιας κατάστασης που εσείς λέτε ότι κληρονομήσατε από την εποχή του ΣΥΝ. Τι πάει να πει "κληρονόμησα"; 20 χρόνια το διαχειρίζεσαι ρε φίλε! 20 χρόνια βλέπεις τις χρεώσεις, βλέπεις τις ανάγκες, βλέπεις αν το θες και την ποιότητα του σταθμού και λες "το συνεχίζω και με μασσαζοκαλσόν". Θα μπορούσες και να μην το συνεχίσεις, σε εποχές μάλιστα πολύ πιο καλές και για τους εργαζόμενους και για τις...υποδομές.

      Και ξαφνικά έρχεται η καπιταλιστική κρίση (για την οποία ΜΙΛΑΣ τόσα χρόνια, δεν σου είναι κάτι άγνωστο) και λες "Α...δεν τα βγάζω πέρα, καθαρίζω τους εργαζόμενους στα γρήγορα και πουλάω όσο όσο σ' ένα τύπο που ούτε τον ξέρω τις υποδομές. Και να μη σας νοιάζει ούτε ο τρόπος, ούτε σε ποιόν, ούτε πόσο, ούτε τίποτα. Δικό μου είναι άμα θέλω το καίω."
      Αμ δεν είναι ούτε καν δικό σου όμως. Ως κόμμα την πήρες την συχνότητα κι ΟΧΙ ως (παρανομούντας) επιχειρηματίας. Γιατί όλοι αυτοί οι αλήτες είναι παράνομοι και το ξέρεις, και σύμφωνα με τον ΑΣΤΙΚΟ νόμο ακόμη και αύριο μπορεί κάποιος να τους κλείσει.

      3. Μη συνεργάζεσαι με το ΣΥΡΙΖΑ άμα δεν θέλεις. Εγώ σου είπα τι επιλογές είχες. Δεν θέλεις; Ποτέ σου. Δεν νομίζω πάντως ότι το πρόβλημα σήμερα είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ. Δεν μου φαίνεται και πολύ φανατικός ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπισή της.

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα σου απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα και δε θα αποφύγω κανένα. Ελπίζω να κάνεις κι εσύ το ίδιο γιατί άφησες πολλά αναπάντητα .



      1. εσύ τις εργασιακές σχέσεις σε μια επιχείρηση τις κρίνεις με βάση την αποδοχή τους από τους εργαζόμενους σε αυτή;

      Η επιχείρηση έχει σκοπό το κέρδος. Κοινώς, ό,τι δουλεύει μέσα στην οικονομία, στο παρόν καθεστώς και ΔΕΝ έχει σκοπό το κέρδος, δεν μπορεί να είναι επιχείρηση.
      Άρα δεν είχαμε εργασιακές σχέσεις αφεντικού-εργάτη και ούτε τις κρίνω από τη ματιά που λες. Άκυρη ερώτηση.



      Όμως αυτό που θα δείξεις ως κόμμα προς την κοινωνία δεν σε νοιάζει;

      Αυτό που δείχνω ή αυτό που θέλουν να δείξουν τα αστικά ΜΜΕ πως δήθεν κάνω; Γιατί αυτό που δείχνω είναι μια δομή που δεν είχε κέρδη αλλά το κόμμα δεν απέλυε με ευκολία για να τη διατηρήσει. Σεβάστηκε μέχρι τέλους τις θυσίες των εργαζομένων. Επίσης, κανένας εργαζόμενος δε χέζεται για τη δουλειά του σε τέτοιες περιόδους. Μην κάνεις χαζές υποθέσεις.



      Το ότι δεν διστάζεις να χρησιμοποιήσεις όλα τα τερτίπια που παρακάμπτουν την (αστική όπως μας λες) εργατική νομοθεσία ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, δεν σε νοιάζει;

      Αστική είναι. Έτσι το βλέπω χρησιμοποιώντας το διαλεκτικό υλισμό και αναλύοντας την κοινωνία με βάση το πού τραβάει η πάλη των τάξεων. Εσύ πώς το βλέπεις;
      Μιλάς και πάλι για εργαζομένους ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ να θυσιαστούνε. Το καταλαβαίνεις αυτό; Όχι για το μισθό τους ούτε για το κέρδος μιας επιχείρησης. Θέλουνε να χρησιμοποιηθούνε από το κόμμα σε συγκεκριμένο πόστο.
      Αν το κάνει ο αστός ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ όμως, θα το κάνει γιατί θέλει να βγάλει κέρδος και να ξεζουμίσει τον εργαζόμενο. Έχει διαφορά δε νομίζεις;




      2. Παρακάτω λες "λέτε ότι" ... πέρα από τη γενίκευση και το ότι δεν ξέρω πού τα βλέπεις αυτά, τώρα μιλάς με μένα. Διάβασε τί λέω. Σε ρώτησα συγκεκριμένο πράγμα.

      Εφόσον ΛΕΣ πως υπάρχουνε ευθύνες στη διαχείριση, θέλω να μου βρεις (πες πως το διαχειρίζεσαι εσύ ρε παιδί μου) ποιο είναι το λάθος και να μου το διορθώσεις ΧΩΡΙΣ να μειώσεις τα μισθολογικά κόστη, τα οποία είναι τα μόνα που εξαρτώνται από εσένα.

      Έχεις πρόβλημα με τους σχετικά καλούς μισθούς του 902;



      "σύμφωνα με τον ΑΣΤΙΚΟ νόμο ακόμη και αύριο μπορεί κάποιος να τους κλείσει."

      κοίτα να δεις που οι ίδιοι έχουνε ΚΑΙ την εκτελεστική και δικαστική εξουσία, πέρα από τη νομοθετική και μέχρι τώρα κανείς δεν τους τα πήρε...



      3. Είπαμε να τρολάρεις αλλά όχι κι έτσι.


      -
      -
      -
      -
      -
      -
      -
      -
      -
      -


      Για να τελειώνουμε. Τσιράκια των αστών δε θα γίνουμε ποτέ. Οπορτουνιστικές παρεκκλίσεις είχε το κόμμα επί δεκαετίες. Σαν τα συντρίμμια του ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ) δε θα γίνουμε ποτέ.

      Διαγραφή
    3. Καταρχάς μην χρησιμοποιείς ξανά και ξανά το επιχείρημα της αποδοχής από τους εργαζόμενους. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι παλιότερα εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί είχαν κάνει καταγγελίες και διαμμαρτυρίες και δεν ήθελαν καθόλου να θυσιαστούν, αλλά...θυσιάστηκαν. Πάρε ένα link από τον μετέπειτα "Lenin Reloaded": http://radicaldesire.blogspot.gr/2011/09/902.html
      κι ένα ακόμη με την τότε άποψή του για το ζήτημα: http://radicaldesire.blogspot.gr/2011/09/902_3305.html
      Πάντως το "Δεν απέλυε με ευκολία" στερείται νοήματος, όπως πρέπει να καταλαβαίνεις. Απέλυε και μάλιστα ανθρώπους που δεν ήθελαν να θυσιαστούν.

