30 Μαΐ 2011

Συνθήκες, "Συμβόλαια", Μεσοπρόθεσμο 2012-2015

Η αλήθεια είναι ότι:

- Οι αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση (βλέπε ξεπούλημα) του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του νερού, των αεροδρομίων, των λιμανιών, του ορυκτού πλούτου της χώρας κ.λ.π., αποτελούν στρατηγική πολιτική επιλογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και φυσικά, των κομμάτων που την ψήφισαν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ).

- Η πολιτική αυτή, υλοποιήθηκε διαδοχικά, εναλλάξ και με απόλυτη συνέπεια, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σ΄αυτή επιμένουν μέχρι και σήμερα, άσχετα από επιμέρους διαφοροποιήσεις και δικαιολογίες για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Βέβαια, για να πετύχουν αυτή η πολιτική να «περάσει», στηρίχτηκαν στην αγαστή συνεργασία των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και κλαδικών Ομοσπονδιών.

- Στις θύμησες όλων είναι η προβολή του αιτήματος «μία μετοχή και αυτή κρατική», που έγινε «μέχρι 49% και το μάνατζμεντ στο κράτος», που έφτασε και πάνω από το 51%, που δόθηκε στους ιδιώτες του μάνατζμεντ (π.χ. ΟΤΕ), και που τώρα ρίχνουν πλέον όλα τα «ταμπού» και τα ξεπουλάνε ΟΛΑ!

Όλα αυτά, μέσα από συνθήκες, «κοινωνικούς διαλόγους», συναινέσεις, «πρόθυμους», «συμβόλαια με το λαό» ή και σκέτα … «συμβόλαια» και πάει λέγοντας.
Σήμερα, βρήκαν έναν νέο όρο παραπλάνησης του λαού και των εργαζομένων !

Τα νέα ακόμα πιο βάρβαρα, ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα, τα βαφτίσαν «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2012-2015»!

Που θα οδηγήσουν αυτά τα μέτρα ;

- Τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και τελικά στην πτώχευση.

- Την δημόσια, λαϊκή περιουσία (ΔΕΚΟ, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα κ.λ.π.) στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, στα κάθε λογής τοκογλυφικά λαμόγια.

Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ, ΔΝΤ, Τρόϊκα και λοιποί, έχουν αποδοθεί σε ένα … αγώνα δρόμου για την τρομοκράτηση, τον εκβιασμό του λαού ότι δήθεν τα μέτρα τους (μέτρα στην κυριολεξία για τις «κάσες» μας) αυτά είναι αναγκαία και απαραίτητα για να μην πτωχεύσει η χώρα !!!
Κρύβουν ότι στόχος τους (βασικός και μοναδικός) είναι να σωθούν (όχι η χώρα κι οι εργαζόμενοι) τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και φυσικά αυτά να αυξηθούν κι άλλο !

Ας μη τσιμπήσει ο λαός μας !

Δεν αρκεί το «μπάχαλο», οι γιορτούλες, τα χάπενινγκ (καλά είναι κι αυτά, αλλά … )!
Χρειάζονται πιο δραστικά, λαϊκά, δικά μας, μέτρα!

Ξεσηκωμός τώρα !
Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα τους (και να παρθούν πίσω αυτά που ήδη πάρθηκαν) !
Καμιά συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική της πλουτοκρατίας !

4 σχόλια:

  1. Στο επίκεντρο πάντα η εργασία, η αστική τάξη το τηρεί αυτό, η εργατική απο την πλευρά της, αφήνει τον εαυτό της να έχει γίνει είδος εμπορεύσιμο, πρώτη ύλη, προβατο προς σφαγή, μπαταρία(όπως και στο ματριξ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν λες "ξεσηκωμος"
    τι ακριβως εννοεις;;

    για να μιλαμε συγκεκριμενα..
    και οχι με "οσα παιρνει ο ανεμος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poe: Η αστική τάξη, ξέρει πολύ καλά, ότι ΜΟΝΟ αν στηρίζεται στην εργασία της Εργατικής Τάξης που παράγει την υπεραξία, με άλλα λόγια τα κέρδη που είναι το ... οξυγόνο της, έχει λόγο ύπαρξης !

    Για να δούμε πότε αυτό θα το καταλάβει κι η Ε.Τ., για να τους κόψει (το οξυγόνο) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος: Να θεωρήσω ότι σε ΟΛΟ το υπόλοιπο άρθρο συμφωνείς ;
    Μάλλον, ε ;

    Για να δούμε λοιπόν τι εννοώ με το "ξεσηκωμός".
    1. Επιγνωση για το γεγονός ότι έχουμε κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, με συμπτώματα το κρατικό χρέος, τα ελλείμματα, κλπ.
    2. Ότι το καπιταλιστικό σύστημα γεννάει την διαφθορά, την ρεμούλα, τα λαμόγια !
    3. Αφού το καταλάβουμε αυτό, χρειάζεται να πάρουμε την Απόφαση να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.
    3. Πως θα γίνει αυτό ; Μα, πρώτα και κύρια με την Οργάνωση ενός πλατιού, μαζικού, δυναμικού, λαϊκού Κινήματος.
    4. Στον πυρήνα αυτού του Κινήματος, κινητήριος μοχλός, καθοδηγητής, συντονιστής αν θέλεις, ΟΦΕΙΛΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να είναι ένα ρωμαλέο και δυναμικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αυτό δείχνει η Ιστορία. Και της Παρισινής Κομμούνας και της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης.
    5. Αν ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ δεν έχει στόχο να αλλάξει Τάξη η Εξουσία, αν το μόνο που θα πετύχουμε θα είναι ένας "άλλος διαχειριστής" π.χ. να φύγει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ και να έρθει κάτι παρόμοιο απλά με άλλα πρόσωπα (άφθαρτα ;), τότε δεν κάνουμε τίποτα. Μετά από λίγα χρόνια θα έχουμε "μία απ΄τα ίδια" !
    6. Με πολύ απλά λόγια, εγώ, όταν μιλάω για ΞΕΣΗΚΩΜΟ μιλάω για μια Λαϊκή Επανάσταση με προοπτική τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό !

    υ.γ.: μακριά από μένα (και πολύ μάλιστα) η θεωρία "όσα παίρνει ο άνεμος" ! Μην με μπαιρδεύεις με πασόκους ή συριζαίους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...