22 Μαΐ 2011

«Πλήν...Λακεδαιμονίων» (Ξανά και ξανά!)



Πολυ το χαρηκα που διαβασα οτι η Αλεκα δεν δεχθηκε τη προσκληση του Γ. Παπανδρεου για συναντηση στο Μαξιμου και ειναι λογικο, για μενα, οταν το ΚΚΕ θεωρει οτι «δεν υπάρχει αντικείμενο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, από τη στιγμή που είναι και γνωστές και εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΚΚΕ». Ειναι μια παγεια θεση και ενας απο τους λογους για τους οποιους συνεχιζει να ειναι το μονο κομμα που εχει το κεφαλι ψηλα και το μονο που η πολιτικη του δεν με κανει να ντρεπομαι που καταγομαι απο την Ελλαδα!


Εξακολουθω ομως να μη καταλαβαινω καλα τους λογους που οι ...υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί δεχθηκαν να συναντηθουν με τον πρωθυπουργο για …ανταλλαγη αποψεων επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και της Οικονομίας! Δηλαδη ολοι οι υπολοιποι αρχηγοι πιστευουν οτι τα προβληματα της χωρας ισως λυθουν μεσω της συναινεσης, κατοπιν και των εξηγησεων του πρωθυπουργου, ο οποιος, οπως διαβαζω, "θα προσπαθησει να βρει ένα κοινό τόπο συνεννόησης σε κάποια από τα θέματα εξηγώντας το μέγεθος της κρίσης και την κατάσταση της χώρας".

Ομως, ας μη κρυβομαστε, η...συναινεση δεν ειναι καινουρια λεξη στο πολιτικο σκηνικο της Ελλαδας για τους περισσοτερους Ελληνες. Εχει γινει αποδεκτος τροπος ζωης, χρονια τωρα, εφ οσον με τον ενα, ή τον αλλο τροπο, τα μεγαλα κομματα κυριως και καποια απο τα μικροτερα συναινουσαν και συναινουν σε πολλα απο αυτα που τωρα βαραινουν τη χωρα. Ολοι τους "πλην....Λακεδαιμονιων", δηλαδη του ΚΚΕ και αυτο ειναι προς τιμην του. 

Χρονια τωρα η πλειοψηφια των κομματων δεν ηταν που συναινουσαν σε πολιτικες παροχων στο κεφάλαιο, σε νατοϊκές δαπάνες, αγορες εξοπλισμων με υποπτους ορους και σε ολυμπιακα έργα που οι δαπανες τους μας πηγαν πολυ πισω, γι αυτο αλλωστε βαδιζουμε, ή (για να ειμαστε ακριβεις) γι αυτο ...τρικλιζουμε ετσι που τρικλιζουμε! 

Και ενω συμβαινουν ολα αυτα τα τραγελαφικα και οι πολιτικοι αρχηγοι χρειαζονται τις ...εξηγησεις του πρωθυπουργου για να καταλαβουν τα ...αυτονοητα, (!) καποιοι αντι να επαινουν το μονο κομμα που δεν επιτρεπει να του υποτιμουν τη νοημοσυνη, αντιθετα λοιδορουν τη μονη τιμια σταση, της μη αποδοχης σκλαβωσης του λαου κατω απο βαρεις ορους, που ειναι πολυ αμφιβολο αν, πως και ποτε θα βγαλουν τη χωρα απο τη κριση! 

Ας αφησουν λοιπον καποιοι τις ειρωνειες και τα υπονοουμενα για την "αρνητικη και παλι σταση" του ΚΚΕ διοτι ισχυει και το αντιστροφο, αν το ΚΚΕ δεχοταν μια τετοια προσκληση για συζητηση, τοτε, ειναι σιγουρο οτι ολοι θα ελεγαν "Οριστε ακομα και το ΚΚΕ δεχεται εστω και εμμεσα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και της Τροικας!" 

Ειλικρινα θα ηθελα να ξερω πως σκεφτεται ο μεσος πολιτης στην Ελλαδα, εχω ομως την εντυπωση οτι εχει βαρεθει τοσο πολυ ολα αυτα τα τρομολαγνικα σεναρια και διλημματα που ακουει καθε μερα ωστε τελικα "συναινει" απο δυσπιστια, αηδια για το σημερινο πολιτικο σκηνικο και συχνα κακη πληροφορηση, ακομα κι αν δεν συμφωνει απολυτα. 

Τελικα για μενα η ερωτηση θα επρεπε να ειναι πιο συγκεκριμενη: Συναινειτε, Ελληνες, ή οχι, στην προσπαθεια ...υποτιμησης της νοημοσυνης σας ακομη περισσοτερο μεσω της λογικης αυτης που λεει οτι "οι πολιτικες των δυο μεγαλων κομματων πτωχευσαν τη χωρα, αλλα τωρα καλειστε, εσεις, ο λαος να πληρωσετε τα σπασμενα"; 

5 σχόλια:

  1. Γιατί να πάει ;
    Για να ακούσει τον Παπανδρέου, να της λέει, να "μαζέψει" το ΠΑΜΕ ;;;;;;;;;

    Και, απλά να του πει ότι: Δεν μασάμε ;

    Δεν έχει νόημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bεβαιως και καλα εκαμε η Αλεκα...
    Ομως, παραπερα..Εχω τη γνωμη, οτι και κανενας αλλος "ηγετης" δεν πρεπει να παει...
    Βαζουν την υπογραφη τους στο πωλητηριο, με το που πανε...!!! Στην εισοδο εχει το συμβολαιο ο ΓΑΠ...!!
    Ας πανε σε εκλογες παλι...
    Και παλι και παλι...
    Η αν φοβουνται, ας υπογραψουν...
    Στην Ιστορια θα μεινουν...Οι υπογραφες, των δωσιλογων...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Φυσικα.Ενας λογος...παραπανω να μην γινονται ανουσιες συζητησεις, ειδικα οταν αυτοι λενε ''ναι'' στη συναινεση κι εμεις ''οχι''.
    Ομως παρ ολα αυτα υπαρχουν καποιοι που μεμφονται ακομα και μια τετοια ξεκαθαρη σταση οπως αυτη του ΚΚΕ.
    (Δεν ειναι η πρωτη φορα αλλωστε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαχαιρη

    Και βεβαια θα συμφωνησω οτι ουτε οι αλλοι πολιτικοι αρχηγοι θα επρεπε να πανε, αλλα δεν εχουν ολοι τις ξεκαθαρες πολιτικες θεσεις του ΚΚΕ. Οπως ξερουμε ''θελει αρετη και τολμη η ελευθερια'' και δεν εχουν ολοι τα ''κοτσια'' να σταθουν και να υπερασπισουν το δικαιωμα του να μη δεχεσαι να σε υποδουλωσουν.
    Eιναι πιο ευκολο να λεει κανεις ..'ναι' σε ολα απο το να λεει 'οχι' και να ξερει τις συνεπειες πολυ καλα!

    Οσο για την ιστορια δεν θα ηθελα να διαβασω τι θα γραψει στο μελλον για πολλους απο αυτους και δικαια μαλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τους χάλασε, συναίνεση, δηλαδή υποταγή απο εμάς μην περιμένουν.

    Εχουν άλλωστε αρκετούς καλοθελητάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...