7 Αυγ 2013

Να μην κλάψουν για μας

 

 

του Αντώνη Αναστασόπουλου, δημοσιογράφου του «902»

Για τους αστούς και τους παντός είδους οπορτουνιστές, δεν υπάρχει γεγονός από χαρές ως λύπες ακόμα και μια δυσάρεστη στιγμή για το εργατικό και λαϊκό κίνημα όπως η παύση της λειτουργίας του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού «902» και η πώλησή τους, που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για να επιτεθούν από κοινού πάντα με τον ίδιο σκοπό.

Την απαξίωση των κομμουνιστών, της κοσμοθεωρίας τους και του ηρωϊκού Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Βρήκαν ευκαιρία με τη δυσάρεστη αλλά απαραίτητη πώληση του «902». Χρησιμοποιούν μεθόδους ξένες σε κάθε τίμιο αγωνιστή, χτυπώντας δήθεν φιλικά στην πλάτη, την ίδια ώρα που κατασυκοφαντούν το σταθμό και το Κόμμα μας.

Μην χύνετε δάκρυα για μας, κύριοι. Ξέρουμε. Σας πονά το γεγονός, ότι δεν βρήκατε έναν να παίξει το ρόλο του ανανήψαντος, για να βοηθήσει σε αυτό που έναν αιώνα τώρα δεν έχετε καταφέρει. Να διαλύσετε το ΚΚΕ.

Σας πονά που οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του «902», άλλοι αντιμετωπίζοντας εξώσεις και άλλοι τις απειλές των εισπρακτικών, δίνανε τη μάχη του ρεπορτάζ και της ενημέρωσης με το χαμόγελο. Τόσο που να αναρωτιούνται ακόμα οι συνάδελφοί τους αν είναι ευκατάστατοι ή αναίσθητοι. Ούτε ευκατάστατοι είμαστε, ούτε αναίσθητοι. Είμαστε ΚΚΕδες με ακλόνητη πίστη στα ιδανικά και την πολιτική του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ. Με ακλόνητη πίστη στην εργατική τάξη που θα βαδίσει αργά ή γρήγορα το δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Δε θέλουμε δάκρυα, ούτε από τους ταξικούς μας εχθρούς που από το βήμα του «902», για 20 χρόνια αποκαλύπταμε και πολεμούσαμε, ούτε από εκείνους της προαλειφόμενης κυβερνώσας αριστεράς. Είμαστε περήφανοι για το κάθε ευρώ που μέλη και φίλοι του κόμματος, έδιναν στις οικονομικές εξορμήσεις και έφτανε στον «902». Είμαστε περήφανοι που η Κεντρική Επιτροπή πήρε, εν γνώσει των επιθέσεων που θα δεχόταν το Κόμμα λόγω της πώλησης, την απόφαση να προχωρήσει σε αυτήν ώστε να φανεί συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Δυσκολεύονται οι αστοί και οπορτουνιστές, που ξαφνικά θυμήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα που από κοινού έχουν βάλει πλάτη να ξεχαρβαλωθούν, να κατανοήσουν γιατί στηρίζουμε την απόφαση του Κόμματος. Δυσκολεύονται τώρα, όπως δυσκολεύονταν και τότε, να κατανοήσουν τους παππούδες και τους πατεράδες μας, που αρνούνταν να υπογράψουν τις δηλώσεις μετανοίας, ενώ «με μια υπογραφή θα κέρδιζαν την ελευθερία τους». Πάντα τους δυσκόλευε να κατανοήσουν το ήθος και την κουλτούρα των κομμουνιστών και των τίμιων αγωνιστών γιατί η δική τους ζωή ήταν γεμάτη τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό.

Με λύσσα που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ και την εφημερίδα του, η «Αυγιανή» -γιατί μόνο αυτός ο τίτλος της ταιριάζει καθώς καμία σχέση δεν έχει με τον διαχρονικό κόκκινο τύπο παρά μόνο με τον άλλο, τον ψοφοδεή κίτρινο- επιτίθεται στο σταθμό και στο κόμμα.