      Δεύτερον, υπάρχουν επιχειρηματίες που έμπαιναν μέσα οικονομικά σε ΜΜΕ (και όχι μόνο) γιατί τους ήταν χρήσιμα αλλού. Αυτό δεν είναι κανένα νέο, εξ όσων γνωρίζω ήταν κάπως κοινός τόπος. Δεν νομίζω ότι ο Κουρής π.χ. είχε κανένα τρελό κέρδος από το κανάλι 29 ή ακόμη κι από την Αυριανή, γι άλλα κόλπα τα συντηρεί. Ανήκαν κι αυτά τα ΜΜΕ στις "μη επιχειρήσεις"; Η Τυποεκδοτική που έβγαζε κέρδη μια περίοδο είναι ή όχι επιχείρηση;

      Όσο για το "αστικός νόμος", σου είπα ότι πολλές φορές υπερασπίζεσαι αστικοδημοκρατικά δικαιώματα που ορίζονται από αστικούς προφανώς νόμους. Διαφωνείς;

      Θέλεις να σου πω τι θα έκανα εγώ; Θεωρείς πολύ έγκυρη την δική μου ανάλυση χωρίς να έχω κανένα οικονομοτεχνικό στοιχείο; Γιατί εγώ ως υπεκφυγή των δικών σου ευθυνών το αντιλαμβάνομαι.

      Επειδή όμως επιμένεις, να σου πω: Με βάση την ποιότητα που έβγεπα εγώ να βγαίνει, θα κοίταγα να απεγκλωβιστώ αμέσως (αν φυσικά μου τον είχαν φορτώσει στην πλάτη, γιατί αλλιώς δεν θα έμπαινα καθόλου στο παιχνίδι εξαρχής βλέποντας τα κόστη). Όμως ακόμη κι αν πούλαγα το σταθμό (και δεν έκανα ένα άλλο σχήμα, π.χ. με συνεργασίες κλπ.), θα πούλαγα ανοιχτά, σε τιμή κόστους (κι όχι πακέτο με άδειες που τις πήρα δωρεάν) και με προσπάθεια να διασφαλίσω τους εργαζόμενους. Τώρα βέβαια αν θέλεις να με ρωτήσεις τι θα έκανα ΣΗΜΕΡΑ, θα σου πω ότι δεν θα περίμενα να αντιδράσω σήμερα. ΑΝ όμως ήμουν τόσο μαλάκας -να στο πω κι έτσι- και περίμενα μέχρι ΣΗΜΕΡΑ, τότε θα έκανα ένα σταθμό με το ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο απλό. Αλλά να μην τρολάρω άλλο καλύτερα, σε αφήνω να αυνεχίσεις τις "μεστές" απαντήσεις σου.

      Διαγραφή
    4. Ωραία λοιπόν. Ας αρχίσουμε από το βασικό και που είναι η ουσία για όσα λες αλλά δεν έχουνε κανένα νόημα.

      ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ : στο ίδιο κανάλι που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων; ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Πώς σου φάνηκε;


      Δεύτερο: Υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης κι όχι τους νόμους φετιχιστικά. Τους έχω χεσμένους και θα τους χρησιμοποιώ μόνο -ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ- όταν μου κάνουνε έστω και λίγο πιο ποιοτική τη ζωή μου, εμένα και των συντρόφων μου.

      Τρίτο: Και τί θες να κάνω εγώ που ο Αντώνης είχε άλλες απόψεις; Για ποιο λόγο μου το αναφέρεις; Ρώτα τον ίδιο για τις τότε απόψεις του να δεις τί θα σου πει.

      Τέταρτο: Δε θέλανε να δουλέψουνε λοιπόν και να θυσιαστούνε;;;; Μήπως δεν ξέρανε και πού βρισκότανε;;; Ουρανοκατέβατοι ήτανε;

      Πέμπτο: Έβγαζε κέρδη λες κάποτε η τυποεκδοτική... ναι, με σκοπό να εξαγοράσει τα πάντα και να κάνει μονοπώλιο. ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Ό,τι να 'ναι.
      Εγώ μίλησα για ΣΚΟΠΟ , όχι για αποτέλεσμα. Της έκατσε και κέρδος αλλά δεν το χρησιμοποίησε για επεκτάσεις και για να βγάλει ακόμη περισσότερο κέρδος.
      Πάνε ρώτα κανάν εργαζόμενο να δεις πόσα λεφτά έπαιρναν τις καλές εποχές της τυποεκδοτικής κι αν έμεινε κανείς απλήρωτος.


      ΕΚΤΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ : Δε θα κάνετε κυβέρνηση με πατριώτες της ΝΔ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σε δω να μουτζώνεσαι! Ανυπομονώ.

      Διαγραφή
    5. Θα απαντήσω μόνο στο έκτο, αλλά το ξερεις ότι δεν είναι από ανικανότητα για τα άλλα 5:

      Για μένα όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Κι όταν λέω όλα εννοώ ΟΛΑ πλην φυσικά της "χρυσής αυγής". Γι αυτό και τον εαυτό μου δεν πρόκειται να τον μουτζώσω αγαπητέ, είτε μπω στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε δεν ξαναψηφίσω ποτέ ΣΥΡΙΖΑ στην ζωή μου.

      Αυτές τις επιλογές έχω σήμερα, εκεί το ρίχνω. Ας μου έδινε κάποιος και μια καλύτερη επιλογή. Δεν μου δίνει όμως και γι αυτό είμαι τόσο σίγουρος, όσο μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι με την εκ φύσεως περιορισμένη οπτική και δυνατότητές του.
      Είπαμε άλλωστε: ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ.
      Καθαρόν, ελήφθη το μήνυμα.

      Διαγραφή
    6. Αφού λοιπόν μας είπες πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθική, αφού μας απέδειξες πως το μόνο λάθος που έκανε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ και όχι πολιτικά το ΚΚΕ είναι πως δε συνεργάστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ, αφού η μόνη πρόταση που έχεις ως λύση, για το θέμα του 902, είναι η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, έρχομαι κι εγώ να σου κάνω ένα μάθημα ηθικής.

      Ηθική, είναι κάτι που την ορίζει ακριβώς αυτός που την εκφράζει. Δεν είναι ενιαία για όλους. Είναι αρχές και πεποιθήσεις ενός ατόμου ή ενός συνόλου ατόμων που δεν παραβιάζονται κατά συρροή από αυτό το άτομο ή σύνολο ατόμων, αλλά παραβιάζονται μόνο από λάθος υπολογισμούς και τα λάθη διορθώνονται ή δεν επαναλαμβάνονται.

      Λοιπόν, το λάθος της συνεργασίας μαζί σας δε θα το επαναλάβουμε.

      ΟΧΙ με αυτούς που θέλανε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ (που έσκισε κάτι εργάτες)
      ΟΧΙ με αυτούς που παίρνουνε επαίνους από το ΣΕΒ
      ΟΧΙ με αυτούς που, όπως καλούσανε σε φιλικές αριστερές κυβερνήσεις ενώ δε βγαίνανε τα νούμερα, τώρα καλούνε σε κοινούς αριστερούς σταθμούς, με θολές πολιτικές, ενώ λεφτά δεν έχουνε. ΟΛΟΝ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ. ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ!
      ΟΧΙ με αυτούς που παίρνουνε επαίνους από τον Ομπάμα και τους Αμερικανούς (αριστερά my dear, έξω το ΝΑΤΟ).
      ΟΧΙ με αυτούς που συναντιούνται κρυφά και κάτω από το τραπέζι κάνουν διαπραγματεύσεις με Ισραηλινούς σφαγείς.

      ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

      Αυτό είναι το μάθημα ηθικής από εμένα και το Κόμμα που στηρίζω. Όχι στην αστική εξουσία, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές οργανώσεις και πολέμους, ναι, στην ταξική πάλη, στη δικτατορία των προλετάριων, σταθεροί στις μαρξιστικές-λενινιστικές αρχές μας.

      Υ.Γ. : " ξερεις ότι δεν είναι από ανικανότητα για τα άλλα 5"
      ... ξέρω πως είναι ακριβώς από ανικανότητα
      Υ.Γ. 2 : Πηγαίνετε και με τη δημοκρατική Νέα Δημοκρατία. Ομορφιές. Με όλους εκτός από τη Χ.Α. Άσχετα που μέσα έχει και ναζί και φιλοβασιλικούς. Στα φρουφρου και το φαίνεσθαι -τα ψέματα δηλαδή και όχι την ουσία- είστε πάντα πρωτοπόροι.

      Διαγραφή
    7. Το τι έγραψα ο καθένας μπορεί να το διαβάσει. Ερμηνείες από ανθρώπους που ως συμφέρον της εργατικής τάξης θεωρούν το συμφέρον το δικό τους και των συντρόφων τους δεν δέχομαι.

      Υγ: "Φετιχισμός" η υπεράσπιση αστικοδημοκρατικών δικαιωμάτων μέσα σε μια αστική δημοκρατία!!!! Αυτά δεν περίμενα να τα ακούσω από κομμουνιστές ούτε καν από "κομμουνιστές". Από κανένα Μπάμπη Παπαδημητρίου ναι, το περίμενα.

      Τέλος κουβέντας από εμένα.

      Διαγραφή
    8. Όχι ερμηνείες. Μάθημα ηθικής θα πρέπει να δεχτείς. Αν ερμήνευες τα πράγματα όπως εγώ και οι σύντροφοί μου, θα παλεύαμε ο ένας δίπλα στον άλλον και δε θα ερχόσουν να κάνεις μάθημα για το πώς θα διαχειριστούμε τα όργανα προπαγάνδας μας, έχοντας μόνο να προτείνεις τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, το χαϊδεμένο κόμμα του ΣΕΒ. Εργατικό κομμουνιστικό κόμμα είμαστε. Ο καθένας όπου τάχθηκε.

      Και ως εργατικό κόμμα, τα δίκαια της εργατικής τάξης υπερασπιζόμαστε και προωθούμε. Αν δε θέλουν οι εργάτες, από εκεί (συριζα και ναζί) παν' κι άλλοι.

      Στήριξε ΣΥΡΙΖΑ και καλά να πάθεις. Είναι πρώτα ζήτημα ηθικής αν θα στηρίζεις ολοφάνερα ψεύτες και λαοπλάνους και μετά πολιτικής παιδείας.

      Διαγραφή
    9. Δεν χρειάζεται νομίζω καν να απαντήσω.
      Όποιος έχει μάτια βλέπει κι όποιος έχει στοιχειώδες μυαλό καταλαβαίνει.

      Διαγραφή
  5. και καλό είναι να τελειώνει αυτό το ανέκδοτο με την συνεργασία με τον συριζα για τον 902...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι που ξέχασα blogsevike: Εδώ δεν ήρθα για να πω ανέκδοτα. Με ρώτησε την άποψή μου και του την είπα. Θα έπρεπε να την κρύψω; Όμως η άποψή μου είχε και ένα όρο που τον ξέχασες. Είπα "ΑΝ ήμουν τόσο μαλάκας" ώστε να το αφήσω να φτάσει στο "μη παρέκει" τότε ναι, θα έκανα κανάλι με το ΣΥΡΙΖΑ.

      Το κανάλι με το ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχει και το "μαλάκας" μέσα.
      Το δέχεσαι; Γιατί αν δεν το δέχεσαι, τότε θα πρέπει να δεις τις πολιτικές ευθύνες του κόμματός σου που τόσα χρόνια έπαιζε με κανάλια, εκδόσεις, ακόμη και...real estate (κτίριο Μπουμπουλίνας) χωρίς να νοιάζεται για την περίφημη καπιταλιστική κρίση για την οποία μίλαγε στο πόπολο.
      Αυτά προς άρση "παρεξηγήσεων".

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σορρυ Convolvulusa et al αλλά έχεις πει ήδη μερικά ανέκδοτα...μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω την χρησιμοποίηση του ΑΚΕΠ για να την "πεις" στο ΚΚΕ...
    κτίριο "μπουμπουλίνας"...είδες που λές πολλά και την πατάς;;;ρώτα κάποιους από αυτούς που είδαν το φως το αληθινό στην διάσπαση (που έφευγαν με τις καρέκλες των γραφείων στην κυριολεξία στην πλάτη) και θα σου πουν και γιατί και για να καλύψει ποιών "ανοίγματα" πουλήθηκε το κτίριο...αν και ποτέ το Κόμμα δεν λειτούργησε με όρους κυρα κατίνας αλλά απαντούσε με πολιτικούς όρους,είμαι από αυτούς που έχω θέσει ζήτημα,ώστε να βγούν ονόματα και διευθύνσεις για το τι γινόταν τότε...εκεί να δώ μετά βελάσματα από κάποιους που έκρυβαν σφραγίδες,τσέπωναν ντοκουμέντα,έστελναν σε δικαστήρια το ΚΚΕ για "ονομασίες" και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΑΚΕΠ το χρησιμοποίησα γιατί μου είπες ότι δεν γνωρίζεις να υπάρχει χυδαία εκδοχή σε αυτή την έννοια. Ε, τώρα γνωρίζεις και δεν θα μου το ξαναπείς ελπίζω. Αν θέλεις συγκεκριμένη αναφορά στο ΚΚΕ δες τι γράφω παρακάτω, γιατί όντως έχουμε διαφορετική αντίληψη για το "μεροκάματο".

      Αν κάποιοι έκλεψαν για προσωπική χρήση κακώς δεν καταγγέλθηκαν προσωπικά. Ήταν όμως έτσι; Δεν ξέρω, εσύ ξέρεις. Σε κάθε περίπτωση όμως όταν παίρνεις ένα κτίριο για ιστορικούς λόγους δεν το ξαναπουλάς σε πολλαπλάσιασ τιμή. Το "πολλαπλάσια" δεν το λέω εγώ, έχει βγει στις εφημερίδες από δηλώσεις του Χουντή (για το ποσό της αγοράς) αλλά και του ΚΚΕ στην βουλή (για την πώληση). Εκτός κι αν όλο το δημοσίευμα είναι ψέμα, αλλά δεν έπεσε στην αντίληψή μου καμία διάψευση.

      Οι διασπάσεις blogsevike δεν ήταν ποτέ όμορφο πράγμα ένθεν και ένθεν, ακόμη και σε γκρούπες. Μερικές φορές όμως είναι καλό να κοιτάς και λίγο τον κόσμο εκτός από την διάσπαση, ειδικά αν έχουν περάσει και κάτι δεκαετίες.