Συμπόνια από εκείνους που στην εφημερίδα τους παρελαύνουν κείμενα για την εθνική και υγιή επιχειρηματικότητα των Λάτσηδων και άλλων ευεργετών, δεν θέλουμε. Φιλικά χτυπήματα στην πλάτη από εκείνους που δέχονται τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ, δεν έχουμε ανάγκη.

Εμείς από τον «902» φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, γνωρίζοντας ότι όσες κι αν ήταν οι δυσκολίες βάλαμε το λιθαράκι μας στην υπόθεση της Εργατικής Τάξης, γιατί ο σταθμός όπως και το Κόμμα μας δεν έλειψαν ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑΝ εργατικό αγώνα.

Στη Χαλυβουργία, τα λιμάνια, τα εργοστάσια, δίπλα στους κολασμένους αυτού το κόσμου, στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας -όταν άλλοι έβλεπαν μεμονωμένα γεγονότα- δίπλα και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες της Μηχανιώνας. Στο πλευρό των εργαζομένων της «Sex Form», αλλά και στις εργαζόμενες του Λαναρά, αποκαλύπτοντας τον άθλιο ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που και τότε είχε πάρει μέρος στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας σπέρνοντας αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Όσα έζησε ο κάθε σύντροφος που κλήθηκε να βοηθήσει ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα τη δουλειά του «902», οι κύριοι της συριζαίικης φυλλάδας με το ιστορικό όνομα, που σκέφτηκαν τους ευφάνταστους τίτλους «902 δεξιά στα fm» και «βρόμικο 2013» (sic), θέλουν 2 και 3 ζωές για να τα ζήσουν. Προς το παρόν ας ασχοληθούν με την ερωτική ζωή του κυβερνητικού εκπροσώπου και με το πόσες μπύρες αρέσκεται να καταναλώνει ο κ. Ψαριανός, γιατί με τέτοια καταπιάνεται η εφημερίδα τους.

Γι αυτό ο «902» με τη διακοπή της λειτουργίας του, θα μπει στο κάδρο του επαναστατικού Τύπου και θα έχει για πάντα μια θέση εκεί, σε αντίθεση με την «Αυγιανή» τους, που έχει ήδη συναντήσει τον πάτο του βαρελιού και προχωρά για ακόμη χαμηλότερα.

Καθήκον όλων μας, μελών και φίλων του Κόμματος, να μην αφήσουμε την αρνητική εξέλιξη του κλεισίματος του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού «902», να μας απογοητεύσει. Αντίθετα να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τη διάδοση του «Ριζοσπάστη» και την ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή της ιστοσελίδας του «902», που ήδη σημειώνει ιδιαίτερες επιτυχίες, ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνουν τηλεόραση και ραδιόφωνο.

 

“902.gr”

7 σχόλια:

  1. Γλυψε,μήπως και σώσεις το κεφάλι σου
    λολεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόλεκ

      Σε δικές σας τακτικές αναφέρεσαι και τα εχεις μπερδέψει!

      Μπόλεκ

      Διαγραφή
    2. να είσαι καλά ρε καρτουν...μόλις κέρδισα στοίχημα ότι το πρώτο σχόλιο εδώ θα ήταν τέτοιου τύπου...πιο προβλέψιμος μόνο ο καρτερός...