      Διαγραφή
  8. ξανά λέμε τα ίδια...ήταν άτυχη (για να μην πώ άλλη λέξη) η προσπάθεια να ταυτίσεις συμπεριφορές άλλου πολιτικού φορέα με το ΚΚΕ και σου απάντησα σε αυτό.δεν με αφορά πως το κάθε ΑΚΕΠ αντιλαμβάνεται τους όρους και πως τους χρησιμοποιεί...είναι δικό του θέμα....το συνεχίζεις αλλά είναι δικό σου πρόβλημα αυτό και δεν στο λύσω εγώ...επίσης σου απάντησα ότι στο ΚΚΕ όσο κι αν ενοχλεί κάποιους,ΌΟΟΟΟΛΑ τα μέλη έχουν ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα,και κανείς μα κανείς δεν επιβάλλει το κόκκινο μεροκάματο...απλά και ξεκάθαρα...εσύ λες άλλα,αλλά είναι πάλι δικό σου θέμα αυτό...εγώ το μόνο που σου ξανά προτείνω είναι ανάγνωση του καταστατικού του ΚΚΕ...
    αφού ανέφερες τον Χουντή,ρώτα τον για τότε και για ποιούς μιλάω (και φυσικά δεν λέω ότι ο Χουντής ήταν από αυτούς,αλλά ξέρει μπόλικους και μάλιστα προς τιμήν του, έναν από αυτούς μπροστά μου τον ξέχεσε όταν μερικά χρόνια μετά πήγε να το παίξει και "κριτής")....ρώτα λοιπόν γιατί πουλήθηκε το κτίριο και τα ξανά λέμε...επίσης μπορείς να ρωτήσεις τους τύπους που έφυγαν τότε (και προφανώς δεν εννοώ τα μέλη που διαφώνησαν και που στην τελική είναι στο πρόγραμμα της πολιτικής διαπάλης) αλλά για κάποια "στελέχη" που αφού στην κυριολεξία "σήκωσαν" ότι μπορούσαν (και αφού χρησιμοποιείς την λέξη διάψευση,ας βρούμε δικές τους διαψεύσεις),μετά διοχέτευαν κείμενα για εμπόρια όπλων του ΚΚΕ με Αν.Γερμανία μέσω Νότιας Αφρικής (!),για τα ρούβλια που κατέβαζε ο Χαρίλαος από Μόσχα με σακιά κ.α...μάλιστα τσίμπησε κι ένας που το έπαιζε δημοσιογράφος και μετά στην κυριολεξία έκλαιγε στα δικαστήρια ότι "δεν είχε προσωπική γνώση αλλά έγραφε φήμες"...
    αντίθετα το ΚΚΕ ποτέ μα ποτέ δεν έκανε τέτοιες καφρίλες και ποτέ δεν έκανε τέτοιου είδους "πολιτική"...προσωπική μου γνώμη (και την έχω καταθέσει επίσημα στα όργανα που πρέπει) είναι ότι κακώς δεν τους πήγε ασάλιωτα για να βγάλουν το σκασμό...και αν νομίζεις ότι επειδή πέρασαν είκοσι κάτι χρόνια από τότε,θα πρέπει να ξεχάσουμε τις αλητείες τους και να συμπεριφερόμαστε σαν να μη έγινε τίποτα,ε όχι...ούτε χριστιανός είμαι για να γυρίσω μάγουλο,ούτε έχω αμνησία...και την ατάκα με την ιστορία και την φάρσα την ξέρεις υποθέτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μανία να το βγάλεις "άτυχο" και "ανέκδοτο". Blogsevike εσύ όταν μιλάς έχεις στο μυαλό σου πάντα το ΚΚΕ. Εμένα όμως όταν μου λες ότι δεν έχεις ξανακούσει περί "χυδαίας εκδοχής" σκέφτομαι χίλιες δυό εκδοχές, που όμως δεν τις έχω δει απαραίτητα στο ΚΚΕ. Άν μου έλεγες "δεν το έχω ξανακούσει αυτό ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ" θα καταλάβαινα άλλο. Τόσο δύσκολο είναι; Εγώ έχω γνωρίσει ΑΚΕΠίτη blogsevike και ήταν από εργατική οικογένεια, καθαρός, πίστευε στην επαναστατικότητα της εργατικής τάξης...ποιοί νομίζεις δούλευαν στα περίπτερα; Τίποτε βλαμένοι, με ουρά και iq παπαρούνας; Το "αυτοί είναι μαλάκες, αλλά εγώ...μια χαρά" το είπαν πολλοί, αλλά μετά -όπως λες κι εσύ- είδαν να βγαίνουν τα δημοσιεύματα για τα σακιά με τα ρούβλια κι έμειναν κάγκελο με τη μαλακία που δέρνει κάποιους συντρόφους τους. Αυτά τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, απλά για λόγους συσπείρωσης συνήθως γίνονται...απλά.

      Γνωρίζεις τους "διαρρήκτες"; Ρώτα να μάθεις ποιοί και γιατί ονομάστηκαν έτσι. Βάλε ένα Αρασίτη με έναν απ' το μ-λ σε ένα δωμάτιο και μπορεί σε μια ώρα να πίνουν μπύρες και να γελάνε. Για βάλε όμως κι ένα Αρασίτη μ' ένα Αρανίτη! Ένας θα επιβιώσει μετά από μιά ώρα, είναι σίγουρο.
      Τι νομίζεις, ότι αυτά μου φαίνονται περίεργα; Εδώ ο άλλος ρε συ πιο πάνω μου λέει ότι κοιτάει το καλό το δικό του και των συντρόφων του που...κατ' επέκταση είναι και της εργατικής τάξης! Τι περιμένεις μετά; Άμα (ΑΝ λέω) έρθετε ποτέ σε ρήξη να σε λυπηθεί με τέτοια νοοτροπία; Θα σε πατήσει κάτω όπως μπορεί.

      Μπορεί τόσο μεγάλες χοντράδες να μην έκανε το ΚΚΕ, αλλά τα μουλωχτά υπονοούμενά του για τις "περίεργες" σχέσεις όλων των άλλων με την ασφάλεια τα έχει αφήσει. Δεν ξέρω: Είναι καλύτερο το "ασφαλίτης" από το "έμπορος όπλων"; Ελέγχεται πάντως. Όσο για το άτυπο κομμάτι, κάνε μια γύρα στα μπλογκς αυτό το καιρό να δεις τι υπονοούμενα αλλά και άμεσες κατηγορίες πέφτουν για το Σόρος, την Αγγελοπούλου κλπ. και τις σχέσεις τους με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια βρωμίτσα και μάλιστα ανώνυμη, δεν νομίζεις;

      Τέλος για το κτίριο: Εγώ τα οικονομικά του ΚΚΕ δεν τα ξέρω, οπότε μη μου λες να ρωτήσω, γιατί κανείς δεν θα μου δώσει ολοκληρωμένη εικόνα, δεν μπορεί. Εκείνο που βλέπω (και δεν το βλέπω από τον Πάγκαλο) είναι μια συναλλαγή με το δημόσιο που αν την έκανε ιδιώτης θα έλεγες κι εσύ ότι έχει πολύ "ειδική" σχέση με το δημόσιο, να αγοράζει δηλαδή από αυτό φτηνά και να του ξαναπουλάει ακριβά. Είμαι αντικομμουνιστής αν το σκεφτώ; Εσύ δεν είναι ο άλλος προβοκατοράκος που μιλά για κρυφές συναντήσεις με τον Πέρες, όταν απ' έξω περίμεναν όλοι οι δημοσιογράφοι; Κι εγώ είμαι αντικομμουνιστής επειδή μου χτυπάει άσχημα ένα γεγονός που κανείς δεν το διαψεύδει;

      Υγ: Δεν σου είπα να ξεχάσεις, σου είπα να κοιτάξεις και λίγο πέρα από την τσαντίλα σου για κάποια στελέχη (κι εσύ λες ότι είναι συγκεκριμένοι) γιατί ο κόσμος έχει προβλήματα κι όταν έχει προβλήματα γίνεται πολύ σκληρός. Κι άμα πεις "από εδώ παν και οι άλλοι" που λέει ο Ιππότης, δεν το 'χει και πολύ να βάλει τη μαύρη μπλούζα και να σε κυνηγάει κι ας μην φταίς καθόλου για την κατάστασή του.
      Αυτά είναι γνωστά πράγματα παιδιά. Για διαβάστε να δείτε: Οι πρόσφυγες ήταν πάντα φιλικοί προς τους κομμουνιστές ή ΕΓΙΝΑΝ όταν οι κομμουνιστές στάθηκαν πλάι τους και δεν είπαν "άντε ρε κωλοδεξιοί, να πάτε στους βουλευτάδες σας".

      Διαγραφή
  9. το σχόλιό σου το είδα τώρα...θα κάνεις υπομονή για να απαντήσω από δευτέρα γιατί το ΣΚ για εμένα είναι φωτιά από το τρέξιμο και δεν προλαβαίνω ούτε να κλ#@ω που λένε....απλά πρόσεξε το υστερόγραφό σου...μπάζει...μετά και τα πολύ πρόσφατα βιντεάκια που μετά το κράξιμο "κατέβηκαν" και τις "αγκαλίτσες" με "περίεργους" ,πάει πολύ να μιλάς για μαύρες μπλούζες....καλό ΣΚ αν ξεκουράζεσαι,υπομονή αν δουλεύεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχουν τα βίντεο (αν θέλεις τα κουβεντιάζουμε κι αυτά, δεν υπάρχει κάποιο ταμπού), αλλά τι σχέση έχουν οι "αγκαλίτσες" με αυτό που σου είπα στο υστερόγραφο;;

      Για ξαναδιάβασέ το καλύτερα, γιατί δεν νομίζω ότι είναι δικό μου το λάθος.

      Διαγραφή
    2. ξεκινάμε από το τέλος...έχεις δίκιο, η βιαστική ανάγνωση που έκανα ,δείχνει ότι έκανα λάθος σχετικά με το τί έγραψες...αν και θεωρώ λίγο light την προσέγγισή σου (καθώς πιστεύω ότι το φαινόμενο των ούγκανων είναι προέκταση του συστήματος που "δουλεύτηκε" πολύ και με πείσμα και δεν είναι μόνο "αγανάκτηση"),ΝΑΙ άλλο κατάλαβα ότι έγραψες την στιγμή που στο φευγιό το διάβασα...sorry λοιπόν...
      πάμε στα άλλα τώρα...κανέναν και ποτέ δεν αποκάλεσα μαλάκα...ειδικά αυτόν που θεωρώ ότι πλανεμένα (για εμένα) παλεύει μέσα από άλλες πολιτικές δυνάμεις...και εδώ να τονίσω ότι μιλάω για αυτούς που τρέχουν και όχι για βολεμένους θεωρητικούς ,που αν τους βάλεις μπροστά σε καθρέπτη θα διαφωνήσουν μαζί του απλά για να διαφωνήσουν...μακριά από εμένα χαρακτηρισμοί που δεν έκανα...αντίθετα εσύ προσπαθείς να με πείσεις για στρεβλώσεις όρων που αφορούν άλλους πολιτικούς σχηματισμούς...εγώ όταν μιλούσα για κόκκινο μεροκάματο μιλούσα για το ΚΚΕ και μόνο για το ΚΚΕ...δεν με ενδιαφέρει πως κάποια εξυπνοπούλια εκμεταλλεύτηκαν την τρέλα ,την αγωνία ,την ανάγκη για προσφορά κάποιων ανθρώπων…θα σου φανεί ίσως σκληρό και άδικο (μπορεί και να είναι, αλλά με αυτά που έχω δεί έτσι αισθάνομαι) αλλά ας πρόσεχαν…στο ΚΚΕ όποτε προέκυψαν (ας πούμε) οικονομικές ατασθαλίες ,κόπηκαν από την ρίζα…ακόμα κι έτσι όμως μαλάκες δεν θα τους πώ…
      πάμε παρακάτω τώρα…θα στο πω όσο πιο ευγενικά μπορώ…χέστηκα για το τι γράφουν blog και λοιποί …το ΚΚΕ έχει αρμόδια όργανα που εκφράζουν την επίσημη θέση του κόμματος για όοοοοοολα τα ζητήματα…σε αυτά τα πλαίσια τέθηκαν πολιτικά και όχι κατινίστικα ζητήματα όπως η συνάντηση με Πέρες (κι εδώ που τα λέμε απάντηση δεν δόθηκε),τέθηκε ένα σοβαρότατο ζήτημα για τον ρόλο και τις (αληθινές και όχι φαντασιακές) δηλώσεις Αγγελοπούλου (πχ) για Συριζα,για εγκωμιαστικές δηλώσεις ΣΕΒ, για άρθρα Λάτση σε αυγιανή κτλ…έχουν τεθεί λοιπόν ερωτήματα και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο,μέσα από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ με υπογραφές κάτω από τα κείμενα…αντίθετα υπάρχει απόλυτα συντονισμένη (ακόμα και σε ορολογία) επίθεση προς το ΚΚΕ για τον 902 από πρωτοκλασάτα στελέχη του Συριζα, του ΔΟΛ, ακόμα και του ανέκδοτου με το όνομα τζήμερος…δεν είδα κανέναν από τον Συριζα να λέει κάτι για τον συντονισμό παπαδημούλη,ψυχάρη…ίσως γιατί πάντα οι «λαγοί» έκαναν την βρωμοδουλειά…γιαννόπουλος παλιότερα, πάγκαλος αργότερα, παπαδημούλης τώρα…
      ρωτάς τι είναι «καλύτερο» το ασφαλίτης ή το έμπορος όπλων…ασφαλίτες μας έχουν προκύψει μερικοί μερικοί και υπάρχουν καταγεγραμμένοι και σε φωτογραφίες και σε βίντεο…αντίθετα το ΚΚΕ έμπορος όπλων δεν μας προέκυψε…απάντησε μόνος σου τι είναι καλύτερο (αν και θεωρώ την ερώτηση ατυχής και δεν θα την έκανα ποτέ)…
      τέλος τα οικονομικά του ΚΚΕ δεν τα ξέρεις, αλλά «τρέχεις» να κάνεις συνειρμούς. Για τα οικονομικά του ΚΚΕ, αρμόδιο είναι να σου απαντήσει το ΚΚΕ και όχι ο κάθε τρεχαγυρευόπουλος που βλέπει οράματα… Ολοκληρωμένη εικόνα τι θα πει; Αλήθεια υπάρχει και είναι μία…το κτίριο αυτό πουλήθηκε για να καλύψει τα «ανοίγματα» (sic) μίας πολύ συγκεκριμένης ομάδας στελεχών (με ονόματα κα ιδιευθύνσεις), που λειτούργησε σαν μαγαζί μέσα στο ΚΚΕ…απλά πράγματα…τα στοιχεία αυτής της πώλησης είναι στο φως και αν κάποιος θέλει να ψάχνει «συναλλαγές» μπορεί να θέτει ερωτήματα ακόμα και για το χρώμα του κτιρίου…είναι δικό σου πρόβλημα το να υιοθετείς «ειδικές» σχέσεις και κανενός ΚΚΕ…το κτίριο αυτό αγοράστηκε και χρόνια μετά πωλήθηκε…τι ακριβώς να διαψεύσει δεν κατάλαβα…δεν είχαμε συναλλαγή μέσα σε δύο ημέρες, εκτός πια αν θεωρείς ότι όταν το ΚΚΕ (με τις μαντικές του ικανότητες) το αγόρασε, είχε στο μυαλό του ότι το υπ.Πολιτισμού είχε σχεδιάσει σε 10πόσα χρόνια να το ξαναπάρει…αντικομμουνιστή, λοιπόν δεν θα σε αποκαλέσω (αν και μερικά σου σχόλια μάλλον φλερτάρουν),αλλά αν σε πω «αφελή» θα με αδικήσεις;