      Διαγραφή
  2. Σοβαρά τώρα:
    Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και ειδικά μετά την ταυτόχρονη κατάργηση του μοναδικού ελεύθερου καναλιού HD (της ΕΡΤ HD) στην Ελλάδα, κυριολεκτικά χέστηκα για την ελληνική τηλεόραση και την κατάντια της. Μετά απο 14 χρόνια με την ίδια CRT τηλεόραση (που βασικά την είχα για μόνιτορ ταινιών) και αφού κάηκε αγόρασα μια καλή LED TV.
    Από μια μεριά κρίμα τα λεφτά που έδωσα.
    Είχαμε την ΕΡΤ HD και έβλεπα εκεί τα ποιοτικά σήριαλ του BBC, (Πύργος του Ντάουτον, Borgen κλπ) έγραφα ταινίες απ' την ΕΡΤ (ταινίες της HBO, γαλλικό, ισπανικό, αργεντίνικο και γενικά τον ποιοτικό off Hollywwod σινεμά) τα έγραφα με προγραμματισμό σε ένα κομπλαρισμένο πάνω στη TV σκληρό δίσκο και τις έβλεπα μετά μαζι τις ταινίες που κατεβάζω απ' το ίντερνετ.

    Τηλεόραση δεν έβλεπα και τώρα ειδικά δεν βλέπω καθόλου. Να δω τι; Τα παπαγαλάκια του συστήματος, ή τα ίδια και τα ίδια σήριαλ.
    Διαβάζω βιβλία, πολλά βιβλία, ακούω μουσική, συζητώ με φίλους, κάνω βόλτες. Το 47άρι μόνιτορ στέκει σκοτεινό σε μια γωνία και ανάβει μόνο για να δω κάποια καλή ταινία.
    Τον 902 TV -κακά τα ψέματα- τον έβλεπα μόνο τις προεκλογικές περιόδους, άσε που δεν τον έπιανα καλά στο αναλογικό στην περιοχή που είμαι.

    Από την άλλη, φίλος μου στον Καναδά έπιανε μέσω καλωδιακής την ERT World σε HD, γιατί έτσι την μετέδιδε η ΕΡΤ! Εδώ πλέον μετά το φασιστικό κλείσιμο της τελευταίας (επειδή το ήθελαν οι εργολάβοι της Digea και των ιδιωτικών καναλιών) για να δεις HD πρέπει να πας σε ιδιώτη πάροχο (NOVA ή ΟΤΕ TV) και με πιάτο.
    Σιγά μην σας τα δώσω!
    Να τα φάτε μόνοι σας τα πιάτα σας!
    Αν είσαστε υπέρ του ανταγωνισμού (μη χέσω!) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ κανάλι θα είχε HD. Κανένας όμως δεν είχε πλην της ΕΡΤ (που βλέπαμε και κανα ματσάκι) και όλοι είχαν σκυλιάσει και μίλαγαν για “αθέμιτο ανταγωνισμό”.
    (μην ξαναχέσω!)

    Για αυττόν καθαυτόν τον 902 τα είπα εδώ, να μην τα ξαναλέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης:

    Για να καταλάβουν όλοι πόσο ξεφτίλες και τσίπηδες είναι οι ιδιώτες της Digea και των εργολάβων καναλαρχών, βλέποντας την ΕΡΤ μέσω EBU, το μάτι μου έπεσε στο παρακάτω:
    4K and 8K UHDTV defined
    Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει το παραπάνω, σας λέω με λίγα λόγια ότι, η European Broadcasting Union (EBU) προωθεί το Ultra HD με ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση εικόνας από το HD, αυτό το HD που χάσαμε με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

    Τι κάνουν οι τσίπηδες εργολάβοι στην Ελλάδα; Συνεχίζουν να εκπέμπουν τα βρωμοκάναλά τους σε Standard Definition - SD (με λίγα λόγια σε ποιότητα YouTube) και το χειρότερο απ' όλα, με παραμορφωμένο λόγο πλευρών από 4:3 στους 16:9 δέκτες και μόνιτορ.

    Τεχνικά αυτά που σας λέω, αλλά έχουν τη σημασία τους. Γιατί; Δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη για να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους, θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για τον εργάτη; Έχει καβούρια μέσα και τα καταραμένα δαγκώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ΕΒΙΤΑ εμπνέει το τιτλο

    don't cry...

    peron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...