      Διαγραφή
    3. Θα ξεκινήσω από εκεί που συμφωνούμε: Φυσικά και έχουν δουλευτεί πολύ από το σύστημα οι "ούγκανοι", το λέω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι βγήκαν προς τα έξω με το πραγματικό ναζιστικό τους πρόσωπο κι ένας κόσμος από μικροαστικά αλλά και λαϊκά στρώματα παρόλα αυτά δεν έχει πρόβλημα να τους στηρίξει. Αυτό κάτι δείχνει, δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα με το να λέμε ότι είναι (που ΕΙΝΑΙ) προϊόν του συστήματος και το σύστημα δουλεύει πάνω τους.

      Για το ζήτημα των κόκκινων μεροκάματων νομίζω ότι το εξαντλήσαμε. Ακόμη κι αν στην αρχή ο καθένας είχ αλλού το μυαλό του, μετά το κάναμε συγκεκριμένο: Για μένα λοιπόν blogsevike πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός σε αυτά τα ζητήματα γιατί πολύ απλά κανείς μας είτε ατομικά είτε συλλογικά δεν είναι απρόσβλητος από διάφορους "ιούς" και "ευκολίες". Επιμένω λοιπόν ότι το μεροκάματο βγαίνει στους χώρους δουλειάς και δεν είναι καταστατικό θέμα μόνο.

      Για τα blog: Εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει, όμως το ΚΚΕ έχει βγάλει μέχρι και ανακοίνωση γι αυτά που λέγονται στο internet. Ξέρει λοιπόν και όλοι ξέρουμε ότι το internet παίζει το ρόλο του και πολλές φορές τροφοδοτεί και πολύ μεγάλα ΜΜΕ με πληροφορίες ή "πληροφορίες". Καλό λοιπόν είναι το ΚΚΕ όπως διαχωρίζεται (και καλά κάνει) από το χαφιεδοfacebook, έτσι να διαχωριστεί κι από μερικούς μερικούς που το εκθέτουν και με υπογραφή μάλιστα ΜΕΡΙΚΟΙ, όχι όλοι. Εκτός κι αν δεν το εκθέτουν.
      Δεύτερον γνωρίζεις ότι στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: Διάφοροι συναντιούνται με διάφορους, ανακοινώνουν μετά πράγματα που είναι διφορούμενα ή και ψέματα, δίνουν τα χέρια λίγο πριν σφαχτούν κλπ. Θέλεις να σου θυμήσω τις αγκαλιές του Καντάφι με τους Γάλλους λίγο πριν τον βομβαρδίσουν; Θέλεις να σου θυμήσω ακόμη και την συνάντηση του Πινοτσέτ (επί βασιλείας του στην Χιλή) με τον Κίσσιγκερ, όπου ο Κίσσιγκερ του είπε "Μόλις βγούμε για δηλώσεις θα μιλήσω για ανθρώπινα δικαιώματα, μη δώσεις καμία σημασία"; Η πολιτική έχει μία βιτρίνα και το ξέρεις, εγώ δεν πρόκειται να μείνω σε αυτή. Ο ΣΕΒ μπορεί να καλοπιάνει για να πιέσει, η Γιάννα έχει συμφέροντα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, ούτε ο Τσίπρας είναι κανένας μπαρουοκαπνισμένος αντάρτης. Με κυριλέ τρόπο πάει να βγει στην εξουσία, τουλάχιστον ένα κομμάτι όλων αυτών θα τον πλησιάσει, δεν είναι παράξενο, όπως δεν είναι παράξενο αυτός να αντιδράσει όπως αντιδρά. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχει συμβεί χωρίς αναγκαστικά να σημαίνει ξεπούλημα. Δεν στο λέω από εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ (αν είχα θα ήμουν εκεί τώρα με βάση τις συνθήκες), στο λέω γιατί το βλέπω ότι το ΚΚΕ "ψάχνεται" με το ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ. Κι αυτό ΚΑΙ φαίνεται ΚΑΙ λειτουργεί πολύ αρνητικά αν το θέλεις.

      Ναι φυσικά μας έχουν προκύψει ασφαλίτες, αλλά...και μέσα στο ΚΚΕ! Μη μου πεις ότι δεν έχετε βρει ασφαλίτες εσείς γιατί έχετε. Και μη μου πεις ότι τους έχετε βρει και ΟΛΟΥΣ γιατί δεν θα σε πιστέψω. Από εκεί όμως μέχρι τα υπονοούμενα (κι όχι μόνο για την αναρχία) για τις "περίεργες σχέσεις" έχει τεράστια διαφορά. Από εκεί μέχρι να λες προβοκάτορες ολόκληρους χώρους έχει μια απόσταση.

      Για τα οικονομικά: Για ποιούς συνειρμούς μου μιλάς; Αφού επιμένεις θα στο πω: Αγοράστηκε ή όχι το κτίριο για 100 εκ. σύν άλλα 200 για επισκευές και πουλήθηκε πάνω από ένα δις; Ναι ή όχι; Είναι αλήθεια ή ψέματα; Εσύ τι θα έλεγες αν όχι το ΚΚΕ αλλά ο...Βουλγαράκης αγόραζε ένα κτίριο από το δημόσιο μεγάλης αξίας και μετά από 10 χρόνια το ξαναπουλούσε στο δημόσιο 3-4 φορές πάνω;
      Δηλαδή το ότι "το ΚΚΕ ξέρει" πρέπει να μας αρκεί; Έχεις δει λίγα κομμουνιστικά κόμματα να εκφυλίζονται και να μετατρέπονται στο αντίθετό τους; Τι πιστεύεις ότι η τυφλή εμπιστοσύνη είναι ο καλύτερος σύμβουλος επί του προκειμένου; Εν τέλει ποιός είναι ο αφελής και γιατί;

      Διαγραφή
    4. πάμε ένα ένα...αφού καταφέραμε μετά από τόσα σχόλια να βγάλουμε άκρη τουλάχιστον για δύο θέματα (το βγάλαμε άκρη πολύ γενικό),νομίζω ότι άξια μπορεί να μας δώσει κανείς βραβείο πολυλογίας....
      για τα blog...το ΚΚΕ, όπως σωστά λες, έχει πολύ συγκεκριμένη και (έγκαιρα διατυπωμένη) θέση και για το ιντερνετ γενικότερα και για τα blog και για φειςμπουκια και τουιτέρια...άλλοι ήταν που το έκραξαν για αυτή του τη θέση, τυχαία σχεδόν οι ίδιοι που κράζουν και τώρα, άσχετα αν το ΚΚΕ δικαιώθηκε για τον ρόλο όλων των παραπάνω...να σου θυμίσω μόνο δύο πράγματα...τον λογαριασμό που "χρεώθηκε" στο ΚΚΕ και "καλούσε" τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν νεοπαΣΟΚ πριν την ημέρα των εκλογών του ιούλη και αμέσως μετά έγινε μπουχός και επίσης το χιουμοριστικό (λέμε τώρα χιουμοριστικό καθώς αστυνομία χιούμορ δεν υπάρχει) ιστοσελίδας που ανεβάζει μόνο "σατυρικά" κείμενα και έγραφε για εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών μέσα στα γραφεία του ΚΚΕ...υπήρξαν ζώα που την είδηση αυτή την αναπαρήγαγαν σαν αυθεντική και μάλιστα κάποιοι επέμεναν....δεν είδα ποτέ το ΚΚΕ να μοιράζει non paper όπως τελευταία κάνουν μερικοί μερικοί…δεν είδα ποτέ το ΚΚΕ να χρησιμοποιεί «ειδήσεις» προερχόμενα από ανώνυμα ή «επώνυμα» blog…άλλοι το κάνουν αβίαστα…δεν βλέπω τον λόγο να βγει το ΚΚΕ και να απολογηθεί, αποκηρύξει (ή ότι άλλο θέλεις βάλε) κανένα blog φιλοΚΚΕ (για την οικονομία της συζήτησης) γιατί ποτέ δεν υιοθέτησε κανένα…άλλοι τα έχουν κάνει παντιέρα…
      για τις συναντήσεις τώρα…έχουν κι αυτές την σημασία τους δεν συμφωνείς; Δεν αμφιβάλω ότι ο καθένας από αυτούς που συναντιούνται έχει τον δικό του σκοπό-στόχο, αλλά όπως και να το κάνεις ΚΑΙ έχει σημασία το με ποιόν και κυρίως ΓΙΑΤΙ το κάνεις…όπως και γιατί σου λένε γλυκόλογα…μήπως γιατί βλέπουν ότι είσαι έτοιμος να τους κάνεις την δουλειά ; (ειδικά η ιστορία και οι αγαπούλες σεβ νεοπαΣΟΚ βγάζουν μάτι και όχι μόνο σε ψιλιασμένους)…επίσης μπερδεύεις κάτι…το ΚΚΕ ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποίησε τέτοιες συναντήσεις…άλλοι είχαν για σημαία τις αγάπες με καντάφι και τις φωτογραφίες με τον μπαμπάκα, άλλοι έτρεχαν να στηθούν για φωτογραφία σε μνημεία και άλλα πολλά τέτοια (όρεξη να έχεις)…στην τελικά δεν ξέρω τι έχει περισσότερη σημασία από τις συναντήσεις-δηλώσεις…αυτές οι ίδιες ή η κρυφή ατζέντα; (που για αυτή κατηγορήθηκε το θείο βρέφος στη συνάντηση με Πέρες)…εγώ λέω το δεύτερο…
      ρουφιάνοι υπήρξαν πολλοί στην ιστορία του κινήματος, μέσα κι έξω από τα κόμματα…το θέμα είναι να είσαι όσο το δυνατόν θωρακισμένος γίνεται απέναντί τους…για το ότι κάποιοι εύκολα βάζουν υπό την προστασία τους κοπρόσκυλα, είναι ένα γεγονός που όποιος είναι έστω κι από σπόντα στους δρόμους, το βλέπει…και κάποιοι πολύ εύκολα δίνουν «άσυλο»…αυτό μόνο και είμαι πολύ διακριτικός και δεν θα το συνεχίσω όσο κι αν επιμείνεις…όχι γιατί δεν έχω απάντηση αλλά γιατί δεν ξοδεύω σάλιο για αυτούς…
      κτίριο μπουμπουλίνας 1980.αγορά 100 μύρια κι άλλα 200 για επισκευές σε ένα κτίριο που οι τότε ιδιοκτήτες του (γιατί είναι πωλητής το δημόσιο δεν κατάλαβα) το έβγαλαν στο σφυρί γιατί ήταν έτοιμο για γκλουπ…αντιπαροχή ταμπέλα είχε για την ιστορία…το σύνολο 300 μύρια…εσύ λες λίγα, εγώ λέω πολλά (ψάξε τις αξίες του 80)…1993 πώληση ενός ανακαινισμένου κτιρίου στο κράτος με εντελώς διαφορετικές αντικειμενικές αξίες…λοιπόν; από πού προκύπτει αδιαφάνεια, αλητεία, θέμα απάτης ή ότι άλλο θέλεις βάλε; Και ναι έχω δει πολλά Κομμουνιστικά Κομματα να εκφυλίζονται…το ΚΚΕ ΟΧΙ…εξακολουθείς να μου λες πράγματα για το ΚΚΕ ,με παραδείγματα άλλους φορείς…και τέλος όταν είπα ότι για οικονομικά θέματα του ΚΚΕ αρμόδιο να σου απαντήσει είναι το ΚΚΕ αυτό ακριβώς εννοούσα…όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει για την αυγιανή (πχ) που είναι αρμόδια να απαντήσει για την βιωσιμότητά της με τις πωλήσεις που έχει… απάντηση στην περίπτωση αυτή θα περιμένω από την αυγιανή και όχι από τον διευθυντή του ΔΟΛ (πχ)…

      υγ.μου αρέσει η κουβεντούλα μας (αν και άκρη δεν βλέπω να βγάζουμε σαν τους γέρους του μάπετ σόου)..απλά λόγω φόρτου δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να απαντάω…

      Διαγραφή
    5. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε φύγει από το αρχικό θέμα αρκετά. Έχω κάθε καλή διάθεση να το συνεχίσω, απλά κι εγώ έχω προβλήματα με το χρόνο πρώτον και δεύτερον δεν υπάρχει λόγος να τα βάλουμε όλα σε μια κουβέντα. Έτσι κι αλλιώς δεν περίμενα ποτέ να καταλήξει η κουβέντα με κάποιον από τους δύο να παραδέχεται το λάθος του, εκείνο που ήθελα είναι να μπουν οι απόψεις με ένα ψύχραιμο τρόπο χωρίς τις γνωστές σάλτσες.

      Μία κουβέντα μόνο πριν κλείσω για τον...Καντάφι (όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο). Επειδή σε είδα να κατηγορείς όποιους αγκαλιάζονταν με τον Καντάφι, να σου πω το εξής: Εγώ αν ήμουν στην θέση κάποιου αριστερού/κομμουνιστή ηγέτη (βρες ένα της αρεσκίας σου, όποιον θες, δεν υπάρχουν και πολλοί άλλωστε) όχι αγκαλιά αλλά...χεράκι χεράκι σαν ερωτευμένο ζευγαράκι θα πήγαινα και με τον Καντάφι και με εκείνο το τέρας της αποκάλυψης, τον Αχμαντινετζάντ (καλά για τον Τσάβες δεν μιλώ, πιθανα κι εσύ να πήγαινες). Κι ας μην έχουν σχέση με την αριστερά κι ας έχουν καθαρίσει και κομμουνιστές (γνωρίζεις φαντάζομαι τι έχει κάνει το Ιρανικό καθεστώς, δεν είναι κρυφό).

      Όμως Blogsevike, αντίθετα με αυτά που λέει το κόμμα σου, σήμερα η απαίτηση για ανεξαρτησία αποτελεί για τον ιμπεριαλισμό "έγκλημα" τεραστίων διαστάσεων. Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός ή κομμουνιστής, απλά την ανεξαρτησία σου αν διεκδικήσεις, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα στελθ θα πετάνε πάνω απ' το κεφάλι σου. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος όλων των επεμβάσεων των τελευταίων χρόνων: Δεν θέλουν να σηκώσει κανένας κεφάλι εκμεταλλευόμενος τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Μικρά, αδύναμα, ξεπουλημένα προτεκτοράτα έρμαια στις διαθέσεις του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

      Πρόσεξέ το αυτό, είναι πολύ σημαντικό σήμερα ίσως το πιο σημαντικό απ' όλα, και το κόμμα σου σε αυτό το θέμα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν θα το κουβεντιάσω όμως περαιτέρω γιατί πλέον θα γίνουμε εντελώς άκυροι.

      Διαγραφή
    6. η ατάκα για τον καντάφι πήγαινε στον ΓΑΠ

      Διαγραφή
    7. ή δεν ξέρεις την θέση του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλισμό ή δεν την κατάλαβες...το ΚΚΕ ίσα ίσα μιλάει για αντιθέσεις και "επεμβάσεις" στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού...άλλοι ανακαλύπτουν "εξεργέσεις" ή διαλέγουν πλευρές (Συρία πχ)

      Διαγραφή
  10. Τί ωραίος που είσαι εσύ ρε μάγκα;

    Πιστεύω ότι το συμφέρον της εργατικής τάξης είναι αυτό που προωθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Όχι επειδή είναι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και τα διάλεξα τυφλά όπως διαλέγεις αιωνίως μια ομάδα, αλλά επειδή εδώ και 2 δεκαετίες που έχω συνείδηση πολιτική, και ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια, βλέπω πως ΚΚΕ και ΠΑΜΕ κάνουν αυτό που πρέπει για την εργατική τάξη. Επίσης, δεν είμαι μέλος ούτε ήμουνα πολιτευόμενος ή κάτι τέτοιο.

    Παρακάτω... Τις "μαλακίες" και τις άλλες ωραίες λεξούλες, κράτα τες για όποιους χωρίς να φέρουνε συγκεκριμένη πρόταση, ζητάνε ποσοστά από το ΚΚΕ συνεργασίες με ταξικούς αντιπάλους (Συριζα) ενώ θεωρούνε την ύπαρξη του ίδιου του σταθμού "μαλακία". Δηλαδή κράτα τις "μαλακίες" και τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου.

    Κι όταν λες "τέλος συζήτησης" καλό είναι να την τελειώνεις κι όχι να ζητάς τα ρέστα για τα γραφόμενά μου από άλλους.
    (αυτό ήτανε μάλλον το δεύτερο μάθημα ηθικής, αν και νομίζω πως είσαι ανεπίδεκτος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον, τα ρέστα από εσένα τα ζήτησα όχι από άλλον, αλλά εσύ μου άρχισες τα μαθήματα ηθικής αντί να αναπτύξεις τις πρωτότυπες αν μη τι άλλο απόψεις σου που πετάνε τα αστικοδημοκρατικά δικαιώματα του κόσμου στα σκουπίδια.

      Δεύτερον το "δεν είμαι μέλος" το σκέφτηκες τώρα; Γιατί προηγουμένως μου έλεγες "κομμουνιστικό κόμμα είμαστε". Αν δεν είσαι μέλος τότε το σωστό είναι "κομμουνιστικό κόμμα ΕΙΝΑΙ", μην το παίρνεις τόσο προσωπικά.

      Τρίτον δεν έβρισα κανένα συνομιλητή μου αν θυμάμαι καλά. Χρησιμοποίησα μία λέξη της καθομιλουμένης. Εφόσον όμως εσύ δεν χρησιμοποιείς τέτοιες λεξούλες μπορώ να την αντικαταστήσω για να μη σε αηδιάσω: ΔΕΝ είναι λοιπόν μαλακία. Είναι απαράδεκτο. Αν σε θίγει και αυτή η λεξούλα ως φίλο του κόμματος, λυπάμαι, αλλά κάπως θα πρέπει να δηλώσω την αντίθεσή μου.

      Διαγραφή
  11. ΘΕΣΗ 28 της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο.

    "Η ανισόμε­τρη οικονομική ανάπτυξη είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού. Από ε­δώ βγαίνει ότι είναι δυνατή η νίκη του σοσιαλισμού στην αρχή σε λίγες ή σε μία μονάχα χώρα, χωριστά παρμένη. "

    Αυτό βέβαια είναι συμπέρασμα κάθε λογικού ανθρώπου αλλά και του Λένιν. Μπορεί μια σοσιαλιστική χώρα να εκμεταλλευτεί τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και να ανταλλάξει εμπορεύματα με κάποια καπιταλιστική χώρα. Άλλο βέβαια το ΝΑΤΟ κι άλλο να δώσεις δολάρια για να πάρεις πετρέλαιο για να παράγεις τρόφιμα.

    Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μπορείς να πάρεις πετρέλαιο πιο φθηνά από χώρες που ή σε έχουνε αποκλείσει ή σου πουλάνε πανάκριβα (βλέπε Ιράν που ουσιαστικά έχει αποκλείσει της χώρες της Ε.Ε.). Άρα αυτό που λες για συνεργασίες, όχι βοήθεια σε ιμπεριαλιστικούς και εκμεταλλευτικούς σκοπούς αλλά απλές εμπορικές συνεργασίες και συναλλαγές, υπάρχει παγιωμένο στις θέσεις του κόμματος.

    Είναι ο σοσιαλισμός εφικτός σε μία χώρα, όχι επειδή μία χώρα έχει τα πάντα, αλλά επειδή μπορεί να χρησιμοποιήσει για το συμφέρον του λαού της και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, χωρίς να γίνεται ιμπεριαλιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...